Kedves Erika! Megnéztem a képeidet, nagyon tetszettek.Jó ötlet volt szerintem, hogy árakkal együtt felraktad a kajákat, nagyon ötletes, hasznunkra válik még. Lenyűgözőek a Meteorákon készült képek. Ilyen részleteseket még sehol nem találtam.Gratulálok hozzájuk külön! Megírnád nekem, hogy merre kell menni kocsival és kb. mennyi idő az út? Mi 20-án délután indulunk majd. Esetleg a Dias apartmanról tudsz valamit? köszi. Heni
Szia Heni!
Köszi a dícséretet, sok képet direkt azért készítettünk így, hogy legyen mit mutatnom a hellaszon, hiszen olyan sok infót kaptam én is innen, hogy szerettem volna hozzájárulni én is valamivel!
Pinga leírta az útvonalat, ettől jobban én sem tudnám leírni. Nagyon élveztem a kirándulást a Meteorákhoz, örülök, hogy eljuthattam oda, kár hogy nem tölöttünk ott elég időt.. ez nem rajtunk múlott.
Odáig két fizetőkapun kellett átmenni, az egyik 1 euró volt a másik talán kettő vagy felette kicsivel, nem emlékszem, talán 2,20.
Hazafelé álljatok meg a Tempi völgyben, van egy megálló egy kisházikóval, meg szuvenirásusokkal, ott kell lemenni az aluljáróba, a koszos aluljáró után egy csoda tárult szemünk el, egy gyönyörű forrás, és egy templom, megérte megállni..
Épp erröl kevés szo esik általában, hogy a Tempi völgyében ott van az aluljáro és a csecsebecse árusok, mi is megálltunk, 10 euros kereszt lánccal lett a vége,meg a fotok,sajnos épp ebédszünet volt, a saslikos meg a sült kukorica árus nem sütöttek nekünk
Nagyon-nagyon köszönöm Nektek a segítségeteket, köszi a Tempi völgyes ajánlatot is, igen gondoltam, hogy azt is megkeressük. Már csak 6 nap és megyünk, hú nagyon várom. Már játszva ledolgozom a még hátralevő 3-szor 12 órát is, meg sem fog kottyanni, pedig máskor, hú......
Sziasztok megint!
Egész héten szaladgáltam, hogy minden rendben legyen, most lettem kész a pakolással. Huh Nem kell ma altatni. Pinga köszi a jókívánságot, és megkérdezem a tejet . Amúgy mi is a Kalliope-ba megyünk, tartok is tőle egy picit az építkezések miatt, amiket írtatok.
A Jimakosos esküvőről én is tudok, mert ott dolgozik a barátnőm -mesélte milyen nehéz egy ilyet összehozni. Már csak 16 óra van indulásig! Húú, majd csinálok sok képet én is, hátha valami hasznossal hozzájárulok a fórumhoz!
Mi ma értünk haza és egy picit csalódtunk.Utazási irodával(Anett Tours) a szállással(Aranyház) és a tengerrel minden rendben van ,de a hely olyan mintha Siófokon lettünk volna,tiszta tömegturizmus,hogyan tudjunk minél többet kiszedni a turistából!
A gyrost is kecsappal és mustárral adják ,mintha Amerikába lennénk.
Már jártam egy két helyen de én még ilyet nem láttam sehol.Utolsó nap találtunk egy helyet,igaz ott inkább csak Görög volt,ahol megkérdezték kérünk e bele czaczikit.
Már pár nap után bántuk ,hogy ide mentünk és alig vártuk a haza utat.
Most volt az első ,hogy csalódtunk ,mert ez nem igazán az a Görög ország amibe én bele szerettem.Az a sok árus a strandon már idegesítettek,még sokszor vacsora közben is oda jöttek és minek az a vidámpark?Sokszor az az érzésünk volt a kiszolgálok is csak muszájból csinálják amit kell.Pedig ez nem volt rájuk eddig jellemző.
Röviden ennyi ha valakit érdekel még valami szívesen segítek ha tudok.
Ami biztos mi egy darabig nem megyünk Görögbe!
Ha éjszaka tudtatok aludni mert nem volt zaj ,akkor az már pozitivum.
Mi olyan állapotban jöttünk haza, hogy 2 napig csak alvás volt,annyira elfáradtunk az alvás hiánya miatt. De kaja az volt finom amit mi kaptunk Athosnál.
Mi akkor nyugszunk meg , amikor hazajössz és elmeséled hogy hulla csend volt , jo pihenéssel
Szia Pinga !
Hazajöttem, megígértem, hogy elmesélem.
Hulla csend nem volt, de azért ki lehetett bírni. Estétől éjfélig a görögök élték hangos életüket a Fotiszban (addig mi is tekeregtünk a "városban"), de utána azért lehetett aludni. Kis csikorgós markoló kétszer ébresztett pontban reggel 8-kor, kb. 10 percig vakarászott valamit, majd elment. Meg kocsiajtók csapkodása éjjel 2-kor, reggel 6-kor, változatos időpontokban és néha elhúzott egy-egy busz. De összességében azért ezt nem nevezném zajosnak. Éjjel is aludtunk, délután is egy-egy órácskát. Muszáj volt, mert mint most utólag megnéztem, 38 fok volt, ájult meleg !
De így rendeltem meg az időjárást
Köszi az uj informáciokat, most néztük ki jövöre magunknak az Ezüst házat,de augusztus végére. Ugy könnyü ám aludni a forroságban ha van klima,nekünk sajna nem volt egy szobában sem az idén.Na de jövöre
sziasztok!
a háziasszonyok segítségét szeretném kérni, mi a sarafis házba megyünk jövő héten, (de talán mindegy is) az érdekelne, hogy egy átlagos nyaraláshoz mit vigyünk, vagyis mi nincs az apartmanokban azok konyhájában? pl.: törölköző, wc. papír, kisebb evő főző eszközök stb. továbbá a hálózati dugalj az sitmmel-e a hazaival?
köszönöm a segítséget
Ami ajánlatos : wc papír, sörnyitó , dugóhúzó , törölköző , szemeteszsák, ha a mosogatást mellőzni szeretnéd ,akkor műanyag pohár és tányér . Szalvéta ,mosogató szivacs , mosogatószer .
A dugalj ugyan olyan mint nállunk. Egy T dugót érdemes berakni , ha több elektromos kütyüt akarsz használni .
Edények, poharak a létszám függvényében találhatók (lábos ,fazék, kés , kanál , tányérok )
Jó nyaralást kíván egy nem háziasszony!
Szia,
esetleg nem ez volt az elvárásotok? Az olymposzi riviéra kimondottan a turistáknak épült... ha valami "görögebbet" akar az ember kapni, vagy délebbre, vagy a "szárazföld belsejébe", esetleg kisebb, tengerparti falvakba kell utazni, ahol még nem a turista-morál alakítja a nyarat. Sajnos ez van, és az utazási irodák ezekre a helyekre szerveznek utakat.
Böby77 írta:
... Sokszor az az érzésünk volt a kiszolgálok is csak muszájból csinálják amit kell ...
... nyilván ők is emberek és dolgozni mentek oda. Már közel 3 hónapja tart a szezon, fáradnak... én sem mindig fütyörészve végzem a munkámat, talán Te sem...
(egyébként valamelyik esztendőben a vállalkozók bálján az egyik neves politikusunk becses neje ki akarta rugatni az egyik felszolgáló kisasszonyt, mert az éjjel kettőkor "nem mosolyogva szolgált fel" persze ennek semmi köze a most szóban forgó esetnek csak érdekességként jegyeztem meg )
Egy háziasszony szerint ha jó kis zacsis levest akarsz enni, akkor jó szolgálatot tesz egy szedőkanál, ez általában nincsen, a görögök nem nagy levesfogyasztók.
Egyes esetekben kellhet sajtreszelő és éles kés hasznos lehet.
Úgy ahogy tudtunk aludni hála az égnek belső erélyünk volt,de azért már jó volt itthon aludni egy jó nagyot.
Kedves Bitang.
Én nem erre számítottam ,mert ha tudom mint mondtam nem ide megyünk.Még Sartin is jobban éreztem magam mint itt.És nekem ne mondja senki ,hogy már unják a kiszolgálást azért nem mosolyognak stb. mert ez nem volt rájuk eddig jellemző.Néha úgy hozzánk vágták a visszajárót a boltokba is ,hogy csak néztem.
De nem csak mi vélekedtünk így ,mert másoknak is ugyan ez volt a gondjai ,na meg ,hogy milyen drágaság van kint.
Hát látszott ,hogy sok minden változott az biztos!
Azért aki most indul ,jó nyaralást kívánok és érezzék jól magukat.
Böby
Amikor azt mondom hogy 4 év alatt hatalmas változást tapasztalok N.Pori életében, még engem szolnak le,mit képzelek. Ez csak rosszabb lesz. Elindul a pénz hajhászás amit a nyugat megkiván a görögöktöl. Ezek nem ilyen emberek voltak korábban. Sokkal idegesebbek,ingerültek.
Csunya nagyon csunya üzletpolitika áll e mögött biztos vagyok benne, ez valakiknek nagy érdeke hogy csökkenjen a görög turizmus.