Az elmúlt pár napban sikerült visszaolvasnom több száz oldalt itt Kefalóniáról. Első görög nyaralásunkra készülünk,és választásunk erre a szigetre esett, reméljük nem fogjuk megbánni. Nagyon sok info-t megtudtam a hozzászólásokból, a kiszemelt szállásunkról viszont nem találtam tapasztalatot. Skala-ban a Hotel Starlight nevű családi kis hotel lenne az első számú kiszemelt a település központjától nem messze.Külföldi hozzászólásokból csak pozitívat olvastam róla, valaki esetleg tud róla valamit mondani a neten fellelhető infokon kívül?
A második kérdésem, hogy az unitravel-el utazóknak csak a katalógusban szereplő két kirándulásból lehetett választani,vagy helyszínen volt más ajánlatuk is?
Autóbérléssel kapcsolatban: a Skala-ban fellelhető cégeknél mennyire volt szabad kapacitás most a főszezonban,tehát ha nem előre foglalva megy oda az ember, tud e egy-két napra leakasztani szabad autót?
Utolsó kérdésem a görög világgal kapcsolatos: ez a wc papír és szennyvíz vezeték dolog mennyire komoly? Gondolok itt arra, hogy tényleg tiltják a wc-be való dobásukat,mint ahogy az unitravel honlapja írja?Hallottam már erről más görög helyekről,de mint írtam, ez lesz az első görög nyaralás (spanyol,olasz,bolgár és török után), így először furán hangzott ez az eljárás. Ez mindenütt így működik görögben?
Mozes!
Keresd meg Marcsit a Hermes apartmanban (a Grand Tours idegenvezetője), ha fakultatívot akarsz választani, örül mindenkinek, szerintem szíves örömest bevenne a vendégei közé, akár 1-1 kirándulásra is! Asszem 6 fakultatívot szervez!
Üdv!
Utolsó kérdésem a görög világgal kapcsolatos: ez a wc papír és szennyvíz vezeték dolog mennyire komoly? Gondolok itt arra, hogy tényleg tiltják a wc-be való dobásukat,mint ahogy az unitravel honlapja írja?Hallottam már erről más görög helyekről,de mint írtam, ez lesz az első görög nyaralás (spanyol,olasz,bolgár és török után), így először furán hangzott ez az eljárás. Ez mindenütt így működik görögben?
Szia Mozes!
A hír igaz, és egész Görögországban. Elsőre fura, de megszokod majd. Te érdeked is, hogy a kis szemetest használd. Csúnya-csúnya kellemetlenségeket okozhat egy dugulás, de azért jobban nem ecsetelném!
Ja, és Kefaloniával jó döntést hoztál, majd meglátod!
Köszi a válaszokat, megnéztem az egyénileg utazást, elég drága lenne. Mondjuk, így sem olcsó utazási irodán keresztül, de valamit valamiért.)) Úgy tűnik, több hetes nézelődés, olvasgatás után sikerült kiválasztani, hogy kivel és hová menjünk. Personal tours és Christina apartman. Remélem jó választás lesz. Augusztus végén utaznánk, úgyhogy aki már hazajött onnan, szívesen venném a beszámolóját, ha van egy kis ideje.
Minden érdekel: personal tours, apartman, hely, strand, stb.
Addig is olvasgatom vissza a fórumot, hogy minnél több infot begyűjtsek a szigetről.
További jó készülődést a nemsokára indulóknak és jó nyaralást akik már elutaztak!
Sziasztok!
Annyi gyönyörű dolgot olvastunk és láttunk Kefalóniáról, hogy idén ezen a szigeten szeretnénk nyaralni augusztus végén. Lassiban a Tzivras stúdióapartmant néztük ki, de az utazási iroda prospektusában lévő fotón kívül semmi infónk nincs a helyről. Egy angol nyelvű élménybeszámolóban említik, hogy a főutcáról nyílik, és közvetlen mellette egy disco üzemel (de ez 2010-es beszámoló). Ettől megijedtünk, mert a hajnalig tartó "dáridó" nem a mi világunk.
Valaki esetleg a fórumozók közül nem járt itt, és nem tudna minket pár értékes infóval ellátni? Sajnos képeket sem találtunk erről a helyről.
Előre is köszönjük a segítséget!
Sziasztok
Hát ismét itthon...
Sok újdonsággal nem tudok szolgálni Nektek, szerintem mindenki elcsöpögtette már az idei friss infókat, de azért pár mondatban bejelentkezem - ez a minimum - s ha valakinek esetleg kérdése van, és tudok, akkor nagyon szívesen válaszolok rá.
Az utazás tökéletes volt, oda és vissza is. Ami a görögök szerencsétlensége és persze Kefalóniáé is - az nekünk szerencse volt: alig utaztunk páran a buszon, így még akár feküdni is lehetett keresztben. (természetesen az ott készült képekkel rodeózom itt bent is, hátha jó hírét kelthetem ennek a csodának, és többen látogatják majd) Gyorsan átjutottunk a határokon is, egyedül hazafelé Röszkénél volt egy kis gebasz, de nekünk odaszóltak időben, így nem ott, hanem Tompánál jöttünk haza, és ahelyett, hogy mi lettünk volna az utolsó busz Szegednél, és ránk kellett volna várni, még mi vártunk a többiekre. Így hatkor indultunk haza Szegedről.
Skala nagyon helyes település a kis terével, partjával, tényleg bájos. Mindig vigyorogva néztük, ahogy a rengeteg angol szivárog a központ felé délután - a kintebb eső, modern apartmanos részről jöttek.
Nagyon sűrű programunk volt, négy napra béreltünk autót + Ithakai kiránduláson vettünk rész, még soha nem fáradtunk el ennyire, persze ez kellemes fáradtság volt. A tervekhez képest sok minden kimaradt, de számítottam rá őszintén szólva a többiek beszámolóját olvasva. Az idő is brutális volt, ezért délutánra a művelődés helyett volt, hogy a strandot választottuk, végülis ez nem teljesítménytúra ) A két hét a minimum amit itt el kéne tölteni, de tartok tőle, hogy még az is kevés lenne.
Irigykedek mindenkire, aki még csak most megy, elég magasra tette a mércét nálam, nehéz lesz überelni Remélem visszatérhetünk még ide.
Ötcsillagos nyaralás volt.
Köszöntelek itthon! Örülök, hogy Nektek is nagyon jól sikerült a nyaralás!
Mit sikerült megnéznetek az egy hét alatt? Mi volt az, ami a leginkább tetszett a szigeten?
Különben már én is tervezem, hogy vissza kellene még menni, mert a 2 hét is kevés volt!
Fényképek ugye lesznek?
Szia Niki
Köszönöm az üdvözlést, persze, hogy lesznek, csak térjek magamhoz, bár igazából Te több mindent láttál újdonságot nem fogok hozni.
Kb. 650 km-et mentünk egy hét alatt.
Első nap Poros-Sami (Antisamos fürdés)-Aghia Efimia-Myyrtos (fürdés).
Poros tetszett, Sami nekem kicsit semmilyen, Antisamos sem rossz, de többekkel ellentétben nekem Myrtos jobban bejött, pedig azt hittem, hogy fordítva lesz a várakozások alapján.
Második nap: Ekkor jutott idő Melissanira-Karavomylos-Fényképezés Myrtos felülről, utána Assos, ez egészen elvarázsolt. Felmentünk a várhoz is, ez kár volt: fárasztó, nincs fent semmi, de azért fényképezni jól lehetett Assost. Utána fürdés Emblissin, ez tetszett, Fiscardo kicsit csalódás. Nem is látszottak a házak a rengeteg étteremtől, kicsit rongyrázós szerintem pedig semmi extra. És drága. Utána fotó Fokinál - szép volt de pici és még este is tömeg volt. Utána már nem volt idő Horgotára és Aghia Sofiára ez sajnos kimaradt
Harmadik napon Argostoli felé mentünk, persze délbe sikerült odaérni, sehol egy árnyék, és annyira nem jött be, de a tekik lenyűgöztek. Aghia Theodori világítótorony, Itt már nagyon fáradtak voltunk, úgyhogy Makris Gialoson fürödtünk, hazafelé pedig ami útba esett megnéztük: pld. Sissia kolostor.
Este irány Platia Ammos, naplemente. Brutális volt lemászni, hogy csak mi vagyunk ott.....Vacsora Lixouriban de ebből nem sokat láttunk.
Utolsó napot már nagyon lájtosra terveztük, ezért a többi hely a Paliki félszigeten kimaradt, megint Argostoli felé mentünk, a várat lecsekkoltuk persze még mindig zárva, utána Zola, Aghia Kyriaki - ez a legnagyobb csalódás, a legkoszosabb víz volt, pedig felülről jól nézet ki. Voutihoz le se jutottunk, sorban álltak az autók, úgy hogy ültek benne, ki se tudtak szállni, úgy tolattunk vissza. Hazafelé megálltunk fürödni Lourdatánál. Nem tetszett, hogy ki van építve a part, viszont a legideálisabb kombóban tartalmazta a parttal kapcsolatos elvárásokat: Kint kavicsos, így nem lett még a fülünk is homokos, mint Makrinál, viszont bent homokos, így jó volt lépkedni rajta
Ithaka hajókirándulás nem volt rossz, Vathy nagyon szép, Kioni egész pici, ott sajnos elzanzásztuk az időt a kajával
Összességében véve nagyon tartalmas volt, nem tudtam volna ilyen melegben több mindent beszaszerolni ebbe az egy hétbe
Azért Zsokri Ti sem vagytok semmi! 4 nap alatt 650 km szép teljesítmény, főleg ezeken a hegyi utakon!
Sok szép élménnyel gazdagodtatok, szépeket láttatok, meg érte a fáradtság!
Ennél többet elhiszem, hogy nem tudtatok bevállalni az egy hét alatt, mert az már fizikai képtelenség lenne, a távolságok és a meleg miatt is.
Sissianál láttátok a sok nyuszit?
A Platia Ammosnál biztosan szép volt a Naplemente, de onnan még visszajutni sötétben Skalaba is fárasztó lehetett. Azért az jó messze volt.
Csodálkozom, hogy Voutinál ilyen sokan voltak, úgy látszik felfedezték a turisták.
Kíváncsian fogom várni a képeket!
mi is lementünk Voutihoz, de sajnos vissza kellett fordulnunk, mert annyira piszkos volt. Nem volt senki, utánunk érkezett két angol család, de ők sem maradtak, mert nem lehetett fürdeni.
Látszik, hogy milyen szép egyébként, de valami hajó talán beleengedte a szemetet, mert minden úszott a vízben sajna
Sajnos nyuszikat nem láttunk de az tény, hogy a sziget élővilága hihetetlen gazdag. Fényképeztünk egy olyan állatot, amiről lövésem sincs, hogy mi lehet. Picit bárányszerű fej, lámaszerű test, olyan furi...
No meg a halak, amiket még szemüveg nélkül is lehet látni! Egy hétig el lennék csak tengeralatti mozizással
Ammost mi is csak úgy vállaltuk be, hogy egy másik párral mentünk, majdnem le is csúsztunk a naplementéről nem igazán derült ki első körben, hogy hol is kéne Lixourinál letérni, mintha mindegyik csak egy kis helyi utcácska lenne... De végül is elértünk odáig Utána persze még nem volt teljesen sötét, csak már Lixouriban, de onnantól kezdve nem volt vészes az út hazafelé.
A kagylógyűjtögetőknek mondanám, hogy a legtöbbet a az Argostoliból Lixouri felé vezető út mellett, a kanyar körül lehet találni, ahol kis szigetecskékként magasodnak ki a tengerből a sekélyebb részek.
No akkor nem csak én nem tudom, hogy milyen állat lehet
Dehát itt olyan sok állat volt, hogy ez is belefér. Persze lehet, hogy valaki tudja, hogy mi a neve