Szia!
Kölcsönzője válogatja. Nekünk 30 euro/nap volt a Fiat Punto, főszezonban. De ha csak két napra kell, szerintem ráérsz a helyszínen nézelődni. Mi tőlük béreltünk.
Mi mindig neten szoktuk lefoglalni bárhova is mentünk,eddig nem volt gond,kényelmes,mert nem kell ott keresgélni,itthon kényelmesen kiválaszthatom melyik autót akarom,a megadott időpontra ott vannak vele.
Sziasztok!
Segítsetek, kérlek, ha tudtok!
Június végén melyik irodának van a legkedvezőbb ajánlata 1 hetes repülős utazásra 2 fő részére?
Nincsenek nagy igényeink, csak tiszta legyen!
Köszönöm előre is!
Mi 3szor utaztunk eddig Ibusz-szal, tavaly pedig a kedvező árak miatt a Green Travel-re váltottunk. Mindkettővel teljesen meg voltunk elégedve Bár a Green Traveltől kicsit tartottunk, mivel nem olyan ismert, de pozitív élményünk volt velük. Az áraik szerintem alacsonyabbak, mint pl. Ibusz, Neckermann.
De szeretnék itt tartani már én is, hogy tervezem az utat idén nyárra....
Szia!
Mi már 3x voltunk egymásután a párommal (2009-10-11) Krétán és Balost és Elafonissit sose hagytuk ki.Elafonissi is megér egy misét...! Balosra úgy kalkulálj, hogy Kayiviani után gyakorlatilag hegyi útban számoljál kb 12 km-t egy parkolóig, majd onnan 1,5 km a hegyről lefelé párszáz lépcsőfokkal 140m lefelé... majd ugyanennyi felfelé...(ez cca 35 perc erősen...)
A Balosi hegyi út elején tavaly még szedtek 1 EUR/autó díjat, de ez semmi.
Nyugat Krétát bekalandoztuk, ha részletekre kérdezel lehet h tudok néhány infót adni.
Üdv Bjeffy (Péter)
Kérlek válaszolj ezekre, ha tudsz:
- Hotel Peninsula messze van-e a központtól, mert oda foglaltam nagyon jutányos áron / l hét all inculsive, tengerre néző 2 ágyas szoba 504 EUR/
- melyik strand a legkevésbé zsúfolt ill. melyik a legszebb. Nem szeretem a kilométer hosszú és széles homokos helyeket.
- a fővárosba mennyi idő alatt bejutni busszal vagy taxival
- milyen látni valók vannak a közelben /Knosszosz-on kívül/ legyen az akár valamilyen kis falu, vagy eldugott öböl stb.
Már voltam tizennégy éve két hétig Krétán, Vai-t, a Szamária szurdokot, Rhetymon-t, Ierapetrát, Agios Nicolaos-t, egy gyönyörű hegyi kolostort /nem Arkadi környékét/ , a múzeumot Iraklionban láttam. De úgy hiszem, hogy még mindíg van mit nézni, pl. Hania, vagy Agia Pelagia környéke.
Köszönöm
Szia, olvasd el WhiteFrost beszámolóját 2008-ban ott volt.
Mi szintén 2008-ban, de Fermában. Egymás mellett van a két település, ha pihenni akartok tökéletesen megfelel. És nem utolsó sorban remek kiinduló hely a sziget felfedezésére.
Szia Etel!
1. Nem tudom, hogy hol található a hotel, de valahol mintha azt olvastam volna, hogy 1,5 km a központtól.
2. Agia Pelagian több kisebb strand van, én nem emlékszem több km hosszú starndokra. Hétköznap nem voltak sokan, de hétvégén rengeteg görög volt. Mi ilyenkor átmentünk Foedele strandjára. Ez hosszabb, homokos. Kevesen voltak és nagyon fújt a szél. Jó nagy hullámok voltak.
3. Ha lehetőséged van rá, bérelj autót vagy motort. Buszról, taxiról nem tudok semmit, mi saját járművel voltunk. De arra emlékszem, hogy az apartmanban a takarítónő a fővárosban lakott, és busszal járt dolgozni. Ebből gondolom, hogy annyira nem lehet rossz a tömegközlekedés. Heraklion úgy 25 km-re van. Könnyen be tudsz menni a fővárosba. Itt is sok a látnivaló. Nekünk itt volt az egyik kedvenc giroszosunk.
4.A.P-hoz közel van Foedele. Ez egy kis kézműves falucska, mindenféle makraméval készített övet, táskát, különböző terítőket stb. árulnak, és ott készítik előtted kint az utcán. Itt van egy ElGreco emlékház is. Amikor mi voltunk zárva volt. Érdemes elmenni Matalába, itt vannak a barlanglakások. Nekünk Mália is egy "nevezetesség" volt. Igazi angol tini túristaparadicsom. Rengeteg fiatal, az utcán sok a quados, robogós, szinte nem is láttunk olyan tinit akin nem volt valamilyen kötés, gipsz vagy mankó a kezében. Azért ez is érdekes volt. Aztán ott van még Hania, Elafonissi...
Köszönöm, azt hiszem ez így elég. Fodele érdekel, és egy este a fővárosban sem lehet rossz. A múzeumot már láttam, nagyon tetszett.Előző utunkon voltunk Santorinin, de a hajóút nagyon hosszú volt. Most olvastam, hogy van gyorsjárat, ami 2- 2,5 óra alatt ott van. Oda elmennék még feltétlenül mégegyszer. Azután még a fennsík az Arcadi templommal. Erre hirdetnek helyi utazási irodánál programot - ezek mindig jók szoktak lenni és olcsób, mint a magyar utazási irodák fakultatív programja. Egyszer volt pechünk, amikor egy német csoporthoz raktak és mindent németül mondtak el hosszasan és alaposan. Nekünk angolul csak az alapinformációkat mondta a helyi idegenvezető. Na ,de ez mit sem számit lényeg, hogy Görögország csodás. Remélem az is marad.