Közben azért megnéztem a távolságokat: hát rendesen tervezel km-t rakni a kocsiba: Elafonissi 280 odavissza, Ierapetra 320 odavissza, Vai 442 odavissza. Azért készülj B-tervekkel is, mert ez elég soknak tűnik ám... Nehogy fáradtabban gyertek haza, mint ahogy kimentetek S ezt tényleg úgy mondom, hogy nyolcvanadik újratervezést csináltam már..... és még mindig találok olyat, ami lehet kimarad.
na akkor tök rosszul emlékeztem a chrissi hajókra. így mondjuk azért még korán kelés nélkül is elérhető.
ettől függetlenül teljesen igaza van zsokrinak, h ezek kemény utazások. érdemes lenne elgondolkozni vagy vmelyik tájegységre szűkítésben, vagy a nem egy helyben történő 'megszálláson'. utóbbi ugye árban sem több, ám sokkalta kényelmesebb.
Először mi is azt mondtuk, hogy Santorinire rá kell szánni a pénzt. De most hogy beleástam magam, már le tudok mondani róla. Kevés az egy hét rá, és nagyon drága is Santorini.
Az autotrip szimpi nekünk is, de csak a reptéren lehet felvenni a kocsit, azt írták. Most mi megérkezünk szombat este, és úgy gondoltuk, hogy jobb az ingyenes transzfer, amit az Iroda biztosít, nem pedig bolyongani ott éjszaka az ismeretlenben és keresni a szállást. Szóval olyan autó kellene, amit másnap Rethymno-ban tudunk átvenni, mert az van közel.
Hű, nagyon kavarog már a sok információ a fejemben. Lehet, hogy könnyebben lemondanék Balosról, mint Chrissiről. Valahogy nagyon megfogott az a hangulat, amit a képeken láttam. Balos meg nagyon hasonlónak tűnik Elafonissihez, ahová mindenképpen szeretnénk elmenni. A távolság nem riaszt vissza minket, szeretnék minél többet látni és átélni. Majd itthon kipihenem
Ha újra visszamegyek, akkor csakis egyénileg, több helyen megszállással. De ez most már adott. Ilyen "olcsósított" utazás ez, az Ibusznak a mediterrán tombolája. Drukkoltunk végig, hogy Krétát kapjuk, és sikerült Szóval pár nappal ezelőttig még az sem volt biztos, hogy hová utazunk.
Természetesen te tudod, hogy Ti mit bírtok: nekünk tavaly Kefalónián a négy nap alatt megtett 700 km az túl sok volt, és ez adta meg a végső lökést, hogy áttervezzem teljesen olyanra, ami nekünk megfelelő. És persze mindig vannak olyan pontok, amiket biztosan meg akar nézni az ember És persze volt lehetőségem picit variálni is a szállással. De messze nem tökéletes, ahogy én akartam elsőre, viszont biztos vagyok benne, hogy így a mediterrán tombolával a leócsítás miatt vállható részetekről ez a kompromisszum. Mi nem mertük még a tombolát bevállalni
Mi azzal voltunk 4 éve is Kefalónián, és nagyon élveztük. Az biztos, hogy kompromisszumot kell kötni, de idén és akkor sem fért bele drágább út a keretbe. ez a sok szervezés meg... édes teher, nem? Ti mikor mentek?
Teljesen igazad van egyébként, sokan dícsérték a tombolát, anno olvastam is, hogy valahogy egész jól sikerült mindig az uticélokat kifogni:)
No de nem offolok: én már beírtam magam az utazólistába, Te nem akarod? És akkor látszik rögtön, hogy mikor mentek Egyébként 06.29-én indulunk, és az első héten a szállásunk - ez kötött volt - északon Analipsiben lesz, a második héten saját választás Chania mellett.
A legelső tervem szerint két hét: egy hét kelet, egy hét nyugat, a második etapban ezt három szállással oldottam volna meg, és akkor mindent lefedett volna, amit szeretnék megnézni, harmadszorra úgy gondoltam, hogy mégiscsak két hét nyugat, és akkor az jobban bejárható, de a legelső terv lett az utolsó - azzal a különbséggel, hogy ha teljesen saját szervezés lett volna, akkor a keleti szállást Makrygialos környékére tettem volna, mert szerintem a keleti rész, csillagtúrával onnan a legjobban bejárható. Így közelebb leszünk Heraklionhoz, s távolabb attól, mint gondoltam, de még így sem olyan rossz. Itt tervezem Agios Nicholaos, Spinalonga, Ierapetra-Chrissi, Sithia-Vai, Heraklion-Knossos vagy Gortisz-Phaestos-Matala környéke. Ebből az első három látszik tutinak.
Nyugaton meg úgy választottam, hogy viszonylag bejárható legyen Elafonissi, Balos, Chora Sfakion, Fragocastello, Preveli, Kournas tó, Rethymno. S bár ez is soknak tűnik, mindent átszámolva, keletről-nyugatra majd vissza "mindössze" 1500 km-et számolok 13 napra, ami már jobb arány, mint a tavalyi 700/4
Nagyon szuper! Ahogy látom, még az előtt visszajöttök, hogy mi elmennénk, mindenképpen számítanánk - a többiek nevében is írhatom azt hiszem - egy élménybeszámolóra, remélem minél több helyre eljuttok azok közül, amit szeretnétek! És persze hozz nekünk jó sok friss infót, had pörögjön rendesen fel ez a topic
Most megyünk először két hétre, és úgy terveztem, hogy Krétára mindenképpen két hét kell (Bár őszintén szólva Kefalónia jóval kisebb, -de azért ott is simán eltöltöttem volna még egy hetet
Látnivalók szempontjából nekem elég volt egy hét Kefalónián, de persze bírtam volna még süttetni a hasamat
Mindenképpen írok, amikor visszajöttünk. Már nagyon nagyon várom! Én is mindig megfogadom, hogy két hétre megyek, de most sajnos nem jött össze. 10 nap volt eddig a rekord
Azt mondanám két hét alatt kevésbé lett volna hajtós, s tudunk volna pihenni is, hiszen hassüttetés-fürdés bármikor jöhet
Sajnos nem csak az elhatározáson múlik a két hét, ez bizony igaz!
Nekünk Kefalóniára is kevés volt 2 hét. 2007-ben. Azóta tervezzük, hogy visszamegyünk, de mindig elcsábultunk máshová. Pl. Krétára 2011-ben.
Itt csak 1 hetet voltunk, és akkor és úgy elég is volt.
Spinalonga tetszett, de kb. ez volt minden. Santoriniről mi is lemondtunk az ára miatt.
Chrissit nem láttuk, így hasonlítani nem tudok, de Vai-t igen, és ugyanazt tudom mondani, mint az előttem szóló, hogy túl van lihegve. Az odavezető út kiessége jobban tetszett. Az biztos, hogy nem utaznék többszáz km-t azért, hogy lássam. Képeken jobban néz ki, mint az ottani fíling.
Persze alkalomadtán visszamegyünk Krétára is, mert kell lennie ott valaminek amit mi nem láttunk/éreztünk meg. És ezt mindenképp fel kell fedeznünk.