Látom a térképen, hogy kisebb-nagyobb strand is van Pargan. Valaki tavaly azt írta, hogy kb. 2 méter után már eléggé mélyül mindegyik. Ez mennyire igaz?
szia Györgyike! Köszönöm a felvilágositást. Azért voltak kétségeim, mert amikor megláttam a valternál egy kis képet róla, bennem is az az érzés merült fel, hogy ez a kis ház elég rendezett lehet. Örülök, hogy megerősitettél.Már alig várom, hogy lássam nekem az észak olasz gardatavi kis városokat, illet Muránó színes világát idézi.Üdv Zsóka
A 2 méter szerintem kicsit túlzás de gyorsan mélyülnek.
Igazából ezekre én nem tudok pontosan felelni mert nem arra figyeltem, hogy hány méter után mélyül meg hogy hol homokos jobban.
Mikor ezek a kérdések jönnek mindig filóznom kell rajta mert nekem ez egyáltalán nem volt ennyire fontos és ez elég változó akár strandon belül.
Pl a városi strandnál szemüveggel látszik, hogy van a víz alatt egy kis "sziklaösvény" amin szinte végig lehet sétálni a szemközti kis szigetig egy kis rész kivételével.
A kis városi strand mélyül talán leggyorsabban aztán a városi az említett részt kivéve és talán legkevésbé a Valtos, de az olyan hosszú, hogy lehetnek különbségek, gondolom a homokos vége kevésbé mélyül én örültem hogy már bukhatok alá nem ezt figyeltem
Az biztos, hogy Ammoudia az ami homokos és lassan mélyülő ott lehet látni a viz alatt a kis homokpadokat ahogy kialakítja,
a víz kicsit balatonra emlékeztet mivel elég sokára mélyül.
Breki! Köszi a gyors választ. Azért fontos ez, mert én csak addig megyek be a vízbe, ameddig leér a lábam. Tudok úszni, de csak 4 éve (37 éves vagyok), így nincs túl nagy vízbiztonságom. Mondhatni semmilyen.
A homokos rész kevésbé fontos. Jobban szeretjük az olyan grízszerű vagy annál nagyobb szemcsés, aprókavicsos partszakaszt. Azt nem tudod véletlenül, hogy az apollonos villa maria parga melyik részén van. Nem találtam róla konkrét helymeghatározást, csak annyit, hogy a kp-tól 300, a parttól 450 méterre.
Úgy tudom, hogy adrika is oda megy.
Igen, mi is a Villa Mariaba megyünk. Breki megpróbálta oldalakkal ezelőtt k.b. behatárolni hol lehet ez az apartmanház.
Ti mikor mentek????Nekünk már csak 2,5 hét és irány Parga.
De nem ott van kint most valaki a fórumról?
Talán Vio
Én a képek alapján elmondhatom hová gondolom de jobb ha olyan mesél aki tényleg ott volt.
Ha jó emléxem a kis strand közelébe monmdtuk a pékség közvetlen közelébe.
Az úszásról szerintem tengerben sokkal könyebb úszni én mindig úgy érzem ott, hogy szinte bármeddig ki tudnék úszni mindig vissza kell fognom magam hogy ne menjek ki túl messzire.
Akkor szerintem a Valtos homokos részén érdemes kezdeni
De akkor az pont a legtávolabb lesz a szállásotoktól.
Ja kimaradt, hogy a Lichnos viszont tényleg gyorsan mélyül, ott lehet hogy két méter valós és ott általában nagyobb a hullámzás is.
Dehogy tudok mindent, pl mielőtt mentünk és olvastam itt a kisvasútról, mindig azt hittem, hogy ez olyan nyomvonalas kisvasút lesz mint a pl. Gemenci erdőben, megállókkal
Az a kár, hogy nem lehet úgy menni, hogy pl felsétálsz, és le kisvasúttal illetve lehet, de oda vissza fizetned kell.
MI sóherek voltunk ezt a pénzt inkább másra költöttük
Szia
Ali pasa várába lehet ugy menni ,hogy felfele kisvasút lefele gyalog?
9 eu oda vissza szól vagy csak oda?
Csak nem TOLNA megyei vagy???
Persze lehet, de akkor is az egészet fizeted
A 9 euro az oda vissza nem lehet külön csak oda vagy vissza árat fizetni
Gondolom azért mert pl felmegy xy utassal fele leszáll
de fent nem lesz ugye utas aki helyettük felszálljon így üresen jön vissza.
De érdemes rákérdezni ezek tavalyi infók.
Szia Adrika!
Mi még nem döntöttünk, hogy hová is megyünk. Csak szeptember elején mennénk. Last minute-tal. De még nincs konkrét kiszemelt hely. Nézegetem Tolot és Lefkadat is. A tájékozódás szintjén tartok. Fontos a jó strand, ami nincs messze a szállástól. Utazási irodával mennénk. Eddig az Apollonnal 3x utaztunk.Jó lenne velük menni az idén is.
Parga nagyon szimpi hely és csodás dolgokat írnak (-tok) róla.
Farkas! Visszaírtam privibe.
Breki! Valóban sokkal könyebb a tengerben úszni. csábít a víz alatti világ is, de "nyúl" vagyok. Félek.. Irígykedve nézem a fiam, hogy Ő az 5-6 méter mély vízbe is úgy úszik, mint a hal. Tavaly (Thassoson) még tengeri csillagokat is hozott fel. No meg egy zsák kagylót!