Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 384 385 386 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Patakibetty | #143080 Üzenet | 2010-07-07 20:59:23 |
Sziasztok!

Most értem haza tegnap Nei Poriból. Jún. 27.-n 16-kor Kecskemétről busszal indultunk, a határokon kb.10-15 percet kellett állnunk, kivéve visszafele a magyar határnál álltunk 45 percet, megnézték a csomagteret. Macedónián keresztül mentünk, bár tőlük tartottunk, hogy 1-1,5 órát kell majd várakoznunk, de elég hamar túlestünk rajta. Mondjuk mi nem a turnus szerinti időbe mentünk pont a határon várakozás miatt, hanem vasárnap mentünk és hétfőn jöttünk.
Nei pori öszeségében nagyon jó hely, bár első napon ahogy körbe sétáltuk elég egyszerű tuistahelynek tűnt. Azért mondom így, mert 3 éve voltam Asprovaltán és ahhoz képest éreztem egyszerűbbnek. De talán pont ez adta meg a bályát az egész helynek, hogy nem túlzsúfolt. Rengeteg program lehetőség nyílik innen. Mi ezalatt az egy hét alatt elmentünk az Olimposzra Zeusz fürdőkádjához egybe kapcsolva Litochoro megnézésével, Meteorák, Skiathos, Tessaloniki fért bele. De jövőre mindenképpen el szeretnénk menni Platamonasba, mert bár az volt a legközelebb mégse jutott már idő rá. icon_smile.gif
A viz kellemes volt, az idő változékony olyan szempontból, hogy sokszor borult be az ég, de attól még a fürdés nagyon jó volt.
Mi az Eleni apartmanba voltunk. ott nincs szúnyogháló, de talán az öntapadósat sem ajánlanám, mert tolóajtók vannak és a ki-be járkálás miatt megvalósíthatatlan. Mi vittünk itthonról bedugós szúnyogriasztót, bár rengeteg szúnyog volt, a riasztó tök jól működött így nyugodtan tudtunk aludni. Viszont az esti sétához ajánlatos befújni az embernek magát, mert sok szúnyogcsípéssel tér haza.
Sok mindent írhatnék, de inkább kérdésekre válaszolok, ha nem haragszotok. icon_smile.gif
  Pinga | #143082 Üzenet | 2010-07-07 21:04:41 | Válasz a #143080. hsz-ra Előzmény #143080
Betty

Milyen formában nem volt zsufolt, kevés volt a turista? Eddig minden évben esténként annyian voltak kint a partmenti utcán hogy alig lehet megmozdulni,hatalmas nyüzsgés. Platamonban mégtöbb.
  Patakibetty | #143100 Üzenet | 2010-07-07 22:21:02 |
Valószínű azért, mert még nem volt főszezon, de inkább a gazdasági válságnak tudható be, ezt mondta is az utazási iroda. Pl.az MM travel, aki intézte nekünk a szállást, nem is indított Athéni fakultatív programot pont erre hivatkozva. De persze főszezonba lehet, hogy már elég nyüzsi lesz, de most annyira még nem.
  Pinga | #143111 Üzenet | 2010-07-08 05:28:15 |
patakibetty írta:
Valószínű azért, mert még nem volt főszezon, de inkább a gazdasági válságnak tudható be, ezt mondta is az utazási iroda. Pl.az MM travel, aki intézte nekünk a szállást, nem is indított Athéni fakultatív programot pont erre hivatkozva. De persze főszezonba lehet, hogy már elég nyüzsi lesz, de most annyira még nem.

Mondjuk Athénba én se szivesen mennék most, mi van ha a sztájkolo,lázado tömeg a turistákat támadja meg és elszedik az értékeiket, jobb esetben még emberi sérülés nélkül. Ha az irodák nem kockáztatnak,meg is értem öket.
Általában mi mindig 2-3 hétre megyünk,de csak egy fakultativat tervezünk be és sok sok idö marad a lubickolásra pihenésre. Nekünk még csak most következik Meteora, a többin már voltunk.Igaz most saját kocsival megyünk.
  Nothedit | #143113 Üzenet | 2010-07-08 07:17:34 |
Sziasztok!
Volt valaki mostanában Parálián a Paralia Beach Hotelben?
Mit tudtok róla?
  Ketrina | #143116 Üzenet | 2010-07-08 07:33:35 |
Szia Drága Betty!Úgy örülök h végre van aki az Eleni apartmanban nyaralt!
Szeretnék kérdezni néhány dolgot.
Először is köszönöm az infót a szúnyoghálóval kapcsolatban,az elhúzhatós erkély ajtókra tényleg nem lehet felragasztani semmit.
12éve még Sartiban ahol éppen megszáltunk ott volt egy plusz szúnyoghálós elhúzható ajtó.
Na mindegy ez nem veszi el a kedvünket,viszünk ezt azt,amit írtál.
Valaki írta h tavaly voltak azok a wc-k a parton,most is ott vannak?Nekem a nyugalmamhoz elengedhetetlen h a közelben legyen mert sok rossz élményem van ennek kapcsánicon_sad.gif(
Az apartmanokban vannak láttam a fotókon villanytűzhely-rezsó,,,ezek szerint nincs sütő?
Előre is nagyon köszönöm a választ!!!!icon_smile.gif)
Pinga!Gondolunk rátok vasárnap!icon_smile.gif
  Pinga | #143117 Üzenet | 2010-07-08 07:45:50 | Válasz a #143116. hsz-ra Előzmény #143116
Ketrina

Mivel jo korán hajnalban indulunk és remélhetöleg minden rendben lesz az uton, délután már lubickolás közben én is gondolok rátok icon_smile.gif

Én irtam hogy tavaly voltak wc-k a N.Pori déli ( also ) végén a parton, reméljük az idén is kint lesznek. Négy apartmanban laktunk már eddig, de sütö egyikben sem volt, van ahol az udvaron lehet parázson sütni, de sajnálatos modon egy jo sütit nem tudsz összehozni nekünk. icon_smile.gif)
  Safarne | #143118 Üzenet | 2010-07-08 07:57:51 | Válasz a #143080. hsz-ra Előzmény #143080
Szia!
Én csak annyit szeretnék kérdezni,hogy összesen mennyi volt az odaút ha délután négykor indultatok?
  Patakibetty | #143138 Üzenet | 2010-07-08 10:50:10 | Válasz a #143111. hsz-ra Előzmény #143111
Pinga!

Igen, mi is arra gondoltunk, hogy az esetleges szrájkok miatt nem akarnak Athénba szervezni. Amikor konkrétan rákérdeztünk az idegenvezetőnél, kisiklott a kérdés alól.
Hát igen, így elég zsúfolt lett a hetünk ennyi programmal, de azért tudtunk eleget fürödni is. Úgy voltunk vele, hogy nem tudhatjuk előre, hogy vissza tudunk e menni jövőre is vagy utána, ezért mentünk el ennyi helyre.
  Patakibetty | #143142 Üzenet | 2010-07-08 11:11:57 | Válasz a #143116. hsz-ra Előzmény #143116
Szia Ketrina!

Ha ennyire megörültél nekem, akkor írok egy kicsit bővebben az Eleniről. icon_smile.gif
Konkrétan a 2. emeleti 2,3-as szobákról tudok írni, de valószínű a többi is hasonló lehet. Mindkettő 4 személyes, két légterű, úgy hogy a szobákba van egy francia ágy és egy szimpla ágy. Arra fel kell készülni, hogy az ágyak nagyon nyikorognak kis mozgásokra is, ami engem abszolút nem zavart, de a párom minden neszre fel szokott ébredni és őt jobban zavarta. A 2-be a kisebb szobába a francia ágynak le volt szakadva az egyik léce, de még bírta. Nálunk a konyhai felszereléssel nem volt gond, igen sajnos csak villanyrezsó van egyszerűbb sütés-főzésre. A teraszunk hosszú L alakú volt, a konyhából és a két szobából nyíltak a tolóajtók. A 3as szobában lakók már kevésbé voltak szerencsések. Nekik rossz volt a rezsójuk, hiányoztak a tányérok, poharak, serpenyő. A szekrényekben ne voltak vállfák és egy kis kocka teraszuk volt, ahol pont elfért az az asztal és székek, amit lentről cipeltek fel, ugyanis az se volt nekik. Hát igen, ki kell fogni. De a tulaj utána pótolt mindent, igaz haza indulás előtt 2 nappal.Szóval ha nem vagytok nagy igényűek, akkor nem lesz vele problémátok, erre kell készülni. Tisztaság szempontjából sem kell nagy takarításra számolni. Én Domestos, Cif és gumikesztyű segítségével áttakarítottam a fürdőt, konyhát biztos, ami biztos. Nem akartalak elkeseríteni, nekem személy szerint semmi bajom nem volt a szállással, meg kell szokni. Meg alvásra tökéletes. icon_smile.gif
  Patakibetty | #143145 Üzenet | 2010-07-08 11:20:46 | Válasz a #143118. hsz-ra Előzmény #143118
Szia Safarne!

Reggel 8-ra értünk a görög határra. Nei poriba nem tudom megmondani, mert mi úgy ütöttük el du. 2ig a szállás átvételéig az időt, hogy elmentünk megnézni Litochorót és az Olimposznál Zeusz fürdőkádját. Nagyon szép látvány, nekem kifejezetten tetszett, bár lehet fakultatív program keretében már nem ezt mondtam volna, mert elég drága. De mi magán úton mentünk és így mire Nei Poriba értünk du. 3ra, már mehettünk a szállásra. És abszolút nem volt fárasztó ez a kis Olimposzi kitérő, mert legalább kinyújtóztathattuk magunkat. Ajánlom mindenkinek ezt az időkitöltést, persze a strandolás sem egy rossz megoldás icon_smile.gif
  Patakibetty | #143146 Üzenet | 2010-07-08 11:25:24 | Válasz a #143116. hsz-ra Előzmény #143116
Ketrina!
Még annyi, bár látom Pinga már válaszolt neked, hogy igen vannak az ALBA pottyantós wc-k 3 db egy füves résznél a parti sétány mellett, amik végszükségre tényleg jók, de eléggé büdösek. Egyébként az összes apartman tényleg nincs messze a parttól, szóval haza tud szaladni az ember. Meg egyébként tavernákból sem küldenek ki, inkább még mosolyognak is és mutatják az utat.
  Safarne | #143158 Üzenet | 2010-07-08 13:00:27 | Válasz a #143145. hsz-ra Előzmény #143145
Szia Betty!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat,még annyi hogy Litochoróban milyen látványosság van,vagy csak érdemes szétnézni?
Amúgy tök jó hogy valaki mindenre válaszol,hiába voltunk már de régen,minden apró infónak örülök amit írsz.
És az jutott még eszembe,hogy láttam képeket a parton egy vidámparkról,Mi gyerekekkel mennénk,most is ott van?Köszi előre is.
  Pinga | #143159 Üzenet | 2010-07-08 13:02:49 | Válasz a #143146. hsz-ra Előzmény #143146
Nekünk már csak azért is fontos a pottyantos mert két napot sátrazunk kezdetnek.,Hajnalban jol jön.
  Ketrina | #143163 Üzenet | 2010-07-08 13:06:57 |
Kedves Betty!
Nagyon szépen köszönöm ezt a sok hasznos információt!
Ezeket tényleg nagyon jó tudni,mert akkor úgy pakolok,,,6an megyünk,viszünk konzerveket is és ebédelünk párszor azért kizárólag Görög ételt is,de 3kamasz lányomnak nagyon jó étvágyuk van,bizony készülnöm kell valamennyire még a főzicskélésre is.2-3alkalommal gondoltam.A 6.személy a testvérem lesz,ő még nem volt Görögországba.
Még egyszer köszönöm szépen!icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 384 385 386 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu