Sziasztok!
Megérkeztünk tegnap este.
Zakynthos gyönyörű és nagyon jól éreztük magunkat! Sok élménnyel gazdagodtunk. Fakultatívra nem mentünk, inkább magunk szerveztünk kirándulásokat úgy, hogy béreltünk autót.
Pénteken délelőtt szemtanúi lehettünk 3 kis álcserepes teknős bébi első lépéseinek és tengerbe jutásának!!!
Voltunk tengeri teknőslesen, az összes fellelhető kék barlangnál ,Marathonissi szigetén, Gerakason, Limnionasnál, Keriben. Láttunk elképesztő naplementét, hajóztunk (kis csónakkal) méteres hullámok között na és persze jártunk a hajóroncs öbölnél.
A Blue Waves apartman nagyon szuper. Hotel színvonalú és a legjobb helyen van, ami létezik. Közel a város nyüzsgése, mégis biztos az éjszakai alvás. Éttermek, szupermarketek a közelben.
A part a központhoz közel nyüzsgő, de egy kicsi sétával (5 perc) Kalamaki felé elértük a napernyősor végét és ott sokkal nyugodtabb a partszakasz (és tisztább).
Repülők jönnek-mennek, de inkább élmény, mintsem zavaró.
Kis halak vannak, néha csak koppintanak, máskor csípnek, de csak a víz szélén és akkor, ha sokáig egy helyben áll valaki.
Szia AniFeri!
2 éve amikor voltunka Vossosba adtak törülközőt!
Mindig nálad nézem a napokat nekem nincs beállitva,hogy már csak 10 nap!
Valaki jön gyerekkel?Mi visszük az 5 éves kislányunkat!?
A Vosso-ba fogunk lakni!
Sziasztok!
A Sofia Apartmanról (Agios Sostis) van valakinek valami infója?
Írják hogy van wi-fi, igaz-e hogy van és jól működik a ház minden részében?
Azt írják ingyen klíma van benne igaz ez?
Lehet-e használni a Georgina-nak a medencéjét?
Elhelyezése maps szerint nem vészes kb 5 perc a tenger.
Felszereltsége nem különösen érdekel, hisz nem szándékozom a szálláson tölteni az időmet.
Köszi előre is annak aki tud infót adni.
Laganas, Blue Waves apartman, Travel(Holiday) Lines iroda, busszal
Vasáranap este érkeztünk haza Zakynthosról, egy hetes nyarás után. Kicsit (nagyon) fáradtak voltunk, de nagyon jól éreztük magunkat.
Fazika fórumtárssal együtt utaztunk, sok közös élményünk van.
Utazás: A busz amivel mentünk nagyon szép és kényelmes, természetesen 24 órás buszozásnál nincs olyan busz ami elég kényelmes lenne. 3-4 óránként álltunk meg, éjjel 6 órát mentünk egyhuzamban. Filmvetítés elméletben lett volna, de rossz volt a monitor odafelé. Visszafelé is csak az egyik működött, szóval nem volt az igazi. A légkondi ment, de odafelé nekem nagyon meleg volt éjjel, visszafelé már jobb volt. Kispárna a feltétlenül kell, anélkül lehetetlen szundikálni. Általában mindenki hozott egy kis vékony takarót is, ha jobban hűt a légkondi akkor szükség lesz rá. Nekem egyáltalán nem kellett.
Hajnalra értünk a komphoz, ami már felüdülés volt, hogy csak másfél óra és ott vagyunk.
Blue Waves: Nagyon szép, tiszta, kultúrált. Csak jókat tudok róla mondani. Tényleg olyan mint egy kis szálloda. Naponta jöttek takarítani, még törölközőt és ágyneműt is cseréltek a hét során. Ahogy már irtam, a légkondit kérjétek, ha van rá lehetőségetek. Nagyon meleg van! Amig mi ott voltunk a 40 fok az stabilan megvolt. Este kicsit „lehűl” a levegő, akkor már csak 27-28 fok van. Szóval ha jól akarjátok magatokat érezni és éjjel is szeretnétek aludni, akkor szükséges a légkondi.
A fürdőszoba is nagyon szép, a konyhában csak a legszükségesebb dolgok vannak: 3 tányér, 3 pohár, 3 csésze, 3 garnitúra evőeszköz, 1 lábas és 1 serpenyő.
Szóval itt főzőcskézni nem lehet, de gondolom nem is ez a cél. Reggelihez elég volt.
Éles nagyobb kést és valamit amivel enni is tudtok, azt vinni kell, mert csak használhatatlan ami ott van.
A hotel elhelyezkedése szuper. 30 méterre a tengertől, körülötte szintén kb 30 méteres körzetben 3 „szupermarket” és vagy 4 taverna. Kicsit messzebb akár 100 m-re még vagy 50 mindenből. Nyüzsis hely, de nem nagyon.
Laganas: Nekem tetszett. Sokan riogattak, hogy túl hangos, túl sok részeg angol fiatal, nem lehet kimenni a bár utcára éjjel mert randalíroznak…stb.
Szerintem ez hülyeség. Az tény hogy a parton végtelen sorban tavernák és hotelek sora van.
Rengeteg napágy, sok helyen szól a zene, de ez számunkra nem volt rossz.
A Blue Waves környékén inkább csak tavernák vannak, meg szupermarketek, nincs zaj.
Kb 500 m-re van a híres „Bár utca”. Na itt vannak a tényleges szórakozóhelyek, bárok, diszkók. Na meg a szokásos bazár. Itt sok helyen bömböl a zene, a fiatalok jönnek mennek, kvadokkal és motorokkal rohangálnak. Jelmezbe öltöznek, pulton táncolnak….szóval minden van, ahol egy fiatal jól érezheti magát.
Mi már jócskán negyvenesek vagyunk, de minket ez nem zavart. Semmi kellemetlen vagy bántó nem volt. Szinte minden nap végigsétáltuk, jól szórakoztunk, nézelődtünk. Persze nem szerettem volna ha ebben az utcában van az apartmanunk, de igy ilyen távolságban abszolút nem volt zavaró.
A tengerpart széles és homokos. A tenger gyönyörű, sekély és meleg. A parton lévő napágyakért elég borsos árat kérnek. Általában napi 5-7 eurót kérnek 2 napágyért és napernyőért. Mivel minden szállodának és minden parton lévő tavernának vannak napágyai, igy az árak mindenhol mások. Ha csendesebb helyet szeretnél, akkor bal felé kell fordulnod, ha kiérsz a tenger partra. Kicsit kell sétálnod míg elhagyod a napágyas területet, de utána már kényelmesen kiterítheted a törölköződet és leszúrhatod a napernyődet is. Itt a tenger is tisztább egy kicsit.
Ettől nem messze vannak a teknős fészkek is. Jaj, képzeljétek el épp tanújai voltunk Fazikáékkal 3 kis teknős kikelésének és vízbe jutásának. Nappal keltek ki és az ott őrködő „teknős felügyelők” segítségével na meg kb 50 strandoló aszisztálásával szerencsésen eljutottak a fészektől a tengerig. Nagyon picik és helyesek voltak.
A sekély vízben sok a kagyló, és vannak doktor halak is. Pici kis sneci formájúak és ha nem mozogsz, akkor elkezdik csipkedni a lábadat. Először mindenki megijed tőlük, de amikor rájön az ember, hogy semmilyen kárt nem csinálnak, akkor mindenki elkezd beszélgetni velük és nyugodtan tűri az ember a pedikűrt. Elég vicces.
Programok: Szervezett fakultatív programra nem mentünk, magunktól oldottunk meg mindent. Én eredetileg szerettem volna befizetni egy Kafalóniai kirándulásra, de természetesen az nem indult csak 15 főtől. Bár erre az utazási irodánál direkt rákérdeztünk, hogy tuti indul-e. Na mindegy. Szóval ez a program érdekelt volna, de nem jött össze.
Mi béreltünk autót 3 napra egy másik magyar családdal (Fazika) bejártuk az egész szigetet. Nagy élmény. Voltunk Gerakasban, Keriben, Zakynthos városban, Exo Horában, Kék barlangoknál, a Navagio öbölben, Limnionasban, Tsiliviben….és még rengeteg helyen. Gyönyörű helyeken jártunk., eldugott öblökben, naplementét nézve.
Kétszer is hajóra szálltunk. Mind a kétszer egy pici kis hajóval mentünk, max 20 fő volt a hajón. Igy mentünk teknőslesre, a Marathonisi szigetre és a Keri barlangokhoz.
A Blue Waves apartman utcáján ha lementek a tengerpartra rögtön beleütköztök a parton egy kis utazás szervező pavilonban. Nekik van olyan hajóútjuk 17 euróért/fő, hogy elvisz erre a három helyre. 3 órás a program, de nagyon szuper és nagyon megéri.
A másik hajóutunkra Ag. Nicolaosban fizettünk be 15 euro/fő áron. Onnan mentünk a Kék barlangokhoz és a Navagio öbölbe a hajóroncshoz. Hát ez is meseszép. Ki ne hagyjátok.
Az utazási iroda által szervezett hajókirándulásokról csak az utitársaktól hallottunk. Hát nem sok jót mondtak róla, túl nagy hajó, túl zsúfolt…stb. De gondolom azért annyira nem vészes a dolog.
Árak: Az itthoni áraknál magasabbak az árak, különösen a boltokban. Nem fizethetetlen, de nem is olcsó. A tavernák árai nagyon változóak.Természetesen minél közelebb van a parthoz, annál drágább. Ha egy kicsit beljebb mész pl. a tengerrel párhuzamos főutcára ott olcsóbbak az árak. Mi minden nap elmentünk vacsizni általában a Panos étterembe, de nem mindig. Általában 15-16 euró között meg tudtunk vacsizni ketten. Ebben két tányér kaja van benne és egy nagy 1,5 literes víz. Alkohol nincs benne, mert azt nem szoktunk inni. A halétel mindenhol drága. Persze volt hogy csak 13 eurót fizettünk ugyanezért, de volt hogy 20 eurót, ha valami szebb pucccosabb helyre mentünk.
A bazárok és bazárárúk a Bár utcában a legolcsóbbak. Egész színvonalas üzletek is vannak.
Az autóbérlésre mindenhol van lehetőség. Mi az idegenvezető által favorizált cégtől béreltük. Igy egyszerűbb volt, az idegenvezetőnek az első napon megmondtuk melyik napokra kell és milyen, ők meg a kért napon helybe hozták nekünk, majd jöttek is érte. Természetesen ez nem a legolcsóbb megoldás volt, de igy itéltük a legbiztonságosabbnak. Megkötöttük a létező összes biztosítás rá, igy azért elég húzós volt az ára. 174 euró volt a 3 napra mindenre kiterjedő biztosítással. Az volt a jó, hogy ezt két család bérelte, igy nem volt annyira drága.
Hangsúlyozom ennél van lényegesen olcsóbb is ha kimentek ott helyben az egyik autóbérlős helyre. A biztosítás viszont elengedhetetlen, az utak csúszósak, szerpentinesek, szűkek, meredekek….szóval csak óvatosan.
Ha autót akartok bérelni vigyetek GPS-t. A térkép semmit sem ér, mivel kitáblázva nincsen semmi. Még igy is eltévedtünk, de az inkább szórakoztató volt. Nagy hasznát vettük a fórumtársunk GPS koordinátáinak.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat. A sziget kicsi, egy hét alatt bejárható. Nagyon szép.
A busz út nekem túl fárasztó, már leginkább a buszon töltött éjszaka miatt, de ez egyéni tűrőképességtől függ.
Nem tudom irtam-e mindenről. Ha van mér kérdés, csak irjátok nyugodtan.
Szia kotyi!
A Sofia apartman a Georginával szemben van. Lehet használni a medencéjét. A part tényleg 5 perc, bár lehet hogy annyi sincs, ha a dombon felsétálsz a Kouckla beachez. A wifiről nem tudok semmit mondani. A légkondi szerintem ingyen van, (ha a Granddal mész) mi a Villa Maria-ba voltunk, ott is ingyen hirdették és volt is.
Sziasztok!
Most pakol a lányom, mert 31.-én indul, de még csütörtökön is dolgozik. Azon agyal, hogy tegyen-e be szabadidőt és zárt cipőt, mert össze-vissza lehet olvasni az időjárás előrejelzésében.
Előre is köszi a választ.
Üdvözlet itthon. Remélem tényleg olyan jól éreztétek magatokat és minden olyan jól telt, mint ahogy elképzeltétek. Én sajnos már csak az emlékekből élek, pedig még csak egy hónapja jöttem haza, de azért bármikor mennék vissza Úgy érzem még vissza fogok térni Zakynthosra, mert ahhoz képest, hogy most nyaraltam először szigeten és első napokban nem tetszett, utána, amikor megéreztem az ízét, már nagyon megszerettem és haza sem akartam jönni
Nos ez elég nehéz, mert valóban mindenhol mást mutatnak, de elvileg az accuweather jó szokott lenni, vagy a legjobb valaki aki épp kinn van De komolyra fordítva, valamilyen előrejelzést azért minden ilyen oldal adhat. Ősszel Zakynthoson nem lehet még túl hideg, hiszen elég délen van, így valószínű, hogy nappal nincs gond a meleggel, esetleg estefelé már egy picit lehűlhet az idő, de szerintem ez sem jelentős.
Itt egy kép a kis teknősről. Most ezt nem méreteztem át és csak reménykedem, hogy nem tolja szét a topikot. Ha mégis, bocsánat és ígérem, hogy legközelebb kisebbre veszem.