Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 404 405 406 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Jutocska | #194765 Üzenet | 2012-08-28 14:49:49 |
Sziasztok!
A Belle Mare aparthotelről (Rethymno) nem kaptam visszajelzést, ezek szerint a fórumozóknak még nincsenek tapasztalataik.
Most könnyebbet kérdezek, azoktól akik épp nyaralnak: milyen meleg van most Krétán? Estére elég egy vékony pulcsi? (Mi most szombaton indulunk)
A válság miatt nincs semmi fennakadás? Gondolok pl. tankolásra. Köszi a választ!
  Experte76 | #194823 Üzenet | 2012-08-29 15:05:14 | Válasz a #194765. hsz-ra Előzmény #194765
Szia,

mi 25-én, szombaton jöttünk haza Krétáról, Rethymno mellől!
Írigyellek, hogy most indulsz, szívesen visszamennék!icon_surprised.gif)
Semmi problémánk nem volt, semmi jele a válságnak. Hacsak az nem, hogy drága a benzin a legolcsóbb 1,83 körül volt de átlag 1,9 EUR!
Az első 2 nap viharos erejű volt a szél (hatalmas hullámokkal) de szerencsére utána abszolút megszünt. Sőt szélcsendes időben bizony hőség volt, Knossosban is az árnyékot keresgéltük.
Este is kellemes 20 fok felletti hőmérséklet volt, szerintem nincs szükség hosszú ruhákra. Mi egy-két este a légkondit is bekapcsoltuk, kellemesebb legyen a szoba hőmérséklete. (pedig nem is tűzte a nap.)
CSodálatos helyeken jártunk: busszal Preveliben, hajóval Balos-Gramvousan, autóval Heraklion-Knossos-Festos-Spilli, Elafonissi, Frangokastello, Rethymno.
3 napra 110Eur volt az autó!
Kevés volt az egy hét!icon_sad.gif
Ráadásul odafelé a Travel Service indulási ideje 4 órát csúszott!! Így éjfélre értünk oda, ezáltal az indulási nap teljesen elúszott!
Köszönöm a forumozók hasznos tanácsait sokat segítettek!
Üdv.
Experte
  Jutocska | #194919 Üzenet | 2012-08-30 21:38:09 | Válasz a #192601. hsz-ra Előzmény #192601
Szia Kittis!
Hol van Kalamaki, ahol a szép strand van? Mert én egyet ismerek Chania mellett, ott már nyaraltam, de gondolom, nem arra a Kalamakira gondoltál...
  Jutocska | #194921 Üzenet | 2012-08-30 21:54:22 | Válasz a #194823. hsz-ra Előzmény #194823
Szia Expert!
Köszönöm a friss és megnyugtató híreket! Sejtettem,, h nem érződik a válság ott, persze a benzin drága, de legalább van...A meltemi pedig remélhetőleg nálunk se fog egész héten fújni! Egy kérdés: hogy lehet Prevelibe busszal eljutni? Rethymnobol van oda közvetlen járat? Az nem csak kolostor illetve pálmás strand folyótorkolattal? Falu is van? Ha igen, a busztól gyalog megközelíthető minden, amit ott látni kell? Azért kérdem, mert mi is csak 2-3 napra akarunk kocsit bérelni és ahová lehet, busszal mennénk inkább(Mint pl Iraklion_Knossos) Egyébként mi tetszett a legjobban? Balost, Granvousat, Elofannossit, Samariát, Chaniát és környékét már láttam, most a Rethymnotól nem túl távoli részek érdekelnek, főleg a várostól délre és keletre. Frangellokastroba pl. érdemes elmenni?
Holnapután indulunk szintén a Travel Service-vel, elvileg 10.55-kor. REmélem nem fogunk órákat várni az indulásra! Miért volt ez nálatok, mivel magyarázták? Extrem eset, vagy gyakori vajon?
Üdv, Jutocska
  Experte76 | #194960 Üzenet | 2012-08-31 23:56:50 | Válasz a #194921. hsz-ra Előzmény #194921
Szia,

nem tudom olvasod-e még indulás előtt de azért leírom.
A Ktel távolsági zöld busszal mentünk Rethymno-i buszállomásról indul ha jól tudom minden nap 10.30-kor de letölthető a menetrend.
Igen a kolostor a végállomás de előtte Kato Preveli-nél megáll a "semmi" közepén a busz és ott leszállhat aki a pálmaerdős öbölhöz akar lejutni. Onnan egy jó fél órás helyenként sziklás gyalogút vezet le a strandra. Tényleg nincs ott kiépítve semmi, csak egy taverna van WC-vel de legalább az van.
Minket a nagy szél majd elvitt a sziklákon és a nap is égetett de azért megérte. Jó a part bár a vízben már nem homokos hanem kavicsos a talaj.
A buszjegy 4.50/fő! Kettőnknek oda-vissza 18 eur volt. Buszon lehet venni.
Visszafelé csak 18.45-kor ment a busz így volt idő visszamászni a hegyen a főútra és lesétálni a kolostorig "végállomásig" ott is volt kisbolt-étterem ott vártuk meg a buszt ami szinte pontosan jött is. Kicsit fárasztó volt az a napunk. A busz oda-vissza bement Plakias-ba is (mi véletlenül majdnem le is szálltunk ott)
A repülő késését senki semmivel nem magyarázta, pedig én is szerettem volna tudni!?
Jó utat és kellemes nyaralást!
  Kvalcsi | #195021 Üzenet | 2012-09-02 14:26:33 |
Amennyiben érdekel valakit sok fotó Kréta nyugati feléről itt megnézheti:
http://www.facebook.com/media/.....325&type=1
  Etel | #195079 Üzenet | 2012-09-03 15:59:55 | Válasz a #194823. hsz-ra Előzmény #194823
Kérdésem, hogy Preveli-be menetrend szerinti busszal voltatok-e vagy valami helyi utazási iroda szervezésében. Mi Agia Pelagia-ban leszünk és néztem már helyi utazás irodák programjait. Van egy dzsipp túra, amelyik eldugott falvakba visz és Prevelibe is lemegy. Az ára kajával, itallal együtt háztól házig 70,- Eur/fő. Ha van olcsóbb megoldás, nem ragaszkodnék feltétlenül ehhez a megoldáshoz.
Köszönöm előre is a választ.
  Etel | #195080 Üzenet | 2012-09-03 16:05:52 | Válasz a #194960. hsz-ra Előzmény #194960
Bocsánat, icon_rolleyes.gif most értem a válaszra ahol leírtad hogyan jutottatok el Prevelibe. Gondolom Heraklionból is megy busz amivel meg lehet közelíteni a helyet. Én már jártam ott, akkor sem volt csak földes út és mint írjátok most is csak az van. Tehát mindenképpen gyalog kell le-föl menni. Akkor inkább maradok a szervezett útnál, mert ott jó néhány érdekes falut is meg lehet nézni.
  Lazy | #195096 Üzenet | 2012-09-03 20:25:11 | Válasz a #195080. hsz-ra Előzmény #195080
Van valami akadálya az autóbérlésnek? Ennyi pénzért egy hétre kaptok egy kis autót.
  Experte76 | #195103 Üzenet | 2012-09-03 21:41:37 | Válasz a #195096. hsz-ra Előzmény #195096
Szerintem is, ha már min. 2 emberrel számolunk akkor sok a 2x70 EUR a Preveli túráért mert akkor már inkább autóbérlés. Nekünk, kis autó 3 napra + benzin (amivel 700km-t mentünk) együtt:185EUR.
Amúgy nem tudom dzsippel is, hogy közelíti meg gyaloglás nélkül!?
Mi láttunk a parton hirdetést tel. számmal ami "csónaktaxit" hírdetett a közeli öblökből, akár Plakiasból is! Gondolom ha az időjárás engedi akár többször is mennek motorcsónakkal Prevelibe. Ha jól emlékszem 8EUR/fő volt a díj.
  Etel | #195126 Üzenet | 2012-09-04 15:55:35 | Válasz a #195103. hsz-ra Előzmény #195103
Jó annak aki tud vezetni, én sajnos egyáltalán nem tudok, a párom meg - ugyan van jogosítványa- de nem vezet pszihés okokból eredően, már régen. Ezért kell más megoldásokat találni, mert minél többet szeretnék látni mindíg. Ez ugyan sok előzetes szervezést és anyagi áldozatokat követel, de hát másként nem megy. Egyszer ugyan előfordult Rodoson, hogy egy másik pár mellé betársultunk- de ez ritka. icon_cry.gif
  Jutocska | #195262 Üzenet | 2012-09-09 22:05:15 | Válasz a #194960. hsz-ra Előzmény #194960
Szia Experte!
Nem, már nem olvastam indulás előtt az üzenetedet, csak most, hogy hazajöttünk. Prevelibe végül is mi kocsival mentünk, busszal csak Iraklion/Knosszoszt oldottuk meg, mert az nagyon kényelmes volt úgy és nem drága. (fele annyiba sem került, mintha fakultatív szervezett program keretében mentünk volna és ráadásul saját tempónkban, a nagy meleget és a tömeget elkerülve néztük meg Knosszoszt), Szóval, nem bántam meg, hogy Prevelibe nem menetrend szerinti busszal mentünk, hanem bérelt autóval, mert nagyon nem esett volna jó a sok-sok lépcső (állítólag 600!) megmászása után még várni a buszra! Mi nem ott mentünk le a pálmás öbölbe, ahol a busz kitesz, van egy másik út is, Kato Preveli és Moni Preveli között egy parkolóból lépcső visz le, fárasztó, de biztonságos és gyönyörű az út! Szerencsére a déli parton minket mindenütt elkerült a szél, Preveliben, Agios Galiniben Matalában és Frangelokastrónál is tükörsima vízben tudtunk úszni, ahogy én szeretem! Az északi parton a strandok, amiket láttam és próbáltam, többnyire szelesek, hullámosak voltak, csak egy nap tudtam jól fürödni a Rethymnói strandon. Igaz, hogy mindössze kétszer voltam ott a strandon, bár ott nyaraltunk, de a 7-ből 4 napot kirándultunk. Nekünk 3 napra az autóbérlés 80 € volt és 60€-t költöttünk benzinre, ebből mentünk jó 500 km-t. Szóval, így megérte és nagyon sok szépet láttunk, nemcsak szép partokat, de eldugott kis hegyi falvakat is. (Margaritas stb)
Fesztos nekem csalódás volt, az nem érte meg szerintem a 4 €-s belépőt, lehet hogy túl sok ilyen helyet láttam már, de valahogy ez nem ragadott meg..Érdekes volt viszont egy közeli falucskában a néprajzi múzeum (Krétán ez a legnagyobb ilyen múzeum az utikönyv szerint)
  éva67 | #195283 Üzenet | 2012-09-10 10:06:46 |
Szia Jutocska!
Mi szerdán reggel indulunk Gouvesbe.Szeretném megkérdezni hogy milyen időre számithatunk,hány fokos kb.a víz.
Most megyünk először krétára és első repülésünk.nagyon izgulok.köszi a választ előre is.
  Jutocska | #195313 Üzenet | 2012-09-11 08:13:25 | Válasz a #195283. hsz-ra Előzmény #195283
Szia! Napközben pont olyan meleg volt, mint most itthon, reggel és este nem hűlt le nagyon, egyszer sem kellett hosszú ujjas pulcsit felvenni, pedig vittem magammal. Tehát nagyon kellems az idő! A tengervíz is klassz, gondolom, 24 fokos lehet, jól lehet fürödni, már ha nem hullámzik éppen. Mert az északi part elég szeles, szombaton, a visszautazásunk napján pedig különösen nagy szél támadt. De úgy gondolom, bármikor és bárhol lehet szeles idő Krétán és annak se nagy a valószínűsége, hogy egész héten ilyen időt fogjatok ki, úgyhogy biztos szuper lesz!
  Jutocska | #195314 Üzenet | 2012-09-11 08:31:36 |
Szia Raki!
Irok végre pár szót ide a Bella Mare apartmanról, ami új az Ibusz kínálatában és esetleg másokat is érdekelhet. Szóval: nagyon jó választás! Sokkal jobb szerintem, mint a másik Rethymnoi szálláshelyük, a Golden Coast. Legalábbis kívülről mindenképp és persze sokkal jobb helyen is van, közelebb az óvároshoz (kb. 20 perc kényelmes séta a tengerparti sétányon) Elegáns, kényelmes, szép aparthotel, ami az apartmanok tágasságát és felszereltségét (konyhasarok, hűtő) egyesíti a hotel kényelmével ( napi szobaszerviz, takarítás, gyakori törölköző csere, állandó wc papír készletek stb) A fürdőszoba kádas, (!) zuhanyfüggönnyel, hajszárító van, szappant, tusfürdőt nem adnak. Medence napágyakkal, kellemes környezet és ahhoz képest hogy más ilyen jellegű szálláshelyekkel van körülvéve, bent a városban, nem hangos, mert nincs az utcán nagy forgalom. A tengerparti sétánnyal párhuzamos kis utcában, egy Spar szupermarkett közvetlen közelében található. Tehát nem tengerre néző, de az erkélyről oldalt azért látni a tengert, legalábbis a 4. emeletről mi láttuk. Tehát ha ez a szempont valakinek, akkor ne válassza ezt a szállást) Mi tökéletesen meg voltunk vele elégedve. Sok görögországi apartmanban laktam már, van összehasonlítási alapom.
Mindenkinek jó nyaralást, aki olyan szerencsés, hogy még nincs túl rajta!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 404 405 406 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu