A Valtos felett a felfelé vezető kis lépcső pont oda visz (ptt van a drótszobros rész)
illetve az írt lépcső tetején balra megy a várhoz "egyenesen" a Stefanos-hoz, illetve le a Sakishoz és jobbra megy a Sakis felé
Most találtam róla két-három nappali képet
Itt jobbra szinte az utcán vannak kint még este az asztalok, kb egy asztallal még jobbra ültünk mi.
Jó, de ha vitorlázol, akkor azzal elmegy egy csomó idő, amit a hajón való utazással töltesz és nem a szárazföldön való körülnézéssel vagy strandolással. Nekem az "elvesztegetett" idő lenne, mert bár vitorlázni biztos irtó jó, de nekem csak a gyaloglás és a strandolás után jöhet szóba.
Breki!
Na,ez a kétszemű hajó egy vicc! Ennél még a Sarti-i kalózhajó is jobban nézett ki!
De az elsőt el bírnám viselni....
Találtam egy csodás bolgár szállodát tök véletlenül,majd leesett az állam,hogy milyen olcsó.....
Belinkeltem a dumcsi topikba... Csak kíváncsi vagyok a véleményedre,nem semmi....
Utánajártam a bolgár áraknak,eszméletlen helyeken nyaralhatok viszonylag kevés pénzért.....
Hát menjen, pont az a lényeg benne hatalmas élmény akár csak egy balatonon is vitorlázni nemhogy a tengeren.
Nem véletlen, hogy sok híres magyar ember is ilyenkor szinte kiköltözik a vitorlására.
Szegény Bujtor István is ezt említette nekem.
Nekem ezerszer többet érne a strandolásnál ezt nem úgy kell elképzelni mint egy menetrendszerű utasszállító hajót ahol csak ülsz meg néha elmész a hajó másik végébe.
És itt olyan helyeket látsz amiket szárazföldről sohasem tudnál megtekinteni. Elég csak Döme képeit megnézni ő azt hiszem kajakkal volt, de milyen öblökben fotózott csak néztem hogy micsoda helyek vannak a tenger felől.
Nem véletlen vannak tele a tengeri kikötők sem vitorlásokkal.
Pl mekkora élmény lenne bemenni Sivota-nál ebbe az öbölbe
Megállni vhol a közepén és hatalmasakat ugrálni a hajóról, vagy odamenni egy barlang közelébe és ott fürődni.
De ha nem tetszik hát nem tetszik énnekem viszont nagy vágyam egy ilyen vitorlás túra.
Félre ne értsd,nekem is tetszik,meg biztosan csodás élmény lehet egy vitorlázás!!!
Csak ez a piros hajó valami borzalom a színe miatt,csak erre akartam célozni.....
Jólvan ezt találtam most gyorsan, nem akartam nagyon offolni ezért direkt Parga-s hajót kerestem
Mondjuk igazából ilyesmire gondolok csak féltem, hogy mivel nem tudsz úszni ha egyből ilyet rakok be megijedsz és nem veszel nekem egyet
Bulgáriában mi az aranyparton a Trakia-ban voltunk , de volt Balaton is
Szozopolban viszont olyan szállásunk volt -a neten foglaltam- hogy tengerre néző úszómedencés légkondis nagy erkélyes,
fürdőszoba még nagyobb mint a szoba tv magyar adással ingyen reggeli stb potom pénzért.
Nehogy azt hidd,hogy én nyertem meg a lottóötöst,csak azért,mert egy gyenge pillanatomban azt mondtam,hogy veszek egy házat Görögben.....
Na csakazértis megveszem azt a Hydrai házat előled,és az enyém lesz!
A Trakia-t is néztem,tök jó hely,és vadiúj építésű,de amit belinkeltem,hát attól kész vagyok... <love>
Ha jól emléxem a Hellasz-os szállások között is bent van, szerintem nagyon jó helyen van szinte a parton, csodásan néz ki mégse nézte ki senki még itt magának szállásként
Épp nemrég sétálgattam egy hídon, ami alatt ilyen vitorlások mentek el, borzasztó erős szél fújt, és úgy nézett ki, mintha minden pillanatban felborulhatna a vitorlás, majdnem vízszintesen feküdt a vízen a vitorla. Ijesztő volt kívülről nézni, de az emberek olyan nyugodtan ücsörögtek a másik oldalon, hogy nagy baj biztos nem lehetett, de nekem nem lett volna kedvem kipróbálni ilyen körülmények között.
Persze, jó lehet egy ilyen vitorlástúra is, nem vitatom, csak nálam annyira nincs elöl a rangsorban. De persze megértem, ha valakinek meg igen, sőt, örülök is neki, mert addig is nem sétálgat a romok között, ahol meg én jobban szeretek.
Ezeken a vitorlásokon van egy Tőkesúly ami a szükséges visszaállító nyomatékot szolgáltatja a szél nyomása miatt dőlni kényszerülő hajónak.
Persze természetesen kell egyfajta bátorság a vitorlázáshoz, de érdemes kipróbálni, nem csak divatból imádják olyan sokan.
Itt egyik ismerősnek is van hajója az Adrián.
De nem akarok jobban belemenni itt mert ez már tényleg erősen off.
Ha jól emléxem a Hellasz-os szállások között is bent van, szerintem nagyon jó helyen van szinte a parton, csodásan néz ki mégse nézte ki senki még itt magának szállásként
Gondolom, ebben az ára is közrejátszik. Ha találnék hasonló kilátású stúdiót olcsóbban, akkor én pl. azt választanám, márpedig sztem biztos van.
Én megpróbáltam megfejteni a Parga imádatot.
A következőkre jutottam.
Ha ott vagy, istenien érzed magad, mert minden olyan, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Ha hazaindulsz, belefájdul a lelked. Miután itthon vagy, állandóan arra vágysz, de jó lenne ott lenni! Szerintem ez a szerelem. Úgy tűnik nem csak élő emberrel létezik. (Nagyon hülye vagyok?)