Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 403 404 405 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Accord | #222360 Üzenet | 2014-08-02 01:01:48 |
Na megjártuk Görögországot. Egy kis összefoglaló tőlem is, főleg az olyan újoncoknak, mint amilyenek mi voltunk:

Az utazásról az autós topicban írtam.
Lefkada csodálatos volt, gyönyörű tengerpartok, hihetetlen színű tengerrel karöltve! Nagy élmény volt, biztos visszamegyünk még máskor is!
Az alap dolgokat próbáltuk így elsőre bejárni, hisz minden nem fér bele a sorba ennyi időre, ráadásul nálunk még csak 4 és 5 évesek agyerekek, íhgy minden délután nálunk kötelező az alvás. Meg amúgy sem hagynánk őket a napon egész nap. Így általában reggel 9-től fél 2-ig strandolás volt, utána otthon alvás. Délutánra pedig meghagytuk Vassilikiben helyben a strandot, az csak 100 méterre volt a szállásunktól.
Délelőttönként bejártuk a nevezetesebb strandokat.
Egremni: fantasztikusan szép, csak erősek voltak a hullámok, meg kemény túra a lépcsősor, legalábbis felfelé. 4 euro volt a parkolás díja. Gyönyörű hely, nagyon tetszett.
Porto Katsiki: 3 euro a parkolás. Reggel nagyon hideg minden, soká ér oda a napfény. Gyönyörű a part, de jóval kisebb, mint Egremni. Nagyon nagy élmény, nem szabad kihagyni.
Kathisma: a legjobban kiépített partszakaszt, 30 méterre a parkolótól, így nagy a tömeg is. Nagyon hullámzott, és nagyon sok volt benne a tengeri széles levelű fű.Köves, hirtelen mélyül, de nagy, hosszú partszakasza van.
Aghiofili: ez tetszett a legjobban talán, kis gyalogtúrával Vasilikiből elérhető, de nem vészes. Fantasztikus partszakasz, kis öböl, nincs nagy tömeg, hisz a túristák nem szeretik, ha sokat kell sétálni a vízig.Szerencsére a túrahajók sem hoztak sok embert.
Vasiliki: délután rengeteg a szörfös, de szerencsére nagy részük a középső részeken száguldozik, a két szélén nem. A víz jó meleg, hisz nagyon lassan mélyül, nem volt sosem elviselhetetlen a tömeg.Esti levezetésnek nagyon bejött.
Agios Nikitas: fürödni nem fürödtünk, mert ide délután értünk, és Lefkada város közelsége miatt teljes dugó volt minden. De fenntről nagyon szép kis hely, csak ide tényleg korán kell érkezni.

Nagyon jókat ettünk, szerencsére a gyerekeket is úgy szoktattuk, h kígyót-békát is megeszik, nincs válogatósdi.Így mindenütt helyi kajákat ettünk, idegen országban nincs pizzázás nekünk.Az majd marad nekünk esetleg az olaszoknál.Voltak nagyon jó, meg nagyon rossz élményeink is. A minőségben is, meg a mennyiségben is hatalmas eltérések vannak.
Lefkada városban a parton végig éttermek, mi az itt ajánlott Daltonsba mentünk. Elég jó adagot adtak, meg finom is volt. Bejött, de sok vendéglő van itt, lehet, h van jobb is.Nem szeretem a városokat, így itt sokat nem töltöttünk.
Ajánlani merem még a strandokra menet-jövet útba ejtett Athani falucskában a főút mellett található Greco Levante tavernát. Életem legjobb moussakáját ettem itt, finomak voltak az ételeik.Vasilikiben is találtunk jó helyeket, érdemes kipróbálni mindent.
Viszont amit ki szeretnék emelni: Geni, Seaside étterem! Stifadót ettem, még most is a számban az íze!!!!Tökéletes volt!!! Fantasztikus helyen van, gyönyörű kilátással, a tulaj mint egy olasz dzsigolo, mindenben a vendég kedvét lesi, és isteniek az ételeik! Mind a négyen mást ettünk, és még a desszert listájukat is végigettük. A pannakotta nagy kedvencem, sokat ettem már, de ilyen finomat még sosem. Ne hagyjátok ki, egy próbát megér!
Bár hozzá teszem, étteremből nehéz jót ajánlani, mert mindenkinek mások az elképzelései ugyanarról az ételről is. Pl. van egy panoráma étterem ag. nikitastól délnek, ott meg ha már az előbb a moussakát említettem, életem legrosszabbját kaptam. Úszott az olajtól valami barna padlizsán szerű trutyi, alig bírtam belőle enni. De lehet másnak meg az ízlene............
Seaside: https://www.tripadvisor.co.uk/.....lands.html

Ha valami még eszembe jut, majd még megírom............icon_smile.gif))
  Accord | #222800 Üzenet | 2014-08-07 15:57:32 |
Mindenki Lefkadán van, vagy mi ez a teljes kihaltság itt pont a nyár közepén???
icon_smile.gif))
  Zozu | #222832 Üzenet | 2014-08-08 07:44:48 |
Igen Accord....mindenki nyaral. Legalábbis mi. Tegnap voltunk Egremin..Gyönyörű de soha többet nem kívánom a lépcsősort. icon_smile.gif Tegnapelőtt hajókázzunk; az is tuti volt. Holnapra folaltunk motorcsónakot. icon_smile.gif Nekem.idáig Ag.Ioanis tetszett nagyon....de persze még előttünk van sok mimden.
  Hidalgo | #222840 Üzenet | 2014-08-08 09:20:34 | Válasz a #222800. hsz-ra Előzmény #222800
Szia Accord,

végül akkor nem jutottatok el Milos beach-re?
Persze az sem tragédia, legközelebbre is kell hagyni valamit, nekünk sok minden kimaradt.

Akik voltak az új hajótúrán, a Nikolaos-szal Kastoson és Kalamoson, tudnának mesélni kicsit bővebben, árakról, hol áll meg, hol mennyi időt tölt és volt-e grillezés a hajón?
Köszi szépen!

üdv,
  Accord | #222848 Üzenet | 2014-08-08 10:14:35 | Idézet innen: #222832
zozu írta:
Igen Accord....mindenki nyaral. Legalábbis mi. Tegnap voltunk Egremin..Gyönyörű de soha többet nem kívánom a lépcsősort. icon_smile.gif Tegnapelőtt hajókázzunk; az is tuti volt. Holnapra folaltunk motorcsónakot. icon_smile.gif Nekem.idáig Ag.Ioanis tetszett nagyon....de persze még előttünk van sok mimden.

Mennyire hullámzott Egremni? Nekünk végig nagyon hullámzott minden. Egyáltalán Lefkadán van olyan idő, h teljesen síma a nyugati part?
  Accord | #222849 Üzenet | 2014-08-08 10:17:13 | Idézet innen: #222840
Hidalgo írta:
Szia Accord,

végül akkor nem jutottatok el Milos beach-re?
Persze az sem tragédia, legközelebbre is kell hagyni valamit, nekünk sok minden kimaradt.

Akik voltak az új hajótúrán, a Nikolaos-szal Kastoson és Kalamoson, tudnának mesélni kicsit bővebben, árakról, hol áll meg, hol mennyi időt tölt és volt-e grillezés a hajón?
Köszi szépen!

üdv,

Nem sajnos, akkor volt az, amikor mindkét bokám teljesen feldagadt, és nem tudtam szinte menni sem. icon_sad.gif
De a következő alkalomkor mindenképpen elmegyünk!!!! icon_biggrin.gif
  Lovas zsuzsa | #222871 Üzenet | 2014-08-08 16:59:20 | Válasz a #222840. hsz-ra Előzmény #222840
Mi voltunk ezen a hajókiránduláson az első volt a szezonba, Meganissi mellett mentünk el bementünk a Papanikolis barlangba, kikötöttünk Kastos szigetén Kastosba egy édes kicsi "városka" szélmalommal,utána kikötöttünk egy csendes elhagyatott öbölbe ebédet kaptunk ott sütötték a húst , és görög salátát kaptunk, volt bor és üdítő, utánna átmentünk Kalamosra szigetére ott három öblöcskébe volt kikötés, és lehetőség fürdésre, azután kikötöttünk Kalamos városba ott lehetőség volt enni, inni,azután iszkiri haza Nidribe.Jó a kirándulás nagyon megérte az árát, nagyon szép öblöcskék vannak és nincs tömeg, csak mi voltunk, és az utunkba esett kisebb nagyobb szigetekről is sokat mesélt a Paja.
  Zozu | #222889 Üzenet | 2014-08-08 20:31:44 |
Accord..Egremi hullámzott magyon.Szép;szép...de nem egyforma az emnnerek ízlése...nekünk is tetszett bár a víz hideg volt ott. Egysuer nekünk elég volt. De ma a szívem kalimpált amikor megláttam Megali Petrát. Nekem az jpbban tetszett. Egyszerűen győnyörű volt számomra
. Itt nekem a közlekedés verte ki a biztosítékot. Hogy ezeket az embereket a mi kis országunkba hogy megvágná a rend őtr. icon_smile.gif Gondolnak egyet....elakadásjelző ki;s már áll os meg. Az indexet csak 2%-a ismeri. icon_smile.gif Amúgy a Daltonsnál tegnap vacsiztunk...nagyon jó hely. Fincsi ropogósra sült baránybordát ettem.Mi egy apartmanban vagyunk Pajával.
  Zozu | #222890 Üzenet | 2014-08-08 20:51:07 |
Hidalgó. Mi tegnap voltunk azon a hajókiránduláson. 25€/fő. Kalamos városba sajna nem köt már ki a hajó. Ezt Paja el is mondja;hogy eleinte kikötött;sajnos mar nem. Úgyhphy Lovas Zsuzsa irigyellek is benneteket..icon_smile.gif Jó ;hogy nektek még sikerült megnézni;bizta szép volt.
  Lovas zsuzsa | #222894 Üzenet | 2014-08-08 22:23:11 |
Amikor mi kikötöttünk Kalamoson volt vitája a kikötöbe egy angol hajóval mert nagyon zsúfolt volt a kikötő és alig fértünk be.Szerintem Kastosba biztos többet időz az sokkal szebb és érdekessége az hogy egyetlen lakott hely a szigeten.
  Accord | #222904 Üzenet | 2014-08-08 23:10:00 | Válasz a #222889. hsz-ra Előzmény #222889
Igen, elképesztően nagyot tojnak a KRESZ-re..........Hihetetlen néha, h mi megy ott. A biztonsági öv alapból nincs senkin, bukósisakot sztem még életükben nem láttak. Nálunk is van lazulás azért, de ez itt nem semmi. Minimum 50 olyan kisplatós autót láttunk, ahol a munkások ülnek a plató oldalán vagy 4-5-en, és úgy mennek végig a főúton. Nem a földutakon, ahogy nálunk néha szokás, hanem a normál főúton vonulnak így egész nap.
Meg lehet szokni, figyelni kell rájuk...........Ez az index nem ismerete verte ki egyedül a biztosítékot nagyon nálam, arra itthon is harapok. Nem értik meg, h a másik autóban ülők mögöttük nem tudják kitalálni a gondolataikat, h mit akarnak csinálni. Parkolni ott állnak meg, ahol éppen eszükbe jut. Ha valaki épp arra akar menni, akkor majd szépen megáll, és megvárja amíg a másik méltóztat elindulni. Lefkada városban az egyik görög nem volt ilyen türelmes, és odament az éppen parkolni kívánó autóhoz, és ököllel full erővel püfölte a kocsi tetejét, meg rugdosta az oldalát, úgy, hogy be is horpadt. Persze ezt irdatlan ordibálás közepette. Az biztos, ha az én autómon egy karcolást is ejtett volna, nekiugrok a torkának mind a 70 kilómmal! icon_smile.gif
Amúgy is érdekes, h mindenki dudál egész nap mindenkire, és folyamatosan ordibál a többi közlekedővel..................
  Zozu | #222953 Üzenet | 2014-08-09 19:17:55 |
Accord
akkor nektek is feltűnt hogy mindenki dudál. Azt nem tudni éppen ki és miért de nyomják mint süket a csengőt. Otthon sokat vezetek. Külföldön is sokat vezettm. Megjártam kocsival tőbb országot;úgy hogy vezettem. De most nem kívánja a szervezetem..icon_smile.gif Jó nekem az anyósülésen. Ma béreltünk motorcsónakot. Ha valakit érdekel;tudok infót. Ne várjon senki komoly motorcsónakot. Kis lélekvesztő;de érdemes kipróbálni. Reggel gyosan megtanítják kezelni;kikötni....stb. Kapsz egy térképet merre lehet vagyis kell menni...s egy óra múlva már hasíthattok is vele. A szigetet nem lehet körbejárni. De nagyon nagy élmény
  Zozu | #222959 Üzenet | 2014-08-09 20:15:46 |
Valaki tudna abban segíteni,olvastam valahol hogy van itt lefkadán valami helyi ital. Valami likőr,ha jól emlékszem szegfűszeg,vagy fahéjas? Mi annak a neve?
  Kimi | #222966 Üzenet | 2014-08-09 20:41:27 | Válasz a #222959. hsz-ra Előzmény #222959
A likör neve: Tentura

http://en.wikipedia.org/wiki/Tentura
  Hidalgo | #222985 Üzenet | 2014-08-10 09:33:08 | Válasz a #222871. hsz-ra Előzmény #222871
Köszönöm Zsuzsa és Zozu,

mi anno a Christina-val voltunk ezeken a szigeteken és rögtön beleszerettünk, főleg Kastosba, ahol tényleg alig 80-an élnek. Ha ez az új hajóút közel fél áron van és elég időt tölt a faluban (ezek szerint csak Kastos faluban), akkor nekünk már megéri visszamenni Lefkadára icon_biggrin.gif

Ez a hajó minden nap ment, vagy ritkábban, esetleg heti 1x ?
Mennyi időtök volt a falura? 1-1,5 óra azért volt?

Köszi szépen!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 403 404 405 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu