....és ismét itt vagyok....tegnap Platamonban Nemzetközi Vitorlásversenyt rendeztek, amely a platamoni kikötőböl indult. Minden adott volt, a megfelelő széljárás, a gyönyörű napsütés és a jó hangulat...este pedig eredményhirdetés, majd néptáncosok köszöntötték az ebből az alkalomból összegyűlt tömeget..ebben a picinyke faluban mindíg történik valami!Ebből is kitűnik, hogy nem csak nyáron, hanem ebben az időszakban is érdemes idelátogatni....a bárok, tavernák minden este tele vannak(már turistákkal is nem csak a helyiekkel)..ugyan a tengerben fürödni még nem lehet,de egy kis délutáni séta a környező hegyekben vagy a faluban ilyenkor a legkellemesebb...
Sziasztok!
Néhány napja érkeztem Platamonba. Ma már szép tavaszi idő van, 20 fok körül. Tegnap , május elsején, többen voltak lent a sétálóutcán, mint a legforgalmasabb nyári napon. A kávézókban nem lehetett üres széket találni, hömpölygött a tömeg. Gyönyörű ilyenkor tavasszal Görögország, minden virágzik, zöldell. Mindenhol építkeznek, újítgatják a házakat, nagyon szép lett a kikötő is!Ma este majd a platamoni tánccsoport lép fel lent a parton!
Teljesen feltöltődtem ezen a pár napon!
Üdv mindenkinek, aki szereti Görögországnak ezt a részét!
Erika Platamonból
Szia Robi!
Nei Porival én is úgy vagyok, mint Te, hogy ott nyaraltam először Görögországban 87'-ben, a valamikor volt Express utazási irodával, ezért mindig a legkedvesebb helyeim közé tartozik. Akkor még nem volt NP-n vasútállomás, csak Platamonason. Onnan mentünk mi is vonattal Larissába, Athénbe, Katerinibe és Thessalonikibe, sőt fakultatív nélkül eljutottunk a Meteorákhoz is. Van nála autentikusabb, görögösebb, zegzugosabb, hagyományosabb, flancosabb, felkapottabb hely is, mégis ott szerettünk bele az országba. Így megértem vonzódásodat a hely iránt. Ez olyan, mint az első szerelem, soha nem lehet elfelejteni. Mindig örömmel látogatok vissza oda.
Üdv: Josza
Az az első hely, ahol Göröghonban jártam, így mindig a szívem csücske marad
NP és Platamon is kiváló kiinduló hely az Olimposz és környékének felfedezéséhez. Litohoro, Zeusz kádja, Dion, Szaloniki, Enipea, Vergina, Meteorák, a Platamoni vár, Paleos Pantelimonas,...stb. Idén ismét olyan helyket akarok felkeresni, amiket még nem láttam, kivéve persze Athén
Igen.. AZ a sziget Tiszta mázli, hogy léteznek olyan utazási irodák, akik buszos utakat is szerveznek szigetekre.. A repcsit képtelenség egyelőre kifizetni... (meg hát több okból tartok is tőle...)
De Téged ennyire megfogott Nei Pori? Hihetetlen.. biztos, hogy ugyanott jártunk ? Na jó, ízlések és pofonok. Én Sartival vagyok úgy, mint Te Nei Porival. Rájöttem, hogy Nei Pori miért nem fogott meg... mert nincsen kis zegzugos pompázó színű öblökkel tele, mint Sarti.... (hát.. én ezt kerestem. Éppen csak az orromat nem szúrta ki, hiszen a magyarok 85%-a ott nyaral )
Sőt.. tulajdonképpen egy kis öble sincsen... De kiindulási pontnak remek!
Robira lehet hallgatni, mert nekünk 2007-ben szinte ő szervezte meg az egész "egyénileg Athénba" projektünket!... amiért sosem felejtem el! (csuklasz mostanában kedves Robi?)
Egyénileg elmenni bárhová Görögországban a legnagyobb kaland! Annál szabadabbnak és felhőtlenebbnek nem is érezheti magát az ember szerintem!