csekkett visszavinni már csak azért is meredek, mert gondoljatok bele, hogy este 10kor kapok egy csekket, megvárom míg kinyit a posta 20 km-rel arrébb (reggel , utána hol találom meg azt a rendőrt? szolgálatban lesz még egyáltalán? stb... ááá kizárt.
mondjuk nyilván a sebességhatárok betartása a legjobb, itthon is, ezzel nem is vitatkozom, de épp emiatt is mondom hogy nem árt a szigorítás. mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a balesetek nagyrészét nem feltétlen a gyorshajtók, hanem inkább a rutintalanok okozzák, de ezt meg nem lehet kivédeni.
magyarországon a külföldiektől behajtandó gyorshajtásos büntikről épp mostanában volt szó a tévében. az eus országok levédik a saját polgáraikat annyira, hogy nem nagyon tudja behajtani a rendőrség a dolgot - mivel szabálysértésről van szó, nem pedig bűncselekményről. de elég ha visszagondolunk az azt hiszem leányfalui gyermekek elgázolására, amit egy ha jól emélkszem angol úriember (?) követett el, és évekig nem tudták felelősségre vonni a remek jogi útvesztők/kiskapuk miatt.
Azért EU-n belül szntem van vmi egyezmény amivel be lehet hajtani a bírságot, nemtom majd aki tudja megírja
Lényeg az hogy ne kelljen visszavinni a csekket a rendőrnek
Mia! ha ez tényleg így van hogy nemtudják a külfödieken behajtani akkor mindenki 200-al fog lefelédöngetni... Mint ahogy nálunk is tolják a külföldiek... kíváncsi leszek az első megbírságolt emberkére aki megírja nekünk hogy is van ez
az eus polgárok nagyrésze becsületes, még ha gyorsan hajt is, tehát el tudom képzelni sok pl németről hogy feladja a csekket. ha meg nem... így jártunk (mmint magyarország). gondolom peres úton behajtható lenne, csak egy nemzetközi per lehet hogy többe kerülne, mint maga a behajtandó összeg....
hozzáteszem, hogy én pl beszari vagyok, és ha a morcosan néző szerb rendőr azt mondaná hogy fizessek 100 eurot mert gyorsan mentem, hiába tudnám hogy nem, elhinném neki, csak hogy hagyjon békén. jártunk így a bolgároknál is, 2002ben. 60 euroval húztak le, azt állították hogy radar volt náluk, pedig tutinem, úgy fordultak utánunk - a magyar rendszám után, véleményem szerint. :-I
Be kell tartani a szabályokat a saját biztonságunk érdekében is, ezt én is így gondolom... Nem a témát találom vidámnak egyszerűen jókedvem van Hisz nemsokára döngetek lefelé görögföldre
De itt egyeseknek ez is baj.....
a bolgároknál betartottuk, sőt sokan a szerbeknél is, mégis meg lettünk büntetve. mi nem vagyunk az a száguldozós család, mégis előfordult.
amúgymeg vidám téma-e vagy sem, önmagában véve egy szerb fizetőkapu nem egy vidám dolog, viszont mégis jobbkedvem van tőle ha rágondolok. sőt, tekintve hogy 1,5 éve nem jártunk görög földön, egy szerb rendőr is üdvözítő látvány lenne számomra :DDD
Tavaly nyáron gyorshajtásért megbüntettek Görögországban. Kaptam a rendőrtől egy csekket, amelyet a postán befizettem, majd nem a rendőrnek kellet visszavinnem, hanem Keteriniben a rendőrörsön bemutattam és visszakaptam a jogosítványomat, ugyanis azt bizony elvették. Szerbiában sem a rendőrnek kell visszavinni szerintem.
...egyszerűen jókedvem van Hisz nemsokára döngetek lefelé görögföldre De itt egyeseknek ez is baj...
Szó sincs róla, a jókedv miért lenne baj... Jó "dönget"-ést és jó nyaralást! Én is vidám voltam, amíg el nem olvastam itt néhány bejegyzést... A szabályokat pedig elsősorban mások biztonsága miatt tartsd be; a saját életedet úgy kockáztatod, ahogy akarod.
Mondjuk az érdekes lenne ha vissza kéne vinni a csekket a rendőrnek, azért szntem ez nem így van.
Pedig előfordulhat, hogy ilyet kérnek tőled, cserébe az útleveledért.
Tavaly Macedóniában jártunk majdnem így.
Radarpisztollyal mértek, amiről köztudott, hogy pontatlan, azaz annyit mér, amennyire a rendőr bűntetni akar. Elvették a férjem útlevelét egy állítólagos gyorshajtás miatt, és 50 eurónyi denárt akartak. Kérték, hogy keressünk egy bankot, aztán fizessük ki őket.
Addig értetetlenkedtünk, amíg szét tépték a bünti cetlit, és utunkra engedtek.
2008ban krétán minket megbüntetett a rendőr,nem volt rajtunk sisak,2nappal a hazaindulás előtt,simán elvette a jogsimat,és fél évre!!!be akarta vonni,totál nem érdekelte,hogy autós szakmámhoz elengedhetetlen,szóval ne higgye senki,hogy külföldön mindent lehet,plusz nekem szerencsém volt,hogy tudott angolul,meg az idegenvezetőnk extra görög volt,és meg tudta hatni.A végeredmény 200€ bünti volt,amit a postán adtam fel,és utána adták vissza a papirt az őrsön.Nem azt a rendőrt kell keresni aki büntetett,az őrsön aki éppen ott van,
Magyarosrzágon a minimum kiszagbató bírság külföldi tekintetében min. 75 Euronak megfelelő magyar forint, amelyet jogsegélyen keresztül hajtanak be a külföldin.