A Renáta az Ovelix-szel párhuzamos utcában található. Nem a tengerpart felé, hanem feljebb. Abban az utcában, amin a motorkölcsönzők felé lehet menni. Kinn van egy nagy támla, rajta egy gyros és a felirat: RENATA.
A palacsintázó mellett közvetlenül. Vannak róla képeim, de egyelőre nem tudtam még felrakni őket...
Sajnáltam egy picit, hogy nem nagyon találkoztam senkivel az itteniek közül.
Szia Sancho, mi ott ültünk a kalózhajón előtettek, és az utcán is találkoztunk párszor. Egyszer köszöntem is, igaz nem tudhattad ki vagyok és szerintem észre sem vetted
Akkor elkezdem a rövid beszámolómat.
Kocsival mentünk Sartiba, az út tele van 80-60-50-40-s táblákkal, szóval nagyon lassan lehet haladni. A határokon semmi gond nem volt. Autópálya díjat végig Euróba fizettük, a Maciknál 2szer nem adott papírt, éjszaka volt gondolom gyűjtött a kiscsaládjának... Hazafelé egyszer még kártyával is fizettünk, azzal sem volt probléma és olcsobban is jöttünk ki.
10-re megérkeztünk 1 órát vártunk a szállásra aztán beköltöztünk. A Spanos nagyon szép. Minden újszerű, a tenger 1 lépés. Az IBUSZ hozta a formáját, megjegyzésbe kellett írni, hogy tengerre néző szobát kérsz, nem volt opció a felárra. Még a csajszit is felhívtam indulás előtt, hogy mi olyat szeretnénk, természetesen nem olyat kaptunk ( 2 szobát béreeltünk mert 2*2-n voltunk), mondjuk a mi szobánk ajtajából lehetett látni a tengert, de az erkély az utcára nézett. Mikor szóvá tettük akkor azt mondta a csajszi hogy külön kellett volna fizetni, természetesen itthon nem volt rá opció. Mindegy nem ezzel foglalkoztunk.
Kaják:
- Ovelixbe a gyros nagyon jó.
- Sassos gyros felejtős de nagyon, már csak azért is kipróbáltam de a legrosszabb gyros volt amit valaha ettem
- Palatinus étterem kicsit drága de nagyon finom, kaja bőséges, ha alkudoztok akkor kaptok 10% kedvezményt és Metaxat vagy Cipurot.
- Amit az idegenvezető ajánl az a hely felejtős, ott a 2 személyes tál volt akkora mint máshol az 1 személyes.
Kirándulások:
- Kalózhajó nagyon beköt nekünk. Jó hangulat, folytonos program, fürdőzés stb, nekem is bejött aki alig tud úszni...
- Kocsival elmentünk öblöket felfedezni, Vorvoroutól kezdtük, szép volt az öből, majd jöttünk Sarti felé és több helyen megálltunk. Mindegyik part szép volt kivéve a Narancspart. Az katasztrófa....
- Másik nap elmentünk Neo Marmarasig, a piac az felejtős, a kilátás és a város szép, Toroniba megnéztük a naplementét ami gyönyörű volt, 1 kis öbölbe lementünk aztán 2 görög csaj összeveszett, hogy ott lehet fürödni vagy nem, aztán mi továbbmentünk
Vásárlás:
Sartiba az árak nagyon változóak. Érdemes odafigyelni mert 2 Eurós eltérés is volt üzletek között.
Sörök 0,8-1.,5
Mazsola bór: 4-6,9
Péksütik 1,3-1,5
Kenyér: 0,8
Víz: 1,42,-1,62
Tzatziki 4,8-6,8/kg
Feta kb 8 Euró/kg
Pepsi 1 Euró
Coca 1,5-1,7
Vízi matrac 4-től felfele
Gyros 2,3-2,5
Gyros tál 4,5-6
Benzin 95-ös: 1,48-1,65/l
Sarti után átmentünk Olympic Beachre, 3 éjszakát töltöttünk ég el, Ott a kaja olcsóbb volt meg a szállások is, de a sör, bór, üdítő sokkal drágább. Gyros ott volt már 1,5-t is. De szépségben Sarti sokkal de sokkal szebb! Igaz Olympic beachet ellepték a szerbek és ez nagyban rontott a megítélésbe..
Olympic Beachről felmentünk az Olymposra 12 Euró volt a fakultatív kirándulás, hát eszméletlen szép volt az is.
Visszatérve Sartihoz, mindenkinek csak ajánlani tudom, kikapcsolódásra tökéletes, gyönyörű partokkal és nincsenek nagyon sokan! (van viszonyítási alapom )
Ha van kérdésetek akkor írjátok, próbálok mindenre válaszolni!
Sziasztok!
Biztosan van képed rólam , nekem is van Rólad a hajón készült.
Majd átküldöm csak ki kell válogatni a képeket, mert készült jó néhány...
Meg a delfinekről is van HD videóm, azt is átküldöm majd ha érdekel, hiszen nekünk a delfinek is jöttek
mi holnap, 29- én este indulunk Sartira. viszont ez a hír aggaszt:
Üzemanyag-hiány Görögországban
hungaricus | szerda, 2010. július 28.
…a fuvarozók sztrájkja miatt…
Egy hete tart már Görögországban a teherautók és az üzemanyag-szállító kamionok vezetőinek (s helyi specialitásként egyben tulajdonosainak) sztrájkja, mely az úgynevezett „működési licenszek” tervezett liberalizálása miatt robbant ki. Ez a fajta tevékenység ugyanis Görögországban mindeddig úgynevezett „zárt szakmának” minősült-, vagyis, mivel új működési engedélyeket már 40 éve nem adtak ki, így ezek a dokumentumok mára már 300-400 ezer euróért cseréltek gazdát, s tulajdonképpen ezek jelentették a nyugalomba vonuló teherautósok és kamionosok öregkori megélhetésének alapját. ( Kicsit hasonló volt a helyzet tehát, mint nálunk az a háziorvosi praxisok adás-vétele esetén tapasztalható…)
A csődhelyzetben lévő állam azonban mostantól fogva maga kívánja bezsebelni a vezetői működési engedélyek kiadásáért járó bevételeket-, s bejelentette ezért, hogy a jövőben „nyitottá „teszi a szakmát-, s bárki kérelmezőnek kiadja a szükséges licenszet.
Ez a megoldás nem csupán a szakmai követelmények alacsonyabb szintre helyezésével, valamint a fuvartarifák csökkenésével, dömpingárak kialakulásával járna, de sok ezer kamionvezetőt és teherautó-sofőrt taszítana öregkorára nagy nyomorba. ( Ráadásul meglévő licenszeik is teljesen értéktelenné válnának, pedig azokért annak idején 1000 eurónak megfelelő összeget- a 40 esztendővel ezelőtti Görögország viszonyai között eszméletlen sok pénzt- kellett „kipengetniük”…)
A sztrájk mára már erősen érezteti hatását: 10 athéni benzinkút közül csak 2 üzemel-, Szalonikiben a töltőállomások 70 százaléka függesztette fel működését-, Halkidiki (túristaközpontnak számító) városában pedig nincs is már működő benzinkút. Ha nem lesz hamarosan megegyezés ( és a kompromisszumra a tárgyalások jelenlegi állása szerint nincs remény) , akkor napokon belül „leállhat” az egész ország-, mint ahogy nemsokára komoly zavarok mutatkozhatnak majd az üzletek és piacok áruellátásában is.
http://www.indy.media.hu/node/17233
Ok ha megvannak a dolgok szívesen veszem őket Én is átnéztem a képeket, konkrétan senki nincs teljesen rajtuk csak mi de elszórva, vagy a háttérben lehet
Badman: mi is a Spanosba megyünk szeptember 3-tól...jó hallani tőled, hogy rendben van minden azzal a szállással.
Mi az utat április elején foglaltuk és már akkor nem tudod tengerre, tenger felé néző apartmant adni az Ibusz.
Legalább minket már nagy csalódás nem tud érni, mert tudjuk, hogy utcára fog nézni a szobánk.
Szia Hokka!
Igen, a Spanos nagyon jó. Mi tavaly nyaraltunk ott, és bizony mi is
csak utcai szobát kaptunk. Szerintem ennek oka, hogy a Sithon Travell
is értékesit Spanos szobákat, és náluk egyértelmű a tengerre
néző. Persze jóval drágább.
Nagyon jó nyaralást kívánok.
Üdv.czoki
Miért nem tetszett a Narancspart? Mi vot a gond vele? Én arra vagyok a legkíváncsibb... De örülök,hogy összességében jól éreztétek magatokat! :)
Mennyi idő alatt értetek ki? Mikor indultatok?
Nelli | #146484 | 2010-07-29 11:24:27 | Repcsivel sartiba
Itt a legfrissebb menetrend Thesszalonikiből Sartira + bónusz infók a reptér - buszpályaudvar közti közlekedésről (Éljen az akciós MALÉV repjegy!)
Sarti Thesszalonikiből busszal >>