Ennek "nagyon" örülök. Még az lenne a kérdésem, hogy a háziúr mennyire szól bele az életetekbe ott? Én azt hallottam, hogy feljár a szobákba, amikor a venédeg nincsenek ott és körülnéz meg ilyenek. Hova néznek az ablakok?
Az idő és a víz isteni a part nincs messze,sekély a víz de zuhanyzó és WC az nincs.
Ma voltunk Neos Marmaroson azon a bizonyos piacon. A látottak ismeretében ki hagynám ezt az utat. Szép a kikötő rész de mivel kis település az utcák szűkek és nagyon meredekek, némelyikben szinte féltem--az autóval menni. A piacon kínai dolgok semmi görögös valami,talán csak az olajbogyó ami volt 1-2 helyen és ciporót is árultak de ezért el menni több mint 100km-t ! A táj szép hegyre le- hegyre fel.
A saját véleményemet mondtam másnak ez még tetszhet jobban.
Mythost ittam az egézségetekre.
A gyros pitában mindenhol 2.50, tálban általában 6,és van ahol salátát is adnak hozzá. A Mhytos tavernába 2.20,üzletben 1-alatt. A sült kukorica 1.50 és finom. A nagy palacsinta is 2.50.
Mi nem vettük észre,hogy bárki is járt volna a szobánkban.Egyik éjszaka (éjfélkor)viszont feljött a tulaj és szólt,hogy csukjunk be minden ajtót,ablakot,mert huzat van és minden éjszaka csukjuk be,nappal nyitva lehet.Ezt nem igazán értettük.Onnantól kezdve éjszaka is ment a klíma,mert nem lehetett megmaradni a forróságtól.Szerencse,hogy már az első nap kértünk .Ezen kívül nem találkoztunk vele.Mi a legnagyobb apartmant kaptuk és az erkélyünk a hegyekre nézett és oldalról az egyik gyönyörű öbölre. Ez volt az 5-ös apartman,a fölső szinten.Szép tágas,Lcd TV van minden szobában,lehet fogni a Duna TV-t,bútorok igényesek,szóval az apartmanról csak jót tudok mondani.Csipesz viszont kevés van,azt vigyetek.Tányérok,evőeszközök,poharak,szigorúan csak 4 főre.Redőny,szúnyogháló van minden ablakon és az erkélyajtón is.Lehet,hogy ennek köszönhető,de mi szúnyoggal egyáltalán nem találkoztunk.A fő tér és a part nagyon közel van,3-3 perc.A végén,pedig tüzetesen átnézik,hogy rendesen ki van-e takarítva,minden egyben van -e.Egyenlőre ennyi jutott eszembe.Remélem,tudtam segíteni.
Köszönöm szépen az infokat. Bár azt én sem értem, hogy miért pont éjszaka kell becsukni az ablakokat, ha ilyenért fel fog jönni, majd bólogatunk és újra kinyitjuk, nehogymár megmondja, hogy hogy aludjunk. Vagy nála van huzat azért, mert mi is kinyitjuk? Nem értem.
Már nagyon várom, hogy menjünk végre, már csak két hét és indulunk.
Hát a jó édesanyukájának mondja meg, hogy mikor csukja be az ablakot, nehogy már Ő mondja meg -biztos haszna van abból, hogy megy a klíma, az neki pénz. Idegenvezetőnek szólnék, hogy állítsa le.
Mi is a Kypriotis apartmanba leszűnk,és az irásotokat ahogy olvastam szoltam az utazási irodába. Ott azt a választ kaptuk hogyha bármi panaszunk van a tulaj ellen rögtön szoljunk a Sithonosoknak,tegyűnk panaszt.Akik idáig kint voltak ökis jó lenne a szólnának az itteni irodának.
Sajnos a Sithonosokat nem igazán érdekli semmi ,csak hogy minél több fakultatívra fizess be.(tapasztalat) Egyébként a klíma előre már ki volt fizetve,tehát jobban járt volna,ha éjszaka nem pörög a villanyórája.
Egyszerűen csak elmebeteg a pasi.
Ejha, itt aztán felbuzgott a kuruc vér... mutasd meg neki, ki a magyar!
lola2 írta:
... biztos haszna van abból, hogy megy a klíma, az neki pénz ...
ha végigköveted egy egyszerű magyar háztartás működését, belátod, hogy pont ellenkezőleg: ha nem megy a klíma, az neki a pénz, ugyanis a klímáért fizetsz előre, és a görög villanyórája nem pörög, ha nem azt használod, inkább az ablakot...
A görög emberek szeretik a vendéget. Nyomós oka lehetett annak, hogy éjjel ezért zavarkodott, vagy a huzat volt mások számra is rendkívül zavaró.