Nekem úgy rémlik, hogy az utazási irodában a csaj azt mondta hogy 1 napra nem kell vízu. Most akkor mi az igazság?
Az a probléma, hogy mire átér a komp Töröko.ba már fél 11 , 11 és 6 kor indul vissza. Tehát egy 5-6 órás nézelődés, pici fürdés fér bele kb.
Nem tudom, hogy ez megér - e 40 eurot + még az út Mitillinibe kb. 5 euro... Jó kérdés!
Nekem úgy rémlik, hogy az utazási irodában a csaj azt mondta hogy 1 napra nem kell vízu. Most akkor mi az igazság?
Az a probléma, hogy mire átér a komp Töröko.ba már fél 11 , 11 és 6 kor indul vissza. Tehát egy 5-6 órás nézelődés, pici fürdés fér bele kb.
Nem tudom, hogy ez megér - e 40 eurot + még az út Mitillinibe kb. 5 euro... Jó kérdés!
Ha szépen megkérsz, küldök itt is képet. Ha whitefrost is csatlakozik, akkor biztosan. Na jó, viccet félretéve, teljesítem három kívánságotokat, mondjátok, mit szeretnétek látni. (A hármat nem kell szigorúan venni )
Ugyan nem Lesvosról, hanem Kosról mentem át 1 napra Törökországba és nem kellett vízumot fizetni, csak kikötői illetéket. Ez 2005-ben 4 euró/fő volt. Tavaly 2 hétre mentem Törökországba, akkor volt vízumkötelezettség 20 euró/fő vagy 30 dollár/fő.
Véleményem szerint 1 napos kirándulásért most sem vízumot kell fizetni, hanem csak kikötői illetéket, ami biztos hogy kevesebb.
Hát csupán az a kérdés , hogy hol lehet ezt biztosra megtudakolni, mert azért nem mindegy hogy kell a 20 euros vízus vagy csak 5 eurot kell fizetni arra az 1 napra!
Ha kell vízum akkor szerintem nem ér meg annyit az az egy nap..
De mondjuk ezt ráérünk még ott a szigeten is eldönteni, hogy átmenjünk - e Törökországba vagy sem, csak én nem vagyok abban annyira biztos, hogy majd ott annyira képben lesznek az emberek az ügyben
A szigeten a kikötőben biztosan meg tudják majd mondani, hogy csak kikötői illetéket vagy rendes vízumot kell-e venni, hiszen a kikötői illetéket már a hajójegy árához hozzáadják, míg a vízumot Törökországban kell fizetned!
Amikor mi voltunk, egyáltalán nem volt kihalt, bár kevesebb volt a "mulatság" és kisebb a zsúfoltság. Nagy viszonyításom nincs. Mivel én eleve a nyugi híve vagyok (és olyan településeket is választok). Örülök, hogy segíthettem.
(Utószezon annyiban érezhető, hogy esetleg ritkábbak a kirándulások.)
Köszi mindenesetre!
Mi is a nyugit szeretjük, persze jó, ha este van egy kis nyüzsi is. Thassos ezért tetszett, mert nincs tömeg , de mégis este van azért élet.
Képekről Lesvos Thassoshoz képest nagyon kopár és kevésbé szép természetileg. Lesvos fura képek alapján vagy csak én látom annak? Szép meg minden, csak a zöld hiányzik belöle vagy nem is tom