szerintem, ha Gorogorszagba jottok nyaralni, akkor nem a legfontosabb neznivalo a mediamarkt. Van hajokirandulas, Meteora, regi falu, Leptokarianal a magneses resz, Makrijaloszon az iszap es soleparlo. Skythos szigete. A kagylos haz....stb. Gondolom az nem egy erdekes program, hogy a varosokban jarjatok az uzleteket, de hat mindenki izlese mas. Szerintem meg ha a Diasszal jottok nyaralni, akkor mar ugy illene, h. kirandulni is veluk menjetek.
Mi már ezeket mind végigjártuk és azt hiszem hogy sokan mások is.De van egy jo hirem az Apollon turs tervezi egy másik sziget látogatását is skiathosi ut meghagyásával. A városokban nem vásárolni voltunk alapbol, hanem megnézni hogyan élnek a városi görögök, a rádio csak ugy pluszba jött.
Szia Pinga!
Tudnál még nekem Dion -ról írni pár szót....milyen messze van,hogy tudok oda eljutni ,vízesés...stb.!
Remélem azért mi amikor megyünk akkor már nem lesz annyi munka gép!!!
Remélem azért ezek ellenére jól sikerült a nyaralásotk!!!!
A válaszodat pedig előre is köszönöm!!!
Szia Pinga!
Tudnál még nekem Dion -ról írni pár szót....milyen messze van,hogy tudok oda eljutni ,vízesés...stb.!
Remélem azért mi amikor megyünk akkor már nem lesz annyi munka gép!!!
Remélem azért ezek ellenére jól sikerült a nyaralásotk!!!!
A válaszodat pedig előre is köszönöm!!!
Szia
Erröl a vizesésröl beszélek,nagyon szép a táj
https://www.panoramio.com/photo/28353186
Egszerü odajutni, N.Poribol elindultok Platamonba és a várat megkerülve szépen lementek az also utra. Elhagyva Leptokariát még tovább mentek és Limenas-nál van egy átjáro az autopálya felett Dionba,közbe esik Platanakia, azon tul mentek.De mehettek Litochoro felé is mert azon az oldalon is van ut Dion felé,közben megnézhetitek Litochorot,finom ott is a gyros. Dionban megnézitek a muzeumot, hétfön csak fél 1 kor nyit,máskor reggel 9 töl. Dionbol megy felfelé egy kacskaringos ut a hegyre még a google earth is mutatja. A muzeummal szemben lévö kávézoban a néni eligazit angolul, és nagyon jo kapuccinoja van.Szoval az ut végén ott van egy kis sétával a vizesés ott water fall-nak hivják igy kérdezzétek. Fürödni is lehet benne. Gyönyörü tiszta, szerintem ihato is. Dionbol meg már nincs messze átugrani Katerini.
A nyaralás nagyon jo volt mint mindig, annak ellenére hogy sem nappal sem éjszaka nem lehetett normálisan aludni a zajtol, most itthon pihenünk.
A viz nagyon jo meleg volt, eleinte teljesen tiszta,majd a sok hullámzástol már zavarosabb.Nekünk a hullámfürdö is be volt fizetve,meg is kaptuk.Végig 38 fokos meleg 16 napon át,csak az utolso két napban volt felhösödés és kicsit lehülés,pont jo volt a haza utra.
Mi az Athos nevü étterembe szoktunk járni, a föpincér mikor meglátott egyböl meghivott minket egy egy pohárkára.Sajnos már Jeny nem dolgozik ott, helyette egy másik magyar lány van aki nagyon ügyetlen.Általában gyros-t kértünk pitában, jo nagy adag az is és nagyon finom a tésztája, 2 euro, a tál 5 euro.
Az egyszemélyes haltál 8 euro,de akkora hogy más is be kell hogy segitsen.
A kaját és inni valot,tejet jorészt Leptokariában a Lidl ben vettük meg mert féláron van a többi üzlethez képest, a kerek kenyerük nagyon jo.A freeway fanta, cola ihato és olcso,érdemes venni és persze sok minden mást is. Ott van szodás kristályviz is, hozzá meggyszörp.
Köszönöm szépen a gyors választ!!!
Terv ezünk egy napos túrát és ez nagyon szép helynek ígérkezik!!!!
Már alig várom ,hogy menjünk!!!
Remélem addig lecsendesedik az építkezés is!!!
Köszönöm szépen a gyors választ!!!
Terv ezünk egy napos túrát és ez nagyon szép helynek ígérkezik!!!!
Már alig várom ,hogy menjünk!!!
Remélem addig lecsendesedik az építkezés is!!!
Ha tehetitek menjetek le Paleopyrgos hoz is a csigaházhoz és onnan le a folyotorkolathoz, csak kicsit van délebbre N.Poritol mégis ott a tenger melegebb valami miatt,már délelött is. Horgászni is lehet mégpedig egy kis fényes fém halat kell venni ,azt kell bedobálni a ragadozok rámennek.
És az a nagyhajú szőkésbarna hajú srác ott van még, tavaly nagyon sokat nevettünk miközben törtük egymás nyelvét. Ja, és a lényeg, nekünk is az Athos jött be a legjobban. Pedi első évben végigjártuk a partmenti éttermeket.
És az a nagyhajú szőkésbarna hajú srác ott van még, tavaly nagyon sokat nevettünk miközben törtük egymás nyelvét. Ja, és a lényeg, nekünk is az Athos jött be a legjobban. Pedi első évben végigjártuk a partmenti éttermeket.
Mi négy éve hozzájuk járunk, elsö sorban Jeny miatt volt, mert mindent ugy intézett ahogy kértük, ha puhábbra vagy sültebbre vagy csipösebbre kértünk valamit akkor elintézte. Most sajnos ez nem sikerült, egyszerüen nem tudtam megdumálni az uj kiscsajjal hogy több csipös szoszt tegyenek rá vagy inkább hozza ki edényben,pedig magyar.Na igen Jeny tudott görögül ez a csaj meg csak angolul.
Tegnap hajnalban értünk haza Neoi Poriból. Az Ezüst házban laktunk és többnyire Athos-ban ettünk. Ha kérdésetek van szóljatok, ha tudok válaszolok. A Platonban is ettünk, ott is van egy magyarul beszélő pincér srác.
Sziasztok!
Most vagyok itt először és jó hogy találtam egy ilyen oldalt.
Kellene egy kis segitség.
Párommal augusztus végén megyünk Nei Poriba autóval.
Szállás ügyben tudtok segiteni???Esetleg hol mennyiért van.
Utközbeni dolgokról jöhet infó rendesen.
Előre is köszönöm nektek.
Sziasztok! Köszi a gyors választ! Persze a Dias-al is szeretnénk fakultatívra menni csak gondoltam előtte nem árt tudni, hogy akik már voltak Nei Poriban mit mondanak. Tessalonikibe van valamelyik irodának fakultatív? Valaki nem tudna bővebb infót írni vagy képet mutatni a Bessy nevű apartmanról?
Szia! Üdv. a Fórumon!
Mi már sokat jártunk Görögo-ban, de tavaly mentünk előszőr saját autóval. Az első hetet Zakinthoson töltöttük, ott volt szállásunk foglalva, de utána mindenhol helyben kerestünk szállást. (Még 4 helyen voltunk.) Véleményem szerint sokkal olcsóbban kaptok így, mintha előre foglalnátok és minden esetben alkudni is lehet! Az utolsó, tranzit szállásunk nem volt tengerre néző, de a többi mint az volt, és TV-vel, klímával felszerelt.
Mi most szintén Neoi Poriba szeretnénk menni, de szept. legelején. Biztos vagyok benne, találunk megfelelőt.
Kedves Pinga !
Pár hsz-szel előbb azt írtad, hogy a Kalliope-ban voltatok. Mi a Fotisz-ba készülünk csütörtökön, és nagyon nem bírom a zajt (ezért választottuk a legcsendesebbnek hitt házat). Most megrémítettél. Végül is melyikben voltatok, mert itt a Fotisz-t említed.
Köszi!
Sziasztok!
Most vagyok itt először és jó hogy találtam egy ilyen oldalt.
Kellene egy kis segitség.
Párommal augusztus végén megyünk Nei Poriba autóval.
Szállás ügyben tudtok segiteni???Esetleg hol mennyiért van.
Utközbeni dolgokról jöhet infó rendesen.
Előre is köszönöm nektek.
Sanyi§Gyöngyi
Szia
Mi igaz föidényben voltunk N.Poriban és érkeztek hozzánk ismerösök egy hétre, napi 40 euroért sikerült szállást szerezni. Következö a helyzet, a helyiek figyelembe veszik a görögök fizetését és ennek megfelelöen 50-60 euroért adják nekik a szobákat, nekünk ez drága. Ha van ismerettség utazási irodával akkor esetleg az ügyintézö talál a magyaroknak megfelelö árért szobát. Itt most kereslet és kinálati helyzet van. Ott létünk alatt, nagyon sok görög auto érkezett és szobákat kerestek. Felkapott lett N.Pori a görögök körében is. A helyiek kezdenek igazodni a jol fizetö vendégekhez, az utazási irodák hamarosan nehéz helyzetben lesznek akik elöszerzödéssel bérlik a szobákat. Aki tud épit.
Mindezt onnan tudom, hogy nekünk egy magyar utazási iroda képviselöje mesélte el.