Szia!
Athént Tolóból érdemes megközelíteni! Onnan másfél óra. Sartiból nem is indul kirándulás, mert egy rohanás lenne! Csak egy éjszaka eltöltésével lenne értelme! A cigi ÁFA-ja emelkedett, így ott drágább, de azt gondolom, ha tiszta levegőre értek, ne is gyújts rá!
Kellemes nyaralást! Irigyelünk Benneteket! Ha jó nyaralást szeretnétek, keressétek Zoliékat a Taousanis Toursban! Megtaláljátok őket! A legszebb iroda, a templom közelében, a kis főtéren!
A tenger is nagyon jó meleg!!!
Szylvi!
Még annyit! A Leo aki majd fogad benneteket, egy szerencsétlenség! Úgy el tudja sz...rni a nyaralást, hogy csak na! Nekünk majdnem tönkre tette, és már barátaink is panaszkodtak többen. Egy beképzelt beszédhibás majom! A Taousanissal menjetek vasárnap este kirándúlni! Ingyenes, gyönyörű! Szép utat!
Szia!
És mindenképp csak ő fogad? Mármint nincs más idegenvezetője az Apollon-nak? Bár mi már biztos, hogy mást keresünk, mert Amoulianira mindenképp el akarunk jutni!
Köszi!
Mi aug 13-án megyünk autóval Sartiba.
Gimoth, milyen ingyen kirándulás van a Taousanissal vasárnap este?
Sztem sem kell ragaszkodni az Apollonhoz/Sithonhoz. Régen nagyon jók voltak, mostmár én is inkább a Taousanissal megyek mindenhova, és Zoli tényleg szuper.
Azt szeretném kérdezni, azoktól akik már voltak, hogy görög est csak Sartiban van a Sirtakyban, v. Neos Marmarasban is az Athina Palacéban, mert az jobb volt, kaja szempontjából.
Esetleg vki meg tudná irni, hogy a taousaninsnál melyik kirándulás milyen nap van?
Előre is köszi a segitséget, és akik kint vannak, azoknak jó nyaralást, akik most indulnak jó utat, és már én is csak egy hónapot alszom:)
Szia!
És mindenképp csak ő fogad? Mármint nincs más idegenvezetője az Apollon-nak? Bár mi már biztos, hogy mást keresünk, mert Amoulianira mindenképp el akarunk jutni!
Köszi!
Akkor képzeljük el, hogy mi történik...
Itthon felcuccolsz a buszra, majd kb.24 óra zötykölődés után megérkezel a csodás Sartiba. Ott vár a Leo, (mert hogy ő van neked rendelve) aki abban segédkezik, hogy mindenki megtalálja a szállását. Tételezzük fel, hogy eddig simán ment minden. Leo el, te pedig becuccoltál az apartmanba, kipakoltál, zuhanyoztál, ettél, ittál, pisiltél, talán kicsit aludtál, talán már megmártottad a lábad a tengerben. A beköltözés körül fél füllel hallottad, hogy este felé "falujárás" lesz, és aki szeretne részt venni rajta, annak találkozó a buszparkolónál a hídon du. 6-kor.
1. nem kötelező erre elmenni.
2. te kiváncs vagy, és szeretnél egy ilyenen részt venni, mert azt gondolod, hogy egy csomó információhoz jutsz, amire szükséged lesz a nyaralás alatt. Ám itt a fórumon azt olvastad, hogy a Leo egy f..szkalap és ezért nem szívesen keresed a társaságát.
Megoldás...
1. elmész a megadott időpont előtt 1/2-1 órával és meglepve tapasztalod, hogy más csoportok is gyülekeznek ott, más idegenvezetővel. Kiválasztasz egy neked szimpatikusnak tűnőt és hozzájuk csapódsz. Ugyanazt fogod hallani, amit a Leo is elmondana. Fakultatívok...mit hol "kell" vásárolni, hol kapsz kedvezményt (ennek a fele sem igaz) és ugyanúgy körbevezetnek a falun, elsétáltok a Sassoshoz, az aranybolthoz és majd beültetik az egész brancsot az Emanuellbe, ahol ingyen piát kap mindenki.
Azon ne aggódj, hogy kiszúrják, hogy nem oda tartozol. Az idegenvezetőknek ez heti rutin, hetente változó arcokkal, amiket már nem is próbálnak megjegyezni.
2. nem mész el, hanem este nyakadba veszed a falut és magad felderítesz mindent. Ne aggódj, mindent meg fogsz találni egyedül is. Sarti kis falu. Ha mégsem, akkor a nyaraló társaktól a következő napokban úgyis megtudsz mindent, csak kérdezned kell. Ha még így sem kaptál választ mindenre, még mindig bemehetsz bármelyik irodába, és az ott lévők közül bárkitől kérdezhetsz bármit.
Szóval...ki is zártuk Leokát.
Én mindenesetre csodálkozom, hogy még mindig ott van. Sok éve dolgozik ott, és sok panaszt olvastam már róla. Persze kinek a pap, kinek a paplan. Van aki kedveli...
Visszatérve még egy kicsit a falujárásra. Sartiban ez az egyik "kedvenc" programunk volt mindig. Minden turnusváltáskor odacsapódtunk egy csoporthoz. Annyira szeretem nézni az újonnan érkezők rácsodálkozó tekintetét Sartira. Nem hagyható az sem figyelmen kívül, hogy volt mikor egy ilyen csoportban találkoztunk itthoni szomszédokkal, ismerősökkel, akikkel aztán közös programot is tudtunk szervezni. ...és az ingyen piát se felejtsük el... bár legtöbbször az Emanuellba már nem ültünk be, mert nem a pia motivált...
Leo a Gina testvére, Gina a főnéni a sithonban:) Talán ez magyarázat:)
Egyébként sajnálom, hogy ilyeneket hallok róla, én nagyon régóta ismerem Leót, és amikor még én velük, ill. hozzájuk jártam, akkor nem ilyen volt. MIndig nagyon segitőkész és jó fej volt, sokszor csak miatta mentünk a Blue Lagoonra, mert annyira jó volt, úgyhogy sajnálom, ha tényleg ennyire megváltozott.
Viszont az Emanuelle egy nagyon jó hely. Érdekes, régen nem szerette a sithon őket, mindenhova ajánlották, hogy menjenek a népek, csak oda ne.
Hát érdekes. Változnak az emberek:)
Leo a Gina testvére, Gina a főnéni a sithonban:) Talán ez magyarázat:)
Egyébként sajnálom, hogy ilyeneket hallok róla, én nagyon régóta ismerem Leót, és amikor még én velük, ill. hozzájuk jártam, akkor nem ilyen volt. MIndig nagyon segitőkész és jó fej volt, sokszor csak miatta mentünk a Blue Lagoonra, mert annyira jó volt, úgyhogy sajnálom, ha tényleg ennyire megváltozott.
Viszont az Emanuelle egy nagyon jó hely. Érdekes, régen nem szerette a sithon őket, mindenhova ajánlották, hogy menjenek a népek, csak oda ne.
Hát érdekes. Változnak az emberek:)
Ahh...így már értem.
Az a "régen" mennyit jelent a te olvasatodban? Mert nekem úgy rémlik, hogy már 1999-ben is oda vittek minket. Persze az is lehet, hogy nem Emanuellnek hívják a helyet. Itt magyar a tulaj felesége, itt van 1-et fizet kettőt kap pizza akció. A parti soron van.
Tulajdonképpen csak arra akartam kihegyezni a történetet, hogy lehet, sokkal jobb magunknak felderíteni mindent, mert izgalmasabb, mert nem vagyunk egyformák és nem mindenkinek ugyanaz jön be. Nem mindenki szereti a készen kapott, szájbarágott megoldásokat.
Ha készen kapjuk, lehet meg sem fordul a fejünkben új megoldásokat keresni, vagy kipróbálni mást. Pedig néha meglepő (-en jó) variációkra bukkanhat az ember.
Igy már más Az a Relax:) Vmi Marcsi v. ki van ott:)
Na azt a helyet én nem szeretem. Bár, a vanilia fagyis frappé ott a legjobb, arra azért beülünk.
az Emanuelle, 1-2 étteremmel errébb van, ott Christos a pincér, aki egész jól beszél magyarul, és egy tündér)))
A Sithon nem nagyon van jóba vele, régen még az idegenvezetőinek is megtiltották, hogy oda bemenjenek:)
Én egyébként Kb 98-tól nagyon sokat járok Görögországba, Sarti vezet, ott talán két évet hagytam ki, egyébként minden évben voltam. Imádom,bár most, hogy ilyen zsúfolt lett, mindig megfogadom, hogy többet nem megyek, de eltelik 1-2 év, és egyszerüen nem birom tovább és újra megyek:)