Sziasztok!Új vagyok itt!De ha valami kérdésetek van Tolóról kérdezzetek nyugodtan!Előjáróban csak annyit jó gondoljátok át mielőtt oda utaznátok busszal, nagyon-nagyon hosszú az út!Maga Toló nem egy nagy durranás nem ér annyit,hogy 29 órát szenvedj egy buszon! /Nyuggereknek való elég langyos hely!/A szomszéd kis város viszont Naflion csoda szép! A fakultatív programok elég türhetők,de ha romokat mentek nézni a nyár derekán egy kínszenvedés,mert árnyék az nem sok található! Hát most ennyit Tolóról!
Szia Edit,
ne haragudj de itt sokan nem fogják osztani a véleményedet. Természetesen izlések és pofonok, de nekem kifejezetten tetszett Tolo, pedig már több helyen is voltam Görögországban.
Nem mondanám, hogy annyira csendes hely, mi szeptemberben voltunk, de még akkor is volt élet a főutcán, bár tény, hogy nem egy Paralia jellegű település. Akik ekkora távot megtesznek, nem is hiszem, hogy pont a diszkók meg a bulik miatt mennek.
És nekünk is meleg volt, simán volt 32 fok, mégis nagyon élveztük a romomat. Ezeket az ókori, több ezer éves romokat látni még kánikulában is nagy élmény volt, ilyen látványra azért nem mindennap van lehetősége az embernek.
Úgy gondolom, hogy aki Toloba megy, az részben a romok, lánivalók miatt megy, és nem a bulizás miatt.
Én még jó távol állok a nyugdijtól, mégis imádtam Tolot, a maga nyugalmával és idillikus hangulatával együtt.
Van akinek ez nem jön be,ahány ember annyi féle... de muszáj megvédenem.
Ja és még annyit, hogy anno én Korfura is 36 órát buszoztam ( ugye ez sem mindegy, hogy a határokon épp hogy halad a busz), mégsem mondtam, hogy nem érte meg. Görögország minden egyes része más miatt szép, és szerethető. Pont ezért kell minél több helyet látni belőle.
Tolo tényleg messze van (nekünk autóval 18-19 óra volt), de aki nem szeret sokat utazni, vagy nem birja, az csak Észak-Görögországig merészkedjen, az talán még "elviselhető" kategória.
Ez a topik azért van, hogy elmondhassuk egymásnak, hogy miért ÉRDEMES Toloba utazni, és mire számíthatunk a környéken.
Van olyan hely, ami nekem nem tetszett, és nem mennék többet sosem, de nem megyek a topikjába csak azért, hogy szidjam!!
Utazás előtt kellett volna tájékozódnod arról, hogy hova utazol, és mennyi idő alatt érsz oda! Az állításod szerinti 29 óra jó erős túlzás
A másik dolog az, hogy Tolo nekünk magyaroknak a Peloponnészosz kapuja, ahol milló csodát láthat az arra fogékony utazó.
Ezek után Te hogyan akarsz segíteni másoknak, mi alapján, gyanítom túrót sem láttál a környékből
És igen, Tolo nem bulihely, de nem is ezért szeretjük.
Ezért a véleményért kár volt ide regisztrálnod, eddig is meg voltunk nélküled, ezután is megleszünk
Melus, először itt agyaltam, melyik az a parkoló, amiről beszélsz, aztán rájöttem, hogy mi is ott parkoltunk. Harangtorony csak egy van.
Emlékszem, egyszer a parkolóból indulva úgy döntöttünk, hogy a hátsó utcákon megyünk el a strand felé, de azon az iszonyat meredek lejtőn ott hátul nem ment fel a kocsi! Lehet csak nagyobb lendület kellett volna, de mikor elkezdett füstölni a kerék, eléggé megijedtem.....Soha többet nem mentünk hátulról.
Nekünk szerencsénk volt, lakásnál tudtunk parkolni. Valaki viszont mindig beállt, a szemközti - lakatlan- apartman kocsibejárójába. A szomszédból mindig kijött a néni, és csúnyán nézett. Gyanítom övék volt az apartman is, de tök üres volt még. Lehet, hogy idén már nem lesz az.
Szegénykém állandóan ki-be szaladgált, de sosem érte tetten a bűnöst.
Mi is megjártuk az ominózus emelkedőt, sikerrel. De nem lopta be magát a szívünkbe, így nem ismételtük túl gyakran, inkább körbe mentünk, többnyire.
Miért, mennyit irtam előzőleg?
Lehet, hogy kevesebbet? Nem emlékezhetek mindenre.
Elvileg pont 18 óra volt, este 6-tól másnap dél után valamivel értünk ki. De ebben már voltak kávézások, sütizések, kamerázások miatt megállók is.
Szóval nem volt az hosszú.
Én rosszabbra számitottam anno, de nagyon könnyen átvészeltük.
(bár a páromnak kellene nyilatkoznia erről, ő vezetett:))
Kedves Tolo-Rajongók! Editfodrász véleménye kapcsán bátorkodom megszólalni. 2 évvel ezelőtt, első görögországi utazásomkor fedeztem fel ezt az oldalt, melynek néma, de rendszeres olvasója vagyok. A Tolo-topiknak köszönhetően, amikor először ott álltam a Stella mellett a tengerparton, már ismerősként köszönthettem a Koronis és Romvi-szigeteket. Könnybe lábadt szemmel, akkor és ott kezdődött a szerelem, mely azóta is tart. Teljesen tudatosan választottam a Peloponnészosz-félszigetet, melynek csodáit megismerni, Tolo egy remek kiindulási pont, nem beszélve a település bájáról, a lakói kedvességéről. A mindennapokban viszonylag pörgős életet élve, Görögországba érkezve elmúlik a stressz,a rohanás, ellepi életemet a felhőtlen boldogság, az apró, nagy és meghatározó élmények tömkelege. Hozzátartozik Tolohoz, hogy két kamasz lányom is remekül érezte magát, akiket ugyanúgy megfertőzött a miliő, mint engem. Az első út óta voltam már repülővel és busszal is és ennek megtapasztalása után is bátran állítom, hogy az buszos utazás elviselhető, nekem személy szerint nem megterhelő. Az élmények, hatások olyan erősek, hogy csak a kellemes, boldog pillanatokra emlékszem. Már alig várom, hogy 40 nap eltelte után, újra Toloban legyek és visszaköszönjenek ismerős arcok, utcák, házak, települések. Nem fog váratlanul érni, hogy meleg lesz és kevés árnyék. Nagyon várom, hogy a romokat nézve "szenvedjek" a hőségtől......
Szívemből szóltál, és nagyon köszönöm, hogy megszólaltál
Azt gondolom, hogy mai, modern világban alapvető dolog, hogy megnézi az ember hogy hová is utazik. Ha viszont, nem teszi, akkor nem a hely a hibás.
Főleg nem távolság, mert ugye Tolo eddig is ott volt, ahol, és reméljük ott is marad
Maradj itt köztünk és írjál máskor is, sőt az utaslistába is beírhatnád magad. Akkor látnák a többiek is, hogy van még utazó Toloba.
Idén még nem sokan irkálnak.
Kedves Hotim,
örülök, hogy a sok néma olvasás után megérkeztél közénk.
Úgy gondolom, hogy e fórum célja az ilyen és hasonló hozzászólásokból meritett információszerzés, valamint a "csoda" megismerése.
Mert ugye ehhez szükség van ránk, olyan emberekre, akik egy-egy ország csodáit képesek magukba szivni, átélni, esetleg örökre szivükbe zárni. Mindezt csupán azért, mert szeretjük Görögországot, úgy ahogy van mindenestül. A hosszú buszozás/autózás, a kánikulai romnéznés minden hátrányával együtt.
Köszönjük soraidat.
Egyébként felmerül bennem a kérdés, hogy ha valaki utazást szervez, akkor az létezik, hogy nem néz utána a dolgoknak? Mármint, hogy hová megy, milyen az időjárás, van-e ott sok buli stb..
Én emlékszem, hogy tavaly minden egyes apróságot megnéztem, kideritettem, és mikor Toloba értünk - hogy Hotim szavaival éljek- már ismerősként üdvözöltük a kis település minden egyes részét.
És tudtam mire számitsak, ponsosan azt kaptam, amire vártam. Sőt.
Más ilyenekre nem gondol? Nem tervez? Nem érdekli hová is megy nyaralni?
Fura.