Kiflic, drága vagy. Elvileg most az apja megrendelte neki - valami piros-fehér pöttyöset talált - ha valami nem jön össze, feltétlen szólok. Köszi!
Közben voltunk tanácsadáson, és a doktornő irt fel neki dolgokat. Valami naptejet, ami állitólag nem hagyományos naptej, hanem napallergiára, égésre, ilyesmire jó, plusz kúpot, hasmenés ellen valamit stb. Apránként váltogathatom is ki őket. Azt hittem, hogy ha a gyógyszertárban kutyulják, olcsóbban, de nem....
Mi is egy csomó gyógyszerrel utazunk, tegnap mi is voltunk tanácsadáson, de még nem írattunk gyógyszereket, augusztus még odébb van! Szem-fül cseppet is írt fel tavaly a doki, lázra-hasmenésre kúpot, erről a naptejről még nem hallottam, de biztos jó a baba bőrre!
Mennyi idős a babátok Messinia?
9 és fél hónapos.
Jó hogy mondod, a szemcseppet nem látom felirva, még egyszer jövő hónap elején mennünk kell tanácsadásra addig, akkor rákérdezek, az nem ártana.
Jól rá vagyok parázva erre az útra a gyerek miatt, de hát először visszük, jövőre már okosabban leszünk!
És a Tiétek mennyi idős?
Mikor mi mentünk először az akkor egy éves kislányunkkal, hát jó sok felesleges dolgot vittünk, listát írtam, igaz azt most is! Lassan elő is veszem a papírokat, még a gyógyszereket is felírtam, hogy mit vittünk! Sartira utaztunk, emlékszem akkor az utolsó 3 napban beteg lett, még orvoshoz is vittük, idegenvezető segítségével! Én azt mondom inkább legyen tele a kocsi csomagtartója, akár felesleges dolgokkal, minthogy bármi hiányozzon, de nem kell rá stresszelni sem!
Kislányom 8 éves volt június 3.-án, kisfiam most lesz 2 éves június 16.-án! Tavaly Toloban voltunk, annyira még nem fogta fel mi is zajlik körülötte, igaz a tengerbe jól érezte magát! Gondolom most már jobban fogja élvezni, hogy szaladgálhat bele a tengerbe, homokozhat! Ezért is választottuk Nei Porit! 5 éve jártunk itt, akkor is tetszett, hogy lassan mélyülő tengerpartja van! Mivel itt már jártunk, és a környéket akkor bejártuk, szinte csak pihenés lesz a parton, fürcsi a tengerbe! Skiathos hajóútra tervezünk csak elmenni! Még másodjára sem lesz unalmas!
Mi már régóta járunk a nagyokkal is tengerpartra nyaralni,de szerencsére még soha,sehol nem kerültünk orvoshoz
Messi,nekem azért tavaly nagy biztonságot adott,hogy ott van Ági és ha bármi gondunk van,akkor segit Efiék is nagyon segitökészek.3 éve a mellettünk lakók kislánya belelépett valamibe,akkor még nem volt orvos a faluban de Efi rögtön kocsiba ült a szüleivel és már vitték is át másik faluba.
Most nekünk sem lesz nagy mászkálás, kirándulás, mondjuk úgyis ismerünk már mindent, harmadjára megyünk.
Biztosan tele les a csomagtartó, főleg a gyerek cuccaival, a miénkkel spórolni kell, hogy beférjen az övé.
Azt nem tudom, hogy mivel már eszik nagyjából mindent, a kinti kajákból is nyugodtan csipegethet majd? Nem hiszem, hogy más lenne a kis gyomrának a kinti kaja, mint az itthoni.
Talán inkább a füszerezés más kicsit.Peti tavaly már mindent megkóstolt,igaz,másfél éves volt akkor.A babakaját elvittük meg hazahoztuk,minek is az,mikor van giros
sziasztok,
Mi tavaly Zakynthoson voltunk 2 hetet. A kicsi 8 hónapos, a nagy 5 és fél éves volt akkor.
Én javasolnám az UV ruhát nekik, a kicsinek is volt egy decathlonos felhosszu ujju poloja, a nagynak is, nagyon elkélt az erős napon... a vízben is maradhatott rajtuk. Nálunk 50faktor mellett is volt pirulas!
A kicsinek vettünk egy UV szűrős Baby banz kalapot (+napszemüveg), jó nagy karimája volt, jól beárnyékolta és nyugodtan tudott homokozni.
Sajnos kinőtte...
A strandon hatalmasakat aludt, megszoptattam, elringattam és a babakocsiban árnyékban aludt.
Az első hat nap beteg volt, 3 foga bújt egyszerre, 3 napig lázas volt, 3 napig kiütéses, így szegénykém csak a 6. napon jutott el fürdeni.
Szia Ioa!
A görög fog is valami azért... Nálunk már kint van 8 fogacska, most egy kis szünet van, bár ezeket meg sem éreztük.
Azon az uv szűrős ruhán én is gondolkozom, bár nekem olyan kis idétlenül festenek abban a gyerekek, de hát a cél érdekében mindent.
Igen, ezt én is akartam kérdezni, hogy 50 faktor mellett mennyi az esélye a pirulásnak, ezek szerint igy is nagy. A kislányom nagyon szeret a vizben lenni, igy ha bevisszük, ugye ott is telibe éri a nap amig ott van, nehéz kivédeni, hogy ne piruljon meg.
Ha más nem, hát kis fehér pólót tuti adok rá a napon, és veszünk neki valami kalapot is.
Szia Messinia,
Sőt, ősszel is kinövesztett egyet Athénban, úgyhogy összesen 4 görög foga van
Szerencsétek van akkor a fogzással!!!
Nekem is idétlennek tűnt, túlzásnak, a férjem erőltette, ám amikor a gyerekorvos - aki amúgy nagyon laza - is javasolta, hogy a károk sugarak miatt ilyet vegyünk, megfogadtam a tanácsát.
Annyira cukik / vagányak voltak benne a lányok, mint valami szörfösök próbálok majd képet feltenni...
A nagy pirult csak meg kicsit, a kicsi nem, UV ruha + kalap szuper volt.
Ha érdekel, szívesen küldök fotót a kalapról is.
Most a decathlonban vettünk a kicsinek UV szűrős sapkát.
Meg fogom nézni a Dechatlon honlapját.
Bár nem terveztem ilyen ruhát venni, még ki tudja, meggondolhatom magam.
Én a homokevéstől félek a legjobban. Mindent megenne, nagyon kell rá figyeli, szerintem a homokkal is ez lesz a helyzet...
Babások, úszópelenkából mennyit kell vinni egy hétre? Nem akarom sok felesleges cuccot sem - igy is tele lesz a kocsi - de ha meg kevés, nem tudom kint lehet-e kapni.
Bevallom kicsit be vagyok tojva az úttól igy gyerekkel, de gondolom ez normális. (és a szerb kerités meg a menekültek mindenhol nem igazán nyugtat meg )