Sziasztok!
Én is próbálkoztam ilyen éjszakai képeket betenni, de nagyon nem vehető ki belőlük semmi, szóval felesleges lenne.
András képei viszont valóban nagyon szépek, fantasztikusak az éjjeli fények rajtuk.
Hát igen...nem mindegy a fényképezőgép..
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az együttérzést! Ami még bosszantó a dologban, hogy mi után ez történt, felajánlotta az oldal, hogy kérjek egy kódot és utána feltölthetem. A kód megjött és mos már feltölthetek 15 percnél hosszabb videót is......ezt belépéskor is észrevehettem volna, mert OTT VOLT EGY MONDAT EREJÉIG A FELHÍVÁS, HOGY CSAK 15 PERC!!,.... de én nem figyeltem rá! ..... ez van!
Éjszakai fotózás!
Nem kell feltétlenül nagyon jó minőségű gép egy szép és viszonylag zajmentes (A zaj az amikor szemcsék jelennek meg a fotón, olykor színesek is és teljesen szét tud esni tőle a kép) fotó elkészítéséhez.
Ami kell (.. lene)
-A gépnek jó lenne tudnia a "B" időt. ......ez az amikor lenyomod az exponáló gombot és addig tartod lenyomva amíg úgy nem gondolod, hogy most már ELÉG!!! volt!....ha ilyen nincs akkor sajnos csak amit a fényképezőgép enged! Általában 30 másodperces exponálás lehetséges, ami azért elégséges maximált idő.
- A második fontos dolog: Jó lenne, ha egy kioldó zsinórt lehetne csatlakoztatni a masinához. KÉZBŐL NEM LEHET ELFOGATHATÓ MINŐSÉGŰ ÉJSZAKAI KÉPET KÉSZÍTENI!! ..... még a legjobb géppel sem, csak akkor, ha a "téma" jól meg van világítva. (de ebbe most nem megyek bele)....ha semmi ilyen nincs, akkor sem kell kétségbe esni! Még a legolcsóbb fényképezőgépnek is van időzített exponálási lehetősége! Tudjátok, amikor csoport kép készül és megnyomtok "valamit" a gépen majd az exponáló gombot és futás a helyetekre mert "repül a kismadár" ......DE!! hogy a manóba álljon meg a gép?....és itt jön a harmadik!
- Állvány:.....vagy...AKÁRMI!! csak meg álljon rajta a gép. Én nem mindig viszek nyaralásra állványt. (a tavalyi kivétel volt). Nagyon sok mindent lehet állványként használni. A 2009-es éjszakai fotóimat székről, villanyfa oldaláról, autó tetejéről, kerítésről, .....stb. készítettem, DE SOHASEM KÉZBŐL!! Legyetek kreatívak! Nem (csak) a gép a lényeg, hanem aki mögötte áll.
Nos ennyit akartam az éjszakai fotózásról elmondani nektek, ha van rá lehetőségetek próbáljátok ki idehaza, mert nagyon érdekes dolgokra lehet rájönni.....és nem mellesleg, az otthoni környezet is sok meglepetést tartogat, ha este fotóztok! .....
A videót fel fogom tölteni, de most van egy "kicsi" más dolgom is. Legyetek türelmesek! KÖSZI!!!!
Hát Melus, én is nagyon-nagyon visszamennék...Emlékszem anno meg voltam ijedve kicsit, hogy milyen lesz, hogy jó helyet választottam-e.
Igaz eleinte azért esett rá a választásunk, mert úgy gondoltuk, hogy ez elég délre van, és itt még tuti a jó idő szeptember közepén/végén (ami be is jött:)). Aztán jött az, hogy mennyi rom van a közelben...
De tényleg úgy gondolom, hogy imádnivaló, varázslatos kis település.
Sziasztok!
Melus, csak hétfőn délutánonként járok vissza, ezért lógok olyankor még itt a fórumon.
Pont ma mutattam a gyerekeknek odabent az Epidauroszrol, meg Mükénéről készült képeket, szeretik nézegetni.
Hát a képek alapján Tolo májusban is csodás.
Imádtam a koktélbárban ücsörögni a parton, ahonnan gyönyörű éjszakai látkép tárult elénk.
Elsősorban tőled kérdzem mert te valoszínűleg tudod,hogy Maria apartmanháznak van e olyan apartmanja amiben 2 hálószoba van.
Mert erről pontos információt nem találtam.
Előre is köszönöm!