Szia ha van rá lehetőségetek béreljetek csónakot nagyon megéri,(főleg 6 fővel) nagyon szép és nyugodt partszakaszok vannak a szigetcsoport belsejébe.Sartiról szoktam átmenni és az egész napot ott töltjük ha tehetem(saját hajómmal) Továbbá ha van Hajóvezetői béreljetek nagyobbat kb 60 euroval drágább,de megéri,elfogadják a Magyar jogsit is. https://www.youtube.com/watch?v=sK700w62VBAhttps://www.youtube.com/watch?v=gDXqhf6F10c
Mi is júli 31 én indulunk picit távolabb megyünk Lefkádára.
Szia Titi68, sajnos lejárt az egy hét, hazaérkeztünk. Köszönjük a segítségedet, minden úgy volt ahogy itt a fórumban leírtad. Csodás nyaralásunk volt, gyönyörű felejthetetlen hét áll mögöttünk. Az időjárás fantasztikus volt, a tenger tiszta és kellemes hőmérsékletű. Az éttermek
szuperek, nekünk a gusto volt a kedvencünk. Igazad volt, nagy a "fertőzésveszély"..........
Szia titi!
Ha lesz időd és kedved, motorcsónakos dolgot is megnéznéd? Szeptember elején megyünk Sartira és szeretnénk bérelni majd:)
Jó utat és pihenést!
Mindenképp megnézem, mert mi is fogunk bérelni, és lesz a csapatba olyan is, akinek van papírja is. Ha elfogadják (horvát papír), akkor lehet hogy bérelünk egy komolyabbat is. A jövő hét vége felé majd informállak, ha minden igaz!
Szia Titi68!
Köszönöm a motorcsónak tippet. Ma kipróbáltuk, nagyon jó volt. Két megállással folyamatosan mentünk, és így lett
a vége üzemanyaggal 85€. Az még hozzá tartozik hogy az út nagy részét fél gázzal.
Melyik kölcsönzőben béreltétek?
A vízben nagyon nem mindegy a tempó, mi tavaly a végén kicsit élvezkedtünk, többet megevett akkor 1 óra alatt, mint addig 3-4 óra alatt.
Nagyjából tele van tankolva mikor átveszed. Amikor átadod a szintjelzőből megmondja, hogy kb. mennyi fogyott és kifizeted a bérleti díjjal együtt. 2-3 liternek senki nem néz oda, kb. 20 liter a teli tank. A tankolás egy futóra szerelt tartályból történik slaggal. Merthogy ez Görögország!
3 nappal előbb foglalóztuk a csónakot, amiért 20€ fizettünk. Indulás előtt eligazítás + kapsz térképet a veszélyes és
szép helyek jelölésével. Vissza vitelnél üzemanyag szintet ellenőrizte, majd fizettük a 65 €. 60€ a bérlés 25€ benzin
Ez egy 5 személyes 15 le csónak volt.
A nyavalya se tudja! Én mostanában a nagyobbat szoktam két okból: a sziget jobb oldalán visszafelé nagyobbacska hullámok is előfordulnak, némi szembe széllel ott nem rossz, ha van erő. A másik, hogy szerintem (de ez nem biztos) ugyannál a leadott terhelésnél kevesebbet fogyaszt egy erősebb motor fél terheléssel, mint a kisebb 90%-on.
Most van nekik a nagyobból önindítós és elektromosan leengedhető motoros is, ha szabad, akkor azt viszem. A feleségemnek kicsit bonyolult leengedni és berántani motort.