Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 384 385 386 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Dobaki2 | #131942 Üzenet | 2010-04-24 06:15:40 |
Kár olyanon vitatkozni amit még nem is tudunk! Miért lényeges a mostani konkrét üzemanyag ár? Számoljon mindenki átlagosan egy magyarországi árral a tervezésnél, és az utazás előtt egy-két nappal keressen rá olyan honlapokra, ahol megtalálja frissített árakat! Ugyan ez természetesen vonatkozik az egyéb költségekre is. Azt meg sajnos tudomásul kell venni, hogy Görögország a Balkánon van, illetve balkáni országokon keresztül kell utazni! Miért probléma az idegenben ami itt Magyarországon is SAJNOS elfogadott. Van egy szolgáltatás aminek ára van, és amihez tartozik egy kis korrupciós pénz is. Egyébként ez összegszerüségét tekintve nem tétel. Mi annak idején (bombázások időszakában) Románián és Bulgárián keresztül jutottunk el a hőn áhított célhoz. Kiváncsi lennék hogy az akkor általunk megtapasztaltaltakra most milyen reakciók lennének? A Dunán Bechetnél kompoltunk és csak baksisnak 40 DM kellett fizetni (10-10 DM a román, bulgár határőr és vámosnak). Igaz visszanyertünk 5 DM-et a kompdíjból, mert a pénztárnál nem plusz pénzt kért baksisnak, hanem 4 fö helyett csak 2 főről adott számlát, de ennek ellentételezéseként 5 DM-et elengedett (igaz hogy az általa így megspórolt 2 fő díjja 10 DM volt). Tehát mindenki jól járt csak a román állam járt rosszúl.

Tehát kár azon vitatkozni hogy kell vagy nem kell "baksist" adni, aki nem ad az válallja fel azt hogy esetleg órákig várakoztatják. Mi is megjártuk így egyszer! Az a bunkó román határőr (román-bulgár határon) elvette az útleveleket kezelésre és a pecsételés után félrerakta (egy büdős szót nem szólt hogy mi a baja), kb. 10-15 perces várakozás után (úgy hogy közben másokat lekezelt), egy jó szándékú magyar kamionos mondta, hogy lökjek be a parasztnak 5DM-t és akkor elenged. És láss csodát, MŰKÖDÖTT!!!!!

Akinek még több hét, ne adj isten több hónap van hátra az útig, az inkább a tapsztalatokról érdeklődjön (persze ezekről meg elég sok korrekt leírás található pl.:Szekeres István útleírása), ne konkrét árakról, hiszen azt senki nem tudja pontosan megmondani, hogy milyen lesz majd akár csak a "jövő héten" is. De ha valaki így előre lát akkor az privátba közölje velem a jövő heti lottó számokat, és a nyeremény után én garantálom hogy az első tiz következő hozzászóló ingyen utazhat görögbe!!!!
  Laci54 | #131948 Üzenet | 2010-04-24 10:07:54 |
Sziasztok!
Nagyon jó ez az oldal értékes információkat tudhat meg az utazó.16,50-kor vagy 17,20kor érdemes é elindulni? Toloba 24 óra 20perc vagy 19 óra 40perc az ut? Vigyek vagy ne vigyek benzin kannát? Elismerem ezek nagyon fontos dolgok. Viszont még nem olvastam és ami a leg szomorubb nem is tapasztaltam az uton,hogy honfitársaim segitőkészek lennének.Pár éve Belgrád után az OMV kutnál lerobbantam,füstölt az autóm szóval lehetett látni,hogy baj van vagy 20 magyar autó volt ott de senki nem kérdezte meg,hogy tud e segiteni. Viszont egy szerb segitett igy pár órás késéssel tovább tudtam indulni.Hozzá kell tennem,hogy több éve járok autóval és sok üdülő helyen megfordultam és nem igazán jók a tapasztalataim.Ettöl függetlenül szeretem a görög tájakat és a tengert és ezután is oda megyek nyaralni természetesen autóval.Ha valaki áll az ut szélén kérdezzük meg,hogy tudunk e segiteni?Mert sokszor egy jó szó nagyon sokat számit.Jó nyaralást mindenkinek!
  Timur | #131950 Üzenet | 2010-04-24 10:19:33 | Válasz a #131948. hsz-ra Előzmény #131948
Teljesen igazad van! Még a határon álldogálás közben sem azon vagyunk, hogy a másiknak mi a baja, gondja. Vagy miért állt félre, felnyitott motorháztetővel? Más nemzeteknél valahogy nem tapasztaltam ilyet. Vannak kivételek természetesen, legalább is én ilyenekről is tudnék beszámolni, de sajnos nem ez a jellemző. icon_redface.gif Aztán az üdülőhelyen megváltozik minden, ott minden magyar haver lesz egyből, vagy nem? Ezt a kérdés nyitva hagynám.... Igaz, még csak 12 éve járok ide nyaralni!
  Koronás | #131952 Üzenet | 2010-04-24 10:28:29 |
Igen , fontos lenne , hogy tartsunk össze az úton is, ha valaki bajban van kötelező lenne segíteni!!! De ehhez az is hozzátartozik, hogy a nyaralás alatt is viselkedjünk . Van akinek arról szól a nyaralás, hogy hulla részeg reggeltől estig. Sajnos találkoztam ilyen esettel is ( igaz ez elenyésző).
Nos mi június 1 este 20- 21 óra körül indulunk, és 11. én reggel jövünk haza. Ha valaki szintén ez idő tájt utazik és biztonságérzetet ad neki, nagyon szívesen megadom a tel. számomat!!!!
  -törölt nick 12762 | #131955 Üzenet | 2010-04-24 11:51:16 |
Oké, magyar rendszám, vészvillogó... megállok. Ha valóban üzemi hibás a gép, mit tudok tenni, telepakolt kocsival??? Sem visszavinni, sem továbbvinni nem tudok egy embert sem. Szerszámosládát nem viszek csak azért, mert hátha lesz ott valaki, akinek kellhet, egyébként sem vagyok autószerelő. Mobiltelója meg gondolom van. Ha meg csak kisdolgát végzi, megint nem tudok segíteni.
Ha ismerőssel mennék "konvojban" akkor előtte rávenném, hogy nézesse át a kocsit, ez 95%-ban kiküszöböli az útközbeni gixert. De nem várnám el senkitől (és tőlem se tegye senki) hogy ismeretlenül, néhány fórumbeli üzenetváltás után együtt induljunk útnak, "jóban-rosszban". Nyitott vagyok új barátságokra, van haverfelvétel folyamatosan icon_smile.gif de szerintem úgy a tiszta hogy "jó utat, kint találkozunk". (hangsúlyozom: ismeretlenül!)
  H.apci | #131957 Üzenet | 2010-04-24 12:17:36 | Re:
Tibibaba írta:
Oké, akkor maradok itthon...

Szerintem ezzel járna mindenki a legjobban... icon_evil.gif ...meg azzal, ha visszafognád magad, s felhagynál a sok teljesen felesleges, értelmetlen, sőt... beirkálással! (Ez megint csak egy szerény magánvélemény. icon_redface.gif Ennyi off után talán még ez elmegy... Elnézést mindenkitől, de szinte hihetetlen, hogy néhány fejben ennyire sötét legyen... Kár a fórumért...)
  -törölt nick 12762 | #131958 Üzenet | 2010-04-24 12:54:44 | Válasz a #131957. hsz-ra Előzmény #131957
Hmmm, mindkettőt meggondolom icon_razz.gif
(akadj már le rólam, foglalt vagyok...)
  H.apci | #131959 Üzenet | 2010-04-24 13:07:40 | Re:
Tibibaba írta:
Valahogy mindig megtalálnak az önjelölt moderátorok...

Ez nem a véletlen műve... icon_evil.gif Ha nem fogod fel ésszel, miről is van szó, akkor tényleg kár a gőzért... icon_rolleyes.gif Bár csak teljesen foglat lennél...! icon_lol.gif
  -törölt nick 12762 | #131964 Üzenet | 2010-04-24 13:45:10 |
Hapci, szerintem mindent megbeszéltünk. icon_cool.gif A gőzödért télleg nagy kár, tartogasd inkább másra (nem adok tippeket, mire)
  H.apci | #131965 Üzenet | 2010-04-24 14:03:05 |
Tibibaba írta:
Hapci, szerintem mindent megbeszéltünk...

Sőt, túltárgyaltuk... "tudom a helyem..." - mondod; de szerintem tévedsz, de én nem világosítalak fel... icon_twisted.gif
  Petros | #131970 Üzenet | 2010-04-24 15:50:52 |
HÖLGYEI ÉS URAIM!

Azt hiszem, egy "jókívánsággal" lezárhatom ezt a meglehetősen "abszurd"-á vált csevejt! icon_lol.gif

Kívánom, hogy mindenki lássa meg ezt a táblát mihamarabb, békében, egészségben, boldogságban!
Sikeres és biztonságos utazást kívánok mindenkinek!!!
KALO TAXIDI! icon_wink.gif

Imgi | #131972 Üzenet | 2010-04-24 16:09:27 | Válasz a #131970. hsz-ra Előzmény #131970
köszi !
  Napis | #131973 Üzenet | 2010-04-24 16:17:30 |
Bárcsak látnánk már a táblát.
  Koronás | #131984 Üzenet | 2010-04-24 20:56:48 |
Nos nem akarom nagyon feszegetni a lerágott csontot,de nem hagyott nyugodni ez a pénzváltós mizéria!
Utána számoltam!
1 dinár 2,7 Ft. össz pálya díj 1500 dinár ami 4050 Ft
16 Euro ami 4160 Ft

Ez a hivatalos árfolyam, a pénzváltók ennél rosszabban váltanak.
Megéri????
  Dobaki2 | #131986 Üzenet | 2010-04-24 21:09:30 |
Sőt ha kártyával fizetünk akkor meg még jobb az árfolyam!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 384 385 386 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu