Mediterraneo | #174916 | 2011-09-03 22:40:18 | Válasz a #174912. hsz-ra
Szia Cofffos!
Mi voltunk Krétán szeptemberben és NAGYON MELEG, IGAZI NYÁRI IDŐ VOLT! A víz pedig csodálatosan langyos
Ha meg nem jön össze a kiréndulás Santorinire, ne sajnáld, mert Santorini többet ér, mint egy röpke kirándulás, 1 nap alatt nem lehet felfedezni és kigyönyörködni magatokat.
Köszönöm AZ INFÓKAT, LASSAN MÁR KEZDETT KÖRVONALAZÓDNI A TERV, DE AZ ÉLET KÖZBESZÓLT.A FÉRJEM LÁBFEJE ELTÖRT TEGNAP ESTE, ÍGY VALÓSZÍNŰ LE KELL MONDANUNK. MŰTENI KELLENE, DE AZT NEM ENGEDI, DE ÍGY SEM GYÓGYUL MEG 17.-IG MÉG HOLNAP KÉRÜNK EGY ÚJABB VÉLEMÉNYT, DE NEM AZ ESÉLY, HOGY ADDIG LEVEGYÉK A GIPSZET, VISZONT AKKOR JÖVŐRE MAGÁNSZERVEZÉS ÉS 2HÉT, DÉLI PART, SANTORINI, ÉSZAKI PART KOMBIBAN, DE ÉN AZÉRT MÉG REMÉNYKEDEM...VALAKI VOLT MÁR GIPSZBEN NYARALNI?
Szia Szederecske!
Pedig szombaton jöttünk haza onnan, ahová te mennél. Ha esetleg úgy alakulna, hogy mégis mentek, kérdezz bátran és leírom a jelenlegi állapotokat!
Mielőbbi gyógyulást kívánok a férjednek!
Üdv: Rita
Szia,
((((( Lemondtuk, azt mondta az orvos, hogy mehetünk ha akarunk, na de minek, se kirándulni nem tudnánk, se strandolni nem tudna a férjem és még este se tudnánk menni sétálni, ezért felesleges. Amúgy milyen volt?
A beszámolómhoz még annyit tennék, hozzá, hogy amit Kucó írt korábban, az sajnos már nem igaz az apartmanra és a tulajra. Kostas valóban érdekes figura, de tök nem érdekelte, hogy gondunk van. Takarítás nem volt napokig, csak miután szóltunk. De az se olyan volt, mint ami elvárható. A szúnyog tetemet a falra vannak kenve Fúj!!! Azért napok múlva nagy nehezen lecserélték az ágyneműt és a törölközőket, de az inkább valami szakadt és lyukas rongyra hasonlított. A beígért snack és pool bár nem volt már sehol, csak egy majdnem üres bár szerűség volt ami egész nap zárva tartott. Vacsorát is ígértek, ha valaki akart volna, de nem volt rá lehetőség.
Az idegenvezető szerint ez az apartman jövőre már nem lesz bent a listájukban a sok panasz miatt. Azért mi még csak kifogtuk.
Remélhetőleg kapunk vissza belőle pénzt, de az biztos, hogy nem az egészet.
Én is hallottam, hogy nem tuti ez a szállás, az Ibusszal volt pont kint itt az egyik ismerősöm is, ráadásul ott is dolgozik. Nem volt tőle elájulva, és azt mondta nagyon zajos, a légkondi piszkos, szóval nem az igazi. ) Men is bánom, hogy nem megyünk... ( áááá,dehogy!!!!!!)
Hát a szállás miatt nem is kell bánkódni, de azért Görögországért igenis kell Na de azért ne emészd magad, majd elmentek jövőre és sokkal jobb lesz, mint ahogy ezt terveztétek
Mit tudtok a krétai földrengésekről? Akik mostanában voltak, észrevették? Érezték?
Szia Cofffos!
Én múlt héten voltam, de semmit nem vettem észre, nem is hallottam róla, hogy volt. Egyébként melyik részen volt mostanában? Mert lehet, hogy mi máshol voltunk és azért nem éreztük.
Szia!
Mindig figyelem a görög földrengéseket, de az elmúlt 1-2 hétben nem voltak nagyok, csak a szokásos kisebbek, amiket nem lehet érezni. Krétán legutóbb 2011. augusztus 12-én volt két nagyobb földrengés, egy 4,4-es, illetve ugyanazon a napon egy 4,2-es. Erre gondolsz?
Legutóbb kedden volt Korinthos közelében egy 4,1-es földrengés.
Én is figyelem a földrengéseket, és mivel Kréta is törésvonalon van, szinte állandóan mozog a föld. Egyébként abban a térségben volt egy 6-os is nem sokkal azután, hogy Japánban volt a 9-es. Csak senki nem beszélt róla.
Igazából azért érdekel, mert már Kefalonián átéltem egy 5,5-ös földrengést, ami inkább érdekes volt. Valamint a Japán "horror" cunami eléggé kiakasztott, pláne, hogy nem sokkal korábban itthon nekünk is volt egy saját különbejáratú 4,7-es rengésünk, mikor megindult alattunk a ház. És ez eléggé ijesztő volt.
Sokáig ezért nem akartam Krétára menni.
Kefalonián - tudom - hogy úgy építkeznek. (mivel őket letarolta már egy földrengés)
És Krétán...?
Relax írta:
Szia!
Mindig figyelem a görög földrengéseket, de az elmúlt 1-2 hétben nem voltak nagyok, csak a szokásos kisebbek, amiket nem lehet érezni. Krétán legutóbb 2011. augusztus 12-én volt két nagyobb földrengés, egy 4,4-es, illetve ugyanazon a napon egy 4,2-es. Erre gondolsz?
Legutóbb kedden volt Korinthos közelében egy 4,1-es földrengés.
Tegnap este megérkeztünk mi is Krétáról Még haza se értünk, de már visszavágyunk.... A Malév gép oda-vissza is késett, szóval ebben már rutinunk volt.
A reptéren várt az Autoripes hölgy, sőt már ránk is telefonált, miközben a csomagokat vártuk, hogy hol vagyunk. Nagyon kedves volt, annyit fizettünk, amiben megállapodtunk, a szerződés tényleg görög, de a főbb pontok angolul is rajta vannak, mondta, ha gondunk van, csak hívjuk bármikor. És még egy nagyobb kategóriás autót is adott volna, ugyanannyiért, ha vki nem rombolta volna le a jobb oldalát, de mivel nem lehetett kinyitni a jobb hátsó ajtót, ezért azt adta, amiben megállapodtunk, nagyon jó volt a "kicsi" kocsi, egy Fiat Grande Punto, 1,3-as, 360 euróért 15 napra, nem volt vele semmi gondunk, szó nélkül fuvarozott minket a xerocambosi igen szerpentines tájakon, négy bőrönddel, kézipoggyászokkal, és persze 4 fővel.
Kréta nagyon szép volt, néha nem találtunk szavakat, gyönyörű tájakkal, csodaszép tengerrel, hihetetlenül kanyargó szerpentinekkel, sok kecskével, nagyon kedves, vendégszerető emberekkel, sok napsütéssel, magas hegyekkel, sok kirándulással, kb. 1500 megtett kilométerrel, fincsi kajákkal és pihenéssel. Majdnem 2000 képet sikerült készíteni Ja és kipróbáltuk a víz alatti fényképezést is, nagyon jó lett egy-két kép, szép halacskákat láttunk Még Falassarnán is volt jó sok, egész halrajok eszegették a vízben lévő sziklákról a vízi növényeket, szóval nincs okunk panaszra. Chrissin is sok volt a hal, sőt még Xerocambosban is láttunk jó párat.
Így utólag talán a két hét is kevés volt, egy hét az biztosan....
Néhány program kimaradt, mert nem akartunk rohangálni, illetve tényleg a kocsiban tölteni az időt, picit sajnáltam, de nem futószalagos nyaralást szerettünk volna.
Voltunk Falassarnán, Kissamosban, Chaniában, a Korunas tónál, Elafonissin, Baloson, Ierapetrában, Vaiban, Ithanosban, Sitiában, Zakrosban, Kato Zakrosban, Zirosban, Xerocambosban és Chrissin. Ierapetra felé pedig megnéztük Fermát, Makrigialost és a kisebb településeket.
Ami kimaradt: Preveli, Paleochora és Mochlos, bár asszem ez egész jó arány.
Az idő nagyon jó volt, szépen sütött a nap, szerintem minden nap 30 fok fölött volt, ahol láttunk hőmérőt ott 32 fok körül mutatta délután, délelőtt meg 25-28 között. Szóval az időjárás miatt nem kell izgulni, estére nyugaton lehűlt egy picit a levegő, de még ott sem feltétlenül kellett kardigán, keleten meg kimondottan langyos volt éjszaka is az idő.
A benzin, ami fontos kérdés sokaknak, mikor odaértünk tankoltunk először 1,73-ért, aztán 1,75-ért, de hazafelé már csak 1,78-ért vagy 1,8
fölött láttunk, szóval úgy tűnt, a benzin árak emelkedtek.
Ja és a heraklioni reptéren most hazafelé (tegnap) láttuk, hogy a taxis standnál ki volt írva, hogy sztrájk és nem volt ott egy árva lélek sem, szóval aki a transzfert taxival szeretné megoldani, gondolkodjon egy B terven is, mert nem tudni, ez meddig tart..... Viszont a buszmegállóban sokan álltak, gondolom pont ezért, közvetlenül a reptér mellől indul, ha jól emlékszem Hersonissosba, Maliába, Stalisba, Sitiába, lehet, hogy kihagytam vmit, talán még Chania is volt.
Röviden nincsen rá szó, hogy milyen szép volt, nagyon jól éreztük magunkat és nagyon visszamennénk.....
Mi aug. 27-től Krétán voltunk, egy hetet nyugaton, egy hetet keleten, tegnap értünk haza, de semmit nem érzékeltünk abból, hogy lett volna földrengés, ha volt is, nagyon kicsi lehetett.... A helyiek sem beszéltek róla, szóval szerintem ne izgulj