Szállás ügyében mi egy német oldal szállásait néztük végig és abból választottunk. Mi a szállásunkkal nagyon meg voltunk elégedve. 20 euróért olyat kaptunk ami nagyon megérte az árát. Pachenia település azonban csendes nyugodt hely és mi erre vágytunk. Ott még egy bolt sincs, de mi autóval voltunk, így ez nem számított. Mivel Miloson és az egész kikládokon északi irányból fúj a Meltemi nevű hűvös uralkodó szél (elsősorban július-augusztus,de mi is kaptunk belőle bőven) ezért a sziget északi részét nem javaslom. Folegandroson is ugyanez volt. Északon üres strand a nagy méteresnél nagyobb hullámok miatt, a déli oldalon vagy a védett öblökben pedig sima alig rebbenő vízfelület fogad. Estére a szél nem mindig állt el, ezért görögországi nyaralásaim során először az esti sétához melegebb ruhára is szükség volt. Andi egyszer azt írta Karpathos a szelek szigete, hát Milos sem semmi eből a szempontból.
Visszatérve a szállásra interneten leveleztük le és 4 napi előleget utaltunk bankon keresztül euróban.A szállásokat ezen az oldalon keresgéld: www.milos-island.gr .
Babar
"Lagada (oder auch Langada geschrieben, was an der oft unterschiedlichen Transkription aus dem Griechischen liegt) ist sozusagen der Hausstrand von Adamas. Er liegt etwas abseits, jenseits des Fähranlegers, wenn man die Sache aus Richtung des Zentralplatzes von Adamas kommend sieht. In diesem hinteren Ortsteil befinden sich einige größere Hotels und der Lagada-Strand liegt sozusagen direkt vor deren Haustür. Ich halte die unmittelbare Nähe zum Ort und die hohe Zimmerdichte in der direkten Umgebung für nachteilig. Wer aber Wert auf einen minimalen Fußweg vom Hotel zum Strand legt, wird hier gut bedient. "
Szia Szanna!
Sorry, de mi ott nem fürödtünk, mellette van a kikötő, így nem lehet valami tiszta a vize. Kis egyszerű part, közvetlen Adamas mellett van. Elég sokan vannak a parton, mivel sokan megszállnak a fővárosban. Vízmélységről nincs tudomásunk.
Babar
Szia Szanna, ennek a színén simán látszik, hogy lassan mélyül. Nagy strandmániás vagyok, van már egy kis tapasztalatom, én is képek alapján szoltam kiválogatni, melyik strand, mihez ideális, és általában jól ítélem meg. Próbálj keresni képeket utazóktól a Tripadvisoron a Hotel Lagada Beachnél.
Szia Babar!
az elsőt sikerült csak eddig megnéznem. Teljesen el vagyok alélva, ver a szívem százzal és olyan bizsergés van a végtagjaimban, mint amit egy snappsz tud előidézni. Szavak nincsenek is erre a gyönyörre. A legszebb görörg sziget (strandok értelmében) amit valaha is láttam kéepeken. Hihetetlenül tiszta a víz...
Mennyi ideig is voltatok Miloson? Elég volt az az idő mindenre? Könnyen meg lehett közelíteni minden ilyen paradicsomi strandot?
A Sarakiniko több km. hosszú, érdekelne, hogy ott a sziklákon mászkálva néztétel meg a különböző szakaszait, vagy van valami út, ami párhuzamosan halad vele és kocsival álltatok meg minden 5 méteren????
Hát azt hiszem, ha páromnak megmutatom a képeidet, máris eldőlt a jövő évi nyralás célpontja, mert ő is totál rákattan az ilyen szép strandokra.
Nagyon köszi a képeket, teljesen bezsongattál. Biztosan megnézem még jópárszor őket...és most pedig a második albumot.
Leírnád, hogyan mentetek a végén Elafonissire? Rengeteg kérdésem van, nem csak Milosra, szerintem a kiklád-sziget körutazós topikban kellene folytatni.
Látom, megtették a hatásukat a képek! Amiket írtam fentebb, azok engem is elvarázsoltak... Persze azért a többi sem rossz...
Arra én is kíváncsi vagyok, hogy Elafonissos végül hogy jött össze, mert igen nagy kerülőnek tűnik. Bár nekem úgy tűnt, mintha végülis Babarék kicsit hosszabbítottak volna a nyaralásukon, mert én határozottan úgy emlékszem, hogy egy ideig teljesen biztos voltam benne, hogy hamarabb hazaérnek majd, mint ahogy mi elindulunk, azért is kérdeztem annyira tőlük, hogy majd meséljenek Elafonissosról, aztán a végén mégis mi jöttünk haza hamarabb.
Nagyon számít egyébként, hogy milyen körülmények között készülnek a fotók, Elafonissoson mi délután-este voltunk, amikor már épp szembe sütött a nap, és nincsenek is ilyen színű vízes képeink. Meg persze biztos a gép is számít, amivel a képek készülnek, lehet, hogy én a többi szigeten sem tudtam volna ilyen csodálatos kékeket fotózni.
Na meg az időjárás. Nálatok olyan jó szélcsendesnek látszik Elafonissos, nálunk meg olyan erős szél volt, hogy majd elfújt.
Szerintem a Neked tetsző képeken Hivadolimni strandja látható, én is ezt néztem ki magunknak , bár szállás nem nagyon van a környékén, csak egy kempinget találtam. De közel van hozzá Provatas, ott már vannak jó szállások, csak az árak kissé húzósak...