Szia Mediterraneo!
A Personal Toursnál megnéztem a repülőjegy árat...eléggé húzósnak látszik. Szerintem az lesz a legjobb, ha tényleg felhívod őket.
Lényegesen olcsóbbak ugye a szállással együtt értékesítve. Reggel 5:10-kor indul a gép, de már 3-kor kint kell lenni. Én fullra betöltött gépet láttam, oda is és vissza is
Üdv:
Kata
Köszi.. Igen sajnos manapság számolni kell vele.. Csak hazafelé szeretne az ember hamar hazaérni..
Jól látszik a térképen.. De nem egy pékség van hanem kettő.. Egy nagyobb és egy kisebb.. A nagyobban jártunk.. A nevét ne kérdezd, mert nem tudom.. De meg fogjátok találni, hiszen ha a parthoz sétálsz le akkor mellette mész el.. Nagyon finom sütik vannak ám ott.. Én egy ananászos croassiont ettem 1,5 euró volt.. Meg mazsolás, vaniliás csigát, ez is ennyi volt.. És egy fánk tészta szerű sütit ami sok sok cukorral van megszórva.. Az is nagyon finom volt.. Ez 1 euró volt.. Barátnőm almás croassiont evett az is 1,5 euró volt.. És finom:D
Mikor elhoztuk még meleg volt..
Van zsemle is.. Az, hogy mennyibe kerül nem tudom.. Vannak mérős sütik is..
Szinte minden félét tudtok venni.. Van sajttal töltött coassiont is.. Ez is 1,5 euró.. Annyi minden van, hogy nehéz a választás.. De majd meglátod Te is:D
A fagyizó az Ioion szupermarket mellett van.. Könnyű megtalálni.. A főutca végén találod meg.. Dodoni a neve.. Remélem Marcsi nem öl meg, hogy elárultam a nevét..
De sok helyen van fagyizó.. Igaz ott drágábbak.. Pl a Veto bárban is láttam.. Ott 1,8 euró volt 1 gombóc.. Nem próbáltam ki mekkorát adnak és milyen finom.. Ránézésre jónak tünt..
Nem véletlenül van ott.. Gourgouris-ban csak gyrost ettem.. De isteni finom volt és nagyon laktató.. Mivel ez is egy családi vállalkozás, jó dolgokat készítenek baráti áron..
Hmm.. Lehet Sallys.. Nem tudom pontosan mi a neve.. Skala központjában van egy kis utca balra ha a tengerpart mellé gyalogolsz.. Itt kell bemenni.. A templomot elhagyva már látni is lehet mivel villogó névtáblával hívogatja a betérőket..
Persze.. Hiszen mindenkinek más az izlése.. Mi a szigettúrán kóstolgattunk borokat.. 4 félét.. Nekem ebből egy sem ízlett.. Egy Rose bor talán elfogadható volt.. A többi nekem nem izlett..
Jó volt, csak nekem hideg volt a víz.. Be lehet menni, de sokáig nem bírja senki sem a vízben.. Kavicsos a partja.. Szép fehér kavicsokkal.. Árnyék nem igazan van ott.. Egy barlang van csak de ott meg szoktak kisebb kövek leesni..)
Lesznek majd képek is.. Amint lesz több időm teszek majd fel..
Zitas, köszönöm szépen az infokat, ahol az autót béreltétek az ott volt a közelben, vagy neten rendeltétek? A szállás ezek szerint jó, de egy légtérben volt a 4 ágy? - gondolom igen, ha azt írtad egy légterű Szép kis kört mentetek 2 gyerekkel!
Liza
Hát, lehet, hogy utazási módot változtatunk... Légkondi kéne a kocsiba, anélkül nem akarunk elindulni, mert túl hossú az út és hát meleg van. Sajnos nem sikerült autóbontóból szerezni, az új meg annyiba kerül, hogy abból kitelik a teljes nyaralás, repülőjeggyel együtt.
Eredetileg, mivel olyan jól beleéltem már magam Lefkadába, azt kerestem, hogy lehet oda repülővel eljutni és van is lehetőség Patrasba repülni (egy bergamoi átszállással), onnan meg kocsit bérelve tovább. De mindkét repülő fapados, és én elég sokat utazom ahhoz, hogy tudjam, azok nagyon pontatlanok. Aztán abból a városból is van repülő, ahol a párom dolgozik, indulhatnánk onnan is, de a probléma az, hogy este későn ér Patrasba, vagy ott kell aludni, vagy éjszaka vezetni LEfkadára, az utóbbi nem játszik, de az előbbi se nagyon).
Ezért felmerült ismét KEfalonia, hiszen reptér van, akkor repülő is van Találtam mindenféle járatot, különösen a britektől, és akkor olvasom ám, hogy valaki megfordult a reptéri duty free-ben. Nossza, kigyúlt a lámpa a fejemben, hogy akkor van ám Bp-Kefalonia járat.
Csakhogy az én drága párom nem fog éjjel utazni. Mert mi vidékről kéne menjünk, ami azt jelenti, hogy éjfétájt indulnánk... Én bevállalnám...
Utánaérdeklődöm az áraknak, lehet, hogy ez meggyőző lesz
Aztán kezdhetek felkészülni KEfaloniából. LEfkadából már egy teljes útikönyvet írtam magunknak. De persze nem kárba veszett munka az, majd biztos magyünk oda is...
Szia Mediterraneo!
A Personal Toursnál megnéztem a repülőjegy árat...eléggé húzósnak látszik. Szerintem az lesz a legjobb, ha tényleg felhívod őket.
Lényegesen olcsóbbak ugye a szállással együtt értékesítve. Reggel 5:10-kor indul a gép, de már 3-kor kint kell lenni. Én fullra betöltött gépet láttam, oda is és vissza is
Üdv:
Kata
Szeptemberben mennénk, akkor nem lesz az a gép annyira full...
Viszont a hajnali indulás húzós, mert mi vidékiek vagyunk és akkor éjféltájt indulnunk kell. Nem vagyunk már fiatalok, és kényelmesek is vagyunk, nem tudom, hogy bevállaljuk-e az éjjeli utazást...
Holnap körbetelefonálok, aztán kiderül, mennyi az a repjegy. Az ár komoly érv abban, hogy bevállaljuk az éjszakázást vagy sem...
Fiscardo-i hajókirándulás.. Helyi idő szerint fél 9-kor volt találkozás Skala főutcáján..Onnan sétáltunk le Skala tengerpartjához.. Innen indult a hajó.. Kb 9 körül.. Menetközben nagyon szép sziklák mellett haladtunk el.. Megállt a hajó Antisamosnál.. Körülnéztünk itt is egy kicsit.. Aztán érkezés Fiscárdóba.. Érdemes elmenni ide is.. Nagyon szép kis falu, szűk kis utcákkal.. Hangulatos.. Van ott egy tó is, tele halakkal.. Sok látnivaló van.. 2 óra szabadidő van itt.. Amit azzal töltesz amivel szeretnél.. Ennek leteltével indulás visszafelé.. Hazafelé uton megálltunk a mini Myrtosnál nyílt vízi fürdőzésre..
Igen csónakáztunk.. 6 euró volt a belépő.. Hát meg is érte meg nem is..
Cseppkőbarlangban is voltunk.. ide 4 euró a belépő.. Nekünk személy szerint nem tetszett.. De meg kell nézni és mindenkinek magának eldönteni tetszik-e..
Futólag átmentünk rajta.. De a szigettúrában nem igazan van benn.. Inkább csak átrobogsz rajta és látsz belőle egy kicsit.. Ha jobban meg szeretnéd nézni szerintem menj be majd..
Myrtos beach-i fürdőzésre egy nagy busszal mentünk.. Visszafelé kisebbel..
Az idő nagyon jó volt.. Ott meg is szorul a nap.. Tehát még melegebb van.. No meg a fehér sziklák is segítenek ebben.. nem kell félni fázni nem fogsz..
Igen hazafelé ezen a programon megálltunk S. Ephemia kikötőjében.. Szép kis falucska, körbe lehet nézni...
Mi az 1 em.12-es szobában voltunk..
Dehogy takarítanak minden nap.. Szerdán van takarítás.. Ami nem igazan az.. Kicserélik a törölközőt.. Ebből áll kb.. WC papírt nem kaptunk pl, más sem.. Sokan panaszkodtak.. Lepedőt sem cseréltek.. Felsöprés sem volt.. Szemetet levitték.. Amugy ajánlott magadnak levinni...
Elsétáltunk a Mounda Beacre is.. Nincsen messze.. Csak az út hol emelkedik, hol süllyed.. Délben nem igazan ajánlott menni.. Mi ekkor jöttünk haza.. Megsültünk a melegben:S:S nagyon meleg volt ekkor.. A partja szép hosszú, homokos.. Lassan mélyülő.. Víze meleg..
Moundán jó volt a fürdés.. Skala partjainál lévő sziklákon túl is nagyon jó fürdeni..
Persze, hogy van idő fürdésre.. Mi kb fél 11 magasságában értünk oda.. Délután kettőkor indultunk vissza..) Ennyi idő elég lesz a fürdőzésre??
Jó döntés.. Tényleg megéri elmenni oda..
Nem olyan régen írtam erről részletesen Maartitának... Megéri ez a program is, hiszen Fiscardó is nagyon hangulatos kis falucska..
Igen szép és sok minden lehet látni itt is... Minderre van 2 óra szabad idő..
Tényleg jó korán indul a gép. Mennyi idő a repülőút?
És tényleg olyan korán el lehet már foglalni a szállást? Mi Lassiba megyünk a Minas-ba.
Ez a Travel Service milyen gép, ugyanaz mint a malév? Kényelmesek?
Mediterraneo | #190718 | 2012-07-11 07:37:04 | Válasz a #190710. hsz-ra
A travel Service Boeing-gel repül, tehát kényelmes gép, bár sztem minden gép egyformán kényelmes/kényelmetlen, én nem látok különbséget (a kisebb gépeken legfeljebb a fejed feletti csomagtér kicsi, de ugyanúgy van székezve mind, ugyanolyan sűrűn és ugyanúgy nem tudod kinyújtani a lábad )
Hogy kényelmesek ezek a gépek ?? mint a MALÉV ?? a MALÉV az egy légitársaság volt, úgy mint a Travel Service ! A gép ugyan azt a Boeing. Én az ülésbe nem igazán fértem bele kényelmesen, ha hátradőltem a mellettem ülőnek előre kellett dőlnie, és ugyan így fordítva. mert különben katasztrófa. Sajnos a turista osztály ilyen szűkös. max. ezt a 1.5 órás repülést így ki lehet bírni, de többet már nem igazán. De a 30 órás buszozásnál kényelmesebb, csak drágább.
Liza, igen egy légtérben volt a 4 ágy, 3 rendes ágy és egy pótágy, de a szoba elég tágas volt, majd rakok fel képeket, sőt a fiam le is videózta.
Mikor mennétek?
Melus, nekem a meat pie nagyon ízlett Fiscardóban, leparkoltunk egy szép kiépített parkolóban a városban, majd egy templom ill. játszótér között elhaladtunk, le a lépcsőn, itt volt egy kis bazár sor, és közte jobbra egy kék-piros teraszos taverna. Képet csatolnék róla ,de nem tudom, hogyan kell. Nagyon finom volt, jó zaftos a belseje, és jó magas volt, a párom is evett ilyet skalán ott fele olyan magas volt. [/img]