Sziasztok!A blokkolókkal kapcsolatba kérdeznék,van akinek van és úgy ment?A határon szolnak érte?Jobb ha előtte levetettem mielött indulnk?Elörre is köszi a választ!
Sziasztok. Egypár hete nézegetjük a fórumot. Most már írok is, mert már biztos....aug 3.-án indulunk Lefkadára. Autóval megyünk. Van esetleg valaki, aki ebben az időben megy? Mi 14.-én indulunk vissza.
Kedves forumtársak! Kérnék egy kis segitséget. A Sun Rise apartmant szeretném megtalálni a Google Earth-ön, szeretném látni a környékét és mivel autóval megyünk könnyebb is lenne megtalálni. Köszönöm!
Sziasztok!
Ma értünk haza Lefkadáról.1 hetet előtte Pargán voltunk,így oda is leírom a pargai tapasztalatokat.Igen,Nidribe az menjen aki mocit,kocsit bérel,vagy elmegy 2-3 hajós fakultatívra,egyébként Nidri maga mint hely nem különb Stavrosnál,ha nem mész sehova kirándulni.Ezt persze mi is tudtuk,nem ért e téren csalódás .Máj.27- Pargán voltunk,2 teljes nap volt strandidő,2 nap szakadt az eső 22 fok,kiránduló idő,majd 24 fokok napos-felhős,így mentünk át június 3-án Lefkadára.Reggel még sütött a nap Pargán,ahogy közelítettünk Nidri felé megint esett.Paja meetingjén a Simposium étteremben már 18 fok,szakadó eső,orkán erejű szél.Üvölteni tudtam volna kínomban,én nyarat akarok,nem ezért jöttem,2 hetet csak nem sz..... Másnaptól egész végig átlag 29 fok volt,1 esti zuhival.Tehát aki most van ott,csoda idő van.Filio superior 1-es szobája csúcs,összehasonlítva a lepukkadt többi hárommal.A 2-es még a sup.dupla erkéllyel.Az Apolloné a magasföldszint,5 szoba.A képanyag a katalógusban valóság,mindig volt forró víz,és nálunk wifi a szobában.Szerdán átbuszoztunk Lefkasba,1.6 buszjegy oda és 1.6 vissza.Szép a kikötője, a Daltons étterem a kikötőben,és egy fő sétálóutca,sok tömeg bóvli áru van Pargához viszonyítottam a bóvlit,ahol minőségi bőr dolgok,és ajándék tárgyak vannak.Másnap napozás a keskeny,kavicsos parton nem lehetett elférni,sok napágy van.Délután már láttuk,hogy a 7 éves kislány bágyadt,est sétánkon reszketett,éjjel 39.2 láz,lázgörcs.Nurofen,Hűtőfürdő.Éjjel figyeltük a gyereket,köztünk volt a franciaágyban,amikor éreztük hogy mozog az ágy.Földrengés.Sporádokon volt,de mis is éreztük.Fél perc,ennyi.Másnap küldtem Pajának sms-t a gyerekkel kapcsolatban.Fakultatív buszos útra indult,de a dokit kiküldte.A doki,Ervin hát 1 óra alatt megmérte a lázát a gyereknek és a torkát megnézte.Szerinte vírus volt.Még 2-szer kijött a Filioba,de szerencsére a kicsi már aznap délután láztalan volt.Biztosítás nélkül 1 vizit 50 euró lett volna plusz a kiszállás.QBE biztosítást szereti.Utána már csak délután 4 után mentünk napra.Paja állati normális,mondta,hogy éjjel is hívhatjuk.Obelix gyros 2 euró,fino,de kicsi.Nekem.Filioból jobbra kifordulva a harmadik épületben a Sotiris Gyros -suvlaki isteni,nagyobb 2 euro az lett a törzshelyünk.A Stathis Place se jött be,mogorva kiszolgálás,és kicsi sületlen gyros. 2 nagyobb cukrászda van,cukrászsütis,de sok Bakery Kominatos a Filiotól 100 m-re 1.5 a Revani,Kadaifi,spinakopita.A Mi kedvencünk a Filioból a főutcára érve pont szemben egy szemüveges öregúr fagyit és poharas krémeket árul.Isteni,a Lacta-s krém kihagyhatatlan.1,5 euró.A fagyi gömb 1 euró,dupla akkora nála egy gombóc mint Magyaro-n.Nekünk mindig a kislánynak kedveskedett valamivel.Legolcsóbb élelmiszerbolt Nidri végén,Perigiali irányában a Market Inn,este 9-ig van nyitva,szombat 20-ig,vasárnap zárva. Ásványvíz 0.30 itt egy 1,5 l-es,egyébként 1euró a 6-os.Tej 1 l 1,3-1,5.Kicsi Alfa 6+2 ajándék 5 euró,Mythos nagy 1.2 körül.Lefkasban a buszpályaudvartól 5 méterre van a Carrefour ahol minden nagyon olcsó,és nem kell sokat cuccolni.A Lidl helyi járatos buszosoknak messzebb van a fővárosban a megállótól.Mindent összegezve Parga után ez gyengébb hely,de mi mivel minden közrejátszott,nem mentünk hajózni,ezért adtam ezt a gyenge minősítést.