Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 481 482 483   >
Üzenet
  Geot | #35857 Üzenet | 2007-07-11 14:31:18 |
Szia Nixxxi!

Igen, mi 2005-ben voltunk ott (a stúdió részében), de tavaly is visszamentünk, megnézni. Egy év alatt még újítottak is rajta egy icipicit, új táblák, miegymás.
Stúdióban vagy apartmanban lesztek?
A neten/katalógusban lévõ kép megtévesztõ, nem rózsaszínek az épületek, hanem halvány-sárgák.
A szobánk kettõnknek elég volt, szép, tiszta és egyszerû. Kis konyha egybenyitva a szobával, és egy elzárható fürdõszoba WC-vel, zuhanytálcával, mosdókagylóval, bojler is volt.
Az erkély közös, "körbefut" az épületen, de nem volt zavaró.
Ha apartmanos részbe mentek, ott van saját erkély, gondolom, a szobák is nagyobbak, de ezt nem tudom, nem láttam. icon_smile.gif

Augusztus végén nem kaptunk ventillátort, de annyira nem is hiányzott.
Ahogy nézem az újabb képeket, tavaly már volt légkondi is. Elõtte nem, de mi nem is kértünk volna.
(Bár tavaly jó szolgálatot tett a ventillátor Benitsesben, nagyon meleg volt.)
Azt nem tudom, kinél kell "megrendelni": a Bellánál vagy majd helyben?!

A Bella Tours-ról én is olvastam már rosszakat, de Korfun nem volt velük semmi baj! Mindkét idegenvezetõ rendes, segítõkész (a sidaris utasokat Gábor fogja kalauzolni).
Idén is velük utazunk.

Mentek velük kirándulásokra? Vagy autó-, robogóbérlés?
Szerintem jó utatok lesz. icon_smile.gif

Képeket majd küldök, csak most rohannom kell. icon_lol.gif

Mindenkitõl elnézést, hogy ennyit írok ebbe a topikba, remélem, senkit nem zavar. icon_redface.gif icon_eek.gif
  Hky | #35863 Üzenet | 2007-07-11 14:48:17 |
Sziasztok,

elég sokan írtátok, hogy Paleokastritsa környékén hideg a víz. Ez pontosan mit jelent? Úgy értem kb. hány fokos a víz?

köszi,
Józsi
  Jox | #35870 Üzenet | 2007-07-11 15:26:59 |
geot írta:
Szia Nixxxi!

Mindenkitõl elnézést, hogy ennyit írok ebbe a topikba, remélem, senkit nem zavar. icon_redface.gif icon_eek.gif

Zavar...? Jólenne, ha mindenki ennyi hasznos infót írna, mint pl Te.
  Mandzsi | #35878 Üzenet | 2007-07-11 15:58:39 |
Geot,
Köszi szépen, ne viccelj már, hogy zavarna bárkit is amiket írsz? Tök jó hasznos dolgokat írsz, bár többen tennék ezt tényleg!
A Vincze kiadó könyveirõl már hallottam hogy jók (egy másik topikban lett felemlítve), rákerestem, de nem találtam náluk Korfus útikönyvet. De akkor ezek szerint mégiscsak van, ha Te ezt írod. Utánanézek még egyszer.
Mi vagy 11, vagy 14 éjszakás utat tervezünk, semmiképpen se csak 1 hetest, az semmire se lenne elég, márpedig látnivaló van bõven. Paxos-Antipaxos tényleg nagyon tetszik, majd utána olvasgatok hogy hogy lehet oda eljutni, bár a Paxos-Greece honlapon (vmi ilyesmi volt, lehet hogy nem pontosan így) egyelõre nem találtam túl hasznos infókat. Lehet hogy Paxos és Antipaxos sok egy napra, így külön kéne szedni a két kirándulást. Na majd meglátjuk. De akkor ezek szerint még Ti se voltatok ott?
Az említett Gerald Durrell könyveket olvastam ha jól emlékszem rá, de már jó régen. Megéri majd elõvenni õket újra, szeretem Durrell stílusát.
  Geot | #35882 Üzenet | 2007-07-11 16:14:28 |
Köszönöm szépen! icon_redface.gif
Szívesen segítek, ha tudok, Korfu pedig tényleg a szívem csücske, úgyhogy bármikor szívesen írok róla. icon_lol.gif

Két hétbe szerintem is belefér a két kis sziget - talán egy napra is a kettõ, Antipaxos nagyon kis picike. A fõváros régi kikötõjénél lehet hajójegyeket venni, majd nézzétek meg.
  Mandzsi | #35891 Üzenet | 2007-07-11 16:53:47 |
Geot,
Bocsánat hogy ezzel zaklatlak, de a Vince (z nélkül) kiadónál én nem találok Korfu-s útikönyvet, csak ezeket:
http://www.vincekiado.hu/groups/uti2.shtml
Megtennéd kérlek hogy bõvebb infókat adsz a könyvedrõl? Kiadás éve, esetleg szerzõ, hol vetted, ilyesmi.
Köszönöm!
  Rrinya | #35899 Üzenet | 2007-07-11 18:14:31 |
Sziasztok!

Most érkeztünk haza Sidariból. icon_sad.gif Rakok fel majd képeket, csak egy kicsit próbálunk visszatérni az itthoni kerékvágásba de nem lesz könnyû. Elöljáróban csak annyit hogy naggyon szuper volt és 1 hét nagyon kevés Korfun. icon_sad.gificon_sad.gificon_sad.gif
  Süti | #35912 Üzenet | 2007-07-11 19:48:17 |
Sziasztok!

Én pár évvel ezelõtt voltam egy szervezett hajókiránduláson Paxos-Antipaxoson, de csak az egyik szigeten kötöttünk ki. Már nem emlékszem hogy melyik, de az egyik sziget lakatlan (talán Paxos icon_redface.gif ), ezért ott nem is álltunk meg csak elhajóztunk mellette. A másik szigeten is csak két órát töltöttünk, de az csodálatos volt. Gyönyörû szép és nagyon hangulatos. Szerintem érdemes oda elmenni. De talán jobb egyénileg egy Korfuból induló komppal.
Ami meg a tenger hõmérsékletét illeti Paleon: nekem is voltak fenntartásaim, de kellemesen csalódtam! Talán az enyhe télnek köszönhetõ, de idén tényleg nem volt hideg a víz!!!!!!! (Pedig én is finnyás vagyok!) És ez a nyár elõrehaladtával csak egyre jobb lesz! icon_biggrin.gif
  Mono | #35916 Üzenet | 2007-07-11 20:18:40 |
Sziasztok!
Kinek van tapasztalata a Moraitikán lévõ Zorbas apartman-al kapcsolatban,légyszíves osszátok meg velem.Ismerõseimnek lessz ott a szállásuk,és szeretnének tudni néhány infót.
(lehet hogy már írtatok róla,lehet hogy olvastam is,de most nem tudom egyenként visszaolvasni ezt a sok oldalt) icon_rolleyes.gif
  Geot | #35941 Üzenet | 2007-07-11 21:57:18 | Válasz a #35891. hsz-ra Előzmény #35891
Mandzsi,
hehe, tényleg Vince útikönyv, z nélkül, rosszul emlékeztem, bocsánat.
A kedvesem szülei vették jó pár évvel ezelõtt, mielõtt mentek volna Korfura - ezt a példányt 1999-ben adták ki.

Azt hiszem, fél éve még láttam belõle 1(-2) darabot Budapesten, a Rákóczi úton, talán a Fókusz könyváruházban.
De elképzelhetõ, hogy már sehol sem lehet kapni. icon_sad.gif
  Mandzsi | #36004 Üzenet | 2007-07-12 10:22:44 |
Köszi Geot, utánanéztem újra, de nincs már se a kiadó honlapján, se a Fókusz könyváruház internetes oldalán rákeresve, se a Librinél, se az Alexandránál...icon_smile.gif
Így akkor marad a Berlitz.
Ez az amit írtál, igaz? Kék és zsebkönyv.
http://www.libri.hu/hu/book/utazas/europa/gorogorszag/korfu_1
Köszönöm szépen az infókat!
  Kvalcsi | #36005 Üzenet | 2007-07-12 10:26:16 |
Szia Mandzsi!

Tényleg létezik a Vince kiadó "Korfu" címû utikönyve, nekem is ez van meg a szigetrõl. Még 2001-ben vettem az utazás kiállításon. A5-ös alakú kis könyv, benne térképpel. Lehet, hogy már nem lehet kapni, hiszen jó kis könyv, könnyen elfér a kirándulásokon a tatyóban.

Paxira mi szervezetten mentünk annak idején. Elõször a festõi Parga városkába mentünk, majd onnan hajóztunk át Paxi szigetére, és kikötöttünk Gaios városkában. Antipaxi mellett csak elhajóztunk. Nagyon szép út, érdemes elmenni rá. Találsz néhány fotót Paxiról is a "Csodálatos Korfu és Parga" címû albumomban a "Fotóalbum" rovatban.
  Geot | #36012 Üzenet | 2007-07-12 11:00:54 | Válasz a #36004. hsz-ra Előzmény #36004
Mandzsi,
ez az, szerintem jó kiadvány!
Ha gondolod, inkább a bookline-on rendeld meg, ott akcijjjóós. icon_smile.gif
  Mandzsi | #36018 Üzenet | 2007-07-12 11:55:49 |
Kvalcsi, köszi a választ, sajnos nagyon úgy tûnik hogy a Vince kiadós könyvet már nem lehet kapni.
A képeket megnézem majd mindenképpen, és egyre nagyobb kedvet kapok Korfuhoz, pedig elõször sokat hezitáltunk hogy hova menjünk...icon_smile.gif
Köszi Geot, így akkor már tutira megyek a könyvvásárlással, és köszi a tippet is!
Ti egyébként pontosan hova utaztok az idén, mennyi idõre és melyik irodával?
Két hétre (vagy 11 éjszakára) 2 fõre önellátással, egy pár kirándulással illetve robogó/quad bérléssel kb 4-5 napra, esti tavernázással (nem minden nap, mondjuk 2 naponta) szerinted mennyi költõpénzzel számolhatunk?
Azt olvastam pár helyen hogy úgy kb 1000 EUR/2fõ/2hét, de ez azért nekem soknak tûnik, vagy tényleg kell ennyi?
  Geot | #36020 Üzenet | 2007-07-12 12:07:40 | Válasz a #36018. hsz-ra Előzmény #36018
Mandzsi,
idén is a Bella Tours-szal utazunk, Benitses a cél. 1 hétre megyünk, náluk nincs 11/12 napos út - szerintem. Pedig az jó lett volna. icon_smile.gif

Mi 7 napra béreltünk robogót 80 euróért.
A kirándulások árai attól is függnek, hogy hova mentek, illetve befizettek-e az utazási iroda fakultatív programjaira.
Megnéztem a katalógust:
Nagy sziget körút: 40 € /fõ
Glyfada és Aqualand: 40 € /fõ
BBQ hajókirándulás: 40 € /fõ
Görög est: 40 € /fõ

Azt már kifejtettem a topikban, hogy (szerintem) miért nem éri meg az Aqualandbe velük menni, ha az ember robogót bérel.
A lényeg az, hogy a beugró 19 €, ha jól emlékszem - és már reggel 10(?)-re oda lehet menni, és egészen este 6-7-ig lehet maradni.

Ha nem érdekelnek a fak. programok, akkor feleslegesen nem írnék róluk. icon_smile.gif A topikban már sokat írtam, írtunk errõl, ha gondolod, nézd vissza vagy kérdezz és szívesen válaszolok.
Esetleg önállóan mennétek ide-oda?

Mi tavaly majdnem minden nap valamelyik tavernában ettünk. Egy átlagos vacsora 15-20(-25) € között van, attól függ, hova sikerült beülni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu