Elolvastam a beszámolódat. Hasonlóképp részletes, mint ahogy én szeretem, nem kihagyva a negatív dolgokat is. Köszi.
blanchelor írta:
Szia Rita!
Én rettenetesen féltem a repülőúttól és azt hiszem, továbbra sem tartozik a kedvenc tevékenységeim közé, de újra repülőre ülénk, ha szükséges.
A felszállás volt nekem a rosszabb: néhány másodperces hirtelen gyorsulás, de nem annyira vészes, mint mikor az autó gyorsul, aztán érezni, hogy a repülő nem egyenesen van. Ha hátul ülsz, látod az egész folyosót, hogy meg van dőlve a gép, amíg el nem éritek az utazómagasságot. Nekem legrosszabb a magasban töltött idő volt, mikor már egyenesben volt a gép, folyton a kamerákat figyeltem, hogy hol járunk, mennyivel megyünk, hány fok van odakinn stb. A gép néha megrázkódott, mikor rosszabb időjárási körülmények között repültünk. Ez kb. másfél óra volt, mármint a magasban töltött idő. Az érkezés előtt kb. fél órával kezdtük meg a leszállást, ez egyáltalán nem volt vészes és örültem, hogy alacsonyabbról esünk, ha esünk . Mivel a gép aránylag hosszú idő alatt, fokozatosan ereszkedik (mint egy tollpihe), és közben egyenesben marad, így csak azt veszed észre, hogy egyre közelebb vagytok a földhöz és jobban látsz mindent és hopp, már le is szálltatok.
Megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ilyen "parázós"
Hasonló gondolataim vannak nekem is így látatlanba
De én, ha autóba ülök, akkor is hasonló félelmeim vannak.
Hát majd meglátjuk, milyen lesz az első repülőutam
Nincs mit Cofffos, szívesen.
A barátaink szintén hárman laktak a Theodorában (két felnőtt és egy gyerek), két szobás apartmant kaptak. Ennek az apartmannak két különálló, ajtóval elválasztott szobái vannak, emeleti és tengerre néző. Igaz, hogy ők last minute-ban utaztak (indulás előtti nap fizették be az utat) és valószínű, hogy ez az apartman pont üres maradt, azért is kapták meg. Szúnyoghálóra nem emlékszem, de utána érdeklődöm.
A part finomhomokos, világos normál homokszínű, nem az a sötét fajta. Egész Makrigialos finomhomokos, lassan mélyülő, jaaaj, nagyon szerettem.
Theodóra házban 2 db 4 ágyas (2 külön hálószobás), 1 db 3 ágyas, és 3 db 2 ágyas stúdió található.
2 ágyasak: az 1-es és a 4/a és 4/b stúdiók. A két utóbbi totál tengerre néző, az 1-es oldalról.
3 ágyas: a 3-as számú stúdió (egylégterű és oldalról tengerre néző)
4 ágyasak: a 2-es és 5-ös számú 2 külön hálószobás apartmanok, melyek közül az 5-ös totál tengerre néző, a 2-es oldalról.
A part kimondottan homokos, a víz lassan mélyül és úszócipő sem kell.
Szúnyogháló sajnos nem volt az ajtón 2007-ben, de azóta akár lehet is.
megnyugtató hogy másnak is vannak repülős gondjai,nekem mindig úgy tünik a 150 ember közül csak én parázok:-)
nekem a legrosszabb az mikor bezárul az ajtó,és tudom hogy nincs onnan már kiút!!addig jó mig nem emelkedünk,csak a földön gyorsulunk,de nekem már ott gyomoridegem van:-(és ami a legrosszabb a le és felszállásnál szédülök((((
idén éjjel utazunk,már előre rettegek hogy nem látok kinnt semmit,mivel telik el majd az a 2óra:-(
azt hiszem ez nem a témához kapcsolódik de muszáj volt leirnom:-)
angel001!
Örülök, hogy leírtad. Jó, hogy vagyunk egy páran ilyen félősek és biztatjuk egymást De koncentráljunk a nyaralásra és akkor nem lesz gond, visszafelé meg az élményekre. (Mondom én, aki még sosem repült )
A krétai időjárással kapcsolatban érdeklődnék...hátha van valaki aki jól ismeri a szigetet, szeptember első hetében milyen szokott lenni az időjárás? A szél mennyire szokott fújni?
Ahogy nézegetem az időjárás előrejelzést, olyan 26 és a körüli fokok lesznek, remélem az még strandidő...
Szia!
Szeptember elején egészen nyugodt lehetsz az időjárással kapcsolatban. Kétszer voltunk Krétán, első alkalommal szeptember 21-én indultunk és október 5-én jöttünk haza. 35 fokos kánikulát hagytunk magunk mögött októberben.
Az előrejelzésben szereplő 26 fok a napon 36-40 fok lesz.
Nincs meg Neked véletlenül Theodora tulajdonosának neve és telefonja? Idén mennénk arrafelé, és nagyon tetszettek a beszámolóitok, viszont semmilyen oldalon nincs fenn a hely.
Én több különböző időjárás előrejelzést néztem már Krétára, és a legtöbb napsütéses időt mutatott (én ennek szeretnék hinni), de volt amelyik esős, felhős időt jelzett pl. a jövő hétre. Nagyon remélem, hogy nem fog esni, mert pont most megyünk ki, amikor itthon jó idő van! Megőrülnék, ha fáznom kellene
SZia!
Nekem az a tapasztalatom, hogy az időjárás előrejelzéshez 5-6 fokot hozzá kell adni. Tehát, ha az előrejelzés szerint 28 fok lesz, az a tengerparton 33-34 fokos hőséget jelent.
Én is paráztam az időjárás miatt, de semmi probléma nem volt, sőt! Nagyon kell vigyázni a déli, kora délutáni napsütéssel, mert könnyen napszúrást lehet kapni.
Tegnap elhoztam a részvételi jegyeket az irodából, megkötöttem a biztosítást. Már csak 1-2 dolgot kell vásárolni és jöhet a pakolás aztán szombaton indulás Jaj, már nagyon izgulok
Sajnos nincs meg, így nem tudok segíteni.
Talán a videó felvételen meg van, de mivel 4 óra múlva a reptéren kell lennem, ezért időm sincs, hogy megnézzem.