Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 40 41 42 ... 481 482 483   >
Üzenet
  Geot | #34349 Üzenet | 2007-07-03 18:06:47 | Válasz a #34337. hsz-ra
Szia Pesce!

Milyen fakultatívra érdemes elmenni?
Ez nagyban függ attól is, hogy melyik irodával mentek. (Dias Zeus, ugye?)
Mi a Bella Tours-szal utaztunk. Elsõ alkalommal még nem igazán "mertünk" egyedül nekivágni a szigetnek (ráadásul Sidari messzebb is van a "fõbb" látványosságoktól és a kisköbcentis robogónkkal nem akartunk minden nap hegyet mászni icon_biggrin.gif).
Mi nagyon jól éreztük magunkat a hajókiránduláson és a nagy szigettúrán is. Ha nincs jogsitok, szerintem érdemes elmenni mindkettõre.
DE. Több helyen is olvastam, hogy a szigettúrát sokan egy nagy rohanásnak élték meg. Kevés volt az idõ a nézelõdésre, mindenbõl csak egy keveset láttak. Van benne valami, bennünk is maradt egy (igen nagy) hiányérzet, ezért is mentünk vissza tavaly. (Tavaly is maradt bennünk hiányérzet... icon_redface.gif)
De ettõl függetlenül szép volt és jó. Ízelítõnek fõleg.

Elõfordulhat, hogy egyes irodák hajós kirándulásába nem tartozik bele az ebéd. Nálunk volt.

Visszakerestem két régebbi hozzászólásomat:
Az Aqualandba szerintem sem érdemes az utazási iroda szervezésében menni, ha meg tudjátok oldani nélkülük az odajutást.
A mi irodánk 40 €-ért hirdet egy olyan programot, ahol egy nap alatt elvisznek Glyfada homokos strandjára és utána a viziparkba.
Pedig a belépõ "csak" 20 € fejenként és már oda lehet menni reggel 10-kor.
(Oké, az iroda bérel buszt, van idegenvezetõ gondolom stb. stb., de nekem akkor is picit sok. Ha valakinek van jogsija, el is lehet robogózni - esetleg autózni)

Ha jól emlékszem, itt a fórumon páran soknak találták a fakultatív programok árát... nem tudom, kikkel utaztak, de nekünk mind a kettõ nagyon tetszett.
A hajókirándulás nagyon hangulatos volt, szólt a görög zene, a két kapitány (mindkettõ Kostas icon_biggrin.gif ) és az idegenvezetõ is jó hangulatot csinált, gyönyörû a tengerrõl nézni a szigetet, a hegyeket, a sok zöldet... ebédre megálltunk egy tiszta, homokos eldugott parton, ahol a személyzet készítette el az isteni csirke melleket, combokat, illetve a cocahusit (ahogy õk nevezték icon_biggrin.gif), volt zöldség és tzatzidiki is, mennyei.
Kaptunk fejenként egy pohár bort és üdítõt. Hazafelé megálltunk Kassiopiban, ott sétáltunk egy kicsit, majd vissza a hajóra, utána pedig egy kis lagúnában (nem tudom pontosan, hogy mi volt icon_redface.gif ), ahol olyan ragyogó kékes-zöld, sötétkék, világoskék volt a víz, amilyet még nem láttam. Egy kis barlangszerûségen is át lehetett úszni.
Hozzáteszem még egyszer, hogy a Bella Tours-szal voltunk, nem tudom, mások hova szervezik és mi van benne az árban. Érdemes megkérdezni.
Más irodák programjaiért nem vállalok felelõsséget. icon_biggrin.gif icon_cool.gif

A szigettúra... egésznapos, nekünk nagyon tetszett. Sorrend nélkül: Achilleon, Kerkyra (szabadprogram - séta a fõvárosban), Paleocastritsa és a hegyen a kolostor, (Sidari nem, mert mi onnan jöttünk), Bella Vista kilátó, a kis "repülõnézõ-híd" Perama és a Kanoni félsziget között stb.
Más utazási irodák ettõl eltérõ helyekre is vihetnek, én pl. láttam már olyat is, ahol a program (sokkal) kevesebb helyszínbõl állt.

Mindenkitõl elnézést, hogy ilyen hosszú voltam. icon_redface.gif
  Pesce | #34404 Üzenet | 2007-07-03 22:48:52 | Válasz a #34349. hsz-ra Előzmény #34349
Köszi hogy ilyen hosszú voltál!
Igen,a Dias Zeusszal megyünk ... Az a baj,h a prospektus minden váronsál írja a faktultaív program lehetõségeket Korfut kivéve :S Így ilyen téren csak fórumokon, meg fõleg a korfuinfo.hu-n tudtam tájékozódni, de azt nem tudom hogy a sok program közül melyiket szervezi a mi irodánk is... Az a hajókirándulás amit én kinéztem asszem a Hajókirándulás BBQ-val nevet viselte ( kajás) és a képek alapján olyasmi lehet,mint amit te is ítál!
Mégegyszer köszi a segítséget,ha eszedbe jut még valami hasznos,akkor írd meg légyszi! Most hirtelen nem tudok többet kérdezni ,legközelebb meg csak vasárnap tudok jönni,akkorra godnolom összegûlik még néhány kérdésicon_smile.gif
  Geot | #34479 Üzenet | 2007-07-04 14:36:06 | Válasz a #34404. hsz-ra Előzmény #34404
Nincs mit, igazán.
Annyi mindenrõl lehetne még írni Korfuval kapcsolatban! icon_smile.gif Mire vagytok kíváncsiak?
Tengerpartok, látnivalók, üdülõhelyek, programok?
Ha lesz konkrét kérdésed, szívesen válaszolunk.

(Talán a Messonghival és az apartmannal kapcsolatos kérdéseidre is érkezik még válasz.)
  Geot | #34635 Üzenet | 2007-07-05 09:23:29 |
"Világörökség lett Korfu és a Sydney-i Operaház

A ENSZ illetékes szerve hétfõig tartó ülésén 22 új helyszínt vett fel, és - eddigi története során elõször - egy helyszínt, az ománi antilop-rezervátumot törölt a Világörökség listáról. Felkerült többek közt a Sydney-i Operaház, Bordeaux, Korfu, a Galapagos-szigetek, valamint a tenerife-i Teide Nemzeti Park."
https://www.fn.hu/kultura/0707/vilagorokseg_lett_korfu_166685.php?&oldal=1

Világörökségi lista:
https://whc.unesco.org/en/news/365

Világörökség:
"A Világörökség Egyezmény aláírásával valamennyi Részes Állam kötelezettséget vállal arra, hogy a saját területén fekvõ világörökségi helyszíneket óvja és megõrzi a késõbbi generációk számára, illetve hogy lehetõsége szerint hozzájárul a Világörökségi Listán szereplõ helyszínek védelméhez.

A Világörökségi Listára való felvételrõl az UNESCO Világörökség Bizottsága dönt, amely évente egyszer ülésezik. A felvétel szigorú feltételeinek 2007. júniusáig összesen 830 helyszín felelt meg 137 állam területén. Közülük 644 kulturális, 162 pedig természeti kategóriában vált a Világörökség részévé. További 24 helyszín besorolása egy ún. „vegyes” kategóriába történt, mivel ezek mind a kulturális, mind a természeti kategória kritériumainak megfelelnek."
https://www.vilagorokseg.hu/portal/

icon_smile.gif
  Erika. | #35654 Üzenet | 2007-07-10 19:03:26 |
Lyzuska ti melyik apartmanba laktatok?
  Mandzsi | #35804 Üzenet | 2007-07-11 11:48:24 |
Sziasztok,
Lehet hogy Korfu lesz végül (hosszas vívódás után) az idei nyaralás úticélja, és nagyon tetszenek Paxos-Antipaxos szigetei. Az lenne a kérdésem, hogy magánszervezésben (mármint nem az utazási iroda által szervezett fakultatív keretében) ment már vki ezekre a szigetekre? Attól tartok, az irodák által szervezett kirándulás nem igazán éri meg...
Köszi!
  Geot | #35806 Üzenet | 2007-07-11 12:05:01 | Válasz a #35804. hsz-ra Előzmény #35804
Szia!
Egy idõben volt már róla szó:
https://www.hellasz.hu/forum/v.....&start=454
  Geot | #35808 Üzenet | 2007-07-11 12:08:06 | Válasz a #35806. hsz-ra Előzmény #35806
Ja, és van egy topik is:
Paxos-Antipaxos:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=152&start=0
  Mandzsi | #35809 Üzenet | 2007-07-11 12:08:45 |
Köszönöm szépen Geot! Ti is Korfura mentek most ha jól gondolom?
  Geot | #35812 Üzenet | 2007-07-11 12:13:48 | Válasz a #35809. hsz-ra Előzmény #35809
Mandzsi,
ühüm. Idén harmadszor. icon_redface.gif

icon_idea.gif szerk. hopsz, félreérthetõ volt: nem ebben az évben harmadjára, pedig az sem lenne rossz. icon_lol.gif
  Mandzsi | #35823 Üzenet | 2007-07-11 13:13:03 |
Ezt hogy hoztátok össze? Hogyhogy már 2x voltatok? Bocsánat, biztos leírtad ezt már itt, és rémlik is hogy olvastam hogy szeptemberben Paleokastritsa-ra mentek vissza de nincs idõm és energiám visszakeresni.
És Neked amúgy melyik rész tetszett még a leginkább? Persze Paleo után...icon_smile.gif
  Geot | #35832 Üzenet | 2007-07-11 13:27:04 | Válasz a #35823. hsz-ra Előzmény #35823
Szia!

Nem mi voltunk Paleon, hanem Sütiék - ha jól emlékszem. icon_smile.gif
Biztos félreérthetõ voltam: szóval nem ebben az évben harmadszor, hanem harmadik alkalommal - 2005-ben (Sidariban) és 2006-ban (Benitsesben) nyaraltunk Korfun.
Bocsi!

Hogy melyik a kedvenc helyem?
Erre nem tudok válaszolni, attól függ, milyen szempontból nézem. Szállás, látnivaló, szép táj, hangulatos öböl? Nehéz lenne bármit is kiemelni, (majdnem) mindent imádok Korfun. icon_smile.gif
De ha van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok úgy.
  Mandzsi | #35843 Üzenet | 2007-07-11 13:50:38 |
Szia Geot,
Semmi gond, csak furcsálltam volna ha egy év alatt már háromszor jut ki vki Korfura, bár megoldható persze...
Igazán konkrét kérdésem nincsen, Korfut már elég régóta szemlélgetem (mióta olvastam Gerald Durrell Családom és egyéb állatfajták c. könyvét, ami már jó tizenakarhány éve volt), na azóta vonz ez a sziget. Bátyámék már 4-jére mentek idén vissza. Mi augusztusban készülünk, a hely még kérdéses, mivel last minute-et tervezünk. Engem az É-i rész vonzana, Acharavi elsõsorban (bár az kár hogy kikötõje nincs ha jól tudom). Benitses nektek hogy tetszett? Nem változott a tengerpartja az éles murvás köves típusról elõnyére?
Szerinted ha Acharavi-ba mennénk végül, megoldható lenne onnan a sziget bejárása? Valamint a fõvárosba kb mennyi idõ alatt lehet onnan bejutni? Paxos-Antipaxos nagyon vonz, egy napba belefér szerinted a két sziget?
Valamint: melyik útikönyvet javaslod? A Berlitz hasznos, tartalmas pl? Ami másikat néztem, annak a kiadója nem jut eszembe...
Köszönettel,
Mandzsi
  Nixxxi | #35848 Üzenet | 2007-07-11 14:06:17 |
Szia Geot!

Új vagyok a fórumon,de olvastam hogy már voltál a Hawaii apartmanházban. Mi is oda készülünk július 22-én,szintén Bella Tourssal. Milyen volt az apartman felszereltsége? Légkondi van vagy valami ventillátor féleség? A part illetve a központ milyen messze volt gyalog a szállástól? Az utazási irodával meg voltatok elégedve,mert mostanában panaszokat is lehet rájuk hallani sajnos. Esetleg ha nem probléma képeket is szívesen fogadnék az apartmanról,akár az email címemre is: nixxxi@freemail.hu És bocsi a sok kérdésért!icon_smile.gif
  Geot | #35853 Üzenet | 2007-07-11 14:19:06 |
Szia!

Hû, jó sok kérdés, de igyekszem válaszolni. icon_smile.gif
Nagyon élvezném, ha idén harmadszorra mennénk, sõt, haza sem jönnénk, de ez most nem ide tartozik, bocsánat. icon_lol.gif
A Családom és egyéb állatfajták nekem is nagy kedvencem, de van Gerald Durrellnek több kötete is a korfus élményeirõl. (Istenek kertje; Madarak, vadak, rokonok; és néhány másik könyvében 1-1 fejezet)

Acharaviban még egyáltalán nem jártunk. Ha van jogsitok, bérelhettek autót vagy robogót, úgy viszonylag könnyen bejárható a sziget.
Talán buszok is indulnak onnan bizonyos részekre, de sajnos ezt nem tudom.
Mi Sidariból kb. 45 perc alatt értünk be robogóval a fõvárosba - elég hegyes-völgyes az út, de nagyon gyönyörû. icon_smile.gif

Benitsesben aprókavicsos(-kavicsos) a part, minket nem zavart, csak picit távolabb robogóztunk, nyugisabb részeket keresve.
Nekünk nagyon tetszett a falu. Jó kiindulópont a kirándulásokhoz. A fõút mentén fekszik, emiatt picit nehéz és veszélyes gyalogosan közlekedni, vagy lesétálni a strandra, de nem lehetetlen. icon_smile.gif
Elég zsúfolt a part, mi ezért is kerestünk más helyeket a fürdéshez.

Paxos-Antipaxos engem is nagyon érdekelne, de lehet, hogy idén (sajnos) kimarad a programból. Még nem biztos, ez attól függ, hogy mire jut idõnk.
Ti mennyi idõre mentek?
Lehet, hogy mindkét szigetre elvisznek titeket, ezt nem tudom. Kvalcsi írta, hogy szerinte érdemes megnézni, de olvastam már olyan hozzászólást is, ahol azt mondták, inkább csak kedvcsinálónak jó, viszonylag kevés az idõ. Ez biztos attól is függ, milyen hajóval mentek, kik szervezik, mi szerepel még a programban stb.

Nekem háromféle Korfus útikönyvem van: egy Vincze kiadós (nagyon jó), egy kék Berlitz zsebkönyv (ezt is szeretem) és egy olyan berlitzes, amiben Korfu, Kréta és Rodosz is megtalálható (ebben kevés az infó).

Remélem, tudtam segíteni, bár igazából nem sok konkrétumot írtam. icon_confused.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 40 41 42 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu