Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 4 5 6 ... 106 107 108   >
Üzenet
  Messinia | #200476 Üzenet | 2013-03-28 10:31:35 | Válasz a #200469. hsz-ra
Jön az, csak most kicsit lassabban...
Az ember szervezete ilyenkor már annyira kivánja a napsütést, ez a hó szerintem már senkire sincs pozitiv hatással.
És hétvégén már az órát is át kell állitani.
  Melus16 | #200479 Üzenet | 2013-03-28 10:48:09 | Válasz a #200476. hsz-ra Előzmény #200476
A nyári óraátállításról általában más jut eszembe, de most ezt találtam icon_wink.gif

Szabóné Manyi | #200484 Üzenet | 2013-03-28 14:23:36 |
Nekem meg az jut eszembe,hogy később "tántorgunk"haza a görög buliból,ahol pazar jó zenéket fogunk hallgatni,ami elfeledteti ezt a borzalmas telet.Nagyon jók a képek "melus16",különösen a fára mászó nyuszi.Az ovódában "nyuszifészek keresés lesz,na de hol?A hó alól fogják kikaparni?Ugye milyen nevetséges mikor ilyent mondunk? és látjuk a szélsőséget.
  Jox | #200504 Üzenet | 2013-03-29 05:52:08 |
... teszt ....
  Kónyu | #200545 Üzenet | 2013-03-30 11:49:03 | Válasz a #200484. hsz-ra Előzmény #200484
Ne is mondjátok, mi évről-évre a Bükkben töltjük a Karácsonyt, de már untuk a havat, ezért úgy gondoltuk, végre a tavaszi zöldben is megnézzük - jövő héten megyünk icon_sad.gif
  Melus16 | #200547 Üzenet | 2013-03-30 12:00:27 | Válasz a #200545. hsz-ra Előzmény #200545
Tavasz, az még csak-csak lehet a jövő héten, de zöld, az ki van zárva! icon_sad.gif
Sőt, ott még hó is maradhat. Ha mégsem, akkor sanszos a dagonya. icon_eek.gif

Azért jó utat! icon_lol.gif
  Messinia | #200549 Üzenet | 2013-03-30 13:30:19 | Válasz a #200547. hsz-ra Előzmény #200547
Bizony sanszosa dagonya, mi szoktunk feljárni Bükkszentkereszre, a gyógyitókövekre, de most kihagytuk, mert az erdőn keresztül szoktunk menni, és félő, hogy beragadtunk volna. icon_smile.gif
  Pontikos | #200588 Üzenet | 2013-04-01 11:37:31 |
Vajon miért van az, hogy sokkal több "ámokfutó" van bármilyen utazós fórum azon görög topicjaiban, mely helyekre van szervezett nyaralás Mo-ról, vagy autóval nincs messze a határtól, vagy van "ócsó repülő átszállás nélkül" szintén Mo-ról? icon_rolleyes.gif (Azt hiszem, ez inkább költői kérdés. icon_biggrin.gif)
Szakdolgozók: ezzel senki nem akar foglalkozni??? icon_biggrin.gif
  Messinia | #200594 Üzenet | 2013-04-01 12:44:31 | Válasz a #200588. hsz-ra Előzmény #200588
Pontikos, ez tényleg költői kérdés.
Láttam a másik topikban, hogy érdekelt, egyesek miért járnak vissza olyan helyre, ami Görögországban "túristásnak" számit. icon_smile.gif
Szerintem ez is költői kérdés lesz, vagyis: mert csak. icon_smile.gif Lehet, hogy sokan szeretik a nyüzsgést, a bulizást, a tömeget, vagy csak úgy gondolják ennél nem lehet jobb. :)Tudod, kinek a pap, kinek a papné.
Anno mi is visszajártunk egy bizonyos horvát nyaralóhelyre egymás után háromszor is, de igy utólag nem tudnám megmondani miért,azt hiszem, már pedig untuk is, mindent ismertünk töviről-hegyire, ráadásul már bánom, hogy nem más helyeket fedeztünk fel inkább akkor. De a válasz valószínű, hogy a közelsége volt.
  Pontikos | #200595 Üzenet | 2013-04-01 12:57:21 | Re:
Messinia írta:
Láttam a másik topikban, hogy érdekelt, egyesek miért járnak vissza olyan helyre, ami Görögországban "túristásnak" számit. icon_smile.gif
Szerintem ez is költői kérdés lesz, vagyis: mert csak. icon_smile.gif

Én is úgy gondolom, költői lesz ez is icon_smile.gif, csak számomra fura, hogy valaki semmi szeretnivalót nem tud mondani arról a helyről, ahová visszajár - s amiért kardot ránt, ha valaki javaslatot tesz más célpontra? Vagy, ha "csak", akkor miért nem néz meg néha más helyeket is?

Egy másik fórumon volt pl. egy "kedves" hozzászóló ... na várjunk csak megkeresem:

"Én átlag magyar vagyok szerintem, és ő hozzájuk szóltam , nekik akartam adni egy kis bátorítást hogy ne halgassanak a fikázókra , ne higgyék el hogy paralia csak egy sivár mesterségesen a tengerpartra épített jelentéktelen kis hely . Az ! de folyamatosan építik szépítik , úgy görögösen . Jó én is ismerek , és láttam egész nyarakat kinn eltöltő öntelt figurákat akik megtehetik hogy szórják a pénzt , virítanak kint medencés villákban, márkás autókkal ,meg jetsky vel stb . Megértem hogy nekik a francia riviéra , indiai óceán felkapott térsége , a görög szigetek stb. jobban bejön . Nekik elismerem paralia kevés, ott nincsenek nívós helyek kaszinók , stb. Akik ilyen igényesek , nekik én is azt mondom kerüljék el . Paralia az egyszerü emberek helye inkább mint a milliomosoké azoké akik megelégszenek hogy jó az idő , meleg a víz , bíztonságos az időjárás , és elérhető áron ellehet lenni családostul 1 - 2 hétig . Este eltudnak menni az egyszerü nyüzsgő utcákra sétálni , enni inni , vásárolgatni ."

Aztán ő is eltűnt, mint szürke szamár a ködben, amikor kiderült, hogy több helyen nem fedi a valóságot előítéletektől (és hibáktól) nem mentes hozzászólása. Merthogy szerinte mindenki, aki szigeteken nyaral, milliomos (a fenti jellemzéssel együtt).

És mivel egyre többen bukkannak fel ilyenek (és tűnnek el, miután jól lebunkóznak mindenkit), ezért próbálok megtudni valamit róluk. Rávenni őket, hogy meséljenek arról, amit szeretnek, hiszen többnyire nem véletlenül találtak rá a fórumra. Csak sajbajna ezek elakadnak a beszólogatásnál ... Holott sok emberrel rántok kardot én is akár itt, akár máshol, de lehet érvelni, vitatkozni, más véleményt mondani, ha tévedünk, belátni, és ettől még szép az egész.
Hozzáteszem, ha a felek birtokában vannak bizonyos társalgási kultúrának.
  Messinia | #200597 Üzenet | 2013-04-01 13:39:15 | Válasz a #200595. hsz-ra Előzmény #200595
Én értem az eszmefuttatásod.
Látod, az általad vett idézetben is benne van, hogy egyszerű emberek, akinek elég ha van meleg, tenger, este pedig nyüzsi. Az árral viszont én is tudnék vitatkozni, mert pl. Paralia egyáltalán nem olcsóbb szállásügyileg - szerintem - mint más hely. Másképpen fogalmazok: más helyeket (talán szebbeket) is találunk hasonló áron, sőt. Az ottani árakat (étkezés, vásárlás) nem tudom, már nagyon régen voltam. icon_smile.gif
Az tény, hogy minden embernél más az indíttatás, amiért elmegy egy-egy helyre. Lehet, hogy valakinek csak tényleg a tenger, meg a napsütés számit.
Nem lehetséges, hogy azért is szeretik, mert sok-sok kirándulási lehetőség kiindulópontja lehet?icon_smile.gif Bár ez az idézetben nem hangzott el érvként. icon_smile.gif
  H.apci | #200598 Üzenet | 2013-04-01 14:53:31 |
Miért kell ezt a témát agyonragozni? Miért nem lehet egyszerűen tudomásul venni, hogy nem vagyunk egyformák, s ki-ki szocializálódásának (de hülye szó, de mi jobb helyette?) és számos egyéb hatásnak engedve dönti el, hogy hol és hogyan nyaraljon (vagy ne nyaraljon); azaz a telkén, hazai üdülőhelyen, külföldön, tengerparton, szárazföldi körutazáson, stb.? Bonyolítja a dolgot, hogy az ember szokásaiban, igényeiben, stb. általában folyamatosan változik, így előfordulhat, hogy ami tegnap jó volt ma már nem az, sőt, esetleg ciki. Ez önmagában is nagy szórást eredményez, s akkor jönnek az anyagi és esetleg egyéb lehetőségek, vagy éppen nehézségek. Nincs ezzel semmi baj egészen addig, amíg valaki nem kezdi el fikázni a másikat, mert ő bármely tekintetben mást preferál, többet tud, okosabbnak hiszi magát, s még helyesen írni is tud; na, ezt nem kellene… Egy alapvetés van (Hofi is megmondta), hogy kell egy kis áramszünet időnként mindenkinek, de a többit bízzuk már rá az egyénre! Ez nem zárja ki az információcserét, az élmények megosztását, mások tapasztalataiból való tanulást, stb.. Veszélyes terep ez, mert kapásból sorolhatnék fórumtársakat, akik kizárólag anyagi okokból választanak szinte akármit, csak lehetőleg a (görög) tengerparton lehessenek, mások meg már azt sem tudják, mivel vágjanak fel, hogy merre jártak, de pl. kerülik az ősi romokat, nincs affinitásuk a történelemhez, művészetekhez, stb.. Velük sincs semmi baj; nyaraljon mindenki lehetősége, kedve, igénye szerint, csak ne játssza meg akkor a maszatost, ne ismételgesse, hogy hányadszor jár görögbe, s főleg ne fikázzon másokat! Sorolhatnám, mert sok változat van még, de éppen azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nem ezzel kellene foglalkozni, s nem egymással, hanem a mindenki számára hasznos információcserével.

További szép napot mindenkinek!
  Pontikos | #200599 Üzenet | 2013-04-01 15:10:34 |
A beszélgetés, különösen egy dumcsi topicban, nem feltétlenül agyonragozás. Nem offolunk szét semmit, ha meg te ezt unod, nem szólsz bele, és kész.
Engem sem izgat, ki, hol, miért, hogy, ha neki úgy jó (és azzal nekem rosszat nem tesz), viszont nehezen viselem pl. az alpári szóhasználatot, az indokolatlan minősítgetéseket - különösen, ha az illető még semmi érdemit nem tett hozzá a "közös hellaszos tudáshoz".
Ellenben érdekelhet bárkinek a motivációja, nem? Fura dolog ez, mert tök egyszerű kérdés, és igazából bonyolult válaszok sem szükségesek hozzá, mégis ritkán felel valaki. Pedig az olvasgatók, infokeresők ezer és egy dolgot leszűrhetnek abból is. Akár, ha az hangzik el, hogy a hegyek miatt, a sok kagyló miatt, az étterembeli kedves Jorgos (vagy Péter) miatt, a sekély tenger miatt, az ásatási területek miatt - vagy ha csak annyi, azért, mert ennél olcsóbb nincs.
Pláne utóbbi eset lehet érdekes, mert lehet, valaki tényleg azt hiszi, valami milyen olcsó/drága, és ezért neki nincs más lehetősége - aztán könnyen lehet, kap sok jó tippet.
  Messinia | #200601 Üzenet | 2013-04-01 15:28:48 | Válasz a #200598. hsz-ra Előzmény #200598
Mi csak beszélgettünk Pontikossal, dumcsi topikban vagyunk, nem értem mi a problémád ezzel, nem szükségszerű a hozzászólás, ha valakit nem érdekel a téma. Nem értem ezért miért kell bárki fejét leharapni. H.Apci én igazán tisztellek azért mert régóta itt vagy, és tapasztalatod révén sokaknak segitesz, és tudom itt nem kötelező kedvesnek sem lenni, de néha nem lehetne? icon_smile.gif
  H.apci | #200606 Üzenet | 2013-04-01 18:32:54 |
Legyetek kicsit megértőbbek, körültekintőbbek! Nem címeztem senkinek a hozzászólásom, szándékosan új hozzászólásként írtam, egyszerűen elmondtam a véleményem. Addig rágjátok ezt a gumicsontot, ameddig kedvetek tartja, engem nem zavar, csak továbbra se értem (nem akarom érteni) az okát, mert a feltett - általatok is költőinek minősített - kérdésre szerintem pontosan tudjátok a választ. Nem szóltam rá senkire, hogy is jönnék én ahhoz…
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 4 5 6 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu