Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 402 403 404 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Rollo | #192343 Üzenet | 2012-07-28 10:06:47 | Válasz a #192341. hsz-ra
mondjuk sztem knossosban sincs szükség idegenvezetésre. sőt, ott van rá szükség legkevésbé. knossos nagyon ismert, minden ismeretanyag, sőt annál több is fellelhető előre a neten, normál és használható útikönyben, stb.

(azért is érdemes elkerülni a csoportos látogatást, mert oda erősen ajánlott reggel menni: egyrészt a meleg miatt, másrészt a gruppok vmivel később mennek és akkor nagyon-nagyon sokan tudnak ott lenni.)

( és egy kis személyes, bár azért picit talán túlzó vélemény: nálam az északi partra elég egy nap és a többi kéne délre..icon_biggrin.gif )
  Rollo | #192344 Üzenet | 2012-07-28 10:10:19 | Válasz a #192319. hsz-ra Előzmény #192319
szia és nagyon szívesen.icon_smile.gif
  Ananda9 | #192527 Üzenet | 2012-07-31 08:41:24 |
Valaki meg tudná mondani, hogy Krétán a reptéren lehet-e a shopban mézet kapni? Nem szeretnénk túlsúlyt, de ha ott vesszük azt már felvihetjük a gépre nyugodtan. Imádjuk a görög mézet! icon_smile.gif
  Etel | #192560 Üzenet | 2012-07-31 16:29:40 |
Legyetek szívesek megmondani, hogy Heraklionból milyen hajókirándulásra lehet/érdemes menni - Santoríni kivételével.
Sokan írnak Balos-ról de gondolom, hogy az onnan messze van.
  Ananda9 | #192564 Üzenet | 2012-07-31 16:46:04 | Válasz a #192560. hsz-ra Előzmény #192560
Etel!

Szerintem Balost nem szabad kihagyni, ahogy Elafonissit és Chrissit sem icon_smile.gif
Ezek a helyek annyira szépek, hogy káprázatos. Elafonissin már voltunk, de most elmegyünk Balosra és Chrissire is szeretnénk. Remélem sikerül is!
  Rollo | #192570 Üzenet | 2012-07-31 18:34:24 | Válasz a #192527. hsz-ra Előzmény #192527
Ródoson lehetett kapni doszt. icon_biggrin.gif mondjuk azt nem tudom, h árban mennyire okésak. (de amúgy az reptér és légitársaság-függő, h a dutys cuccokat fel lehet-e vinni, nem egy faktum egyáltalán. de heraklionban, meg csarterekre fel lehet. icon_smile.gif )
  Ananda9 | #192573 Üzenet | 2012-07-31 19:14:08 | Válasz a #192570. hsz-ra Előzmény #192570
Kefaloniáról hazatérve tudtunk venni ott és még olcsóbb is volt, mint a városban. Isteni finom!
A krétai méz is isteni. Na majd a biztonság kedvéért veszünk előre és a reptéren is talán még sikerül. icon_smile.gif
  Oroszlánka | #192574 Üzenet | 2012-07-31 20:06:59 |
Sziasztok!

Tavaly voltunk Krétán nászúton, és bátran merem állítani, hogy Knossos kihagyható! Drága is, és még csak nem is "igazi". Mi megbántuk, hogy szántunk rá egy napot (nem fakultatív kirándulás keretében, hanem bérelt autóval), mert szerintünk pl. Fesztosz (Phaistos) sokkal jobb. Knossosban a belépő is elképesztően drága volt a többi helyhez viszonyítva (6euro/felnőtt), és ahhoz képest, hogy mit kap érte az ember. Csupa "mű" dolog (épített falak), tömeg, szinte egy normális fotót nem lehet készíteni, hogy ne sétáljanak bele a képbe. Az idegenvezetés nem egy nagy szám (belehallgattunk egy angolba), ráadásul egy-egy kiegészített freskót meg sem lehetett nézni, mert le volt zárva. Értem én, hogy Evans meg minden, de egyáltalán nem nagy szám. Meg is fogadtam akkor, hogy lebeszélem róla az embereket.icon_biggrin.gif De persze kinek mi tetszik... Mindenkinek ajánlom inkább a fent említett Fesztoszt (4 euro volt), és gyönyörű a kilátás a Messzara-fennsíkra és a hegyekre!
Ezen kívül még tudom ajánlani az alig ismert Gournia városka romját (2 euro). Ez az Agiosz Nikolaosz városból Ierapetrába menő út kb. felénél van, a Mirabello-öbölnél kell keresni a térképen (nem a tengerparton van!). Ebben a romban az volt az érdekes, hogy megmaradtak a falak és utcácskák, lehet látni a sikátorokat. Régen kereskedőváros és kézműves városka volt a Ierapetrából vezető Afrikából jövő kereskedelmi út mentén.

Szóval, aki romokra vadászik (van belőlük elégicon_smile.gif), annak én ezeket ajánlom inkább.

Rethimno közelében pedig menjetek el fürödni és vízibiciklizni a Kurnasz-tóra! Mi kb. este 6 fele értünk oda Hániából hazafele és 1 órára béreltünk vízibicót, és pont jó volt, mert már kezdett a nap lemenni a hegyek mögé, nem volt iszonyú meleg már a tavon és láttunk teknősöket is.icon_smile.gif (Ezt a szót a kölcsönzősök tudták magyarul is, és mutogatták, merre szoktak hűsölni.icon_smile.gif)
  Rollo | #192576 Üzenet | 2012-07-31 20:19:05 | Válasz a #192574. hsz-ra Előzmény #192574
" Mindenkinek ajánlom inkább a fent említett Fesztoszt (4 euro volt), és gyönyörű a kilátás a Messzara-fennsíkra és a hegyekre" -csatlakozom, sztem is érdekes hely Phestos, és sztem is üt a kilátás a Messara-ra. icon_smile.gif
  Oroszlánka | #192577 Üzenet | 2012-07-31 20:28:24 | Válasz a #192576. hsz-ra Előzmény #192576
Bocs, de remélem nem az írásmódomon vigyorogsz... icon_smile.gif A görög helység-neveknek van vagy 5 féle írásmódja, még útikönyvenként is változik. Bocsánat, ha én fonetikusan írtam, de a lényegben egyetértünk: a panoráma gyönyörű!!!
  Rollo | #192583 Üzenet | 2012-07-31 21:25:44 | Válasz a #192577. hsz-ra Előzmény #192577
jaj nem dehogy! icon_biggrin.gif észre se vettem, h te hogy írtad és én meg másképp.
  Anyta71 | #192587 Üzenet | 2012-07-31 22:00:52 | Válasz a #192527. hsz-ra Előzmény #192527
Szerintem lehet. A duty free-ben minden volt, mi pl. valami olivabogyó paszta félét vettünk, pirítósra fetával nagyon fincsi. Nem tudnék megesküdni rá, de mintha láttam volna mézet, csak nem néztem meg, mert mi egy kis hegyi faluban lévő árusnál vettünk és tényleg isteni finom. Ja és a reptéren tankoltunk fel Mythossal is és a 6-os kiszerelés olcsóbb volt, mint a boltokban. Csak sajna mára már kifogytam a készletből icon_biggrin.gif
  Ananda9 | #192596 Üzenet | 2012-08-01 08:58:45 | Válasz a #192587. hsz-ra Előzmény #192587
Köszi Anyta!

Már várom az utat nagyon! icon_smile.gif
  Ananda9 | #192597 Üzenet | 2012-08-01 09:00:48 |
Jön még valaki aug.25-én Hersonissosba a Grand Hotelba?
  Kittis | #192601 Üzenet | 2012-08-01 11:09:27 |
sziasztok,

mi vasarnap ertunk haza Kretarol.
teljesen sajat szervezesben voltunk, mindent mi inteztunk. Aegeannal repultunk, a szallasokat a bookingon foglaltunk.

Chaniaba repultunk, onnan a helyi busszal mentunk be a chania-i buszpalyaudvarra, ahonnan negyed orankent indult Stalosba, ahol a szallasunk volt busz.
itt voltunk:
http://www.hotelalkion.gr/
a szoba pont jo volt, meglepetes raki vart minket a hutoben.
a reggel "svedasztalos" volt, minden reggel tudtunk enni tok jokat.
a tengerpart rendben volt (a hotel elotti ut tuloldalan volt, 2 perces setara).
2 napagy+napernyo 6 euro volt.
nagyjabol meg tudtunk vacsorazni mindig 20-25 eurobol. a sziget keleti oldalan vacsi utan mindig kaptunk rakit es gyumolcsot/edesseget.

Kocsit bereltunk (Chaniaban, Suzuki Jumnyt) ket napra 105 euroert.
A benzin draga, 1.8-1.9 euro kozott mozgott egy liter.

A ket nap alatt bejartuk a keleti oldalt, voltunk Rethimnoban, Georgiopulisban, a Kournas tonal, Frangokastellonal, Malemeben, Elafonisiben es Balosnal is tobbek kozt.

Helyi busszal mentunk el a Samaria-szurdokhoz is, igy joval olcsobb volt, mint szervezetten. Siman megcsinaltuk, a 40 fokos melegben (gyerekekkel es idosebb emberekkel egyutt) 6 ora alatt teljesitettuk a 16 km-es tavot. icon_smile.gif Hajoval atmentunk Chora Sfakoinba es onnan jottunk haza szinten helyi busszal.

Chania es Heraklion kozott a menetido 2 es hn ora, kenyelmes buszocskaval.

A nyugati oldalon Heraklion mellett, Amoudaranal voltunk itt:
http://www.hotel-georgia.gr/en/index.html

Ez a hotel is szuper volt, isteni volt a reggeli is, szobat is csereltunk, mellesleg akkor a legjobbat kaptuk, fenn a harmadikon, kilatassal a tengerre es a kornyezo hegyekre. icon_smile.gif
A strandot itt inkabb a helyiek hasznaltak, napagyert csak akkor kellett fizetni, ha nem ittal semmit a helyi kis barban (ami nem votl draga).

Voltunk Knossosban is, nem kell oda idegenvezetes, minden ki van irva egyertelmuen. Helyi busszal siman ki lehet menni.

Itt is bereltunk kocsit, 2 napra szinten, de ezt Amoudaran, nem Herakloinban, mert ott k draga volt a kolcsonzes.
120 eurot fizettunk egy Opel Astra turbo es egy Hyundai Atos berleseert. icon_smile.gif

Voltunk Vai-n, Makrigialoson, Ierapetranal, Agios Nikolaosnal, Matalanal, Kalamaiknal (itt volt az egyik legjobb strand) es Prevelinel.

Legjobb strand egyertelmuen Elafonisi, Preveli es Kalamaki volt. Szerintunk. icon_smile.gif
A tobbi mind kiepitett, teli van napaggyal es ezergey emberrel, no meg sipolos bicsbojjal, aki figyeli a furdozoket.

Osszessegeben szuper volt minden, Kreta kisse draga a tobbi szigethez kepest.

Ja, es a Mythos sor a boltban 1.1 euro. icon_smile.gif

Ha valakinek van kerdese, irjon nyugodtan. icon_smile.gif

K
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 402 403 404 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu