Úgy gondoltam, hogy írok egy kis hozzászólást miután megjöttünk Krétáról. Csak egy pár sorost.. de 2 oldal lett belőle.
A lényeg, hogy sokat segítettetek és köszönöm a sok hasznos tanácsot.
Próbálom összefoglalni mégis pár sorban.
Analipsin voltunk a Paul-Marieben. Ez egy tündérkert! Mindenkinek ajánlom! A dolgozók nagyon kedvesek. 7 nap alatt 4x takarítottak.
Voltunk Hersonissosban, Zakintosz, Laganashoz tudom hasonlítani(őrült angolok stb).
Voltunk Vai beachen, fantasztikus a pálmafa erdő és finom a banán a szomszédos banánültetvényről.
Agios Nicolaos és a feneketlen tó nekem annyira nem volt nagy szám de látni kell.. szép.
A kedvenc városom egyértelműen Chania! Csodás egyvelege a görög, török, velencei építészetnek és persze kultúrának.
Voltunk Gramvousa/Balosban autóval, felülről közelítettük meg. Nagyon hosszú volt de megérte!
Sziasztok!
Most megyünk először Krétára (25.én) Gouvesbe. Jön esetleg még valaki?
Úgylátom itt a legtöbben nyugat Krétára mentetek. Segítséget szeretnék kérni abba, hogy milyen látnivalókat kell feltétlen megnézni?Olvastam az előző oldalakon, hogy Santorinire abszolút nem éri meg az 1 napos fakultatív program, a Samaria szurdok tényleg elviselhetetlen ilyen melegben?(eddig oda feltétlen elszerettünk volna menni) És ugye a Knosszoszi palota is kihagyhatatlannak ígérkezik.. Olvastam továbbá,hogy főként autókat béreltetek. Motorbérlésre is van lehetőség,ugye? Volt már valaki a Kalia hotelbe?
A másik. A KÜM felhívta a Görögországba utaók figyelmet a megnövekedett lopások, erőszakos bűncselekmények megnövekedésére. Mi a helyzet Krétán? Egy ismerősöm azt mondta, hogy az oroszok és a magyarok lopnak általában (ez utóbbi a szomorú).
Mi hétvégén indulunk Nyugat-Krétára! Ahogy olvastam Ti egész jól bejártátok a nyugati és a keleti részt is! Sok hasznos infoval szolgáltál. Terveink szerint a nyugati részt próbáljuk majd bejárni. Arra lennék még kíváncsi, hogy a Samaria túra így 1 főre mennyiből jött ki és elviselhető-e a több mint 2 órás busz út helyi busszal? Az jó hír, hogy a 6 óra gyaloglást gyerekek és idősebbek is simán megcsinálták!:)Gondolom vízzel és némi étellel nem árt felkészülni?! Autót én is tervezek bérelni. Arról lehet tudni valamit, hogy mennyire nehéz parkolni a belvárosokban, tengerpartokon, turistaövezetekben és kell e fizetni a parkolásokért?
Köszönettel,
Experte
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy volt-e már valaki Rethimnonban a Bella Mare aparthotelben? Az idei szezonban jelent meg az Ibusz kínálatában, mi szept.1-én megyünk oda velük és érdekelne minden, ha valakinek van tapasztalata. Milyen ez a szálláshely és milyen a közeli strand? Mennyire zajos a környék? Elöre is köszönöm az infókat!
A helyi buszok nem volna jarat szinvonaluak, hanem rendes nagy turista buszok amugy. Tok tiszta, legkondis, figyelnek a tisztantartasara nagyon.
En utalom a buszozast, de siman kibirtam oda es vissza is. Annyira hihetetlen helyeken megy a busz, hogy teljesen lekoti az embert a bameszkodas, nem veszi eszre, h mennyi idobe telik az ut.
A buszjegy oda vissza 14.3 EUR volt asszem.
A hajo Chora Sfakionba 9.5 EUR volt.
A tura 5 EUR volt.
Siman meg tudja barki csinalni, nem kell sietni. A hajo megvarja az utso embereket is es az utso buszhoz van igazitva.
Menetrendet itt megtalalod:
http://bus-service-crete-ktel.com/timetabledet.php?line=3&lg=2
Hania - Omalos - Sfakia - Hania: Price = 14,30 €
Mi Chaniaban vettunk reggelit (2 szendvics), mert koran indultunk Stalosbol a buszhoz, es meg nem volt akkor a hotelunkben reggeliztetes. Vittunk meg ket barackot, egy 0.75-l-es vizet meg vettunk kekszet.
A szurdokban kb 2 km-enkent van forras, abbol lehet vizet venni, igy sokat vinni magaddal nem erdemes, m cska cipeled. A szudok tetejenel meg van egy taverna, ott lehet reggelizni is es venni csokit vagy kekszet.
Agia Rumeliben kurva jo nagy gyros van 4 euroert es erdemes furdeni a strandon.
Mi parkolasert nem fizettunk sehol sem. Rethymnoban es Chaniaban nehezen talaltunk parkolaohelyet, Rethymnoban tuti fizetni kell a belvarosban.
köszönöm a hasznos információkat.
A buszmenetrenddel mindenképp felkészülök.
Eljött az indulás napja bár nem igazán jól indul:(
Sajog a fogam, zúg a fülem és még a repülőgép is 3órás késéssel indul....!!!??
Ezek után már előre félek a repülőúttól..
Ráadásul öreg este lesz mire a szállodába érünk....
Remélem ennél csak jobb jöhet... mert most kicsit ideges vagyok...
Mindenkinek köszönöm az eddigi infókat, remélem kellemes élményekkel térhetek majd haza.
Kellemes hosszú hétvégét kívánok mindenkinek.
Sziasztok!
Végül Gouvesben a Pella apartmannál döntöttünk.Járt ott valaki?Jó lenne tudni valamit a városról és az apartmanról.
Milyen felszereltségű stb.
Köszi!
Szia!
Ugy néz ki hogy mi szept.5.én megyünk Gouvesbe a Pella apartmanba.Mi is elöször megyünk Krétára,kicsit izgulunk a repülő miatt is.Sikerült megtudni valamit a városról?
Köszi:Éva
Kedves ikelemen5!
Ha megérkeztek Gouvesből és lesz időd, kérlek írj pár sort a településről, tapasztalataidról élményeidről. Ui. mi is oda megyünk 2 hét múlva! Nagyon várjuk már! Köszönettel: nerzsike
Szia Éva! 2 éve a Pella egész jó hely volt. Több kis épületből áll, 2 emelet, teraszokkal. Viszonylag nagy medence, elfogadható étteremmel és kisközérttel. Volt 7köznapi takarítás, adtak tiszta törölközőt. A parton van, de nincs közvetlen rálátás a tengerre. Csak sréhen... Csendes, balra 1-200m-re jó strand. Felette a faluban vannak olcsóbb gyros éttermek, motor-autó kölcsönzők. Esténként 1-2 óra sétára alkalmas: butikok, bárok, Siófok... Komolyabb üzlet Heraklion felé, Lidl, Gépjárművel 10 perc. Írj, ha kérdés van!