Szia Csacsi:)
A szállás nekem nagyon tetszett, volt egy kis konyhasarok is a szobánkban és evőeszköz, pohár, csésze meg két főzőedény. Hatalmas teraszunk volt, minden szobának van terasza, úgy láttam. Mi a földszinten voltunk, a 133-as szobában. A klíma nincs benne az árban, az napi 4 euró lett volna, ha jól értettem, de megérkezésünkkor épp fújt a szél, és a tulaj mondta, hogy ilyenkor jó huzatot lehet csinálni, de szóljunk ha mégis kell. Nem szóltunk, aztán egyszercsak váratlanul elindult, aminek örültünk, mert nem kellett a huzatban ülni. Csak éppen nem tudtuk lekapcsolni. Hosszas fejtörés után rájöttem, hogy ha becsukjuk a teraszajtót, elindul magától, ha kinyitjuk a teraszajtót, akkor egy idő után kikapcsol. Valószínűleg van valami szenzor az ajtóban, ami ezt a jelenséget okozta (legnagyobb örömünkre:)) Szerintem nem gond ha nem lesz reggeli, mert az tényleg "basic", ahogyan az értékelésekben írták.Egy szendvics, két szerelt pirítós, vaj, dzsem és egy kis édes croisan, vagy ahhoz hasonló valami, narancslé, víz, kávé. Nekem ez délutánig kitart, de láttam, hogy volt aki vitt paradicsomot, ezt-azt magával a reggelihez. A szobában hűtő is van, a fürdőszobánk is jó nagy volt, törölközőket kaptunk. A szemetet minden nap kivitték, törölközőcsere nem volt a négy nap alatt, de nem is igényeltük volna. A tulajdonos nagyon szimpatikus és segítőkész, bármi gond, kérdés van, nyugodtan lehet "zaklatni"
A helynek az előnye, hogy csendes és tényleg jó kiindulási pont az északi és a nyugati oldalakhoz, de Elafonissire is. A szállástól kb. 50 méterre van a tengerpart, mely széles és homokos, a szélverés miatt azonban nem próbáltuk ki. Nekem a szállásokkal az egyetlen problémám az szokott lenni, hogy nagyon vékonyak a falak, így az összes szomszéd zuhanyozását meg egyéb átszűrődő zaját végighallgatom mire sikerül elaludnom, de ezt csak a rossz elalvási nyűgjeimnek köszönhetem:) Mivel az apartman körül szőlő, meg mindenféle zöldség van, van egy enyhe "sillószag", ahogyan nagyanyám fogalmaz, de ennél jobban én sem tudom behatárolni:) Nem trágyaszag, csak valami furaság, de a második napra megszoktam Mivel többen panaszkodtak a szúnyogokra, vittünk magunkkal mindenféle szúnyogűzőt, de nem volt szükségünk rájuk. Bár lehet, hogy a szél kifújta őket az öbölből, úgyhogy azt inkább vigyetek magatokkal:) Mi onnan Elafonissire, Falasarnára és Balosra jártunk, de a kíssamosi kikötőbe tartva közvetlenül az út mentén találtunk egy jó kis öblöt, egy, a sziklába épített templommal szemközt. A templom oldalán, az út alatt vezet át pár lépcső a pici öbölhöz, ahol még egy zuhany is van és egyszem nénit ringatott a víz amikor odakíváncsiskodtunk:)
Na igen, nekem pont ez rémlik, mi ott közlekedtünk.
Na igen kérem, aki bírja a repedt meleget Lenne egy off kérdésem: hogyan kell elkészíteni a dakost? Mert vettem én is, csak nem tudom eldönteni, hogy vízben kell-e áztatni, vagy elég ha olívaolajjal leöntöm? A boltban a néni lelkesen elmagyarázta... görögül Az is nagyon tetszett a kíssamosi részen, hogy a boltokban nagyban ment a kézzel-lábbal értekezés, vagy, hogy nem mindegyik pincér értette, hogy miért hajtogatod, hogy "pay", a "logarismo parakalo"- ra érkezett a számla meg a dinnye meg a raki A meglepően finom raki:)
Köszönöm szépen BoAt a mindenre kiterjedő szállásleírást.
Szerintem mi sem fogunk csalódni...
A kis öblöt már meg is találtam google earthön. Nagyon jónak tűnik, szerintem azt is megsasoljuk. Elafonisi, és Falassarna mellett, mi egy nap le akarunk menni Paleochora - Sougia településekre is. Állítólag az még igazi krétai, kisfalusi, görög hangulatú...
Szia Csacsi, szerintem jó választás Sougia, szívem szerint én is megnéztem volna, de az utitársak nem lelkesedtek a sok mászkálásért, így szóba se mertem hozni:) Elküldtem a fotókat a képküldőn keresztül, ha megjelennek, pár fotóval is szolgálhatok:)
Mediterraneo | #174269 | 2011-08-26 10:54:52 | Válasz a #174214. hsz-ra
Szia Adri!
Nyugis utazást, szuper nyaralást, sok szép élményt kívánok!
Medi
Adri és Rita, kellemes élményekkel teli utat kívánok nektek:)
Nagyon szépen köszönöm! Remélem úgy lesz, ahogy kívánod
Már nem valószínű, hogy internet közelben leszek, de ha lesz ott kint elérhető wifi akkor megpróbálok jelentkezni!
Szép hétvégét nektek!
Mediterraneo | #174307 | 2011-08-26 18:09:57 | Válasz a #174306. hsz-ra
Szia Rita!
Most látom, hogy Te is holnap utazol.
Jó utat és szép élményeket!
Medi
A pokoli meleg (elromlott a légkondi bent már egy hete és open office-ban ülünk 90-en) nap után, mikor minden összejött, és azt hittem soha nem lesz vége a napnak, menni fog.
Reméljük a szél is kegyes lesz hozzánk, a többit meg garantáltan összehozzuk
Nekünk nem ez az első repcsis utunk, szóval a repülés miatt nem, picit a beszálló kártya miatt volt izgalom, mert ugye mi magánszervezésben megyünk, de már az is megvan