Sziasztok!
Én csak csöndben olvasgattam eddig a háttérben. Hogy is mondják? Szedem az igét? Jegyzetelek...
Szerencsére az én férjem is azt szereti ha nyaraláskor én is pihenek. Pedig a hasát imádja, de kint még soha nem kérte, hogy fõzzek bármit is.
Mi is azon a véleményen vagyunk, hogy ha már egyszer nyaralunk akkor ne azt nézzük mennyit költünk egy nap, hanem érezzük jól magunkat, azt vegyük meg amit szereténk, ne azt amire "futi".
Ettõl függetlenül konzerv kaját, vagy olyan zacsis tésztát amihez csak víz kell, mindig viszünk a gyerekek miatt.
Akinek van gyerkõce tudja miért, akinek nincs, majd megtudja.
A kicsi lányom legutóbbi görög nyaralásunk utolsó napjának estéjén jött rá, hogy a gyros bizony isteni finom és 5 évesen bevágott egy egészet. Na jó, elég kicsi pita volt, de akkor is.
Kicsit sokat beszélek az ismerõseim szerint , szóval azt akartam kinyögni, hogy ha már muszáj "fõzõcskézni", akkor legalább mosogatni ne kelljen... Viszünk magunkkal mindig mûa. eldobható evõeszközt, tányért is.
Kisvacak teljesen egyetértek, mi sem szoktunk túl sok mindent vinni, mármint ami a kaját illeti .
Mondjuk nekem mindig muszáj 1x vagy 2x spagettit csinálnom, mert a gyerekeim odavannak érte Itthonról viszek tésztát, meg Globus üveges spagetti szószt, amiben már a darálthús is benne van.
Tudjátok mit vettem észre, ha néha nyaralás alatt fõzök (néha), akkor a családom sokkal nagyobb étvággyal eszik. persze ez nem sûrûn van.Kb. 1x-2x.
Szval a spagetti tuti, mi levesporokat nem szoktunk vinni, mert nálunk nem nagyon fogy, de olvasgatva a hozzászólásokat , lehet hogy 1-2-t nem árt betenni.
Eus TAJ-kártyát mindenképpen újítunk, és viszek még EUB-os betegbiztosítást, akkor nem kell helyben saját pénzbõl állni az orvosi ellátást .
[quote="eve."]
Én nem hinném hogy kellene oltást kapnunk.
Azert annyira nincs messze (semmilyen szempontbol) Gorogorszag, hogy oltas kellene annak aki ide utazik
Keves cucc es sok jokedv csak amire szukseg van, szerintem.
Levesport mi sem viszünk, mert nem vagyunk levesesek, de a Knorrnak és a Magginak is vannak zacsis tésztái. Paprikás csirke, pörkölt szószos, sonkás spagetti, stb. és csak víz kell hozzá. Hamar megvan és szeretik is.
Viszont az a spagetti és üveges szósz nem rossz ötlet, az én lányaim is szeretik. Jegyeztem...
Hát nekem még pici a gyermek hozzá, hogy ilyeneket egyen (zacsis tészta) és megmondom õszíntén én nem is vagyok híve. Egy bolognai alapot tényleg pillanatok alatt össze lehet csapni. Jó mondjuk a szállítás egyszerûbb.
Az oltást nekem már mondták mikor Horvátországba mentünk (de akkor voltam 7 hónapos terhes, így kihagytam) meg tavaly Zantéra menet is. A kicsi lányom viszont még nem kaphat oltást.
Ami fontos (legalábbis a gyerekorvos és a saját dokim is ezt mondja) csapvizet ne igyunk (mi még a nescafét is ásványvízbõl fõztük) ne együnk tengeri herkentyût kétes helyen, inkább válasszunk egy közép kategórás éttermet, még ha esetleg drágább is. Mondjuk mi nem eszünk ilyeneket , úgyhogy ez is kilõve. És persze az alapos kézmosás. Nyaralásra mindig viszek egy flakon "orvosi" folyékony szappant, ezt a DM-ben lehet kapni és azzal mosunk kezet.
Egyébként ez is csak olyan "riogatás" féle. SZERINTEM
Hát nekem még pici a gyermek hozzá, hogy ilyeneket egyen (zacsis tészta) és megmondom õszíntén én nem is vagyok híve. Egy bolognai alapot tényleg pillanatok alatt össze lehet csapni. Jó mondjuk a szállítás egyszerûbb.
Az oltást nekem már mondták mikor Horvátországba mentünk (de akkor voltam 7 hónapos terhes, így kihagytam) meg tavaly Zantéra menet is. A kicsi lányom viszont még nem kaphat oltást.
Ami fontos (legalábbis a gyerekorvos és a saját dokim is ezt mondja) csapvizet ne igyunk (mi még a nescafét is ásványvízbõl fõztük) ne együnk tengeri herkentyût kétes helyen, inkább válasszunk egy közép kategórás éttermet, még ha esetleg drágább is. Mondjuk mi nem eszünk ilyeneket , úgyhogy ez is kilõve. És persze az alapos kézmosás. Nyaralásra mindig viszek egy flakon "orvosi" folyékony szappant, ezt a DM-ben lehet kapni és azzal mosunk kezet.
Egyébként ez is csak olyan "riogatás" féle. SZERINTEM
Ahogy a kollega is írta, ez nem riogatás,erre tényleg oda kell figyelni mert már egy páran kapaszkodtak a Wc ajtófélfájába napokig... Csikart a szuper-kaja... Ez még mindig a jobbik eset.Egy doboz széntabletta elfér a pakkban...Kellemetlen ha sûrün jön a ritka...
Ahogy a kollega is írta, ez nem riogatás,erre tényleg oda kell figyelni mert már egy páran kapaszkodtak a Wc ajtófélfájába napokig... Csikart a szuper-kaja... Ez még mindig a jobbik eset.Egy doboz széntabletta elfér a pakkban...Kellemetlen ha sûrün jön a ritka...
Üdv:Atosz
Ha nem is oltatja be magát az ember ( bár lassan szinte elkerûhetetlenné válik pl. Twinrix )
tudomásul kell vennünk , hogy rosszabbodnak a körülmények. Egyre nagyobb a Görög-Honba látogatók száma , az ottani infrastruktúra kiépítettsége ; szinvonala még a helyiek igényeit sem elégíti ki a kívánt mértékben ...
Számolni kell az egyre gyakoribb és hosszabb " hõhullámokkal " és hatásaival.
Aki vigyáz magára ( pl. nem iszik csapvizet ... stb) ; még az is ráfázhat !
/2005-ben el is vitt a mentõ egyszer ......... /
Sziasztok! Most olvastam végig, amirõl írtatok. Már több helyrõl hallottuk mi is, TV-bõl is, újságból is, hogy már Görögországban is ajánlatos a védõoltás, és a fentebb leírtakat már évek óta mi is gyakoroljuk. Pl. nem iszunk csapvizet, még fõzni is ásványvízbõl szoktam. Viszont az, hogy hol együnk eléggé kivédhetetlen dolog, mert annyira nem láthatunk be a konyhára a tavernákban, de persze biztonságosabb egy színvonalasabb hely.
Amit én még ajánlanék -saját tapasztalat-, hogy a forrásokból is nagyon gondolja meg mindenki, hogy iszik-e, és mennyit?
Én a Tempi-völgyben ittam az egyikbõl, és egy hónappal késõbb -szerencsére már itthon- kórházba kerültem, mert a hasmenés miatt kiszáradtam.
Utólag jöttem rá,hogy attól a víztõl lehetett, mert másnap már utaztunk haza, és csak késõbb jutott eszembe, hogy a víztõl lehet a problémám.
Persze nem állítom, hogy minden forrásvíz okozhat bajt, de azért ajánlott figyelni!!!
A párommal idén elhatároztuk, hogy semmi kajafélét nem viszünk itthonról (kivéve, az útra csomagolt)...még zacskósat sem, mivel, ha kedvünk támad rá, akkor az is kapható ki. Tavaly, mind két alkalommal vittünk és a végén hozhattuk haza a megmaradtakat. Az egyetlen dolog a Nescafé 3az1-ben kávé, mert azt a fajtát szeretem
A szúnyogriasztó lapka és tartója annyi mint itthon, valamint a naptejbõl sokkal nagyobb választék volt (Nivea sprays 8-18 euró), így azt is kint fogjuk beszerezni
Nekünk szerencsénk volt eddig (kopp-kopp-kopp), mert oltás nélkül, forralt csapvizes neskávéval sem volt semmi gondunk.
Viszont Athénban a párom karját megkarcolta valami falevél a kikötõnél sétálva, amitõl viszketõ kiütései lettek, amit a nap csak fokozott. Úgyhogy idén már a gyógykészletbe kerül a kalcium sandoz is, meg egy kenõcs erre a célra