Vrasna
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54   >
Üzenet
  Hajol | #9941 Üzenet | 2006-06-28 08:43:05 |
Indulás elõtt én is bõszen figyeltem az idõjáráselõrejelzéseket, hiszen mi május végén mentünk, amikor azért még bármi lehet.
Hónapokig figyeltem azt, amit Te ajánlasz és csodálkozva tapasztaltam, hogy az adott napon jó idõ van, aztán a következõ 4-re mindig romlást jósol.
Aztán véletlenül rátaláltam erre:

http://www.bbc.co.uk/weather/world/

Vagy ráközelítéssel keresel a Country Guides -bõl, vagy beírod a város nevét a keresõbe.
A keresõbõl pl. Athens keresésre már látod is a következõ 5 napot.

Több úton is eljuthatsz a célig, amíg jön egy ilyen tábla, amire rákattithatsz:
View this location's full 5day forecast

Remélem sikerül!
Ez szerintem teljesen megbízható! Nekem bejött!
Sok napsütést, szép nyaralást!
  Andra | #9947 Üzenet | 2006-06-28 09:08:35 |
kristin1 írta:
Köszi a linket, megnéztem!

Tavaly a Toroneos túra nevû programon voltunk. Nagyon jó volt. Neos Marmarasból indultunk, Pefcohori-ban kiraktak minket, ott 1-2 órát töltöttünk, majd vissza a hajóra. Kaptunk ebédet (na, ez kevés volt és nem is ízlett), utána kikötöttünk egy öbölben, ott fürödtünk. Hazafelé is megálltunk egyszer, de nem kötöttünk ki, hanem a hajóról lehetett ugrálni a vízbe. Ennyi volt röviden. Szép volt, jó volt, és nem is ment el az egész nap vele.
Mi is Kavala és Thassos kirándulást tervezzük, de jó lenne valahogy egyénileg megoldani, mert amúgy félek, hogy egy rohanás lesz. Legalábbis akik voltak ezen a programon szervezett úton, õk azt mondták (ezen a topicon is), hogy végig rohant velük az idegenvezetõ, és nem töltöttek sok idõt sem Kavalában sem Thassoson.

Én a jövõ évi úticélt még nem tudom. Nagy álmom a szigetek, azok közül is Santorini, Kos, Rhodos, Kréta. Ebben a fontossági sorrendben. icon_lol.gif De szerintem nem lesz rá pénzünk, ezért marad megint egy északi kis falu, de abszolút nem bánom azt sem.

Én is tervezem a Thassosi kirándulást, de én is ugyan ezt hallottam, hogy nagy rohanás fakultatív kiránduláson és mindenki inkább a maszek megoldást javasolta. Csak én félek egyedül belemenni a vakvilágba.

Nem hiszed el, de nekem is az egyik nagy álmom Santorini, aztán nekem is Kos, utána meg bármi jöhet. icon_lol.gif
De sajnos nekem se telik rá, így én is mindig az északi résznél kötök ki. Persze nem sajnálkozok, mert nekem még ez is gyönyörû, de attól még egyszer nagyon szeretnék eljutni valamilyen szigetre.
  Andra | #9948 Üzenet | 2006-06-28 09:11:30 |
hajol írta:
Indulás elõtt én is bõszen figyeltem az idõjáráselõrejelzéseket, hiszen mi május végén mentünk, amikor azért még bármi lehet.
Hónapokig figyeltem azt, amit Te ajánlasz és csodálkozva tapasztaltam, hogy az adott napon jó idõ van, aztán a következõ 4-re mindig romlást jósol.
Aztán véletlenül rátaláltam erre:

https://www.bbc.co.uk/weather/world/

Vagy ráközelítéssel keresel a Country Guides -bõl, vagy beírod a város nevét a keresõbe.
A keresõbõl pl. Athens keresésre már látod is a következõ 5 napot.

Több úton is eljuthatsz a célig, amíg jön egy ilyen tábla, amire rákattithatsz:
View this location's full 5day forecast

Remélem sikerül!
Ez szerintem teljesen megbízható! Nekem bejött!
Sok napsütést, szép nyaralást!

Akkor ezek szerint az általam ajánlott oldal nem megbízható? Még nem rég fedeztem fel, annyira nem figyeltem, hogy mennyire válik be. Ezt inkább hazai pályán tudnám megfigyelni, mert itt tudom, hogy tényleg olyan idõ van-e, mint amit ír.
De köszi, megnézem a tiédet is.

Neked és szép nyaralást! icon_smile.gif Te mész az idén valahova nyaralni?
  Hajol | #10024 Üzenet | 2006-06-28 23:06:27 |
Szia Andra!
Már voltam nyaralni, volt egy nagyon kellemes májusi krétai utam! Írtam beszámolót, ha van kedved, olvasd el és a fotóalbumaimat is ajánlom figyelmedbe!
Az idõjárás olyan volt, mint ahogy a bbc jósolta! Mondtam, hogy nekem bejött! icon_lol.gif
  Juhi | #10033 Üzenet | 2006-06-29 08:00:59 |
Szia Andra!
Én már voltam 2x is a Kavala-Thassosi kiránduláson. Szinte rohanás az egész. Kavalában a busz a parton áll meg. Onnan rohanás fel a várba az emelkedõn a melegben. Nem sok idõt adnak nézelõdni. Thassosra 45-50 perc a komp ami nem Kavalábol indul, tehát addig is buszozni kell. Thassoson is, pont a déli melegben lehet felmenni a hegyre. A szinház, és a vár rom nagyon szép csak itt is nagyon rövid az idõ. Én inkább a saját szervezést ajánlanám. Mi vissza tértünk és 10 napot nyaraltunk Thassoson. icon_lol.gif
  Andra | #10037 Üzenet | 2006-06-29 09:28:48 |
hajol írta:
Szia Andra!
Már voltam nyaralni, volt egy nagyon kellemes májusi krétai utam! Írtam beszámolót, ha van kedved, olvasd el és a fotóalbumaimat is ajánlom figyelmedbe!
Az idõjárás olyan volt, mint ahogy a bbc jósolta! Mondtam, hogy nekem bejött! icon_lol.gif

Szia hajol!

Szívesen elolvasom a beszámolódat, mert érdekel. A kollegám is oda készül majd szeptemberben, irigylem is érte rendesen. icon_smile.gif
Nekem sajnos nem telik déli szigeteki útra, nekem csak az ország északi része jut, de én ennek is nagyon örülök. Aztán reménykedem, hogy egyszer majd csak sikerül a déli részekre is eljutnom.
Megnéztem tegnap ezt az oldalt, csak az a bajom vele, hogy Athént mutatja, de az nagyon messze van attól az uticéltól, ahova én megyek. icon_sad.gif
Sajnos még Thessalonikit se mutatta, pedig az esik a legközelebb Vrasnához. Úgyhogy nekem ez az oldal nem sokat fog segíteni.icon_sad.gif
  Andra | #10040 Üzenet | 2006-06-29 09:35:44 |
juhi írta:
Szia Andra!
Én már voltam 2x is a Kavala-Thassosi kiránduláson. Szinte rohanás az egész. Kavalában a busz a parton áll meg. Onnan rohanás fel a várba az emelkedõn a melegben. Nem sok idõt adnak nézelõdni. Thassosra 45-50 perc a komp ami nem Kavalábol indul, tehát addig is buszozni kell. Thassoson is, pont a déli melegben lehet felmenni a hegyre. A szinház, és a vár rom nagyon szép csak itt is nagyon rövid az idõ. Én inkább a saját szervezést ajánlanám. Mi vissza tértünk és 10 napot nyaraltunk Thassoson. icon_lol.gif

Szia juhi!

Nagyon köszi az infót. Ez a Kavala-Thassosi kirándulás tényleg elég nagy rohanásnak néz ki. Szívesen mennék én maszek szervezésben is, csak az a baj, hogy ketten leszünk a kisfiammal és nem igazán merek egyedül belevágni az ismeretlenbe.icon_sad.gif
Ha többen lennénk, akkor nem lenne gond, mert úgy nagyobb biztonságban érezném magam, de így nem merek elindulni. icon_cry.gif
Thassosról sokan áradoznak. Tényleg olyan szép hely?
Lehet ezt inkább a Thassosi topicban kellene megbeszélnünk. icon_lol.gif
  Juhi | #10054 Üzenet | 2006-06-29 10:57:22 |
Szia Andra!
Thassos szerintem csodálatos. A Vojandi egy hosszu beszámolot írt rola, ha azt el olvasod biztos mész oda nyaralni. Mi nem beszélünk sajnos csak magyarul de igy is kiigazodtunk.
  Hajol | #10148 Üzenet | 2006-06-29 20:57:05 |
Hello Andra!

Ez jó lesz?

Thessalonika International, Greece

http://www.bbc.co.uk/weather/5day.shtml?world=4992
  DANI0315 | #10152 Üzenet | 2006-06-29 21:18:37 |
Sziasztok Vrasnára utazok icon_exclaim.gif
Megnyugodhattok nagyon jó helyre mentek icon_cool.gif mi már nyaraltunk ott,mi nagyon szeretjük!Közel van Asprovalta és Stavros is icon_exclaim.gif Sok program lehetöség van a környéken.Látni való is akad icon_exclaim.gif Nagyon szép a tengerpartja.A supermarket tulajdonosa nagyon jó fej Thassosnak hivják icon_exclaim.gif a tavernák is jók a kaja is.nyugi jó helyetek lesz icon_cool.gif icon_lol.gif
  Andra | #10191 Üzenet | 2006-06-30 11:02:17 |
hajol írta:
Hello Andra!

Ez jó lesz?

Thessalonika International, Greece

https://www.bbc.co.uk/weather/5day.shtml?world=4992

Köszi, tökéletes!!!! icon_lol.gif icon_redface.gif
Valószínûleg azért nem találtam, mert i-vel írtam Thessalonikit, nem a-val. Erre nem is gondoltam. icon_redface.gif
  Andra | #10192 Üzenet | 2006-06-30 11:04:40 |
juhi írta:
Szia Andra!
Thassos szerintem csodálatos. A Vojandi egy hosszu beszámolot írt rola, ha azt el olvasod biztos mész oda nyaralni. Mi nem beszélünk sajnos csak magyarul de igy is kiigazodtunk.

Köszi juhi, olvastam már az Andi beszámolóját. icon_smile.gif
Ha nyelvtudás nélkül nekivágtatok, akkor lehet, hogy nekem se kellene ennyire félnem a maszek barangolástól. Ráadásul én beszélek egy keveset angolul is és németül is. Csak kérdés, hogy a görög beszélnek-e.icon_smile.gif
  Andra | #10196 Üzenet | 2006-06-30 11:19:37 |
DANI0315 írta:
Sziasztok Vrasnára utazok icon_exclaim.gif
Megnyugodhattok nagyon jó helyre mentek icon_cool.gif mi már nyaraltunk ott,mi nagyon szeretjük!Közel van Asprovalta és Stavros is icon_exclaim.gif Sok program lehetöség van a környéken.Látni való is akad icon_exclaim.gif Nagyon szép a tengerpartja.A supermarket tulajdonosa nagyon jó fej Thassosnak hivják icon_exclaim.gif a tavernák is jók a kaja is.nyugi jó helyetek lesz icon_cool.gif icon_lol.gif

Ettõl jobb hír nem is jöhetett volna, nagyon köszi az infót!!!!!!! icon_biggrin.gif
  Juhi | #10199 Üzenet | 2006-06-30 11:41:54 |
Szia Andra!
Az angolt sokan beszélik. A németet ahogy én hallottam nem nagyon szeretik. icon_lol.gif
  Andra | #10414 Üzenet | 2006-07-03 08:27:18 |
juhi írta:
Szia Andra!
Az angolt sokan beszélik. A németet ahogy én hallottam nem nagyon szeretik. icon_lol.gif

Szia juhi!

Köszi az újabb infót, akkor majd az angolra gyúrok egy kicsit. icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu