Kedves Akoska!
Orulok, hogy szepen telt a nyaralasotok, es hogy egy ujabb rajongot szerzett maganak a sziget .
Irod, hogy mindket szigetnek megvan az elonye es a hatranya. kifejtened ezt bovebben?
Korfun mar jartunk (paromnak Korfu a mindene), Lefkadan is (nekem meg Lefkada a mindenem). Korfu olyan kalandozosabb, kirandulosabb szigetnek tunik. valtozatosabb ami a partokat illeti. Lefkadat pedig inkabb a hatalmas partok jellemzik a gyonyoru turkiz szinekkel, ahova konnyen eljut az ember.
ahogy nezegettem a leirasokat es a kepeket, Kefalonia kielegitene mindkettonk kivansagat.
Szombaton megérkeztünk. Ambivalens érzésekkel,de mindenképpen élményekkel tele.
Voltunk hajózni, étteremben, bejártuk a szigetet keresztbe kasul, utolsó nap átmentünk a keleti partra és útba ejtettük a Meteórákat...szóval jól telt. Volt egy kis szállás gondunk (egyéni foglalás iroda nélkül), de Paja segítségével megoldódott.
Másik szigeten én még csak Evia-n voltam, az jobban tetszett, de nagyon szép hely ez is, nem bántam meg.
Paja kérésre kiírom a telefonszámát, mert a facebookos Lefkada... oldalon kesrezstül egyáltalán nem elérhető, tehát a szám: (... moderátor törölte ...)
Illetve a legkedvesebb élményem Athani nevű településen ért Porto Katsikiből hazafelé, amikor a Panorama supermarket-étterem-kilátóba látogattunk vásárlás céljából.
Kiraktam a pultra amit venni akartam, majd az eladó (Thomas), elkezdett kérdezgetni, honnan jöttünk, mi újság otthon, milyen az idő blabla, közben a pénztárgéppel nem nagyon foglalkozott, ellenben elkezdett két frappét gyártani, majd amikor elkészült beütötte amit vettem és a két frappét elénk tolva, mondta, hogy üljünk ki nyugodtan a teraszra. Gondoltam, ha már ilyen kedves eszünk egy tzatzikit, aztán uccu haza ekkor 19:30volt. Ücsörgünk,, nézelődünk, megérkezik a tzatziki, és Thomas, kihoz 3 könyvet, amiben régi képek voltak a környékről az első világháborútól kezdve. Kérdezősködés, pici politika, de pozitív, "we have the same problems, but we are strong and we will survive" ezzel le is zárta, készítettünk egy képet vele, majd egy büszke "this is my Greece" mondat után mutat a kilátásra és visszamegy a konyhába.
3perc múlva megjelenik az egyik pincérkislány és "Thomas sent it for you" mondat kíséretében letesz egy tál párolt-főtt-sült zöldséget. Isteni volt, mire végeztünk, ugyanaez egy tál görögsalátával. ekkor már erősen sötétedett, így a kasszához járultam, majd udvariasan visszatessékelt az asztalhoz, hogy még várjak egy kicsit 1perc múlva ott volt egy adag desszert, valami joghurt lehetett sziruppal leöntve. Mámoros volt. Még ücsörögtünk és beszélgettünk, picit vele is, majd ismét a kasszához járultam, kezemben szorongattam 10euró papír pénzt, meg ugyanennyi aprót, kérdezem mennyit fizetünk, de ne csak a tzatzikit számolja, majd legyintett egyet, kikapta a kezemből a 10euróst és visszaadott 5-öt. Nem engedte, hogy többet adjak.
Szóval, ha kedves emberrel akartok találkozni, akkor Athani, Panaroma terasz. hazaérkezés 22:55 Nidribe.
Google-ba, ha beírjátok ezt: "Taverna Panorama
Add to trip
Epar. Od. Komiliou-Akrotiriou Lefkatas, Greece" - akkor az első találat ez a hely a tripadvisoron.
Amúgy majdnem minden nap esett az eső, de azért lehetett fürdeni. Kicsit trópusi volt a klíma.
Hátrányok között tartanám a távolságokat mert pl: Kefalónia sokkal nagyobb mint Corfu vagy Lefkada és hát általában 1 hét mindig kevés bejárni a szigetet de így még kevesebbet lát az ember, persze ez egy jó ok arra hogy vissza menjen az ember a szigetre. Hátrányok közé lehet sorolni pl: Lefkadán nincs rendes homokos part és az esetek 90% ban hirtelen mélyül a víz ami a kis gyerekes családok esetében lehet nem pont a megfelelőbb. Ha valaki meg ragaszkodik egy adott utazási irodához nem biztos hogy eljut a kiszemelt szigetre.
UI: Hátrányok, előnyök ide vagy oda az egész jón sziget csoport gyönyörű és nem lehet nem megszeretni egyik szigetet sem. Egyiket ezért másikat azért.
Sziasztok!
Látom páran már visszaérkeztek tudnátok árakat írni mire kell számítani?
Illetve mennyire van tömeg?
Olyan kérdésem lenne még hogy nézegettem interneten a motorbérlést és sok helyen azt láttam hogy a főszezon 07-14-től indul ez valós?
Mennyire kell hétfőn utazunk nagy tömegre számítani?
Sziasztok. Augusztus elején indulunk Lefkadára autóval. Már jó pár hete tervezgetjük, szervezgetjük a nyaralást. Picit elakadtunk. A Görög határtól merre érdemes menni. Két verzióra lenne szükségünk,. Odafelé Paráliát szeretnénk érinteni, egy napra, s onnan tovább a Meteorák érintésével Lefkadára. És szükségünk lenne még egy útitervre a görög határtól egyenesen Lefkadára. (ezen jönnénk haza). A szállásunk Perigiali-ban lesz. Valaki esetleg tudna abban is segíteni, olvastuk, hogy lehet pici motorcsónakot bérelni. Ez kb mennyibe kerül, és van konkrét tippetek, hol lehet, vagy érdemes? Van olyan itt, aki augusztus elején jön szintén nyaralni? Köszike előre is.
Most indul a szezon, vannak szép számmal, némely estén mint a 80-as években péntek este a körúton. Gyros 2EUR-2,70, palacsinta 2.5...nagyon nem foglalkoztam az árakkal.
Én ugyanezt az útvonalat jártam be csak fordítva, google útvonaltervezője tökéletes, vagy viamichelin.com. Semmi extra, ezeket te magad is kikeresheted.
Motorcsónak 3 helyen van a parton 35-50EUR/nap+üzemanyag, picit lehet alkudni.
Igyekszünk kikeresni, köszi. A meteoráknál mennyi időt töltöttetek el? Több kolostort is érdemes megnézni, vagy csak egyet? No de melyiket...melyikeket? Tudnál segíteni ebben?