Kamena Vourla
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12   >
Üzenet
  Busaianiko | #47733 Üzenet | 2007-10-29 12:28:52 | Válasz a #45489. hsz-ra
Pisti! Írtam neked privit és a fotóalbumba is, légy szives, ha teheted válaszolj!! Köszi elõre is. icon_lol.gif icon_lol.gif
  Civic78 | #56351 Üzenet | 2008-04-06 13:16:28 |
Sziasztok!

Végigolvastam a topikot. Görögország északi részén elég sok helyen voltunk, Halkidiki minden üdülõfaluját megnéztük, Asprovalta, Thassos, Olümposz környéke és Korfu. Egyes helyeken többször is, pl Thassos, mindenkinek csak ajánlani tudom.
De! Most másik helyre szeretnénk menni, általában két hétre megyünk, két helyre szigorúan csak kocsival, busz nem érdekel. ,,Paralia" és társai nem igazán vonzó.
Egyik hét most Lefkadán lenne a másikat Kamena Vourlára szánnánk, érdekelne, hogy vannak-e szebb strandok a környéken mint Kamenáé, mert magáról a faluról elég jókat írtok, de a partról ez nem mondható el, tényleg lyan vészes? Szemetes? Zsúfolt? De ha van ok part a környéken nekünk úgy már jó lenne. Gondoltam Lefkada mellett a Pelloponészoszra is, de az egy hétnek nagy falat, inkább kettõ hét két faluba...

Köszi
  Jox | #56360 Üzenet | 2008-04-06 14:45:54 | Válasz a #56351. hsz-ra Előzmény #56351
Kamnenának már nem olyan "rossz" a partja, mint régebben, tavaly már elég jólnézett ki.
Van a közelben (kb 20 km) egy Skala nevû település, ott viszont elég jó kis tengerpart van.
  Kakadu | #56361 Üzenet | 2008-04-06 15:49:19 | Válasz a #56351. hsz-ra Előzmény #56351
Voltam Kamenán és évek óta Lefkádára járunk icon_lol.gif
A kettõt össze sem lehet hasonlítani, szvsz Kamena egy rettenet, nagyon ócska parttal ( öt éve voltunk, azta lehet... ).
Ott történt meg velünk, hogy az étteremben evõeszköz használatot számoltak fel! Köpni-nyelni nem tudtam, pedig az nálam ritka icon_wink.gif
Akkor már inkább ugorj át Eviára.
De ha elõsszõr Lefkádára mentek úgy is ott ragadtok icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Civic78 | #56364 Üzenet | 2008-04-06 16:28:48 |
Köszi a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat!

Lefkadára a második hetet gondoltam, de egy hely egyszerre csak egy hét nálam két hét két hely. Lefkadában én is biztos vagyok, ha legalább olyan, mint Thassos nem lehet gond, már pedig kinéz olyannak icon_smile.gif
Eviára is gondoltam, de ott is elég vegyes kép...
Jox neked melyik jön be jobban Kamena - Evia?
Kakadu, van komp Kefalonia és Lefkada között?
  TPisti | #56368 Üzenet | 2008-04-06 16:49:42 | Strandok
A stranddal kapcsolatban néhány gondolat: valóban nem egy ötcsillagos a part Kamena Vourlán, de érdemes átmenni Eviára, a kompozással együtt az út 1 óra, és a közelben 3 kitünõ strandot is találhatsz, ahol finom homokos a part és lassan mélyül a tenger és tisztább a víz mint a másik parton. No és a tavernákat sem a külföldi túristák lepik el hanem helybeliek. Igy az ételek is teljesen a helyiek szájíze szerint készülnek.
Ezeken a strandokon görög szavakon kívül nem nagyon hallani mást!

A komp Agios Konstantinosbol megy át Eviára és Agios Georgoison köt ki, a kisebb komp jár át, a Clevland nevû.
12 Euro volt a jegy tavaly 1 autó+sofõr és 1 személy részére.

Agios Georgiosban a templom elõtti jobbra kanyarodó út mentén rengeteg tavernát találunk végig a tengerparton.
A templom utáni jobbra kanyarodó út visz a strandokhoz. A falut elhagyva lesz egy hosszú drótkerítéses telek, (vagy 1 Km hosszú a kerítés) ez egy szálloda meg minden egyben.
Ahogy vége a kerítésnek közvetlen utána jobbra lesz egy elég meredek és szûk földút, ott kell lemenni a strandhoz.

A másik strand amit két éve fedeztünk, Agios Georgiosban a kompról lehajtva egybõl balra kell menni a faluban, boltok tavernák között visz az út a tengerparton, ki a faluból és kb. 3-4 km-re van a strand, nem lehet eltéveszteni mert közvetlen az út mellett van, napozóágyak büfé (italokat, grill ételeket lehet venni) van mind a két strandon.
A napozóágyakért 2007-ben már fizetni kellett, 2005-6-ban még nem.

A komp indulásokról érdemes tájékozódni mert nem azonos idõben indul minden nap. 15 perccel a hivatalos indulás elõtt érdemes oda érni, akkor elég a jegyet megvenni.
Az autó jegy árában benne van a vezetõ jegyára is, tehár sofõr + x fõt kell mondani váltáskor. A komp soha nincs tele, tehát ilyenért biztos nem maradsz le róla csak ha lekésed.

Szeretek magamtól felfedezni ilyen helyeket, és mindnenütt megállni, nézelõdni és kipróbálni mindent!

Hát kalandra fel!
Érdemes a szigetre szánni legalább egy napot kocsival.
  Kakadu | #56371 Üzenet | 2008-04-06 16:58:55 | Válasz a #56364. hsz-ra Előzmény #56364
Vasziliki-Fiscardó között naponta több is.
A reggeli elsõ járat 7-kor Nidribõl megy Fiscardóba, utána ingázik Vassziliki felé és este 8 körül megint Nidribe érkezik az utolsó járat.
http://www.kefalonia.net.gr/en/infoID.asp?CatID=21&ScatID=64&EntityID=414
  Boggy | #57032 Üzenet | 2008-04-14 19:16:27 | Válasz a #56351. hsz-ra Előzmény #56351
Sziasztok !

Én évek óta Kamena Vourlára járok, valahogy a Parali és környéke nem vonz, nem szeretem a tömeg-nyomort. Kamena Vourla sokat fejlõdött az elmult években és még sokat is fog. A partok egyáltalán nem rosszak, takarítják is, bár még nem homokos. De lesz !! Azt igérik,hogy 1-2 éven belül homokos partok lesznek és a part mellett a fõutca sétálóutca lesz. Új kikötõt is építenek a kemping mellé, sõt a kemping egész területén új 5 csillagos welness szálloda fog épülni. Az új autópályát átadták, igy teljesen csendes lett a város,most már nem megy át rajta a fõútvonal. Pár éven belül kész lesz az új vasúthállózat is, Molosban lesz a megálló( 10 perc autóval) és szuper gyors vonatok fognak járni.( Athén 1 óra lesz kb.) Most májustól beindítják a Budapest-Athén non-stop járatot is, kb. 24 óra altt ér majd le a vonat és nem kell átszállni.
Kirándulás szempontjából nagyon jó, tényleg minden 1 napos kirándulás keretében elérhetõ. A mi kedvencünk a lakatlan sziget program lett ,ilyen helyet és hangulatot máshol még nem találtam.Nekünk tetszett a Görög-est is, jó hangulat volt. Teszek majd fel képeket is. A strandok még nem zsúfoltak annyira,én szeretem ha nem kell senkit sem arréb lõkni hogy le tudjak feküdni a parton. És itt már korán meleg van, sõt egész októberben is még jó idõ szokott lenni. Én mindenkinek csak ajánlani tudom aki tényleg pihenni akar. Akinek a buli a lényeg, annak tényleg Paralia jobb. Én voltam már Lefkadán is, tényleg jók a partok csak ha nincs kocsid ott aztán nem lehet közlekedni a jó partoktól messze a város, a várostól meg messze vannak a jó partok. Ha a városban laktok akkor minden nap el kell jutni a strandra, szóval nekem kicsit igy maceráns volt. Kamena Vourlában minden megvan ami kell, tenger, hegyek, szigetek és a sok-sok kulturális program.
  Busaianiko | #57033 Üzenet | 2008-04-14 19:41:29 | Válasz a #57032. hsz-ra Előzmény #57032
Boggy! Köszönöm, amit leírtál. Idén mi is gondolkoztunk Kamena Vourlában, aztán más részt választottunk, de nem tettem le róla végleg, mert tényleg jó kiindulópont lehet sok kiránduláshoz.

Majd szólj, ha a fotókat valahol meg lehet nézni. Várom nagyon, mert az idén alig találtam Kamenáról fotókat. Érdekelne a város is, nemcsak a tengerpart. icon_lol.gif
  Vojandi | #77572 Üzenet | 2008-08-18 19:58:40 |
Egy új blogírónk (majdankatalin) beírására reagálnék itt (mert a blog nem fogad el hozzászólást, szerintem azért, mert nincs aktiválva, mert nincs itt Jox):
Én itt kb. tíz percet tartózkodtam, amikor 11 évvel ezelõtt Tolóból hazafelé felvettünk még itt embereket. Már akkor megállapítottam, hogy az életben ide nem jövök nyaralni, mert ilyen negatív kisugárzású helyet még sosem tapasztaltam Görögországban. Egy nyaralás elõtt az ember tájékozódjon maximálisan, akkor nem érhetik túl nagy csalódások!!!! Még a katalógus képei sem néznek ki jól ennek a helynek!!!!
  Kakadu | #77579 Üzenet | 2008-08-18 21:14:23 | Válasz a #77572. hsz-ra Előzmény #77572
Teljesen egyet értek a blog írójával.
8 vagy 9 éve egy hetet töltöttünk el ott és borzalmas volt; nem csak a körülmények, de a görögök is. Egy jót nem ettünk, de nem is ittunk (kértem egy ouzót pl., kihozza a csávó, mondom kérek jeget is, a válasz: az elég hideg! Felálltam és otthagytam, az meg kiabált, hogy fizessem ki)!
Az étteremben evõeszköz használati díjjat kértek!
Esküszöm, hogy igaz!
A borjú húst nem tudtam elrágni, kínomban odadobtam egy sovány kóbor ebnek, az megszagolta és otthagyta icon_twisted.gif
Akkor ismertük meg egy kicsit közép-Görögországot; kínunkban csavarogtunk icon_razz.gif
Azért nem ajánlom az ellenségeimnek, mert nem vagyok velük beszélõ viszonyban icon_wink.gif
  Kakadu | #77581 Üzenet | 2008-08-18 21:17:02 | Re:
Boggy írta:
Kirándulás szempontjából nagyon jó, tényleg minden 1 napos kirándulás keretében elérhetõ.

Ebbõl a szempontból tényleg ideális, de ezzel ki is merültek a pozitívumok icon_mrgreen.gif
  Mr.Dana | #77586 Üzenet | 2008-08-18 21:58:31 | Re:
Boggy írta:

a jó partoktól messze a város, a várostól meg messze vannak a jó partok......

hát igen, nagyjából így logikus . . . . icon_lol.gif
  Popeye77 | #78486 Üzenet | 2008-08-24 18:56:04 | Válasz a #77586. hsz-ra Előzmény #77586
Nem mondom ra hogy rettenet, de nyilvan vannak jobb helyek is Gorogorszagban. Nekunk igazabol tavaly "csak" a szallassal volt problemank. Kifejezetten orultunk neki, hogy a parton rajtunk kivul kb 5-6 helyi furdozott. A viz viszont rettenetes hideg volt, gyorsan melyul. Gyermekkel nem tul idealis icon_smile.gif A taj meg karpotol mindenert icon_razz.gif
  Cserrobi | #102553 Üzenet | 2009-05-31 17:16:31 |
Volna egy butácska kérdésem és nem is mindenki tud erre szerintem válaszolni csak aki régen is járt itt meg mostanába is.Azon gondolkodtam hogy ha megyünk le toloba akkor benéznék Kamena Vourlára.Az itt a kérdés hogy érdemes-e mivel 10 éve jártam ott és nem tudom mennyit is vátozhatott azóta.
Köszi a választ előre is.
Üdv:Robi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu