Búvárkodás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Túrák, programok, sport
<   1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11   >
Üzenet
  Sziro | #36385 Üzenet | 2007-07-14 00:36:51 |
ElChe!
Megnéztem a videódat és elolvastam a cikkedet, tök jó, nagyon élvezetes, köszi.
  Vojandi | #36435 Üzenet | 2007-07-14 13:55:38 |
Helló ElChe! Tegnap végignéztem a belinkelt oldaladon az összes fotót a képtárban, A kanári- szigetektõl Baliig minent. Valami elképesztõ, micsoda színek vannak az állatvilágban. Mi a barátommal szenvedélyesen snorklizunk, órákon át is akár, és a trükkre már mi is rájöttünk icon_smile.gif polipot gyakran láttunk már így üregben. De igazán különleges dolgot még nem sikerült. Sajnos az idén Mauritiuson sem, mert kifogtuk az elmúlt 14 év legnagyobb ciklonját és az óceánnak Duna színe volt sajna. Palackkal még csak egyszer búvárkodtam Korfun, lent Lefkimi felé, ott homokos, afrikos volt a talaj, pár tengeri uborkán kívül ott sem láttunk semmit. De eljön még a mi idõnkis remélem!!! icon_smile.gif
  ElChe | #36539 Üzenet | 2007-07-15 11:17:24 | Válasz a #36435. hsz-ra Előzmény #36435
Szervusz,
Örülök, ha tetszettek a képek. Búvárkodni jó...icon_smile.gif
Egyébként sznorizni messze nem mindenütt olyan jó, mint Görögországban. Én azt is majdnem annyira szeretem, mint a készülékes merülést, nyilván más, nem lehet percekre lehorgonyozni valami mellett, de jóval kötetlenebb is. Megjegyzem, a búvárkodni vágyóknak én gyakran javaslom, hogy ha beszélnek idegen nyelvet, végezzenek tanfolyamot a tengerparton, hiszen megvan 5 nap alatt, vagy végezzék el az elméletet és az alap uszodázást idehaza és fejezzék be kinn. Így biztosan mindent sikerült jól megtanulni az elméletbõl és a tanfolyamos merüléseket pedig már élvezni is lehet, hiszen a tenger szép és meleg.
  Yager01 | #36562 Üzenet | 2007-07-15 14:57:49 | Válasz a #36539. hsz-ra Előzmény #36539
"Búvárkodni jó" !!
Ez nagyon igaz! Életemben elõször Egyiptomban merültem a Vörös-tengerben. Hatalmas élmény volt ! Leírhatatlan!

Most ,hogy megyünk Görögországba, szintén tervezem, hogy merülünk valahol. Ha más nem akkor sznori...

Nincs véletlenül tapasztalatod, Paralia és Sarti környékén, hogy hová érdemes menni?
Szeretnék már úgy kiutazni, hogy konkrét uticélom van búvárkodás tekintetében.. icon_wink.gif
  ElChe | #36569 Üzenet | 2007-07-15 17:02:32 | Válasz a #36562. hsz-ra Előzmény #36562
Amikor Paralián voltam, sok-sok évvel ezelõtt, még nem voltam búvár.icon_smile.gif De úgy tudom, hogy ott is lehet hasonló látnivalóra számítani, mint a szigeteknél. Igazság szerint úgy sokkal jobb merülni, ha az ember már túl van a tanfolyamon, tehát nem függ annyira másoktól, hanem a profi merülésvezetés ellenére képes azért önállóan nézelõdni. Úgy minden hely érdekes lehet a világon.icon_smile.gif
  Vojandi | #36642 Üzenet | 2007-07-15 22:35:52 |
Nekem is életre szóló, feledhetetlen élmény marad a korfui egy napos (20 perces) egy alkalmas palackos merülés. Az idén januárban (a mauritiusi nyaralás elõtt) majdnem elmentünk egy itthoni búvártanfolyamra, de igazából meg kell mondjam õszintén, én azután sem mennék kettesben, hanem csak tapasztalt csoporttal. Amilyen jó, annyira félek is a veszélyeitõl, pedig egy elvetemült "vizibéka" vagyok. Most kezdtünk el hegyet mászni. Most a sziklamászótanfolyam körül jár az agyunk. Épp tegnap mondtam a barátomnak, "azt hiszem életveszélyes sportokból egyelõre elég egy is" icon_smile.gif
  ElChe | #36645 Üzenet | 2007-07-15 23:14:02 | Válasz a #36642. hsz-ra Előzmény #36642
Sajnos a magas hegyek és a búvárkodás élettani okokból sem igazán egyeztethetõek össze.icon_smile.gif
Egyébként nekem már aránylag sok merülésem van, de így is túlnyomó többségében vezetõvel, hivatalos bázissal merülök. Ennek az oka nagyon egyszerû: a helyet õk ismerik. Tudják, hol vannak az érdekesebb élõhelyek, megtalálják a rejtõzködõ élõlényeket, és nekem nem kell a víz alatt idõnként nehézkes navigálással veszõdnöm, ami azért sok energiát le tud kötni. A világnak elég sok helyén nagyon-nagyon ritka, hogy könnyed és egyszerû módon tudna saját szakállára merülni készülékkel egy búvár. Az teljesen mindegy, milyen a tapasztalata.

Ahol létezik egyéni merülés minden fakszni nélkül, az például Magyarország, Ausztria, Norvégia, Svédország, Nagy-Britannia, de jellemzõen nem a trópusi, koralltengeres országok... Ahol van, de feltételekhez kötött, például Málta (tapasztalat függvénye), vagy Horvátország (nagyon drága az egyéni merülési engedély, kijön belõle 20 a búvárbázissal, és szigorúak az ellenõrök), inkább elméleti lehetõségként tartják fenn. A búvárbázis egyébként egyszerûen nem akarja annak a kockázatát vállalni, hogy te az õ felszerelésükkel merülsz, alig fizetsz nekik, de ha baj van, õket is elõvegyék, szóval az esetek többségében egyszerûen nem kölcsönöznek ki önállóan palackot, így vagy vezetve merülsz, vagy sehogy.

És ez így is van rendjén az átlagbúvár (én is ide tartozok) képzettségét figyelembe véve.icon_smile.gif
  Vojandi | #36725 Üzenet | 2007-07-16 13:43:46 |
ElChe, köszönöm szépen az infókat, minden érdekel a témában. Még ha soha az életben nem fogok búvárkodni, akkor is otthon érzem magam a vízben, sosem féltem a mély víztõl, mindig vonzott a vízalatti világ és ezért egyszerûen érdekel a téma így laikusként is.
  ElChe | #36790 Üzenet | 2007-07-16 21:36:41 | Válasz a #36725. hsz-ra Előzmény #36725
Mesélek nagyon szívesen, ha van még kérdés, és tudok rá válaszolni.icon_smile.gif
  Gingin | #37105 Üzenet | 2007-07-18 19:52:32 | Búvárkodás
Sziasztok, én majd most szeptemberbe fogok Paraliára utazni, és ki mit tud, lehet búrkodni ? Soha életembe még nem búvárkodtam, de nagyon szívesen kipróbálnám, mert vonz a tenger alatti világ.
  Tuma | #38425 Üzenet | 2007-07-27 12:38:35 |
Sziasztok!!!

Engem is érdekel ez a búvárkodás dolog, járt már valaki Thassoson? Ott hol lehet jó kis búvárkodós helyet találni??
Hamarosan indulunk Thassosra.
  Molotov | #38432 Üzenet | 2007-07-27 13:08:33 |
Tuma írta:
Sziasztok!!!

Engem is érdekel ez a búvárkodás dolog, járt már valaki Thassoson? Ott hol lehet jó kis búvárkodós helyet találni??
Hamarosan indulunk Thassosra.

Thassos-on gyönyörû sziklás partok vannak, elég csak elindulnod kifelé a városból, nagyszerûen lehet búvárkodni már a közelben is. Mi csak pipával csináltuk, de rengeteg szép dolgot láttunk és találtunk a partmenti vizekben.
Ja, és Thassos-on voltunk eddig a legszerencsésebbek horgászatban is. Mondjuk nem méretre, hanem mennyiségre! icon_cool.gif
  Tuma | #38476 Üzenet | 2007-07-27 16:16:10 | Válasz a #38432. hsz-ra Előzmény #38432
Szia!!

Igazából a párom aki imád búvárkodni, igaz õ is csak pipával de órákig elvan a vízben.
Régi álma egy igazi merülés, és szívesen megcsinálná a rendes vizsgát is.
Én is nagyon szeretek búvárkodni de a szolídabb változatban. a kisebb, nagyobb halrajokat imádom együtt úszni velük, remélem lesz élményem ebben idén is.
Mi skala potamiasba megyünk, nem tudom hogy arrafelé hol érdemes, de majd kitapsztaljuk.
Körbejárjuk az egész kis szigetet az tuti!! icon_wink.gif
  Tuma | #38477 Üzenet | 2007-07-27 16:19:04 | Válasz a #38432. hsz-ra Előzmény #38432
Ja és tényleg, nincs errõl fotód hogy mit fogtatok????
Kíváncsi lennék rá!!!
Mikor voltatok Thassoson??Annyira kíváncsi vagyok már erre a helyre, olvasgattam minden félét róla, képeket keresgéltem.....
  Molotov | #38493 Üzenet | 2007-07-27 17:31:47 | Re:
Tuma írta:
Ja és tényleg, nincs errõl fotód hogy mit fogtatok????
Kíváncsi lennék rá!!!
Mikor voltatok Thassoson??Annyira kíváncsi vagyok már erre a helyre, olvasgattam minden félét róla, képeket keresgéltem.....

Helló!
Mi még 1998-ban voltunk és mi a sziget legnagyobb városában, Limenas-ban. Ha mi ott tudtunk rendesen búvárkodni, akkor ti is biztos fogtok egy kisebb város srtandja közelében.
Képet egyenlõre nem tudok, mert azok még rendes fotók és a szüleimnél vannak, akik ma utaztak el Zakynthos-ra. icon_biggrin.gif Fõként tenyérnyi nagyságú sügérféléket fogtunk, mondjuk ebben fater jeleskedett, meg fogtunk törpeharcsaszerû tüskés fenéklakókat. A legnagyobb, amit az öregem fogot, az úgy nézett ki, mintha az angolnát és a csukát keresztezték volna, ez kb. fél méteres volt, de borzasztó vékony (és rágós icon_cool.gif ).
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Túrák, programok, sport
<   1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu