Úgy néz ki, h nem minden időpontban egyforma Kathisma. Július végén voltunk, alig találtunk a parton olyan részt, amiben egy kicsit tudtunk fürödni. Tele volt azzal a hosszú barna sásszerű vizinövénnyel.
Ráadásul látnivaló se nagyon van sztem ott. Rengeteg egyéb hely van helyette.............
+1 Kathisma mellett, nekem semmi bajom nem volt a bíccsel..
Sőt először kifejezetten ájulás volt (pozitív értelemben) az épp jelen lévő igen méretes hullámok miatt. Eleddig négyszer voltam a beachen pár napos (és éves ) különbségekkel, de szerencsére egyszer sem volt tengerifű, csak tiszta tenger, a természeti környezet pedig szvsz szép.
A zsufi a napernyős résznél tény, viszont a pár tucat méterrel délebbre eső részeken alig vannak, arra még tavaly augusztusban is csak lézengtünk
De igaz, ha a Kathismát a Mylosszal eresztem össze, akkor nincs egyéb mondanivalóm: Mylos for prezident
Miskolci!
Mivel mindig előszezonban voltunk...meg 1x utószezonban, alig találkoztunk fürdőzőkkel a beacheken, ezt az, aki nyár közepén megy, el sem tudja képzelni, ég és föld a különbség, én elmenekülnék főszezonban A víz színével és tisztaságával sem volt bajom, szép volt minden, csak a környező beachekkel összehasonlítva tök utolsó szerintem!! Közvetlen mellette ezerszer szebb Egremni, Kavalikefta, Megali Petra, de még Gialos is. Mylosról nem is beszélve. Pefkoulia meg végképp felejthető, több km hosszú jellegtelen (nem csúnyát írtam, csak nem fogott meg!) part, közvetlenül felette pár méterre már az út van. Látványra fentről szép, de a strandolást ott töröltük. De bárki az általam "kritizált" partokra téved, meg ne ijessze, nem elriasztani akartam, csak segíteni a választást. Nem Paralia szörnyű partjaira fogja emlékeztetni egyik sem, bárhol parkolsz le, élvezni fogod Hajrá Lefkada, már csak 104 nap
Értelek,Kónyu,többször írtam,hogy Lefkadara nem főszezonban kellene menni,de mi nem tudunk máskor-még.Aztán majd csak nemsokára nyugdíjasok leszünk!Csak Gialossal nem értek egyet.Kifejezetten mérges voltam,mikor leautóztunk a nagyon vacak úton,és ,hát nagyon nem tetszett!A többi part,beach stb. valóban nagyon klassz!
Miskolci!
Gialosról nem azt írtam, hogy elájultam tőle, hanem hogy Kathismánál jobban tetszett, de ez nyilván egyéni, oda sem készülünk vissza. Az a rengeteg kacskaringó, mire leérünk.....ráadásul amikor először (és utoljára) ott jártunk még 2000-ben, a strandról visszafelé jövet egy markoló állta utunkat, amelyik felszedte az utat, és közölte, csak másnapra temeti vissza Így mi utasok kiszálltunk az autóból, a sofőr meg a sziklás domboldalon próbált valahogy szabadulni a csapdából Abban maximálisan egyetértünk, hogy Görögország leginkább főszezonon kívül élvezhető! Nekünk mázlink volt eddig, a nejem főnökei eddig nem másztak a képünkbe
Motorcsónakbérléssel kapcsolatban érdeklődnék. Nidriben lehet bérelni, kell hozzá valamilyen engedély? Mit érdemes tudnom a bérléssel kapcsolatban?
Köszönöm előre is az infókat.
2013 ban béreltem motorcsónakot Nidriben. A szállásunk az Akti Studió volt. Ez Nidri azon részén található ahol a hegyről leérkező patak belefolyik a tengerbe. Na ennek a torkolatnak a partján lehet bérelni motorcsónakot
50 Euroért odaadták egész délutánra. Az elején mennek veled egy próbakőrt. Ott mindent megmutatnak, még azt is hogyan köss ki mondjuk egy "lakatlan" öbölben. Aztán mehetsz isten hírével Persze kapsz egy térképet amin be van jelölve hogy meddig nyújtózkodhatsz, de például túl lehet menni az Onassis szigeten is....
Hatalmas élmény, csak olyan napot válassz amikor nem háborog a tenger. Különben meg amikor egy egy nagyobb motorcsónak vagy hajó hullámai elindulnak feléd...na az félelmetes
Én imádtam....
Miskolci!
Mivel mindig előszezonban voltunk...meg 1x utószezonban, alig találkoztunk fürdőzőkkel a beacheken, ezt az, aki nyár közepén megy, el sem tudja képzelni, ég és föld a különbség, én elmenekülnék főszezonban A víz színével és tisztaságával sem volt bajom, szép volt minden, csak a környező beachekkel összehasonlítva tök utolsó szerintem!! Közvetlen mellette ezerszer szebb Egremni, Kavalikefta, Megali Petra, de még Gialos is. Mylosról nem is beszélve. Pefkoulia meg végképp felejthető, több km hosszú jellegtelen (nem csúnyát írtam, csak nem fogott meg!) part, közvetlenül felette pár méterre már az út van. Látványra fentről szép, de a strandolást ott töröltük. De bárki az általam "kritizált" partokra téved, meg ne ijessze, nem elriasztani akartam, csak segíteni a választást. Nem Paralia szörnyű partjaira fogja emlékeztetni egyik sem, bárhol parkolsz le, élvezni fogod Hajrá Lefkada, már csak 104 nap
Pontosan így gondolom, ahogy Kónyu.
Sok-sok szebb rész van Lefkadán, amit ki nem hagynék kathisma kedvéért.
Sziasztok!
Köszönöm, az információt, megfogjuk keresni. Mióta olvastam erről a lehetőségről piszkálja a fantáziámat, hogy egyénileg körbe járni a szigeteket, és olyan parton kikötni amit csak víz felől lehet megközelíteni. Különleges élmény lehet.
Szia Ernő71, egy két jó tanács motorcsónakkal kapcsolatban, ha bérelsz és többen vagytok akkor ne az 50 euro+ benzint válaszd hanem a 100 euro+ benzint azzal nincsen megkötve meddig mehetsz,továbbá 3 személynél már olyan mintha egyhelyben állnál a csónakkal mivel ezek általában 20-25 le rendelkeznek.De ha mégis ezt a verziót választod akkor menj el Dessimi beach-re (ez csak jó tanács nem kapok részesedést,és nekem saját csónakom van) ott bérelj ,náluk mehetsz a legtávolabb,pl meganisi barlang,és még tovább,ameddig gondolod,nyilván Ithaki már nem A 100 euros+benzin már nagy csónak 100-150 le de ez gond nélkül megy 6-8 emberrel.viszont ha csak 2 mentek akkor elég a kisebb is.
Szia fordkasanya!
Köszönöm a jó tanácsokat. 2 felnőtt, 2gyerek lenne csak a motorcsónakban. Akkor megnézzük a Dessimi beach-en is a kölcsönzést, úgy is kinéztem jó pár helyet ahova elszeretnék menni.
Szia glyntana,a fogyasztás függ attól hányan ültök benne és mennyire nyomod neki a gázt, Ha mondjuk adott két felnött 80 kg +55 kg továbbá két kis gyerek 30 kg + 40 kg még átmegy siklásba a hajó,és ha már siklik egész jól fogyaszt óránként 4-5 liter de ha túl van terhelve és nem tud megsiklani csak turja a vizet mint egy bálna akkor a dupláját is bekapja. Ez a 20-25-30 le re vonatkozik, A nagyobbak 20 liter óránként kb.ez is motor függő.