Én Ibusz szervezéssel megyek, és úgy tudom, szintén németh-travelesek a buszok... nem sok jót hallottam sajnos, de reménykedem, hogy viszonylag normál idő alatt teljesítik a távot.
Igen, csak új szig van a családban mindenkinek. Jóformán visszadobták, azt erőltették, hogy passport, passport....vagy pedig álljanak félre.
Így inkább odaadták nagybátyámék az útlevelet. (amit most csináltattak május végén)
nincs mit, de szerintem ha au utazási irodában azt mondják, hogy nem kell, akkor lehet, hogy nem kéne aggódnod.
A buszosokat egészen máshogy kezelik a határon, mint az autósokat. Végülis a Te döntésed, de azért nem olcsó az útlevél...főleg gyorsítottban...
Sziasztok!
Mi is donchi-ékkal utaztunk, a kifelé vezető 30órás útban benne volt 3 óra szerb és 4 óra macis várakozás, busz mellett sétálás. Hazafelé viszont luxus busz jött, villámgyorsan hazarepítettek minket:), gondolom nem akart a Dias veszteni pár "szavazatot" A kinti partner irodát, a Taousanis Tourst mi is nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, Peti, Zoli, Évi is nagyon felkészültek, aranyosak és segítőkészek! Ritkaság!
Gyrosok közül a legfinomabb magasan a Fast Foodnál volt, a Sithonos iroda mellett, 2,2 euro az ára és tele tömik tzazikivel és husival:) Már bánom, hogy nem vásároltam be belőle itthonra, mit nem adnék most érte! Az ovelixes gyros tál is a régi, 11 euro, kiadós adag!
Amit nem javaslok az a motorkölcsönzős utca végén található kis étterem. Ehetetlen volt a stifadójuk és a polip is mini adag.
Motort Angelónál béreltünk, egy napra 10 euró, de több napra ad kedvezményt. Nagyon jó Hondát kaptunk, végig bírta az utat, csak a benzinnel kell vigyázni. 1* Sartiból a Narancspart felé vezető úton lévő kútnál tankoltunk 5 litert, a mutató csak félig ment fel, mire Vourvourig értünk újra keresnünk kellett a kutat, itt ugyanennyit tankoltunk és a mutató kiakadt, alig akart belőle fogyni a benzin:) Nem tudom, hogy mutatóval vagy a benzinnel lehetett-e a probléma:)
Kiriakisban voltunk végül elszállásolva, nagyon jó helyen lévő, a görög szálláshelyeknek megfelelő apartman!
Sarti és a környék még mindig gyönyörű, azt hiszem 2 év múlva újra vissza térünk:)Mesés, egyszerűen imádom minden porcikáját!
Nekem 3 nap alatt lett kész, nem gyorsított eljárással!!!Meg is lepődtem! Hétfőn voltam az okmányirodába, csütörtökön pedig már hozta is a postás! Ha még több, mint 2 hét míg indulsz, szerintem felesleges több pénzt fizetni a gyorsított ejárásért!
Szia! Köszi a jó tippet,de azt hiszem kihagyom, az utazási irodában most nyugtattak meg, hogy simán át fognak engedni, mert próbaként több utassal ki is próbáltatták és simán engedtek mindenkit!
olvasom diassal voltatok, de németh tr.busz. Ez mit jelent, amit írtál? : mondták az irodánál, már nem dolgoznak velük, pont az elmúlt 3 hét miatt.
Kicsit aggódom, mi is németh tr.-el megyünk......
köszi,
Én kipróbáltam autóval is, a Szerbek oda is és visszafelé is szó nélkül elfogadták a plasztik személyit. A Macedonok odafelé nem, de visszafelé már igen. Ennek 2 hete.
Nem kell félni, túl éltük mi is:) Egyébként a Dias fővállalkozója a Contibus és általában ők szállítják az utasokat, de állítólag nem volt szabad kapacitásuk és ezért megbízták a Némethesek buszosait és buszát. Tehát az iroda csak részben tehet a történtekről. Hazafele már a contisokkal jöttünk és az szuper volt!Ne aggódjatok, nem lesz probléma! (A szerb és maci határon egyébként együtt haladtunk az apollonosokkal szóval nekik is megvolt 7óra várakozás)
Holnap ilyen időszakban már az autóbuszon ülünk Sarti felé De nehezen mennek az órák. Nagyon nagy a meleg és a hőguta garantált. De sebaj , hát nem ezt akartuk:) Az Égei tenger hőmérséklete 26 fok. És ez egyre melegszik:)