Görög filmek, könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 61 62 63   >
Üzenet
  Pordanniki | #196101 Üzenet | 2012-10-25 08:57:25 |
Tőzsér János görögországi vonatkozású könyveit én is csak ajánlani tudom. A szerelmünk Görögország c. könyv gyönyörű fényképekkel illusztrált, de érdemes elolvasni a Napfény szigete Rodosz, Lélek szigete Kosz, valamint Az álmok szigete Kréta című könyveit is. Sőt már alig várom a Görögországi képeslapok megjelenését! icon_biggrin.gif
Le is adtam az előrendelésemet. icon_biggrin.gif
A könyv már egy ideje nyomdába adásra vár, mivel csak egy bizonyos számú előrendelés után küldik nyomdába, ha van rá igény.
  Zsokri | #196104 Üzenet | 2012-10-25 09:12:23 |
hotim!

Köszönöm a gyönyörű idézetet! Nagyon szép, és biztosan nagyon nehéz, nem könnyed, nyári, tengerpartra való. De meg lesz egyszer, az biztos!

niki!
Mindkét útleírás meg van már Tőzsértől, végig is olvastam őket, mert terveim között szerepelnek ezek az uticélok, bár Krétát előrébb tettem. Hideg téli napokon, tervezgetéshez remek, olvasom és haladok a GoogleEarth-ön, de csak magában is élmény. Nekem nagyon nagy élvezet volt egy ilyen szubjektív leírást olvasni, nem pusztán a LonelyPlanet inkább informatív jelleggű tényszerű adatait: a kettő kiegészíti nálam egymást icon_smile.gif
A Szerelmem Görögország még nincs meg, azt hiszem azt ajándékba kérem majd icon_smile.gif
  Zsokri | #196105 Üzenet | 2012-10-25 09:18:34 | Válasz a #196101. hsz-ra Előzmény #196101
Azt hiszem én is hozzájárulok az előrendeléshez icon_smile.gif
Hátha hamarabb meg lesz!
  Krisztácska | #196110 Üzenet | 2012-10-25 10:31:14 | Válasz a #196092. hsz-ra Előzmény #196092
Sziasztok!

Sajna a Mikonosz királyait még nem sikerült letölteni sehonnan. Ha valaki rálel valahol, jelezze légyszi...

Halaszer!:
A Shirley Valentine-t is kerestem, de nem leltem azt sem. Igaz csak két letöltő helyre tudok belépni. Te hol találtad? Esetleg ha pesti vagy, megoldhatnánk hogy nekem is letölthetnéd (nem kérem ingyen).

A Szerelmünk Görögország című könyv nekem is meg van. Ajándékba vettem magamnak icon_smile.gif Vártam amikor 20% kedvezmény volt valamelyik bevásárló központban a Libri-ben és akkor vettem. Sajna olyan drágák már a könyvek, hogy így kell sakkozni. Nagyon jó könyv, gyönyörű képekkel és igazi görög nyaralási pillanatok leírásával.

Az Apollon Travel görög bulijába még mindíg nem jön senki nov. 3-án a Zorba's-ba? Jó lenne kicsit ott is dumcsizni icon_smile.gif

Krisztácska
  Halaszer | #196116 Üzenet | 2012-10-25 20:32:56 | Válasz a #196110. hsz-ra Előzmény #196110
Nem tudom, ezt mennyire szabad... töröljétek, ha nem!

http://cinemastore.cc/blog/shirley_valentine_1989_dvdrip_1klikk/2012-09-15-2493

freakshare! Bárki hozzáfér, nem kell regi. Most megyek megnézni icon_smile.gif
  Mediterraneo | #196120 Üzenet | 2012-10-25 21:04:53 | Válasz a #196101. hsz-ra Előzmény #196101
Sziasztok!

A sziget című regényt én is melegen ajánlom, még akkor is, ha nem könnyű, szomorkás, a cselekmény vontatott.
Viszont Tőzsér könyveit nem szeretem. Elismerem, hogy van bennük információ, de a stílusukat nem szerettem. Épp most, az őszi nagytakarítás ürügyén kiszelektáltam két tucat olyan könyvet, amelyet biztosan sosem veszek majd a kezembe, és két Tőzsér könyv is közte van.
Ha valakit érdekel, lehet jelentkezni nálam, újszerűek és féláron adom. Majd holnap megnézem mennyi volt az eredeti áruk.
  Busaianiko | #196121 Üzenet | 2012-10-25 21:36:29 | Válasz a #196120. hsz-ra Előzmény #196120
Sziasztok, jó olvasgatni, hogy mennyien szerettek görög témájú könyvet, filmet.
Én is már mindet olvastam, amiről itt írtatok. Nekem egyik nagy kedvencem Szabó Magda: Zeusz küszöbén c. könyve. Épp most fejeztem be már kb. negyedszer. De nem lehet megunni.
Ez is régebbi témájú, egy régi utazásról szól, kicsit a régi görög világot mutatja be, de humorosan. Aki még nem olvasta annak nagyon ajánlom. De a neten elég sok jó könyvet lehet még találni. Antikváriumból már elég sokat megrendeltem. Egyszerűen letehetetlenek, ahol már jártunk azért, ahol még nem, azért. icon_biggrin.gif
  Messinia | #196128 Üzenet | 2012-10-26 11:02:49 |
Sziasztok!
Csak kapkodom a fejemet, hogy mennyi jó könyvet ajánlottatok!icon_smile.gif Bár ezek közül szinte semmi nincs meg, csak a Szabó Magda-féle könyvvel találkoztam eddig, még anno az egyetemen. icon_smile.gif
Filmeket is ajánlhatnátok, bár abból talán kevesebb van, ami igazán Göröghonban játszódik, vagy oda kötődik.
Szép napot Mindenkinek, és melegedjetek, hétvégén jönnek a fagyok! icon_smile.gif
  Krisztácska | #196133 Üzenet | 2012-10-26 12:01:23 |
Sziasztok!

Köszi Halaszer a letöltési tippet. A férjuram hétvégén lesz itthon, az ő feladata a letöltés. Letöltési ügyekben elég kontár vagyok sajna... icon_smile.gif Elmentettem azért a címet, ha esetleg törölnék innen, de szerintem nem fogják.

Tőzsér János könyveit nem olvastam, csak a Szerelmünk Görögországot, mert abban olyan gyönyörű képek vannak és jópofák - szerintem - a kis történetek. Olyan érzése van az embernek, hogy akár vele is megtörténhet és sok meg is történt valóban. Sokan adhatnánk is ki egy ilyen típusú könyvet...
Nekem mondjuk a modernebb filmek jönnek be, amiket már soroltam is és emlegetünk is itt pár napja - jól fel is éledt a topik hirtelen icon_smile.gif - kivétel a Zorba a görög c. film. Ami azért tényleg más kategória, de valóban alap film és azt meg kell nézni. Még a Corelli kapitány mandolinja is komolyabb stílus. Az is tetszett.
Azért ha kis kikapcsolódásra vágyom, inkább a Bazi nagy görög lagzi, Görögbe fogadva, Mamma mia van terítéken. A 2. a legnagyobb kedvenc.
Remélem hamarosan bővül a készlet a Shirley Valentine és a Mikonosz királyaival is. Valamint találtam még egy olyan filmet : Görög nyaralás olasz módra (2003-as vígjáték). A címe alapján ez is ok.

A végén csak sikerült felsorolnom az összes görög témájú filmet icon_smile.gif

A görög utifilmekből is van már jó sok. Amit lehet itthon kapni, szerintem mind meg van. A Mykonosz-t most töltötte le a férjuram, de a többit már mind megvettem. Jó áron lehet néha kifogni itt-ott.

Krisztácska
  Mediterraneo | #196136 Üzenet | 2012-10-26 12:33:30 | Válasz a #196133. hsz-ra Előzmény #196133
Sziasztok!

Könyvek:
Szabó Magda: Zeusz küszöbén c. könyve nálam is a kedvencek közé tartozik, annak ellenére, hogy azóta rengeteget változott Görögország.
Valóban érdemes körülnézni az online antikváriumok kínálatában, mert akad ez-az.
Ja, és van még egy kedvencem: Fehér zászló Kefalonia felett.

Filmek:
Krisztácskának üzenek, hogy van az általa összeszedetteken-felsoroltakon kívül még egy, az én naaaaagy kedvencem: Mediterraneo. Nem görög film, hanem olasz, de Görögországban játszódik, Kastellorizo szigetén (a térképen Megisti néven kell keresti), valahol a török partokhoz egészen közel. Témáját illetően a Corelli kapitányhoz áll közel. A sztori: egy kis olasz katonai egység elfoglalja icon_smile.gif a szigetet, ahol semmilyen ellenállás nincs, mert a háború miatt férfiak sincsenek. És az olaszok várják a háború végét, addig meg beilleszkednek a sziget életébe. Nyugis, derűs film, görög hangulat, nincs mészárlás, vér, lövöldözés. viszont jó a zenéje. Ja, és Oscar díjat kapott (1991-ben, a legjobb külföldi film kategóriájában).
Ha valakinek sikerül rábukkannia magyar szinkronnal, megköszönném.
Nekem az eredeti olasz van meg (angol felirattal) - az Amazonról vettem.
  Busaianiko | #196144 Üzenet | 2012-10-26 22:36:46 | Válasz a #196136. hsz-ra Előzmény #196136
A filmeket mind láttam már amiről írtatok, de a legnagyobb kedvencem szintén egy régebbi film, az Ellopták Jupiter fenekét! Imádom, és mióta már jártam Pargán azóta jöttem rá, hogy nagyrészt ott forgatták a filmet, de Athén, Korfu, és a szárazföldi részek is szerepelnek benne.
Isteni vígjáték, ezt is meg lehet a neten szerezni!
Mostaniak közül még a To Fili to Zoi, a Glamour Party, és az Alterego. Ez utóbbiban Sakis Rouvas a főszereplő. Mind-mind nagyon jó filmek, bár ezeket nehezebb megszerezni. Nekem is a fiam szerezte, és feliratozta.
De érdemes nézegetni a neten, hátha azóta már felbukkantak. icon_biggrin.gif
  Pordanniki | #196150 Üzenet | 2012-10-27 11:28:19 |
Visszatérve kicsit még a görög vonatkozású könyvekre, érdemes elolvasni Vojáki-Nagy Andi Hellász rabságában című könyvét is, amelyben megosztja velünk görögországi utazási tapasztalatait. icon_biggrin.gif
  Zsokri | #196153 Üzenet | 2012-10-27 12:27:49 | Válasz a #196136. hsz-ra Előzmény #196136
Medi!

Nekem meg van, de még nem láttam most tervezem majd megnézni.
  Katonáné Éva | #196159 Üzenet | 2012-10-27 18:09:28 |
Sziasztok!
Most néztem, hogy az HBO-n lesz egy film ma : Kamaszok kalamajkái Krétán, igaz kicsit későn 21.50-kor. 2011-s angol vígjáték icon_biggrin.gif
  Melus16 | #196164 Üzenet | 2012-10-27 20:46:26 | Válasz a #196159. hsz-ra Előzmény #196159
Szia Éva!
Jó lenne, ha elmesélnéd, majd, milyen!
Sajnos, jelenleg nincs HBO-m, nem tudom megnézni.
Kíváncsi leszek, sokat látszik-e a sziget, vagy csak a fiatalok buliznak benne ész nélkül! icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 61 62 63   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu