Sziasztok!! szerintetek, ha május 31-én mennénk június 12-ig.... milyen lenne ott az időjárás????? igen már olvastam a lefkada.-hu.-n de érdekelne a véleményetek.... nem akarom hogy sokat esőzzön, és rossz legyen az idő... meg hogy hideg legyen a víz
Halihó,május végén,júni elején azért Nydri-nél sem túl meleg a víz,de lehet benne rövid időt fürödni. A nyugati oldalon mindig hűvösebb a tenger,azért az nyílt víz.
Szia,kérdésedre válaszolva: Szerintem ki lehet birni a vízhőfokot,főleg ha már ennyit utazol de tény ,hogy augusztusban a legmelegebb. Viszont idén eléggé meglepődtem 3-4 fokkal hidegebb volt mint tavaly. Kónyu biztos megválaszolja neked a frankót
fszeva!
Nem tudok választani a kettő közül, mert nagyon másak nekem. Ami közös, az az, hogy a természeti látniovalók csodásak, a beachek, hegyoldalak elképzelhetetlenül szépek. Egyikben sem csalódhatsz. Van mindkettőről fotóalbumom, itt : http://galgoczyarpad.fotoalbum.hu/. Lefkadán voltunk először, még 2000-ben, akkor még nem volt digigépem, de a 2007-es, 2008-as és a 2013-as Lefkadáról, valamint a 2010-es, 2011-es és 2014-es Kefaloniáról már vannak fent albumaim, ha van rengeteg fölös időd, pár ezer képből talán el tudod dönteni De akármelyik mellett döntesz, legközelebb a másikat is nézd meg!
fcbnandi!
Mi mindig ilyenkor megyünk, a táj és a színek gyönyörűek, a víz még nem meleg, de mi azt szeretjük, ha hűt a melegben. Esőt eddig nem igen kaptunk be a 20 év alatt, persze 1-1 volt, de nem napokig, csak pár órára. A beachek még üresek, nincs tömeg, a helyiek még nem fásultak. De az időjárást senki sem garantálhatja, bármikor belefuthatsz a mai világban egy hűvösebb, nem strandolós napba. Hogy akkor mit csinálsz, az nagyon egyéni!!
Üdv!! köszönöm a válaszokat végül nem jún.elején megyünk, hanem aug. 23-tól szept. 4-ig. vagyis sztem "ár-érték arányban" jó időpont.
Azt akarom még megkérdezni a tapasztaltaktól, hogy autó, vagy motor... esetleg kerékpár bérlés mennyibe kerül?? A neten néztem ajánlatokat több autókölcsönző irodánál, de napi kb. 8 ezerért adnak egy kocsit... az nekem nagyon sok....... végülis nem feltétlenül kell nekem bérelni.. a lényeg, hogy a nyugati strandokra eljussak, mert ez a fő célom.... ha lehet, akkor kerékpárt bérelek (mert gondolom az olcsóbb jóval) és azzal megyek el... bár nem is tudom, hogy Nidriből mennyi ideig tartana átkerékpározni... (már ha lehet) és nem tudom mekkora távolság... meg nemhiszem, hogy olyan nagy melegben jól esne annyit tekerni... Vagy esetleg más megoldás van arra, hogy eljussak a nyugati partra? akár kiránduló hajó.. stb... a lényeg, hogy én vagy 2-3 nap szeretnék elmenni nyugati strandokra... ezzel kapcsolatban várom segítségeteket!
Köszönöm előre is
Szia!
Aeolus?????????gyanusan egy időpontban megyünk....mi már 3* mindig végig robogót bérelünk.......irj ha konkrét kérdésed lenne fotóalbumot tettem fel mindkét nyaralásból...
te tudod milyen erőbenvagy de a bicaj sztem nem jó megoldás...nem a távolság miatt elsősorban, hanem a leküzdendő szintkülönbségek okán. plusz mindezt hőségben...
Nandi,szerintem felejtsd el a kerékpárt,akármilyen jó kondiban vagytok,a görög napsütésben ez nem ugyanaz,mint mondjuk itthon...javaslom,hogy próbálj meg "közösködni" valakikkel,vagyis béreljetek közösen autót,és akkor feleződik a költség.Mi tavaly így csináltuk-igaz,nem önszántunkból,de így alakult:3 napra két pár úgy oldottuk meg,hogy 1 napig csak mi voltunk a kocsival,ott ahol mi akartunk,1 napig ők,1 napot pedig közösen mentünk(ez Agios Nikitas,Kathisma,Megali Petra,főváros).De,ha meg tudtok egyezni a célokban,végig együtt mehettek 2-3 napot...azért hajóról nem olyan,mint leereszkedni PK-ra vagy Egremnire...
Mi is bárhol vagyunk 2-3 napra autót bérelünk, általában mi is mindig összeállunk valakikkel, ez idáig mindig simán működött, idén is így fogunk tenni.
akik aug 23-án jönnek az aeolussal.... közülük aki akar lehetne közösködni az autóbérlésben.. legalábbis én benne vagyok... mi barátnőmmel lennénk 2-en... de ezt majd még úgyis megbeszéljük