Ez a jegykiállítási díj 2€?
Mert a ránk eső retur kedvezmény az kb. 30. És az nem mindegy.
Ez deck jeggyel számolva...
Mennyi idővel előbb érdemes ezeknél a járatoknál, a helyszínen lenni, és felszállni? Mert, gondolom, több idő szükséges a logisztikára...
Ezt még szintén be kell kalkulálni a menetidőbe. Két-három órát gondolok. Jól, vagy rosszul?
melus, az volna a legokosabb, ha dobnál egy mélt az aneknek, h feketén-fehéren írják meg, érdemes-e anyagilag előre foglalni a neten vagy sem.
nekem a ródos/karpathoson 68 euró volt neten, 78 lett volna helyben (két főre retúr)-nos, oda-vissza kettőnknek a jegykiállítási díj éppen 10 euró volt...)
de ez nem zárja ki, h ha ez a díj állandó vagy ahhoz hasonló, akkor egy hosszú hajóúton már megérje előre venni. (ugyan én azt feltételezem, h nem így van, és a hajóút hosszával ennek díja is növekszik-de emögött nincs tapasztalás, csak tipp)
bé ötlet: indexen írj az alaptopikba, bernard és vad kismilliószor voltak krétán, jó sokszor hajóval, könnyen lehet, h pontos választ tudnak adni arra, érdemes-e előrefoglalni spórolásilag.
aztán,a hajó nem repülő, semmi szükség ideje korán ott lenni. ha kabinod van akkor azért (mert oda más úgyse mehet), ha deck, akkor meg azért. így is elég hosszú az út, sztem ezt ne tetézd. (mindezt úgy írtam, ha gyalogosan vagy; autóval más a történet)
Krétára nem nagyon értem a saját autóval leutazást / átkompozást: bár nem számoltam utána, de pénzügyileg megéri, esetleg más okok játszanak, aki autóval megy?
Ekkora távolságnál szvsz már a komp ára sem túl baráti, nem is beszélve az egyéb kiadásokról.
Egyelőre még csak tapogatózom, hogy nekünk mi lenne a legkedvezőbb megoldás. Nem csak anyagilag, hanem pihenés szempontjából.
Autóval mennénk.
És miért? Azért, mert ez nagyobb lehetőséget ad a szigeten. Imádunk autózni. A költség nem lesz több, mintha repülnénk, és bérelnénk. A másik tényező, hogy amikor mi mennénk, már nem is lesz járat. Vagy, ha igen, akkor Bécsből.
Arról ne is beszéljünk, hogy pár cucc az autóban elfér, de repcsivel már nem, ezeket, mind ott kéne megvenni. Nem a teljes éléskamráról beszélek.
És, mindig is azt képzeltem, hogy Krétára hajóval szeretnék menni. Santorinire is, de az nem passzol ide.
Egyéb elfoglaltságok miatt, még nem feküdtem rá a témára, csak bekapcsolódtam, ha már felvetődött.
Az angol tudásom nem éri el, a levelezési szintet, de a másik említett oldalt már szem előtt tartom, egy ideje. Ahogy Krétát is.
Az évnek ebben a szakaszában, még nem merném bizton állítani, hogy sikerül idén.
Már tavaly is benne volt a pakliban, de gyorsan kiderült, hogy másra kell költenünk, amit nem lehetett halasztani. Ezért lett B tervként Kefalonia.
Ha, komolyra fordul a dolog, mindenképpen kikérdezek néhány tapasztalt emberkét, ez ügyben.
Mivel előttünk a szezon, még friss tapasztalatok is lehetnek.
A másik tényező, hogy amikor mi mennénk, már nem is lesz járat. Vagy, ha igen, akkor Bécsből.
Október végéig Bp-Athén-Heraklion Aegeannal. Mondjuk lövésem sincs az autó+ komp vagy a repülő+bérlés költségekről, mivel nem érint.
Egyébként meg, ha Krétára a hajó volt az álom, akkor nincs is miről beszélni.
hogy a költség hogyan fog viszonyulni, azt még korai megmondani. előfordul az, nem is egyedi eset, h a repcsi és bérlés kombó érezhetően olcsóbb, mint az autó/hajó. de ez sok mindentől függ: ki mennyi csomaggal szeret utazni (én pl. minimálissal, a lehető legkevesebb cuccot viszem), foglal-e kabint vagy sem, egyáltalán hányan utaznak, stb.
ami miatt én nem vállalnék egy ilyet, az két dolog: az egyik a strapa. egy budapest-pireusz út 20+ órája után egy 9-10-12 órás hajókázás, az nem semmi a számomra. a másik, az idő: azt az uszkve négy napot, amit ilyen esetben utazással töltenék, inkább szánom a célpontra-főként, h ha ennek az árát is beleszámítom, akkor az fajlagosan ismét csak a repülő/bérlés 'megtérülésének' esélyét növeli, növelheti.
viszont ahogy neked hajózási álmaid voltak/vannak, én meg repülésimádó vagyok. ergo, szintén elfogult, szóval csak csacsogok
ha pedig aktuális lenne az anek-es levél, írj privit, megoldjuk.
Autóval szeretnék, persze, azért őrült nem vagyok. Ha a repülés sokkal kedvezőbb lenne, akkor lenne egy pont, ahol fontolóra venném.
Röpke fejszámolással, egál a helyzet, nagyságrendileg, a mostani árakkal kombinálva. Autóbérlést nem számolva...
Aegeannál mennyire fixek az árak,várható-e, mozgás?
Ha már repcsi, akkor tovább Krétáig is repcsi lenne. Mert legkevésbé sem szeretnék, a reptér, és kikötő között utazgatni a csomagokkal.
Köszi, a felajánlást, ha úgy adódik, akkor élek vele
Mint fentebb is írtam, van az a pénz, amiért már repülnék. De, semmiképp sem szívem szerint.
Még ezen rágódom egy darabig, meg osztok, szorzok, számolgatok.
És azt még hozzá tenném, hogy érkezési célállomásnak Chaniat néztem ki.
Ez megint szívem szerint értendő. Van az a pénz, hogy Herakliont válasszam... De ennek kicsi az esélye, a mostani terveim alapján.
az aegean, mivel ugye nem low-cost hanem legacy légitársaság, lassabban 'mozdul', ritkábban változtatja az árait. akciók azért akadnak, éppen mostanság is láttam thessalonikiből ródos és kréta felé 48 eurós retúrokat (odáig meg ugye akár közvetlenül is lehet)
bár tudom, h te csomaggal is operálsz, de még ezzel együtt is szerencse kell hozzá, h a közvetlen (igaz heraklioni) wizz-nél jobban tudj kijönni egy aegean-as bud-athénnal, majd onnan tovább aegean-nal vagy olympic-kel. (már, ha van az adott időpontban wizz. )
alternatíva lehet viszont, és éppen chaniaba, bergamoból, charleroiról, varsóból vagy róma ciampinoról a ryanair (oda pedig szintén velük, vagy wizz-zel). ennél a verziónál is lehetne reális esély jó áron elérni a célpontot. (október végéig biztosan működik ez is).
Nálam pl. van egy határ, hogy mik azok a célpontok, ahova csak autóval mennék (kb. Kefalónia - Evia magassága), de ezeken túl már repülő, pedig szintén imádok vezetni.
Hát, közvetlen Wizz nem játszik, mert az utolsó gép szept. 14.-én jön vissza.
Mi pedig akkor, vagy előtt valahogy mennénk.
Két hét alá nem adom, semmiképp, mert nem látom értelmét.
Ettől az össze-vissza repkedéstől meg fázik a hátsóm.
Nyilván el lehet csípni jó árat, de ez már inkább rémálom utazás lenne, mint álomút.
Nagyon, nagyon, meg kell, hogy érje árban, hogy nálam a repcsi előre léphessen.
De, ha oda érünk, lehet, hogy megkérlek, hogy nézz szét, helyettem!
Mert Te kened, vágod, úgy látom.
És Evia magasságából már nem mennél át a Peloponnészoszra?
Ott autókázni, stb, stb, ?
Jobban nem megyek bele, egyrészt mert Off, másrészt, mert imádom azt a helyet.
Te, hogy arról /is/ milyen oldalt tudnál kanyarítani!