Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 415 416 417 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Adrikanemeth | #148435 Üzenet | 2010-08-10 17:56:34 |
Fazika!
Húúú, nehezet kérdeztél...nem tudom pontosan. icon_sad.gif De Breki, hátha emlékszik rá.
Azért annyira nem drága ám, hiszen mi sem dőzsöltünk, de mindennap tavernában vacsiztunk, reggel fini péksütivel indult a nap, délben pedig általában elég volt 1-2 darab 2 euros gyros, tehát ne aggódj!!Igaz, hogy sok az angol, de azért biztos Ti is megengedhetitek majd azokat magatoknak, amiket mi. icon_smile.gif
  Adrikanemeth | #148436 Üzenet | 2010-08-10 17:57:51 |
Breki!
Az előbb jártam a Tolo topicban és .....szóval Tolo fan vagy??? Jaj, nem szeretnék offolni! icon_sad.gif
  Fazika | #148443 Üzenet | 2010-08-10 18:31:57 |
A Ion szigeteki ill. a Paxos-Antipaxos kirándulásokon ha kikötnek a hajók, az milyen messze történik a parttól? Pl. Lefkadan a Porto Katzikinél? Én nem vagyok jó úszó, így nem uganék bele a vízbe, de nagyon rossz lenne, ha nem tudnánk ott fürdeni. (Máshol pl. kiviszik a népet kis csónakokkal a partra és onnan is bele lehet menni a vízbe).
  Triznyak | #148444 Üzenet | 2010-08-10 18:45:22 | Válasz a #148434. hsz-ra Előzmény #148434
"érdekes ez a Tolós dolog egy másik topikban pont most ócska helyezték le Toló-t , volt is emiatt kisebb vitám icon_razz.gif"

Azért azt tegyük hozzá, akkor és ott ez nem teljesen így hangzott el, illetve maga a kifejezés ez volt, de a maga szövegkörnyezetében ennél jóval árnyaltabb jelentése volt. icon_wink.gif

Ha már Parga, háááát, nekem is vegyes a véleményem. A város és a környezet, mint látvány, valóban lenyűgöző. A többivel már vannak fenntartásaim, de ez szubjektív, ami nekem nem tetsző az másnak akár lehet kedvére való is. icon_smile.gif
Szóval, ezen kár lenne hosszasan rágódni.
  Kakadu | #148445 Üzenet | 2010-08-10 19:00:40 | Válasz a #148443. hsz-ra Előzmény #148443
Szinte a partig visznek ki, max.derékig ér amikor kigázolsz.
  Triznyak | #148447 Üzenet | 2010-08-10 19:08:04 | Válasz a #148416. hsz-ra Előzmény #148416
"Mosolygósan, kedvesen közeledsz, úgy mint ált. az összes Görög, akkor tuti, hogy kiszolgálnak rendesen mindenhol."

Na, ez vagy így van, vagy nem. icon_sad.gif
Először én is néztem nagyot mikor így jártam, de idén rájöttem a dolog nyitjára. Legalábbis gondolom, hogy rájöttem. icon_rolleyes.gif Az olyan "népszerű" üdülőhelyeken, ahová nagyobb számba járnak egy, vagy max. két/három náció tagjai, a tavernákban megesik, hogy nincs görög a személyzetben. icon_sad.gif Nyári munkára kiutazó csehek, szlovákok, lengyelek a felszolgálók a nyugati parton. Akkor jöttem rá, amikor a szegényes, de máshol azért használható görög tudásommal nem tudtam magam velük megértetni. Hogy kifélék azt persze megkérdeztem. icon_smile.gif
  Miskolciutas | #148448 Üzenet | 2010-08-10 19:12:27 |
Christina ap. ügyben szólnék,igaz,mi tavaly voltunk...különböző ügyekben kétszer is bekopogtam a tulajékhoz,kérten kölcsön ezt-azt.Jó szivvel adott,nem csak ugy tessék-lássék...mikelőtt eljöttünk,adtam neki 1 üveg egri bikavért,merthogy spéci magyar bor...gondoltam,a segitőkészsége miatt,erre,mielőtt hazajöttünk,bejött hozzánk egy retzina borral,hogy ő is hozott...nekünk kifejezetten kedvesnek tűnt.

Egyszer mi is voltunk ugy hegynek fel a Valtoson,de van rövidebb ut is

én végképp nem vagyok sportos figura,de nekem nem ártott meg a gyaloglás,ahogy adrika irta,mindig elnézelődtünk,és simán hazaértünk..
kifejezetten finomakat ettünk,nem tudom,milyen éttermekben voltatok,mi végigettük a kikötői étteremsort,jó és még jobb kaják voltak...ma is emlegetjük a metaxaszószos giroszt...

csodálkozom,hogy ilyen rosszul sült el a Pargai nyaralás..
  Butterfly1986 | #148449 Üzenet | 2010-08-10 19:20:26 | Válasz a #148416. hsz-ra Előzmény #148416
Nem voltunk bunkók, ha erre célzol:) Mosolygósan,jókedvvel tértünk be mindenhova, ezért is esett szarul ez a kártyával fizetéses cirkusz. Én senkinek sem akarom elvenni a kedvét a nyaralástól, félreértés ne essék, de szerintem egy fórum arra való, hogy megosszuk egymással a jó és rossz tapasztalatokat is, ne csak a jót, mert abból nem tud a másik tanulni. Arról nem tehetek, hogy nekünk egy picit csalódás volt. Nem vagyok se sportember, se antisportember, de milliószor jobban esik, ha közelebb van a part és nem okoz külön fáradalmakat az elvánszorgás. Mert ugye esténként aztán még mindig bementünk a városba is. Biztos hozzátartozik az is a dolgokhoz, hogy abban az időpontban, amikor mi vagyunk milyen a többi ember, aki szintén ott nyaral és sokban hozzájárul ez is ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Nekünk rengeteget számít. Tolot pont emiatt szerettem, ott nem volt ilyen probléma. Csomó ismerőst szereztünk. A hely szépségében még egyszer mondom, hogy nincs hiba, mert lenyűgöző. De nekem ennyi kevés ahhoz, hogy jól teljen egy nyaralás.
  Butterfly1986 | #148451 Üzenet | 2010-08-10 19:27:26 | Válasz a #148448. hsz-ra Előzmény #148448
Elhiszem, hogy veletek kedves volt az öreg. Akkor biztos most valami problémája volt, de komolyan szörnyen viselkedett. Kint leskelődött az erkélyén folyamatosan és nézte, hogy ki mit csinál. Eddig ilyen tapasztalatom sosem volt:S
  Zazi | #148455 Üzenet | 2010-08-10 20:13:08 |
Szerintem annyit senki más nem gyalogolt, mint, mi akik a Gardenben laktunk. Se kismotor, se autó. Ám minden este besétáltunk a kikötőig, (vagy kétszer-háromszor, ahogy a sors hozta) közben ismerkedtünk, barátkoztunk, megosztottuk a napi tapasztalatokat az útitársainkkal (az Aeolus szállásai mind a Valtos távolabbi részén vannak). Jó, néha fél-egy órára is megálltunk az emelkedő tetején Barbaránál, aki ott lakik görög családjával. Sok helyi információt kaptunk tőle.
Az árakat figyelembe kell venni, de nem tudsz mindig a legolcsóbb dolgok után járni! Mi is csak négyszer ettünk étteremben, de akkor kedvünkre. Igyekeztünk minden nap másik útvonalat (utcácskát) felfedezni. 12 nap is kevés volt, pedig az utolsó napon bónusz órákat is kaptunk, mert csak este 6-kor indultunk vissza.
Nagyon-nagyon jól sikerült nyaralás volt! Én csak jó történésekről tudok beszámolni.
  Breki1 | #148456 Üzenet | 2010-08-10 20:25:50 | Válasz a #148455. hsz-ra Előzmény #148455
Azt hiszed? icon_smile.gif

Volt olyan nap, mikor kezdtünk Valtossat aztán át városi strand majd a kistrand
este haza, gyors fürdés +hajmosás és meg se vártam hogy megszáradjon a hajam a kint vett vesternkalap fel és futás a Sakishoz megbeszélni a többiekkel a másnapi Paxos, Antipaxost, de sietni kellett mert közben vendégeket vártunk és ment a főzés, miután megbeszéltem rohanás vissza a Diogenis-be aztán a másik pár hölgytagjával futás le a kikötőbe, hogy lefoglaljuk a hajót, aztán futás vissza a vacsihoz, szegény csaj mindig lemaradt pedig ő csak az utolsó etapon szállt be és direkt a rövidebb úton jöttem vele vissza.

Én direkt örültem ezeknek, jó edzés és szerintem nem olyan vészes ahogy egyesek beállítják icon_wink.gif
  Renault | #148457 Üzenet | 2010-08-10 20:29:36 |
Sziasztok!

Szépnek szép Parga, de annyira nem voltunk tőle elámulva. Azt nem mondom, hogy nem megyek oda vissza, de nem mostanában megyünk oda.
Nekünk a tavernákban az volt a furcsa, hogy elég erőszakosan próbálták fogni a vendégeket. Ha már rájuk néztél, szinte ránkvetették magukat. Sokszor már rájuk sem néztünk.
  Breki1 | #148458 Üzenet | 2010-08-10 20:29:51 | Válasz a #148444. hsz-ra Előzmény #148444
Szerintem pontosan így hangzott el és semmivel se volt árnyaltabb

Szó szerint

" Toló egy vacak hely, így könnyű volt értékelnem a szebbet és jobbat. "

De mindenki döntse el maga akit érdekel
http://www.hellasz.hu/forum/vi.....&&start=50
  Breki1 | #148459 Üzenet | 2010-08-10 20:32:06 | Válasz a #148457. hsz-ra Előzmény #148457
Ezért mondtam, hogy ne a parti csilivili felújított behívósba menjetek.

Sakis-nál nem kell behívó anélkül is tele van és ott szó sincs ilyenekről mint a korábbi hozzászólásban.
  Medea | #148460 Üzenet | 2010-08-10 20:34:22 |
kedvesemnek ma vették le a gipszét és 1 hét mulva indulunk.szoval a rövidebb
út engem is érdekelne a Christinátol a Valtosra.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 415 416 417 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu