Makedoniában 70,5 makedon dinár ez kb 1,15 euro a 95 -ös üzemanyag az árfolyam változás függvényében. Itt megtudod nézni az üzemanyag árakat: www.amzsi.si/?podrocje=18 , a valuta váltónak javasolom a www.oanda.com/convert/ classic?free=1
Makpetrol honlapján található egy térkép, hogy hol találhatók benzinkutak az országba és az adott kúton milyen üzemanyag kapható (kördiagramm, szines azonosító sajtszeletek)
Sarti
Nem tudom, túlvannak már a görögök a megszorító csomagjuk adóemelés vonzatának végrehajtásán? Mert ha még csak ezután jön...
Az EU-n belül van egy "törekvés", miszerint nem szabad a tagállamok között túl nagy árkülönbséget kreálni... reménykedni köll.
Hát ez az,náluk majd most kezdődik és ez a bosszantó.Árkülombségeket pedig már kreáltak nem egy esetben és elég nagymérvűeket EU-n belűl.[img] Éltet a remény...Vagy nem. [/img]
Rengeteg az az 5g/l-es megengedett alkoholmennyiség 0,51 mg/l felett már bűncselekmény érték nálunk, és ez ugye csak mg, nem pedig g De nem kötekedni akarok, biztosan elírás volt csak. Szerintem 0,05 mg/l akar az lenni.
Nagyon szépen köszönjük! Én már betettem a kedvencek közé a frissített lapot. Szerintem nagy segítség azoknak, akik először ( amúgy 9x) mennek kocsival Görög honba.
Mégegyszer köszönjük.
Üdv.
Katonalány
Matuska, légyszíves vágd már be azt a linket, ahol térképen vannak a macedón benzinkutak. Köszi!
-törölt nick 12762 | #134586 | 2010-05-16 14:21:17 | Válasz a #134583. hsz-ra
A furfangos folyamat:
1) Googléba beír: Makpetrol --> Enter
2) Első találatra ráklikkel, ezzel eljut ide: Makpetrol honlap
3) Lefelé görgetve az oldalt erősen dikházza annak bal oldalát, észrevesz egy sárga ojjektumot:
4) Határozottan ráklikkel
5) ha mindent jól csinál, eljut --> IDE <--
6) Örül
Ha nézitek a Makpetrol térképet, akkor halkan megjegyezném, hogy szerintem a 099 kút van a pályán ez kb 30 km re van a határtól, a 056, 039 - hez le kell jönni a pályáról. Viszont haza fele a 046-os rögtön a határ után van
Azt szeretném kérni az első fecskéktől,hogy ha van rá lehetőség nézzék meg az utolsó Macedón benzinkutat Kártya euró illetve nyitvatartás ügyében bizonyára hasznos információ az utánnuk indulóknak.!köszönöm előre is!!
24 órás nyitvatartás van minden autópálya melletti benzinkútnál, mindegyik elfogad kártyát de ott is lehetnek technikai problámák,mint nálunk. Ha tankolás elött felmutatod a kártyát a benzinkutasnak, jelezni fogja , hogy elfogadja e. Most nézegettem a t-moile tarifákat, ha telefonáltok egy kis adalék (hívás/fogadás): szerbia : 386 Ft / 141 Ft Makedónia: 317 Ft/ 128 Ft, Görög: 151 Ft/ 66 Ft Egyszóval ovatosan az utközben telefonálással.....