Legszebb helyek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Fontosabb látnivalók
<   1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11   >
Üzenet
  Jox | #4202 Üzenet | 2006-01-08 18:15:27 |
Aki esetleg Makrinitszán szeretne eltölteni pár napot, az Ajánló oldalon talál egy makrinitszai vendégházat is. Innen gyönyörú kilátás nyílik Voloszra és vidékére:

Makrinitsza valóban a "Pilion erkélye"/teresza. A Pilion tengerparti részei pedig még Makrinitszánál is szebbek...
  Rebeka | #4203 Üzenet | 2006-01-08 18:35:32 |
Néhány kép errõl a helyrõl:
,
Szándékosan téli lépeket raktam ide, mert ugye ott is van hó és hideg.
  Rebeka | #4205 Üzenet | 2006-01-08 18:44:19 |
,
  Foxi | #4222 Üzenet | 2006-01-09 12:12:50 |
Sziasztok.
Igaz, hogy turista látványosság, de valamiért még sincsenek olyan sokan, sõt amikor ott jártunk (szept.) alig voltak. Talán visszatartó erõ, hogy nem lehet autóval bemenni. Érdemes az egész hegységet bejárni, igaz, hogy nem lehet gyorsan menni, mert az ut szinte végig kanyargós, és nagyon keskeny, de megéri.
Foxi
  Jox | #4223 Üzenet | 2006-01-09 12:26:20 |
foxi írta:
Sziasztok.
Igaz, hogy turista látványosság, de valamiért még sincsenek olyan sokan, sõt amikor ott jártunk (szept.) alig voltak. Talán visszatartó erõ, hogy nem lehet autóval bemenni. Érdemes az egész hegységet bejárni, igaz, hogy nem lehet gyorsan menni, mert az ut szinte végig kanyargós, és nagyon keskeny, de megéri.
Foxi

Mi autóval voltunk Makrinitszában, szóval be lehet menni...
Van egy fõtere, ott le lehet parkolni, aztán onnan tovább lehet sétálni azokra a részekre, ahol nincs aszfalt út.
  Vendég | #4230 Üzenet | 2006-01-09 16:28:45 |
Mikor mi ott jártunk, akkor a falu elõtt lévõ "nagy" parkolóba le kellett állni. A faluba nem lehetett bemenni, csak ottani lakosoknak. Mi is autóval voltunk, busz talán még abba az un.parkolóba sem fér be. De nem is ez a lényeg. Itt láttam, (faluban) hogy az épitõanyagokat öszvérekkel szállitják fel, mert olyan keskeny némely helyen az ut, hogy csak libasorban tudtak haladni. Érdekes volt.
Foxi
  Jox | #4236 Üzenet | 2006-01-09 17:21:53 |
Anonymous írta:
Mikor mi ott jártunk, akkor a falu elõtt lévõ "nagy" parkolóba le kellett állni...

Igen, de az a parkoló tulajdonképpen már Makrinitszában van.
  Vojandi | #4254 Üzenet | 2006-01-10 13:28:48 |
Szia Juhi!

Valahogy elkerülte a nekem címzett írásod a figyelmem, és bár már jó régen írtad, én csak most válaszolok. Skiathos engem is érdekel és lenne egy nagyon jó utazási lehetõség, aminek keretében egy hét Skiathos, 4 nap Skopelos és 3 nap Alonissos szerepel. De a tavalyi peloponnészoszi körutazás után, most egy kicsit nyugodtabb nyaralásra vágyunk, mint állandóan csomagolni és továbbállni, így valószínû hogy egy szigetet választunk, ahova két hétre megyünk. De biztos vagyok benne, hogy Skiathosra is eljutok a következõ években valamikor. icon_smile.gif

Andi
  Htimi | #4256 Üzenet | 2006-01-10 15:21:18 |
Skiathos még esõben is nagyon szép volt! icon_smile.gif patakzott a víz az utcákon lefelé, akkora zuhé volt, amikor arra jártunk, de még így is élveztük! icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
  Kiscsillag | #4826 Üzenet | 2006-01-26 22:39:46 |
Gondoltam, ha már van kép Kastoriáról, akkor legyen egy kis érdekesség a hozzá tartozó városról is!

46 km-re Bitoliától, az ugyanezt a nevet viselõ tó egyik félszigetén van. 12000 lakosa van. Kasztóriát (a régi Celetron) a hagyomány szerint Agamemnón fia, Oresztész alapított Elektra tiszteletére. I. e. 200 évvel Szulpiciusz konzul foglalta el. A bizánci idõkben Jusztiniánusz vette körül fallal. Hírnevét elsõsorban szûcsmestereinek ügyessége vívta ki. Számos jelentõs mûemléképülete maradt fenn, többek között 72 bizánci templom és kápolna, melyeket több száz éves freskók díszítenek.

Panajia Kubelidi: A XI. században épült a templom, melynek freskói a XIII-XIV. századból valók.

Ajiosz Nikolaosz tu Kasznici: A templomot, mely a XI. században épült, vele egykorú festmények ékesítik.

Ajii Anarjiri: Valószínû, hogy a X. században épült, de freskói, melyek többek között Szent Miklóst és Krisztust ábrázolják Szûz Máriával és Keresztelõ Szent Jánossal, a XI. századból valók.
  Turcsi | #4843 Üzenet | 2006-01-28 21:52:31 |
Üdvözlök Mindenkit,hisz új vagyok itt.
A Pilion félsziget valóban gyönyörû,ha rászánja az idõt az ember.Nem lehet végigrohanni ,hisz keskenyek és kanyargósak az utak(Görögösek),de ettõl is szép.Olyan helyekre lelhet az ember,amiket addig csak képeslapokon látott(esetleg).Tsagkarada-ban van Görögország legnagyobb platánja.Itt nagy élmény lemenni a partra,de megéri.Azért kaland,mert az egész félsziget hegyvidék,és olyan szerpentin visz lefelé a földutakon,hogy a
kanyarokban néhol tolatni is kell,mert nem fér el a kocsi.
Szóval a legszebbek közt lehet a Pilion(szerintem)
  Kri | #4874 Üzenet | 2006-01-30 14:34:25 |
Sziasztok! Én is új vagyok. Nagyon nehéz a választás, én eddgi 21 görög szigeten voltam, és még néhány helyen a szárazföldön, de mind nagyon szuper volt. Minden sziget más, mind hangulatilag, mind tájképileg. Kréta már kész külön ország, olyan sokféle, Korfu mindig a szívem csücske marad, Rodoszon állati szép helyek van, Thasszosz nagyon hangulatos, békés, nyugis, Naxos természete csodás, Paros szintén nyugis, csodás fõvárossal. Santorini gyönyörû, a kardera rész semmivel nem hasonlítható, de szerintem két napnál többet nem érdemes ott egyszerre eltölteni, hanem inkább évente visszamenni. A jón szigetek mindegyike gyönyörû. Kefallonián és Zakynthoson tavaly 1-1 hónapot voltunk, hihetetlen volt. Ithaka még ha lehet, ezeknél is szebb, kicsi, barátságos. Mykonosra szerintem elég egy nap, a fõvárosa tök szép, fõleg reggel, amikor még nincs tele túristával. Nisiros leírhatatlan, a vulkán nagyon nagy élmény. Szimi hangulatos, a fõvárosában sokat lehet bóklászni, csakúgy, mint Hydrán. Az a baj, hogy az élményeket elég nehéz leírni. Mindet meg kell nézni, és akkor mindenki magának választhat, ha tud.
  Jucma | #5752 Üzenet | 2006-03-21 21:23:13 | Ami nekem nagyon tetszett
Sziasztok!

Jox nagyon tetszik az oldal. Nagyon igényes és teli van sok-sok hasznos infoval, gyönyörû képekkel.
Nem kellett hezitálnom, hogy beregisztráljam-e magamat.

Mi igazából tavaly voltunk elõször Görögországban, közel 3 hetes kirándulást tettünk, gyönyörû helyeken jártunk. Megfogott az ország, és a kultúra, annyira, hogy idén is oda megyünk. Ami leginkább megfogott: Meteorák, Sarti, narancspart, Szkiathosz. Tennék képet is fel, ha tudnám hogyan kell. icon_question.gif

Megköszönném ha segítenétek.
  Jox | #5753 Üzenet | 2006-03-22 06:10:55 | Re: Ami nekem nagyon tetszett
jucma írta:
... Tennék képet is fel, ha tudnám hogyan kell... icon_question.gif
Megköszönném ha segítenétek.

Itt le van írva a képfeltöltés menete: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=38
  Vendég | #5790 Üzenet | 2006-03-23 10:16:58 |
Szia Kri ! Ha tavaly csak 2 napot voltál Santorinin akkor nem sokat láthattál a szigetból. Mi 2005.-ben 8 napot voltunk a szigeten és bátran állítom neked kevés volt ,mert még így sem láttuk minden szépségét.Javaslom ha egyszer még eljutsz Santorinire 2 hétre menj.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Fontosabb látnivalók
<   1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu