Szia Adrika!
Ne szomorodj el,mert az időjárás előrejelzés sem 100 %-os Mi júniusban voltunk két hetet és sok napra jósoltak esőt és hűvöset,viszont csak 1 nap esett délig,utána ismét strand idő lett Míg itthon esett,ott nagyon szép,igazi nyaraló idő volt.
Üdv:
Napfény
Renault | #145450 | 2010-07-22 20:28:02 | Válasz a #145424. hsz-ra
Jó lenne, ha nekünk se jönne be az előrejelzés! Bár az is igaz, hogy napról-napra változik és a különböző honlapok eltérő időjárást mutatnak. Szóval mi reménykedünk, hogy max, éjszaka fog esni!!
Jó volt újra látni az ismerős helyeket; köszi! Látom, kisétáltátok magatokat rendesen... Örülök, hogy sikerült újra eljutnod erre a szuper helyre! Hova lesz a "séta" legközelebb?
Szia!Jó volt a képeket megnézni,és újra felidézni az ott eltöltött napok emlékét!!
A vízimalmot sajnálhatod,nekem tetszett úgy ahogy volt az egész.De majd legközelebb megnézed!!
Sziasztok! Ma érkeztünk haza Pargáról. Én alapvetően a homokos tengerpartok szerelmese vagyok, hiányzott is picit a homok, de azért nem bántam meg h idén Pargát választottuk. Jó sportos nyaralásunk volt, néha úgy éreztem mintha vmi edzőtáborban lennék.
Írok egy kis beszámolót.
Szállás: A Zachariasban volt a szállásunk, az egyik legkisebb szobát kaptuk, minő meglepetés a magyarok kapták a két kis szobát, a szlovákok meg a nagyobbakat. Első látásra elég sokkoló volt a szoba mérete, de aztán egészen megszoktuk, meg úgyse azért mentünk h az apartmanban töltsük a napokat. Ráadásul még mákunk is volt, mert hozzánk nem jöttek be a patkányok, a szomszéd szobában viszont volt patkány, összeszarta a szobát és megdöglött a teraszon. Van szúnyogháló a Zachariasban, bár a mienk pl kissé lyukas volt, azért védett a szúnyogok ellen, mert csak egy szúnyog jött be a 10 nap alatt. A terasz egy tetves fára és a lepusztult szomszéd kertre nézett, szóval tipikus görög kilátás...
A házinéni naponta bejárt a szobába, ami elég fura volt, mert ilyen sűrűn azért nem szoktak bejönni, bár lehet h a patkányok miatt különösen ügyelt a tisztaságra...
Strandok: Nagyon örülök h végül a Zachariast választottuk, mert közel volt a kedvenc strandomhoz, a Piso Krinoeri-hez. Első látásra pont ez a strand tetszett a legkevésbé, mert ez a legkövesebb, de aztán ledugtam a fejem a víz alá és egy csodálatos vízalatti világ tárult a szemem elé, sokat búvárkodtam itt, elég sokféle hal volt itt, és voltak egész nagyok is, még rákot is láttunk. Volt h egyszerre egy csomó hal úszott körülöttem, tisztára olyan volt mintha vmi akváriumban lettem volna, fantasztikus élmény volt. Nagyon hangulatos kis sziklás öbölben van ez a strand, és itt nem kötnek ki hajók, meg motorcsónakok is ritkán mennek erre.
A másik kedvencem a Lichnos volt, gyönyörű zöld színe volt itt a víznek, kétszer is megtettük gyalog az utat az olajfaligeten át, gyalog mentünk oda is és vissza is, úgy voltunk vele h így nemcsak megspóroljuk a vacsora árát, de le is dolgozzuk. Lemértük az utat, nekünk 50-60 perc volt az apartmanunk ajtajától (Zacharias) a partig.
A városi strandon a kis szigetnél is nagyon jól lehetett búvárkodni, és itt elég sekély a víz, szóval az is tud búvárkodni, aki nem tud úszni, csak valahogy el kell jutni oda.
A Valtos nekem egyáltalán nem tetszett, egyébként sztem nincs is homokos része, ami a végén van, az nem homok hanem nagyon finom sóder.
Kirándulások:
Az Aeolus által szervezett fakultatív kirándulásokon nem voltunk, nagyon drágák voltak, meg sokat láttunk is már ezekből. Külön mentünk hajókirándulásra a Ionian Star nevű hajóval, ez a legkisebb hajó, érdemes ezzel menni, mert ez be tud menni a barlangokba, és 10 euróval olcsóbb mint pl a Captain Hook pedig pontosan ugyanaz a programjuk, minden hajónak ugyanaz egyébként a programja, csak árban van különbség. A Vrika Beach-re egyik hajó se ment, amit nagyon sajnáltam, mert nekem az lett volna a lényeg. A Voutumi Beach-nél kötöttek ki a hajók, de nem a legszebb részén, ahol sokan voltak, hanem mellette egy kis öbölben. Azért is érdemes a Ionian Starral menni, mert van egy barlang ahova bemegy, és ott bent köt ki, onnan lehet a vízbe ugrálni, míg a többi hajó csak a barlangon kívül tud kikötni, azokról el kell úszni a barlangig, ami időveszteség, na meg jobban kell figyelni arra h mikor indul a hajó. Fantasztikus élmény volt a barlangban úszkálni, már csak ezért megéri elmenni erre a kirándulásra. Paxoson volt a legtöbb időnk, mi azt is strandolással töltöttük.
Felsétáltunk Ali Pasa várába is, sztem nem volt vmi nagy szám a kilátás, bár lehet h azért mert elég párás volt az idő...
Összességében nagyon jól éreztem magam, csak az utazás okozott sok bosszúságot. Ez volt a második és egyben az utolsó utunk az Aeolus - szal. Többet nem megyek olyanokkal akik úgy utálnak minket mint a sz... - t. Mi is ugyanúgy fizettünk az útért mint a szlovákok, akkor meg miért kell potyautasnak éreznünk magunkat??? Először is ott volt a helyprobléma: odafelé és visszafelé is harcolni kellett a helyünkért, mert a szlovákok szétterpeszkednek az egész buszon, és önkényesen választanak maguknak helyet, úgy gondolják h rájuk nem érvényes holmi ülésrend. Aztán nekik áll feljebb, ha el akarjuk fogllani az ülésrend szerinti helyünket. Odafelé magyarok ültek előttünk, ők tudtak kulturált emberek módjára viselkedni, de visszafelé szlovákokat kaptunk magunk elé, jól hátradöntötték az ülést, és egész útun direkt dobálták magukat az ülésen. Azt se értem miért olyan nehéz a sofőröknek megtanulni pár magyar szót, jó értem, rühellik a magyar nyelvet, nem akarnak magyarul megszólalni, de akkor meg miért nem mondják el legalább angolul mindazt amit szlovákul elmondanak??? Mert ez így elég nagy bunkóság h úgy tesznek mintha mi ott se lennénk a buszon. Odafelé még megerőltették magukat, elmondták németül 3 szóban h hány perces a pihenő, de visszafelé már ez se volt. Odafelé vagy 5 filmet lejátszottak és kemény 1 film volt magyar nyelven, visszafelé meg úgy gondolták nem tartanak gyereknapot, akkor csak egy film volt szlovákul, magyarul semmi, és olyan hangerővel ment a film h még véletlenül se lehetett aludni vagy zenét hallgatni. Visszafelé vagy fél napra lekapcsolták a légkondit, mert egy szlovák nő fázott, és leküldte a lányát a sofőrhöz h sírja ki neki. Azért ez is elég érdekes, más irodáknál a sofőr direkt mondja h véletlenül se kapcsoljuk le teljesen a légkondit, mert azon keresztül levegőzik a busz, ezért ha lekapcsoljuk nem lesz levegő és különféle szagok lesznek, itt meg pont a sofőr kapcsolta le. Hát voltak is szagok, többek között szesz szag, mert a szlovákok ittak. Én általában zenét hallgattam, nem figyeltem mit beszélnek, de anyu mondta h egyfolytában magyarszkiztak, sőt még cigányoztak is. Hát én ezekkel a parasztokkal többet nem megyek sehova, inkább beérem az Apollón 7 napos turnusaival.
Még annyit h a hazaút se volt vmi jól megoldva. Kitettek egy papírt, amire az volt írva h 9-ig hagyjuk el a szobát és 2-re legyünk az apartmannál útra készen. Hát mi ott is voltunk időben, de több mint 2 órát kellett végül várnunk a 40 fokban, mert 4 körül indultunk. Felőlem pihenjenek a sofőrök annyit amennyit akarnak, indulhatunk akár 8-kor is, de ne rendeljenek oda 2 órával előbb.