Samos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23   >
Üzenet
  Helguska | #12131 Üzenet | 2006-07-20 15:00:24 |
SZIA Vojandi!
Hamar válaszoltál, de közben rájöttem ,hogy te is fent vagy a fórumon.
Igen mi sem diszkósok vagyunk, és én is utálom a tömeget.(Valóban Korfu el van lepve angolok, németek, és magyarok által) Mi szintén apartman pártiak vagyunk,általában emeleti szobát szoktunk kérni, ahol van terasz. Mi ouzót szoktunk iszogatni esténként sprite-tal. ( Tegnap este is ezt tettük, csak már itthon a házunk udvarán nosztalgiázva)

Nekem még nagyon a szívem csücske a kis görög hegyi falvak. Ha rajtam múlott volna egész múlt héten olajfák közt , meg ciprusok közt bandukoltam volna a hegyen, na meg az apró falvacskák szûk utcáiban. Ahol a házak fehérre vannak meszelve, meg az a régi mediterrán cserép van a tetejükön , és úgy nõ mellettük a leander mint itthon a gaz.. ..... imádom icon_lol.gif
  Vojandi | #12141 Üzenet | 2006-07-20 15:53:45 |
Szia Helguska!

Engem nehéz nem itt találni a hellaszon:-)
Én is imadom ezeket a hegyi falvakat, ott látod igazán, hogyan élnek a helyiek. A samosi képek között is van egy csomó ilyen.
Az Ouzot nem igazán bírom már (régebben, fiatalabb koromban sokat piáztunk esténkénta nyaraláson, d már mostanság egy sör is fejbevág, mert nagyon ritkán iszom). Én az Ouzót régebben ananászlével ittam, véletlenül vettük észre, milyen jó, de rényleg isteni, próbáld ki egyszer!!! Csak az ananászlé legyen jó hideg.
A párom sörözik inkább, én meg inkább az édes vörösborokat szeretem. Samosnak sok jó bora van, én egyet sem kóstoltam, mert mind száraz volt.

Andi
  Vojandi | #15346 Üzenet | 2006-09-16 19:03:15 |
Hosszadalmas (5 hónapos) vajúdás után, ma megszültem a Számosz szigetérõl szóló 20 oldalas leírást, melyet kb. két hét múlva olvashattok a lapon.

Részletek:

"Számosz szigetén a görög átlagot nézve az állatvilág sokfélesége igen gazdag. A 18. Században még farkasok is éltek itt, és bár ezek kipusztultak, de aranysakálok még most is élnek a szigeten. Ezek kis emlõsökkel és madarakkal táplálkoznak, de a települések szélein a szemétben is kutatnak. Az emberre nem veszélyesek. A sziget egyéb emlõsei a sünök, rókák, nyulak és menyétek. A négylábúaknál viszont sokkal gyakrabban láthatunk hüllõket. Tíz kígyófajta (ebbõl kettõ vízben élõ), két fajta szárazföldi teknõs és tizenegy féle különbözõ gyíkfaj él Számoszon. Ritkán, de elõfordul kaméleon is. A Mykali közelében fekvõ régi só lepárló telepen december és április között néhány flamingó telel át. Egy kis szerencsével ész éven találkozhatunk a hegyekben nagy ragadozó madarakkal, ezek közt a törpe-, és a rétisassal, kígyászölyvvel és vándorsólymokkal. Az Uhu-bagoly is elõfordul. Különösen színes madarak a gyurgyalag és a jégmadár.
Csak kevés másik olyan zöld sziget akad, mint Számosz (Korfu, Páxi, Szkiáthosz és Szkopélosz). De míg az elsõ két említetteken fõleg olajfák nõnek, és a másik kettõt pedig nagyrészt píneafenyõk borítják, velük szemben Számosz erdei nagyobb sokarcúságot mutatnak. Ezeket több féle fenyõfajta, ciprusok, tölgyek, örökzöld tölgyek, platánok, dió- és jánoskenyérfák alkotják, 600 méteres magasság felett pedig gyakori a fekete fenyõ. A macchia bokrai között mastix (balzsamos mézga) bokrok és kutyacseresznye nõ. Kiterjedt foltokat képeznek a fûszernövények, mint a kakukkfõ, oregánó, zsálya és rozmaring. A gyakori narancs- és citromfák mellett terem itt még körte, alma, barack, füge és szelídgesztenye is. Sós talajon fejlõdik a tamariszkusz, amely sok strandon árnyékot kínál.
Az utak mentén és a hegyoldalakban tavasszal rekettye virágzik, és szintén az utak mellett illetve a patakmedrek mentén dúsan nõ az oleander. A házak kedvelt dísznövényei a bouganvillea és hibiszkusz. A nálunk nem ismert gyümölcsfák között található a pirosan virágzó gránátalma és a naspolyafa, ez utóbbi már tavasszal narancssárga gyümölcsöket terem, melyek kissé savanyúak, de kellemes ízûek. A leghevesebb virágzási idõszak február és május közöttre tehetõ, amikor a mezõkön számtalan színes virág nyílik, melyek közül sok máshol már régen természetvédelem alatt áll, mint pl. a pirospipacs, a tündérkonty (kála), vad tulipán és kökörcsin."

Andi
  Mandzsi | #30318 Üzenet | 2007-06-05 13:21:16 |
Sziasztok!
Megpróbálom egy kicsit felélénkíteni ezt a topikot, remélem sikerül...
Az aeolus katalógusában figyeltem fel Samos-ra, majd itt a hellasz.hu-n utánaolvastam, és bevallom, egyre jobban vonz!!! Ami elkeserít, az az, hogy az aeolus-on kívül nem találtam más irodát amely ide utaztatna.
Vojandi, neked van esetleg tipped? Ti hogy utaztatok? A repülõjegyet hogy intéztétek el?
Szerinted/szerintetek szeptember elsõ felében milyen arra az idõjárás? Úgy gondolom, még simán alkalmas a fürdésre, napozásra...
A képek tényleg gyönyörûek, végignéztem õket! A vízeséses, erdei túrák képei különösen tetszettek! Ezekrõl a helyekrõl honnan gyûjtöttél infókat?
Köszönettel:
mandzsi
  Ferrari | #30319 Üzenet | 2007-06-05 13:30:33 |
Szia Mandzsi!

Nekem is nagyon megtetszett Samos. sajnos a magyar irodák nem foglalkoznak vele.
Andi Németországban él, Õ onnan utazott és így sokkal jobb helyzetben volt.
Én is csak az Aeolus-nál láttam utakat Samosra.
  Mandzsi | #30321 Üzenet | 2007-06-05 13:36:40 |
Helló Ferrari!
Igen, hiába keresek mindenhol, csak az Aeolus-t találtam. Igaz, az õ egyik ajánlatuk nagyon tetszik, a Fito Bay hotel. Mondjuk nem olcsó, meg igazából mi elvagyunk egy apartmanban is, eddig mindig apartmanban szálltunk meg, nem igényeljük a hotelt...Abban reményedek, hátha sikerül majd last minute-ben kifogni...
Köszi az infót, Andi akkor valóban elõnyösebb helyzetben van, láttam hogy Németországból indulnak repülõk, míg mi Magyarországról kénytelenek vagyunk Pozsonyba elutazni...
  Vojandi | #30327 Üzenet | 2007-06-05 14:05:58 |
Szia Mandzsi!

Mi Münchenbõl, mémet utazási iroda, charterjáratával utaztunk.
Otthonról, Mo-ról az a megoldás mûködik (szerintem) a legjobban, hogy veszel korán olcsó jegyet egy malév athéni metentrendszerinti járatra. Január környékén megkapod akár 60 Euróért is. Athénból pedig (komp helyett, mert az nagyon hosszú út) elrepülsz szintén elõre foglalt olcsóbb jeggyel, az Olimpic Airwaysszel vagy Aegean Airlinesszal Samosra. Más megoldást nem nagyon tudok. Magyar viszonylatban én is csak az Aeolust ismerem, aki utaztat oda.
Illetve, még azt is lehet, hogy lefoglalod interneten az Attika Reisen-mél az utat, müncheni indulással, és egy nappal korábban kijöttök valahogy és valahol el tudlak szállásolni egy éjszakára...de van bécsi indulással is úgy emlékszem.

Németországban szinte minden görög szigetrõl van egyedi útikönyv. Samoszról nekem kettõ is van, az alapján készültünk fel. Ha kicsit körülnénzel itt a hellászon, akkor megtalálod e két könyv egész anyagát a tartalom/leírások címszavak alatt. Abban megtalálsz minden infót a szigetrõl.
Örülök, hogy végre valaki érdeklõdik e csodaszép sziget iránt is. Ha van még kérdésed, megpróbálok válaszolni.

Andi
  Atosz | #30356 Üzenet | 2007-06-05 17:56:23 | Válasz a #30327. hsz-ra Előzmény #30327
Szevasztok!

Valóban Lesvoszra meg Samoszra csak Pozsonyból lehetne menni 11-12 napos turnusokba.Ráadásul Samoszon csak szálloda van,nyista apartman.No és ehhez mérten gyönyörû árakkal és Air Slovákiával.Elgondolkodtató.Nemde?
  Vojandi | #30366 Üzenet | 2007-06-05 21:29:48 |
Itt megírtam az apartman privát elérhetõségét tavaly nyáron, ahol mi voltunk. Nagyon olcsó volt és nagyon szívélyesek voltak a háziak. Ha valaki privát úton akarja megszervezni....
  Mandzsi | #30389 Üzenet | 2007-06-06 08:15:04 |
Helló Vojandi,

Köszönöm szépen a gyors választ és az ötleteket! Nagyon aranyos Tõled, hogy segítenél a müncheni elszállásolással, de azért ez elég macerás lenne, Mo-ról kiutazni Münchenbe, egyrészt elég sok idõ, másrészt anyagilag se túl kedvezõ...Viszont a bécsi indulással jó tippet adtál, elültetted a bogarat a fülembe! Már el is kezdtem nézelõdni, de amit így elsõ körben találtam, azok elég húzósak: szept. 4-e körüli indulás, 300 EUR környéki ár!!! (Az Air Berlin talán, ha jól emlékszem.)
A másik tipp, hogy elõször Athén, majd onnan belsõ járattal Samos-ra, nekünk már egy picit túl bonyodalmas, bár persze összehozható lenne, de inkább választanánk vmi egyszerûbb utat ha van...
Szóval marad az, hogy megpróbálok találni bécsi indulással olcsóbb repülõt, és akkor lehetne menni az általad ajánlott apartmanba. Vagy, marad a kényelmes megoldás, Aeolus, hotel. Nagyon tetszik egyébként az egyik hotel, és a helység is (Pythagorio, jól írom?).
Ti hová mentek az idén?
Mi eredetileg Rodoszt terveztük, aztán bejött a képbe Dél-Kréta, majd most a legújabb Samos, vagy vmi hasonló, egyelõre még nem túl felkapott, ám gyönyörû, igazi "görögös" kis sziget. Kefallónia még talán...
A Samos-ról szóló útikönyvekkel akkor szerencsés vagy, itt Mo.-n egyelõre nem találtam egyedi, csak Samos-ról szólót, mondjuk ez nem meglepõ, hiszen szervezett út sincs ide...Szóval nagyon szuper, hogy a Leírások-ba felraktad, amik neked megvoltak, ez nagyon nagyon rendes Tõled! Szeretek elõre felkészülni, jól elõre, még itthon, hogy hova érdemes elmenni, mi merre van, hogy ne maradjon ki semmi lényeges, ami tetszene, és ne függjünk a kinti idegenvezetõtõl...
Szóval, elkezdek olvasgatni a beszámolódban, ill a Leírásokban, és biztos lesznek majd még kérdéseim...icon_smile.gif
Már van is egy: az apartmanotok mennyibe került?

Köszi,
Mandzsi
  Vojandi | #30410 Üzenet | 2007-06-06 13:11:49 |
Szia Mandzsi!
Látom, jól begerjesztettelek Samosra icon_smile.gif
Igen, ez sajna nagyon rossz, hogy a legtöbb görög szigetre nincs charterjárat Mo-ról. Nagy kár bizony. Az odautazás nehézkes megszervezése miatt sokan inkább nem is mennek. Pedig ezek, a kevésbé ismert szigetek az igazi Görögország.
Megpróbálok mindere válaszolni, amiket kérdeztél. Münchent csak azért javasoltam, mert azt tapasztaltam egy másik fórumban, hogy sok magyar csinálja ezt így (igaz nem görög utakkal, hanem exotikusakkal), hogy megveszi neten az olcsó repjegyet Németországból, így még az ideutazással együtt is sokkal olcsóbban el lehet jutni a Karib térségbe pl. , mint otthonról. Na, de hogy ne kanyarodjak ennyire el a témától...szerintemmár nem kaptok Bécsbõl sem olcsó jegyet, mert azt már januárban kellett volna beszerezni.

Pithagorio nagyon szép település, a fotóaébumba feltett samosi képeim alá odaírtam, hogy mi hol készült, az alapján bele tudsz pillantani Pithagorióba is. Praktikus, mert régtén a reptér mellett fekszik, a strand hosszú, homokos, a víz lassan mélyül. Maga a település igazi görög jellegû, de mint a sziget fõvárosa, jóval drágább, mint pl. Kokkari, ahol mi voltunk.
Érdeklõdd meg az Aeolusnál, hogy lehetséges lenne-e csak a repülõt igénybevenni? A szállást meg magatok intéznétek. A reptértõl taxival Kokkariig (30 km) kb. 16 Eurot kérnek a taxiért.

Mi az idén Karpathosra megyünk (Rodosztól nyugatra fekvõ kisebb sziget). Az írásaim meg egyértelmû, hogy ide kirakom a hellaszon icon_smile.gif mert egyrészt fanatikus Görögország imádó vagyok és minden ami foglalatosság ezzel kapcsolatos, az engem boldogít, másrészt pedig szeretek segíteni és megosztani másokkal az élményeimet. Én is szeretem olvasni másokét. icon_smile.gif

Nem tudom, mennyibe került az apartmanunk. Ezt azért nem tudom, mert a németországi utazási katalógusokban nincsenek lebontva az árak, csak egy végösszeg van. Nem úgy, mint otthon, itt nincs külön repülõtéri illeték, meg ilyen izék, ez mind benne van már a komplett végösszegben, a részösszegeket sosem tudod meg, mert ha a katalógusban az adott apartmant kikeresed, akkor az árba bele van számolva már a repülõ és egyéb költségek is. De, mivel a repülõjegyek általában 3-400 Euro között mozognak és mi pedig összesen 611 Eurót fizettünk két hétre, így ki lehet számolni, hogy az apartman két hétre kb. 200 Euro volt.

Kérdezz bátran tovább icon_smile.gif

Andi
  Mandzsi | #30431 Üzenet | 2007-06-06 15:14:25 |
Szia Andi,
Köszi a segítséget, tényleg! Valóban eléggé belelkesültem Samos iránt, nagyon jó lenne ha összejönne!
Egy gyors kérdés rögtön, a leírtakkal kapcsolatban: az EUR 611 amit írsz, az /fõ értendõ, igaz? Szóval az apartman kb EUR 200/fõ/2 hét? Ez nagyon jó ár, még /fõre is.
Az Aeolus-t megkérdezem a repjegyrõl, illetve nyomozok tovább...icon_smile.gif
A képeid pedig tényleg csodálatosak, már nézegettem õket!
  Jox | #30432 Üzenet | 2007-06-06 15:16:44 | Samos
  Jox | #30433 Üzenet | 2007-06-06 15:18:00 | Samos fentrõl
  Vojandi | #30453 Üzenet | 2007-06-06 18:49:46 |
Jox felsõ képén samos város, azaz Vathi látható.

Kedves Mandzsi!
Igen, a 611 Euro (illetve kb. 200 az apartman) az fejenként értendõ két hétre, minden költséget beleszámolva. A házigazdák nagyon szívélyesek és az apartman nagyon nagyon szép fekvésû, jól berendezett (a konyha is jó), de jó tengerpart nincs a közelben. A Long Beach Kokkariban kavicsos, köves, nagyon erõsen hullámzik. A közeli öblök gyönyörûek (Tsamadou, Lemonakia), azok is kavicsosak és 2 km-et kell gyalogolni hozzájuk (vagy taxival 3 Euro). Ezért, ha a homokos strandhoz ragaszkodtok, akkor inkább Pithagoriót ajánlom.
Andi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu