Sziasztok!
Mi idén ismét (tavalyhoz hasonlóan) Krétára megyünk nyaralni. De most néztem Bubó képeit a Fotóalbumban, s annyira megtetszett Kos, hogy valószínûleg jövõre oda mennénk. Egy igazi kis "görögös összeállítás" volt. Tényleg nagyon jó. Annyit kérdeznék, hogy a strand homokos vagy apró kavicsos? Ha esetleg volt már Valaki közületek Krétán, az megtudná mondani, hogy az árak mennyiben különböznek? S hogy tényleg annyira jó és szép Kos, ahogy az a képeken átjött???
Koson 2005-ben nyaraltam, Krétára most készülök. Júliusban tudom megírni és összehasonlítani az árakat.
Kos nagyon szép sziget. Látnivaló is van bõven. Vannak homokos és kavicsos partok is. Tigaki, Marmari és Masztihari, valamint Agios Sztefanosznál lévõ Paradise Beach kimondottan homokos.
Amennyiben érdekel a sziget, olvasd el itt a hellasz.hu-n a "Leírások" rovatban lévõ ismertetõt róla. A nyaralásomról készült részletes élménybeszámolót a "Beszámolók" rovatban találod Kos szigeti nyaralás címszó alatt, a hozzátartozó 5db fotóalbumot pedig a "Fotóalbum" rovatban Kos 2005. címmel.
Sajnos mi is találkoztunk ilyen alakokkal. A szállodában viselkedett így egy magyar család. Nagyon rendesek voltak a szálloda dolgozói mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat. A gyerekekért egyenesen rajongtak! Ez a tirpák csapat meg úgy beszélt velük mint a kutyával. Látványosan szidták az ételeket, a berendezést, a szobát és a kiszolgálást is. Pedig szerintünk kitûnõ volt. A végén már én szégyeltem ,hogy magyar vagyok. De a többségünk nem ilyen. Tavaly találkoztunk kint határon túli magyarokkal is és leírni nem lehet hogy örültek neki amikor végre magyar hangot is hallottak.
Anita: Arakat nem nagyon tudok, miutan en `98-ban voltam Kretan, akkor meg drachma volt a fizetoeszkoz.
Ferrari, Kyra: Nem csak a magyarok tudnak tirpakok lenni. En pl Kretan nemetekkel, Korfun meg olaszokkal talalkoztam a kozvetlen kornyezetemben akiknek a viselkedese nem igazan volt minositheto.
Egy dolgot viszont nem nagyon ertek. Ha nekunk proli magyaroknak nemetorszagban meg olaszorszagban kussolnunk kell, akkor ok ha kulfoldre mennek miert kell felforgatniuk a vilagot? Volt szerencsem megfordulni mindket orszagban, tapasztalatbol irtam le amit leirtam. A franciakrol meg inkabb nem is beszelek. Ok nme vesznek emberszamba nem csak minket, de semelyik kulfodi embert sem.
Csak megerõsíteni tudom Ferrari véleményét, Kos szigetén nem volt semmi probléma. Erre a szigetre általában a Skandináv-félszigetrõl érkeznek vendégek. A mi szállodánkban is csak svéd, finn, norvég és holland vendégek voltak. Magyarok is csak mi voltunk ketten, de a szigeten sem sokkal találkoztam. Szerencsére a modortalan angol és német fiatalok sem jellemzõek erre a szép szigetre.
Sziasztok!
Sok helyen olvastam, hogy Koson ajánlájk a biciklibérlést, én itthon is elég sokat szoktam tekerni, szóval valószínûleg ki fogom próbálni, csak egy probléma jutott eszembe: ha lemegyek biciklivel a strandra(sajna mi elég messze fogunk lakni tõle ), akkor ott egész nap hova rakom a biciklit. Volt már közületek olyan, aki bérelt már biciklit valahol Görögo-ban? Vagy ti mit gondoltok errõl?
Koson, mivel kicsi a sziget nagyon népszerû a kerékpár.
Ott nem jellemzõ a lopás, nyugodtan kemehetsz a tengerpartra , nem valószínû, hogy bárki hozzányúlna. Koson az autókat sem zárják a görögök.
Találhatsz olyan partot, ahol rajtad kívül nincs is más. mi találtunk ilyet, nagyon jó volt.
Ismét csak megerõsíteni tudom Ferrari véleményét. Koson tényleg sokan kerékpároznak, mert aránylag sík a sziget. Lopástól sem kell tartanod, mert Görögországra nem jellemzõ. Mivel sziget, így még nagyobb a biztonság, hiszen a helyiek tuti nem lopnak, túrista pedig nem tudna kijutni vele a szigetrõl.
A bicikli tényleg jó választás, na nem éppen Zia "bevételéhez", de azt is meg lehet próbálni. Mi 5 napra béreltünk, mikor a fõvárosban szálltunk meg, és nagyon jó hasznát vettük a város és a környék felderítésénél. És még söröztem is hozzá.