Ratio | #114709 | 2009-08-19 08:01:18 | Válasz a #114614. hsz-ra
OFF
A görögök a többi "EU-s kényszer"-ből sem csinálnak problémát. Ott a piacon is lehet árulni a helyi termelőknek...
A mentőnek sem kell 15 perc alatt kiérnie...
A játszótér is a régi...
Mennek a saját útjukon.
ON
Triznyak! Amikor Macedónia felől közelitek Görögországba, egy nem Uniós országból lépek be az Unió területére! A Görög vámszerveket hidegen hagyja az Uniós előirás.Pedig ők kicsivel hamarabb tagjai az Uniónak! Harmadik éve utazunk Görögországba, görög vámos azonban az én kocsim csomagtartóját még nem látta. Az idén tetőboxom is volt pedig! Most vasárnap Tompánál nem ezt tapasztaltam a Magyar vámosról. Hazajöttunk Magyarországra, legalább az a sáv üzemelt volna a belépésnél ahova az van írva nagy kék betűkkel EU +CH. Nem pedig az van írva, hogy All Passport! Ebből a szempontból is a Görögök előbbre járnak, ott ugyanis az EU+CH sávban szinte megállás nélkül léphetek be az Unió területére mert ebbe a sávba csak Uniós államok polgárai sorolnak.A macedónok és a szerbek ebbe a sávba nem sorolhatnak, így oldják meg a túristák szétválasztását!
"Moraitikától haza Tompáig senkit nem érdekelt a csomagtér tartalma, csak itt az Unió határán fontoskodnak."
Többször volt erről már szó, nem kellene mindig felkapni ezen a vizet.
A shengeni övezethez csatlakozásunk feltétele volt, hogy a (többek között) szerb-magyar határon szigorítják az ellenőrzést. Szerintem, még úgy igazán, senkit sem pakoltattak ki, legalábbis én még nem láttam hallottam ilyet. Törököket már láttam. Én is jobban örülnék, ha meg sem kellene állni, de ez van.
Remélem, sosem kell senkinek egy _tételes_ vámvizsgálaton átesni, az már húzós dolog, pláne ha az autót is szétszedik.
zolee84!
Szerbiában a BMB95 az jelenti, hogy Bezolovni Motor Benzin, tehát ólommentes benzin.
Csutek!
Mi reggel 7 óra körül voltunk a határon, akkor már nyitva volt!
Tibibaba!
Remélem, hogy jövőre is el tudok jutni Görögországba és ezt Neked is kívánom, hogy sikerüljön!
cingi. Mi most érkeztünk meg Corfuról. a tapasztalat szintén az mint a tied. Macedoniában 3x1 euró a fizetendő. Tompánál léptünk be a magyar vámos szintén így járt el. Moraitikától haza Tompáig senkit nem érdekelt a csomagtér tartalma, csak itt az Unió határán fontoskodnak. Megjegyzem, hogy az oda úton belépve Görögországba is Uniós határhoz érünk, a görög határőr csak arra kért hogy haladjunk, mert nagy a hőség. Pedig tetőboxom is volt. Még az útlevél sem érdekelte!
1. és 3. kapunál működik az 1euró a saját és ismerőseim tapasztalatai alapján,a középsőnél viszont el-el kérik a 2 eurót nagyon simán.
A határon viszont minden ok,csak megerősíteni tudom,hogy sehol semmi probléma,haza fele a magyar határon viszont tényleg lehet várakozni.
Ennek a macedón fizetőkapu dolognak a lényege szerintem,hogy mindenki tudja mi a reális ár és 1 euró helyett ne 5 euró legyen. Aki jónak látja váltson dénárt Én jövőre fogok,de aki megtudja úszni 3x1euróból az jól járt.
Egyébként meg aki még mostanában megy nyaralni,annak jó szórakozást ,az úton minden rendben lesz mindenkinek,szóval aki parázik az ne tegye,mert felesleges
Tibibaba!
A határ után közvetlenül, ha letérsz a parkolóba az egyik épületre ki van írva, hogy POST. Ott válthatsz Makedon Dénárt Euroért. Papírt nem adnak róla, de, ha 10 Eurot beváltasz jövőre is elég lesz az autópálya díjra.
Jó nyaralást és őrizd meg továbbra is az eddigi hozzászólásaid során tapasztalt humorodat!
Köszönöm az infót és a jókívánságot is... (na meg a megelőlegezett bizalmat hogy jövőre is megyek... vagy elviszel, azért vagy benne ilyen biztos?)